icon

Mzdy na SR

mrkvicka060
25. dec 2018

Pocujte zeny, akurat som citala tu temu, kde autorka pisala, aka super je praca ucitelky na prvom stupni. Prisli tam na temu zarobky, konkretne, ze 800, k comu z vyjadreni uzivateliek som vydedukovala, ze to je teda plat na zaplakanie. Baby povedzte mi, kde robite, ze tam zarabate platy, co nie su na zaplakanie? A toto nie je tema, ze idem provokovat, to v ziadnom pripade. Ja som fakt a uprimne len zvedava, lebo zijem v BA a mam VS vzelanie (a aj nieco navyse) v nie az tak tuctovom obore, pracujem v sukr. firme, mam svoju pracu rada a robim ju dobre, ale teda moj plat by bol podla vacsiny z vas "na slucku". Ja uz by som naozaj chcela vediet, co robim zle 😀 ratajme vek okolo 30-35. Lebo ak napisu zeny okolo 40, tak tie uz su zrejme karierne vypracovanejsie, takze to chapem, ze aj o dost viac zarabaju. Aspon ma nejak uteste, ze bude to lepsie za par rokov (lebo zatial som robila po VS len cca 3roky, takze chapem ze nemozem hned chciet plat ako prezident). Len potrebujem vediet, ci po RD je sanca na zlepsenie alebo uz tie deti budu prekazkou pre kazdeho zamestnavatela 😀

andra77
28. dec 2018

@f333 to bola pani elena kohútová známa odborníčka na euro....pracovala ako zastupkyna generálneho riaditela vub..v mladom veku ovdovela, ostala sama s dvoma detmi, ale napriek tomu sa vypracovala vo svojom odbore....ved je to známa pani, o ktorej bolo dosť článkov aj v časopise aj v mediách....veľmi šikovna manažerka medzi mužmi...🙂

evittam
28. dec 2018

@a1lena Prepac ale naozaj nebudem vypisovať neznamemu cloveku kde pracujem a pre aku spolocnost. A obchodného referenta aj tak u nas nepotrebujeme a momentálne ani nikoho ineho.

evittam
28. dec 2018

@vililienka Senior uctovnik.

mircalla
28. dec 2018

@andra77 Inak byvala sefka mojho kamarata v NBS, ale to uz je par rokov

luckam89
28. dec 2018

@vulcano1986 pracuje vo firme, kde robia gastrozariadenia pre velke restiky, robi tam chladiara, aj elektrikara ked je treba 😊

29simona29
28. dec 2018

@andra77 Elena Kohutikova🙂, už toto raz bolo a zase skomolené meno🙈

andra77
28. dec 2018

@29simona29 ano tak to ma byt....🙂

f333
28. dec 2018

@andra77 ja zijem vela rokov v zahranici.sledujem hos.p apol. dianie na sk,ale tak sukr. banky a ich zastupc managerov nepoznam.... to nie je vrcholovy management...a nikdy som nevidela ziadnu jej analyzu o euro.... v zahrnici je uplne neznama ani v ramci europskej uni nic o nej.. poziem na nete, co vydala... aku analyzu apod... dakujem za info...

f333
28. dec 2018

@dai my sanerozumieme.. vrcholovy management znamena top manager na cele korporacie.... celkovo nie na sk..... cize tej nadnarodnej ten uplne top...generalny manager.. ato tazko bude slvak ci slovenka..
ja som pisla o slovenke v top managemente nejakej firmy na sk ako narodna banka sk/guverner/ ci usa still a pod... ted aj aj INB ak by bola slovenka na cele celej korporacie.to nie,ani nebude..to je nam obom jasne,ze?
Obe vieme,ze samozrejme vo svete mozu byt ojedinele na cele velkych podnikovov zeny ale nie slovenky..takze asi dobre citat musis pochopit vyznam toho,co som pisala....

vulcano1986
28. dec 2018

@saslavka73 muž sklad, ja administratíva pomocná, sak toto, tiež chceme zmenu ☹

vulcano1986
28. dec 2018

@luckam89 asi tam nepriberaju co?

saslavka73
28. dec 2018

@vulcano1986 Myslela som že v TN nie je problém. Držím palce velmi.

dai
28. dec 2018

@f333 čiže ty hľadáš ženu Slovenku na cele celosvetovej korporácie ake môžeš zrátať na jednej ruke? A len to sú podľa teba odborníčky? Všetko ostatné sa na manažérov len hra? Žena co vedie 10 000 ľudí napr? 3 centra v rôznych krajinách? Tak neviem... Áno v tvojom meradle sa vlastne teda všetci na manažérov len hrajú lebo nebuduju celosvetové stratégie. Úprimne - toto je pre mňa už príliš veľké slovickarenie... Poznám top odborníkov ktorí žiadne spoločnosti nevedú, ani korporatne ani malé - píšu svoje príručky, prednášajú a tie korporaty mnohokrát od nich čerpajú. To ze vedies firmu o pol milióna zamestnancov naozaj už veľakrát nie je o schopnostiach skôr byť v správnom čase na správnom mieste a mat dostatočne široké lakte a o ochote obetovať tomu svoj život viac menej... Pripadne mat top myšlienku a vedieť ju zhmotnit...

Od debaty a témy sme tu už dosť odbočili - ty co robíš ak sa smiem spýtať? Svoju prácu pokladás za odbornú? Riadis ľudí či vytváras stratégie v tom zahraničí?

luckam89
28. dec 2018

@vulcano1986 tak to veru netusim, ale v nm je viac firiem, kde sa da celkom slusne zarobit - okolo 1000 v cistom

damianadam
Autor odpoveď zmazal
f333
28. dec 2018

@andra77 no tak nic proti kvalitam tej pani.ale ona je uz dinosaurus .skro 30 rokov je tomu,co bola na nejakej vyznamnej funkcii manazegerskej ako tak.cize viceguverner CsNB... nenasla som ziadnu analyzu ked je taka odbornicka na euro... okladoch,zaporoch ci dopadoch na eknomiku al udi po zavedeni eura napriklad..ak mas nieco ,ci si citala mozes mi dat link? vsetko je len o nej a sukr.zivote.... ale nic o profesnych skusenostiach.,cize anyayzy,nejake publikacie apod... akokolvek, ak jej prisudime,ze bola vo vrchlovej funkcii,tak rozhodne je to uz minulost.ja som pisala o dnesku.... sucasnosti...o nejakej manager/ke/ vo vrcholovej funkci v sucasnosti...ze taka nie je .

iguaza
28. dec 2018

@f333 Nic v zlom, ale ty uz neskutocne taras

29simona29
28. dec 2018

@dai s týmto plne súhlasím- to by sme tu naozaj už dehonestovali všetkých, teda kariéru akože robí len pár ľudí na svete- čo teda vôbec nie je pravda..A nejaké meradlo, čo je a nie je kariéra je tiež relatívne, u niekoho je celoživotný cieľ niečo úplne iné ako u druheho, rovnako ako neznamená, že kto vedie pár ľudí nie je manažér a je to iba ten, kto vedie tisíce- na Svk je x odborníkov, ktorí prednášajú na VS, robia analýzy, výskumy, navrhujú elektrárne a pod a neriadia nikoho, ani nerobia v žiadnej firme a dokonca malo ľudí o nich vie..Takze toto si napisala super

29simona29
28. dec 2018

Ešte mi príde aj take pritiahnuté za vlasy tu písať o tom, ako sú spomínané vysoké platy nič- možno oproti zahraničiu áno, ale tam si tiež treba uvedomiť, že sú daleko vyššie výdavky ako na Svk...Ale aj tak...Znie to podľa mna strasne demotivujúco, ak sa tu budeme tváriť, že platy nad 1000€ sú nič..Ja osobne si myslím, že aj tých 1000€ nedajú hocikomu, ak je to hneď absolvent VS, ale niečo pre to musel urobiť- keby hneď vyštudoval súkromnú VS za peniaze, ale určitú námahu ho to stalo...To iste iné profesie atd.. Nie som vôbec zástancom korporatov, nakoľko som tam robila, ale aj tam tie peniaze boli zaslúžene a stalo to veľa námahy ich zarobiť...A som toho názoru, aj som vždy bola, že úspech človeka sa nehodnotí na základe toho, koľko € v akom veku kto zarobí- jasne, že pokial si človek nevie zabezpečiť aký taký štandard sebe a rodine, tak to nie je bohviečo, ale súperiť tu, kto koľko zarobí je naozaj dosť odveci...Stastie sa na tom vôbec nezakladá a ak si aj mnohí ľudia myslia, že budú šťastnejší a úspešnejší, ak zarobia viac- určite nebudú, to somsi ista..Myslím, že cieľom väčšiny populácie je byt šťastný a vyrovnaný- a toto dosiahne kazdy pri niečom inom- ak je tam po každej stránke rovnováha, ako tu niektorí písali, to je fajn..Ale po prečítaní tejto diskusie sa citit menejcenne alebo neschopne len za to, že niekto nezarobí tisíce, to by bolo naozaj pritiahnuté za vlasy...Ešte na záver- porovnávať napr. 1500€ s 3000€ mi príde zbytočne- možno ten, čo zarobí 1500€ je v práci oveľa spokojnejší, viac sa realizuje, ma lepšie benefity atd plus čas na seba a rodinu ako ten, čo drie 14hod denne plus doma, aby zarobil tých 3000€, pritom ani jeden z nich z toho nový život nezačne...Ale porovnávať už 3000€ a 10 000€, to už by stalo za diskusiu, aj keď tam som toez presvedcena, že peniaze ako take človeka stastnejsieho neurobia- tak za mna asi toľko...

saslavka73
28. dec 2018

@29simona29 Mne by napr 1000 až 1300 stačilo. Ale v podstate by mi stačilo aj 600. Záleží od roboty.

29simona29
28. dec 2018

@saslavka73 veď to práve, ešte som tam zabudla dopísať, že každý by sa mal porovnávať jedine tak sam so sebou, aj keď je pravda, že ľudia okolo nás nás môžu v mnohom inšpirovať a posúvať vpred. Ale ak napr dnes zarobím 600€ a potrebujem mat o 300€ vyšší plat, aby somsi vedela zabezpečiť potrebný štandard a od zajtra mám robotu za tých 900€, tak sa budem považovať za úspešnú..Ja u seba považujem vždy za úspech to, ak posúvam svoje limity, zdolávam nové výzvy a ba další den som na tom lepšie ako ten predošlý..a každý považuje za úspech niečo iné a tak je to v poriadku. Napr takí Fíni sú oproti nám niekde úplne inde čo sa týka životnou úrovňou, vzdelanosťou atd a je tam jedno t najvyšších % samovrážd- tak tie slušne platy ich podľa tohto asi šťastnejšími neurobili...

saslavka73
28. dec 2018

@29simona29 Tam je tma a zima. Tak preto.😁

mircalla
28. dec 2018

@saslavka73 S Finmi som robila, velmi pohodovi ludia. Taki neskazeni. Ale tma a zima robi svoje. Ja som tam cestovala v juni, o 23 hod bolo este svetlo a o 3 rano uz bolo zase svetlo. Pozeram, ze sibe mi....?

saslavka73
28. dec 2018

@mircalla Hm tak potom z čoho tie depky? Neviem nepoznám. Čo som sa stretla tak cudzinci tak neriešia veľmi vzhľad, oblečenie, Slováci sú na toto experti, sme strasne xenofobni.

stanka2612
28. dec 2018

Tak ja pracujem ako vychovávateľka v ŠKD(momentálne na rodičáku), predtým som pracovala ako učiteľka v MŠ.praca ma baví,inak by som ju nerobila 😁 plat cca 500€ v čistom.ale viem,že aj po rodičáku sa do školstva vrátim,lebo vykryté prázdniny,OCR tiež nie je problém a malemu sa budem vedieť stále venovať a budem si ho užívať.ALE...kebyze nemám muža,čo zarobí,nemôžem si tú prácu dovoliť,lebo by som nevyžila...ak by som nebodaj v budúcnosti ostala sama s dieťaťom,musela by som zmeniť prácu určite...

mircalla
28. dec 2018

@saslavka73 Hej, je to prekvapujuce. Ako ludia su velmi fajn, nekonflikni, milovnici prirody, sportu. Neriesia kktiny, ktor ma ake auto ci aky barak, taki skromni...Proste nepotrebuju sa ukazovat. Fakt je, ze dost makaju a to najma v zimnych mesiacoch
Inak otec mojich deti, ktory je Ir mi sam povedal, ze je sokovany, kolko je v Bratislave luxusnych aut

29simona29
28. dec 2018

@saslavka73 áno ja viem😂😂ale keby im ku šťastiu stačili tie kráľovské platy, tma a zima by nevadila...Ale zase pol roka majú polárny den- to by mohla byt kompenzácia za tu polročnú tmu

saslavka73
28. dec 2018

@mircalla Áno presne tento pocit mám aj ja. A ešte keď niekde pridem kde je viac národnosti tak Slováci najviac ohaknuti. A furt sa sťažujú.😁

baklik
28. dec 2018