icon

Mzdy na SR

mrkvicka060
25. dec 2018

Pocujte zeny, akurat som citala tu temu, kde autorka pisala, aka super je praca ucitelky na prvom stupni. Prisli tam na temu zarobky, konkretne, ze 800, k comu z vyjadreni uzivateliek som vydedukovala, ze to je teda plat na zaplakanie. Baby povedzte mi, kde robite, ze tam zarabate platy, co nie su na zaplakanie? A toto nie je tema, ze idem provokovat, to v ziadnom pripade. Ja som fakt a uprimne len zvedava, lebo zijem v BA a mam VS vzelanie (a aj nieco navyse) v nie az tak tuctovom obore, pracujem v sukr. firme, mam svoju pracu rada a robim ju dobre, ale teda moj plat by bol podla vacsiny z vas "na slucku". Ja uz by som naozaj chcela vediet, co robim zle 😀 ratajme vek okolo 30-35. Lebo ak napisu zeny okolo 40, tak tie uz su zrejme karierne vypracovanejsie, takze to chapem, ze aj o dost viac zarabaju. Aspon ma nejak uteste, ze bude to lepsie za par rokov (lebo zatial som robila po VS len cca 3roky, takze chapem ze nemozem hned chciet plat ako prezident). Len potrebujem vediet, ci po RD je sanca na zlepsenie alebo uz tie deti budu prekazkou pre kazdeho zamestnavatela 😀

baklik
28. dec 2018

@rohypnol1 prezrad, kde su taki, lebo ja takych veru nepoznam... len takych, ktori hladia na vykon a pozaduju ho bez ohladu na okolnosti....

lianka123
29. dec 2018

@29simona29 ahoj. Nikto sa tu netvari, ze ludia co pracuju za 1000eur su nic. Nic su ludia, ktori zarabaju 5000eur, tvaria sa na poradach, ze nad nich neni, robia 12hodin denne/ teda tvaria sa. Tvorivu pracu nedas viac ako 7-8 hodin denne/ vypisuju si blbosti s kolegynkami a radsej su na teambuildingu ako doma s detmi. To nie je manazer.

lianka123
29. dec 2018

@dai ty si sa asi v zivote na konferenciu s tymi top nedostala lebo zijes v tej svojej " manazerskej" bubline. Ty nemas nadhlad lebo nemas informacie.

moni73
29. dec 2018

BA - V 2013 som odchadzala zo zamestnania s platom cca 1100 hrube. Potrebovala som zmenu. Robotu som nasla po zhruba 2 tyzdnoch (v oblasti, o ktorej som nevedela ale ze vôbec nic, chcela som to ale vyskusat), s platom som isla riadne dole, ale robota ma bavila. Po 2 rokoch som si povedala, ze stacilo, kedze praca bola nenormalne stresujuca a objemovo neunosna - teda, ked ju chces robit dobre. Pri podani vypovede mi bol ponuknuty plat asi 1,8 nasobku. Chcem byt panom svojho casu, pod plat 1500 nepojdem. Som stredoskolacka bez jazyka. Teraz doma ako szco s prijmom okolo 2000 mesacne.

dai
29. dec 2018

@lianka123 ty tie informácie máš? Na akych konferenciách si bola? Predpokladám ze tam aj prednášas keď sa stavias do polohy že nad teba neni🙂 celkovo z tvojich príspevkov dosť cítiť frustráciu a závisť voči tým 5000 eurovym🙂 čiže pokiaľ zarábali 1000 tak boli v pohode ale keď sa vypracujú na manažéra a majú plat 5000 tak su to zrazu všetko tliachaci a flakaci ktorí nič nerobia.
Ja žijem aktuálne na rd ktorú si užívam a informácie mam z mnohých iných sfér nielen z tej mojej keďže nežijem vo vzduchoprazdne a mimo mojej práce sa realizujem aj v iných oblastiach.
Pekný deň a veľa šťastia v hľadaní spokojnosti.

lianka123
29. dec 2018

@dai 🙂 nie. To ty sa tu stavias do polohy najstastnejsej na zemi a do pozicie super manazerky. Zijes v bubline. Btw preco pri tom tvojom 3tisic eurovom plate nie so na horach ale na modrom konikovi?

dai
29. dec 2018

@lianka123 🙂 ja sa staviam do polohy spokojne ženy - máš s tým nejaký problém? Ci vidíš spokojnosť tak musíš hneď rýpať?
Na horách mi je zima🙂 som rada cez sviatky doma s rodinou - ešte nejaká múdra otázka? 🙂

dai
29. dec 2018

@lianka123 inak som nikde nepísala koľko zarabam🙂

lianka123
29. dec 2018

@dai ja tiez nie 😀

lianka123
29. dec 2018

@dai ano. Vsetci to tu uz vieme

dai
29. dec 2018

@lianka123 neviem o co ti ide... V každom prípade sa mi už zobudili deti tak sa idem venovať. Krásny deň ti prajem

lianka123
29. dec 2018

@dai treba. Mudro vravis. Lepsie ako kricat na koniku aka si stastna byt naozaj stastnou.

mircalla
29. dec 2018

@lianka123 Pokial si ty sama frustrovana, co evidentne si - vkuse pindas a nadavas, nazory vsetci uspesni sa k tomu dostali cez postel a podobne - nemusi to tak byt u kazdeho. Vsak pochop, ze su aj stastni ludia. Naozaj stastni a nemusia sa na to hrat. Je to skor o nejakom osobnom nastaveni. Pokial je niekto spokojny, hned to musi niekomu vadit....

lianka123
29. dec 2018

@mircalla som straaaasne frustrovana. A staaale pindam. Aby si sa ty mohla cez sviatky vytacat 😉

mircalla
29. dec 2018

@lianka123 Frustrovana a zatrknuta, srsi to z teba kazdou vetou. Hovor si co chces

lianka123
29. dec 2018

@mircalla jaaaj. Som sa zabudla zucastnit firemneho skolenia ako byt stastny. Ako bolo?

lianka123
29. dec 2018

@mircalla co radsej nelyzujes za tych 3000eur?

mircalla
29. dec 2018

@lianka123 Presne ako som povedala - opat si sa predviedla, zla zatrpknuta teta. Nemam rada zimu a zimne sporty, ak ta tato info zaujima, hoci ta do toho hovno je

lianka123
29. dec 2018

@mircalla lebo na ne nemas korunky

bosorkabb
29. dec 2018

@lianka123 vieš čo ja tiež nemám rada zimu a nelyzujem aj keď s peniazmi problém nemám. Do hôr v zime nechodíme práve preto.
Nevieš čo na tom nevieš pochopiť, nie každý má hory rád.

lianka123
29. dec 2018

@bosorkabb asi sa ale nehras na top manazerku 😉 viem vela veci pochopit

mircalla
29. dec 2018

@lianka123 Ako povies. Urcite vies lepsie ako ja, preco nie som na horach. V platoch ake si spomenula sa zdaleka nepohybujem. Som obycajny clovek, a nikde som nenapisala, ze som manazerka, ani ze som nou byt nechcela - keby si sa unuvala citat a nielen pindat. Narozdiel od teba ale nemam potrebu zavidiet, ci za kazdym jednym uspechom zeny (osobne sa za nejako uspesnu nepovazujem) vidiet to, ze sa tam dostala cez postel ci pchanim niekomu do zadku. Narozdiel od teba obdivujem zeny, co daco dokazali a mam za to, ze to dokazali vlastnymi schopnostami a nie ako pises.
Maj sa.

lianka123
29. dec 2018

Krasne sviatky ti zelam 😉

29simona29
Autor odpoveď zmazal
mircalla
29. dec 2018

@29simona29 No, keby ludia uvazovali normalne a zdravo, tak by si s tymito uvahami a ohovarackami zapasit nemusela. Zial toto myslenie v sablonach ludia maju. Prave som sa o tom zase presvedcila. Podstatne je, ze sama vies, kaslat na ostatnych, ale je to neprijemne

mircalla
29. dec 2018

@29simona29 Este dodam, ze vyzor, znamosti a kontakty fungovali skor predtym. Dnes je to je uz ozaj v drvivej vacsine pripadoch o tom, co vies. Nastastie.

lianka123
29. dec 2018

@29simona29 ja ti to verim. Staci byt len trosku pekna a sikovna.

29simona29
29. dec 2018

@mircalla áno presne tak, najmä ja som ešte donedávna bola taká naivná, že som si myslela, že všetci ľudia (je jedno či v práci, medzi známymi, susedia a pod..) si hľadia svoje☺️Ale až casom som sa presvedčila, že väčšina ľudí si hľadí všetko mozne okolo, len nie to svoje. Lebo aj vtedy v tej práci keď som videla kolegov v open space, každý akože pozeral do PC, do mobilu, akože veľmi zaujatý prácou a až casom som sa presvedčila, že mali prehľad ešte aj o tom, kedy som s prepáčením išla na wc. Teraz nechcem, aby sa tu táto diskusia točila len okolo tohto alebo aby to nevyznelo, že som si vtedy myslela, že všetci iba mna sledujú😂ja som si to práveže vôbec nemyslela len realita bola ina. Teraz aj v súčasnej práci vidím, ako sa väčšina stará o všetko mozne okolo, niektorí vedia hadam aj to, ktorá kolegyňa si kedy smrka nos, a potom im neostáva veľa času na seba a svoj život, priority a pod.. tak to len tak pre zaujímavosť som sem chcela dat, že aj takéto sa deje okolo nás..

29simona29
29. dec 2018

@mircalla áno môže byt..sú ale iste pozície a výnimky, kde to funguje opačne, len to nebudem spomínať, nech sa nikoho náhodou nedotknem..Ale áno, na odborných pozíciách proste musíš niečo vedieť a podať výkon..

baklik
29. dec 2018

@29simona29 ano,to je choroba open space officov,mame to u nas podobne a som z toho uz dost vycerpana,z tych ludi,co bud ohovaraju alebo rypu,kazdu chvilu nejake blbe kecy,co sa bohuzial v open space neda nepocut, a popritom sa snazia aj ostatnych zatiahnut. Bolo mi ovela lepsie v kancli s dvomi kolegami,toto ma vie dost psychicky vycerpat pravdupovediac... :-/