Mzdy na SR
Pocujte zeny, akurat som citala tu temu, kde autorka pisala, aka super je praca ucitelky na prvom stupni. Prisli tam na temu zarobky, konkretne, ze 800, k comu z vyjadreni uzivateliek som vydedukovala, ze to je teda plat na zaplakanie. Baby povedzte mi, kde robite, ze tam zarabate platy, co nie su na zaplakanie? A toto nie je tema, ze idem provokovat, to v ziadnom pripade. Ja som fakt a uprimne len zvedava, lebo zijem v BA a mam VS vzelanie (a aj nieco navyse) v nie az tak tuctovom obore, pracujem v sukr. firme, mam svoju pracu rada a robim ju dobre, ale teda moj plat by bol podla vacsiny z vas "na slucku". Ja uz by som naozaj chcela vediet, co robim zle 😀 ratajme vek okolo 30-35. Lebo ak napisu zeny okolo 40, tak tie uz su zrejme karierne vypracovanejsie, takze to chapem, ze aj o dost viac zarabaju. Aspon ma nejak uteste, ze bude to lepsie za par rokov (lebo zatial som robila po VS len cca 3roky, takze chapem ze nemozem hned chciet plat ako prezident). Len potrebujem vediet, ci po RD je sanca na zlepsenie alebo uz tie deti budu prekazkou pre kazdeho zamestnavatela 😀
@dkethe No aj ja som pred 20 timi rokmi zarábala toľko čo dnes ponúkajú na podobnej pozícii. To je ťažko potom.
Nie je jedno, ktorý kraj - okres. Môj manžel s VŠ, so znalosťou zriedkavého cudzieho jazyka, má o hodne viac ako 800 eur.
Tak ja som po 20r praxe skončila vo verejnej správe s platom ani nie 500 v čistom. Najväčšia sranda je, že sľubujú zvýšenie o 10%, ale ani z ďaleka to nebude to čo sľubujú. Mám pocit, že ministerstva o tom rozprávajú, aby naštvali ľudí medzi sebou. Padla som z cca1100 v čistom.
K otazke ako to bolo po materskej . Ja som po materskej s platom vlastne klesla, lebo medzitym všetci išli hore, ale mne dali to čo som mala pred 3 rokmi ked som išla na matersku. A k platu . Mam titul ing (v obore), roky praxe a zarabam cca 750. Som v štatnej sprave, ale nie v školskom sektore. Takže ano učitelske platy su nizke, ale rovanko nizke su vo všetkych sektoroch štatnej spravy. Štatna sprava ma svoje +, ale aj - a nizky prijem patri k nim. Pokial samozreme nehovorime o nejakych vysokaaanskych funkciach, kde sa ale bežny smrtelnik nedostane :D
Aj platy farmaceutov isli posledne roky dole, Kosice bezne 800e v hrubom. To skoro ako predavacka vo Freshi alebo v Lidli. Na vychod a zapad su platy vyssie. Je to sposobene tym, ze v Ke sa studuje farmacia a uchadzacov o zamestnanie je fakt vela.
@mircalla inak super, kto tu písal, že zarábam najviac na svete? Na ten čas, ktorý obetujem tej práci je to minimálne 3x toľko, ako zarobíš ty-to mi ver- jedine, že by si za 8hod pracovný čas zarobila takmer 5litrov😅😅Ja mám toto za 2-3hod prácu doma na PC, keď už si tu ideme porovnávať čísla na výplatnej páske, čo je podľa mojho názoru mimoriadne krátkozraké...Keby som si vyberala prácu podľa hodnoty na výplatnej páske, asi by som nedopadla najlepšie...Inak pekný den☺️
Moja mama robí na východe kuchárku a ma tak vždy okolo 1000e a nerobí od nevidím do nevidím😀👌
@lucinka1988 No ja som vychadzala z toho, ze kedze tu dehonestujes schopnosti a pracu inych dost arogantym sposobom (suhlasim s @dai), zarabas nadpriemerne, nie podpriemerne, to je cele. Bez ohladu na pocet hodin.
@mircalla no vychádzala si veľmi zle, ešte raz-nikoho som tu nedehonestovala a zo, že si to ty tak pochopila, to už je tvoj problém. Dik za info, že by si nechcela pracovať z domu😃☺️👍ja iba tak, keďže mám malé babatko a nechcem ho dávať do jaslí..
@lucinka1988 Tak neviem kto tu zacal siahodlny prispevok o hlupakoch v korporatoch, co nic nevedia, Naprike tomu, ze o tom nic nevies . Ja nie. Nazvi si to ako chces.
@mircalla podľa mna zbytočne sa tu teraz budeme dohadovať o tomto, totálne neefektívna diskusia by to bola, ja mám na to jasný názor, ty tiež, tak neni o com..
@lucinka1988 Apropo, o mojom plate nic nevies, takze ho nekomentuj. Ja som ho totiz nezverejnila. O platoch sa totiz verejne hovorit nema, i ked je to internetova diskusia. Takze by som sem urcite neplacla presnu vysku svojho platu.
@mircalla pozri ja v tych korporatoch pracujem 10rokov. Je tam mnoho vyhod, ktore slovenski zamestnavatelia neposkytuju. Ale aj velky psychicky tlak, castokrat biela je cierna a vice versa a velakrat sa musis tvarit, ze to tak naozaj je. Vela sanaucis, ale ja viem, ze dokonca smrti takto robit nechcem. Inak tam naozaj zo zaciatku vzdy robis mravenciu pracu a potom robis aj 14hodin denne kym prides do stadia, ze mas aku taku poziciu a mozes sa " zaj....t" na homeofficoch. Co je demotivujuce, ze prides po urcity karierny level a daleh to ide iba cez postel alebo ako velmi sa vnucujes. V podstate ide o to, aky velky herec v zivote si. Inak si musis uvedomit, ze si nahraditelny zo dna na den a tvoje odstupne je ale 8mesiacov, co je pri tych 3tis a viac eurovych platoch vcelku fajn, cize nejdes na ulicu. A tiez mas skvelu matersku atd. Je to vsak zaplatene narusenou moralkou a v podstate stratou hodnotoveho retazca. Inak skryta "sikana" a skryte sexualne obtazovanie denne.
@mircalla 😂😂😂😂
@lianka123 presne o tomto som hovorila od začiatku a ty si ďalšia, ktorá to len potvrdila...
@mircalla možno nezverejnila, ale píšeš, že zarabas podstatne viac ako ja, či? Takze na to som reagovala...O co ti teraz ide naozaj neviem, ale o produktívnu diskusiu k danej téme isto nie..
@lianka123 Ty si nejake posadnuta tou sikanou a sexualnym obtazovanim. Mam viac rokov ako mas ty odpracovnaych a nikdy som sa s tym nikdy nestretla, a moje kolegyne tiez nie. Taky clovek by mal okamzite padaka (a nie, nie som naivna, tak to funguje). Ano stretla som sa s tym, ze vztah manazer - zamestanec (nie priamy), islo vsak o normalny vaztah. Takze asi zmen firmu, pokial to je ako pises a vsekto je o sexe. Nic ine od teba necitam, len za vsetko ide cez postel. Absolutne nesuhlasim. Suhlasim s tym vnucovanim - aj to len ciastocne.
@lucinka1988 Opat si hovorila o niecom od zaciatku bez vlastnych skusenosti. Ake typicke
@mircalla ty asi nevieš poriadne čítať- pozri moje príspevky od začiatku a uvidis, že som to písala na základe reálnych skusenosti, ktoré mám s ľudmi z korporatov...

pred troma rokmi - 1200 v cistom, luxusna storocna medzinarodna firma, velmi uzka specializacia, tazka nahraditelnost, velmi tazka praca (fyzicky aj psychicky aj co do objemu vedomosti) v priemysle. Dnes (mam 30 a som na RD) mi to pride fakt na zaplakanie, vtedy som bola mlade skromne ucho po VS takze mi to prislo ako milion :D Ja som mala na starosti vychodne slovensko, kolega mal zapadne a zarabal na vlas rovnako :/ a ked si pozriem podobne inzeraty (ktorych je samozrejme ako safranu) ze kam po RD, ten plat je plus minus v tomto obore rovnaky, ziadny vyrazny posun vpred.