icon

Nárok na finančnú podporu po úraze dieťaťa

17. máj 2025

Ahojte idem si po operácii radu.
Syn mal v škôlke úraz s tým že musel byť operovaný a do škôlky nepôjde už tento školský rok.
Momentálne som bez práce a v júni som mala nastúpiť do práce. Chcem sa spýtať či nárok na nejakú podporu finančnú kým sa vráti do škôlky. Poistenie nemáme.
Ďakujem za rady

mamina7070
17. máj 2025

nie nemas narok, ak by si bola zamestnana a syn by bol min pat dni v nemocnici mas narok na dlhsiu OCR

ale na tu moze ist otec dietata a ty do prace, kde si mala mat dieta pocas leta ked je skolka zavreta a ty by si nastupila do prace?

kikusenka1
17. máj 2025

Prepáč ze sa pýtam ale čo sa mu stalo? Ja sa tohto inak veľmi bojím odkedy syn nastupil do škôlky

zuzinka888
17. máj 2025

A co skolka? Ta by mala byt poistena. A kedze sa stal uraz v skolke mali by ta financne odskodnit.

autor
17. máj 2025
@kikusenka1

Prepáč ze sa pýtam ale čo sa mu stalo? Ja sa tohto inak veľmi bojím odkedy syn nastupil do škôlky

@kikusenka1 spadol v škôlke tak že mal zlomené obe kostí predlaktia a musel byť operovaný v Bratislave kde mu dali drôty 😢

autor
17. máj 2025
@zuzinka888

A co skolka? Ta by mala byt poistena. A kedze sa stal uraz v skolke mali by ta financne odskodnit.

@zuzinka888 zaniesla som papiere od lekárov ale čo dostane netuším ani kedy

kikusenka1
17. máj 2025

Chúďatko. Skoré uzdravenie mu prajem a tebe veľa veľa síl ❤️🍀

mamina7070
17. máj 2025

uvidis zavisi ako bude ten uraz obodovany od lekarov v ramci posudku co sa tyka poistenia zo skolky ale to je na dlhe lakte inak to proste riesit s manzelom a prace by som sa nevzdavala

autor
17. máj 2025
@kikusenka1

Chúďatko. Skoré uzdravenie mu prajem a tebe veľa veľa síl ❤️🍀

@kikusenka1 ďakujem ❤️

arasidka123
17. máj 2025
@kikusenka1

@kikusenka1 úraz sa môže stať aj doma

vierka82
17. máj 2025

Nám dali za niečo podobné 140€

autor
17. máj 2025
@vierka82

Nám dali za niečo podobné 140€

@vierka82 koľko mali ste dobu liečenia ak sa môžem spýtať

autor
17. máj 2025
@arasidka123

@arasidka123 to som tiež vravela že stať sa to môže aj pri rodičovi

vierka82
17. máj 2025

Dva mesiace

hopatko
17. máj 2025

Je mi velmi luto synceka a toho cim si musi prechadzat. Ale neda mi prave teraz napisat, ake dolezite je zivotne poistenie aj deti. Pri tomto nestasti, kedy bude doba liecenia mozno niekolko mesiacov, mohol dostavat pri minimalnej sume 10 eur denne po dobu tych niekolko mesiacov...taktiez sa bavime o stovkach, mozno tisickach eur za trvale nasledky, alebo pocas hospitalizacie za kazdy den ked len minimalne 20 eur/na den. Mysli na to do buducna. Tie peniaze by ti pomohli vykryt stratu prijmu na tu dobu.

autor
17. máj 2025
@hopatko

Je mi velmi luto synceka a toho cim si musi prechadzat. Ale neda mi prave teraz napisat, ake dolezite je zivotne poistenie aj deti. Pri tomto nestasti, kedy bude doba liecenia mozno niekolko mesiacov, mohol dostavat pri minimalnej sume 10 eur denne po dobu tych niekolko mesiacov...taktiez sa bavime o stovkach, mozno tisickach eur za trvale nasledky, alebo pocas hospitalizacie za kazdy den ked len minimalne 20 eur/na den. Mysli na to do buducna. Tie peniaze by ti pomohli vykryt stratu prijmu na tu dobu.

@hopatko určite ho idem poistiť. Nevráti mu to už zdravú ruku ale pre prípad do budúcnosti

andrejka1974
17. máj 2025

Luecba je sádra šesť týždňov a potom rehabilitácia u mojej dcéry to bolo dva mesiace celá liečba tri mesiace a peniaze vyplatili až po skončení liečby a treba sa nachytať že kontroly u chirurga my sne mali každý týždeň

marca12
17. máj 2025

Velka chyba,ze nie je poisteny. Odskodne by dostal dost vysoke. Urcite ho poisti,pri detoch nikdy nevies a aj za drobnejsie urazy dostanes vyplatene. Zdravie to nevrati,ale aspon vies preklenut obdobie bez prijmu alebo teda so znizenym prijmom.

kikusenka1
17. máj 2025
@arasidka123

@arasidka123 vazne?

letfenixa
17. máj 2025
@kikusenka1

@arasidka123 vazne?

@kikusenka1 dokonca aj pri starých rodičoch, ktorí sú ešte opatrnejší ako rodičia.

janinah
17. máj 2025

Lekar mu zakazql ist do skolky? Nepisem,ze hned po operacii,ale do 1.juna su este dva tyzdne,deti so sadrou na ruke bezne funguju.

autor
17. máj 2025
@janinah

Lekar mu zakazql ist do skolky? Nepisem,ze hned po operacii,ale do 1.juna su este dva tyzdne,deti so sadrou na ruke bezne funguju.

@janinah má ortézu nie sadru. Bude ju nosiť do ďalšej operácie keďže má drôty v kostiach

autor
17. máj 2025

Ja sama momentálne mám veľký strach ho dať do škôlky kým nebude ruka úplne zahojena

vierka82
17. máj 2025

Určite nemôže do škôlky aby sa.mu to neposunulo alebo niečo s tým nespravilo

autor
17. máj 2025
@vierka82

Určite nemôže do škôlky aby sa.mu to neposunulo alebo niečo s tým nespravilo

@vierka82 presne. Stačí že spadne alebo ho drgnu a môže mu drôt vyjsť von

andrejka1974
17. máj 2025

To mu nevyjde nemusíš sa báť môjmu synovi takto tiež dávali drôty do ruky a normálne chodil do školy

sasa1310
17. máj 2025

prepáč, ale od koho čakáš tú finančnú podporu

zuzanockamt
17. máj 2025

U nás dieťa so zlomenou rukou do MŠ nemôže.

nikipepo
17. máj 2025

Školka musi byť poistena, treba zatlačiť na riaditelku. Kamoška takto dostala pekne peniaze za zlomenu ruku dcerky. Držim palce

autor
17. máj 2025
@nikipepo

Školka musi byť poistena, treba zatlačiť na riaditelku. Kamoška takto dostala pekne peniaze za zlomenu ruku dcerky. Držim palce

@nikipepo ďakujem pôjdem g pondelok do škôlky