Náklady na stravu
Dobrý deň, viem, že už tu podobne témy sú, ale bud nie sú aktuálne alebo som v nich nenašla odpoveď...takze sa chcem spýtať, keďže sa čoskoro osamostatnime a fakt nemam prehľad, koľko eur by nám malo stačiť na stravu, tak aby sme pred výplatou nehladovali. Teda budem rada, ak mi napíšete koľko priblizne stojí strava vás? My sme štyria, 2 dospelý a dve deti. Rátam so 400€. Myslíte, že to bude stačiť? Ďakujem každej za odpoveď.
V zime cca 150-200 e v lete tych 150 aj menej, mame zelinu ovocie zo zahrady. 2 dospely, 1 dieta veganska strava. Lieky nekupujeme, od kedy sa zdravo stravujeme niesme chory. Drogeria minimalne, mozno tak zubne kefky, zvysok vyrabam vlastne to nakupim vo velkom suroviny ako bambucke maslo a pod. To moze byt cca 100 e rocne.
Kedysi sme ale minuly ovela viac ked sme boli vsezravci, kraviny sa kupovali pribinacky, sunky, tavene syry, alkohol... drogerie cela kupelna, odlicovace, denne kremy, nocne kremy, cim viac som toho na seba patlala tym bola koza suchsia a kremy drahsie a drahsie lebo som nevedela co.mi je. Lieky kazdy mesiac nejaky, stale chori,rozpocet na taketo sprostosti aj 500 bolo malo .
Takze rozpocet zalezi od stravovacich navykov a toho co a ci vobec clovek vari
@deti95060810 prosím ťa, môžeš mi napísať koľko máte spolu príjem keď ste 6, práve pre takú rodinu by má zaujímalo, z akého príjmu sa dá vyžiť , keď platiš 500 nájom, 100 pôžička

Ahoj, pytas sa len na stravu, ale zahŕňa to omnoho viac výdajov ako energie ( elektrika, plyn, tv, internet, voda, drogeria, oblečenie, obuv, ak máte nejaké koníčky pomimo, kredit/paušál , atď..). Treba si to naozaj nejako vypočítať lebo nie je to med lízať. 😂 Prípadne, ak pôjdete do podnájmu, tak aj to..ešte som zabudla mestské výdavky ako smeti..Ako sa hovorí, všetko sa dá, keď sa chce. My máme raz lepší mesiac, raz horší, ale patrí to k životu. Osobne mi nikto z rodiny nepomáha, rodičia ešte odomna pýtajú, takže sa radšej nevyjadrujem. Budem mať 24 rokov v marci, ale ako som otehotnela (19r), tak som vzala nohy na plecia a bývame samy. Najlepšie rozhodnutie v mojom živote - mať deti a bývať sama 😂😂