icon

Našli sme dom podľa našich predstáv, ale je už rezervovaný

22. okt 2023

Dobry den nasli sme dom presne podla nasich predstav. Velmi ho chceme co usime spravit aby sme ho ziskali? Udajne je zaplatena nan zaloha a ze vybavuju hypoteku, ale je stale v ponuke. Myslite ze pomoxe ked ponukneme o 5 tisic viac? Prip. Co by ste poradili? Je to dom nsich snov a chceme ho ziskat pre seba...

h2
22. okt 2023

@petulda333 To, že je to rodný dom Pavla Horova, je nejaká pridaná hodnota? Je to stará barabizňa v pôvodnom stave v povedzmeže neperspektívnej lokalite, nech nikoho neurazím. A je úplne jedno, čí je to rodný dom.

petulda333
22. okt 2023

@h2 ved je,ja nepisem nikde,ze je to novy dom 🤦 len,ze je to jeho rodny dom a za malu sumu. A tym som narazala na otazku tej zeny,ze zrejme aj ten autorkin bude stary a niekde v zapadakove. Aj ked o nasej dedine si nemyslim,ze zapadakov. Nam je tu super 😁

petulda333
22. okt 2023

@nelca84 no ano,nie je to dom snov,ale myslim,ze aj ten o ktorom pise autorka,bude podobny. Ked stoji este menej a zrejme aj este v horsej lokalite

viera77
22. okt 2023

Teraz sme predávali byt a kupovali dom...ako predávajúca by som určite neodstúpila od podpísanej rezervačnej zmluvy a vyplatenej zálohy kupujúcim, (ktorí si už vybavujú hypotéku a teda myslia to s kúpou asi vážne) a spätne platila kupujúcim len tak pokutu za nedodržanie zmluvných podmienok kvôli niekomu typu "JA CHCEM"! Takéto "podpásovky" nestoja za to a ani sa neoplácajú robiť.

basulaak
22. okt 2023

Zivot nie je fer. Za penize v praze dum.

h2
22. okt 2023

@petulda333 Ale nechápem potom, že keď sa jedná o starý dom v "zapadákove" (dávam do úvodzoviek, lebo nechcem nikoho uraziť, každá lokalita je pre niekoho vyhovujúca a pre iného nie), tak že je ten dom pre autorku tak jedinečný, že ho tak strašne chce, že je ochotná zaplatiť viac a ešte robiť nefér ponuky... Po úvodnom príspevku som si myslela, že sa jedná naozaj o nejaký úžasný dom snov, nie polorozpadnutú chalúpku na hraniciach s Ukrajinou (berte tiež s rezervou).

petulda333
22. okt 2023

@h2 tak neviem ci je to tak u autorky,to len dedukujem,lebo pochybujem,ze niekde na zapade a v dobrej lokalite by bol za taku cenu. No ktovie. U nas su tiez aj drahe domy a niektore extremne. Zalezi kde

alickapusinka
22. okt 2023

Dom je v ponuke aj vtedy ak ešte dotyčná osoba čo ho kúpila vybavuje úver v banke a dala už zálohu. Vtedy ešte je v inzeráte rezervovaný. V prípade že by ho predala vám tak platí zmluvnú pokutu RK nakoľko ON už zálohu dal takže by musela platiť predávajúca zmluvnú pokutu. Tak ako kupujúci by si kúpu rozmyslel záloha mu prepadá tak predávajúci ma tiež nejaké postihy. Každý majiteľ ktorý ide predať vie vopred že ak si zarezervuje niekto jeho dom tak čakala by ho tiež pokuta a je to dosť veľa niekedy 2 niekedy 5 tisíc tak si myslím že by sa im to neoplatilo zrušiť rezervačnú zmluvu a predať druhému. Bohužiaľ mate smolu.

miggy
22. okt 2023

@h2 inak, kamoška kúpili dom za 60000, ale v historickom centre mesta. Rekonštruujú ho už vyše roka , a tie dotahovacky s pamiatkarmi 🙈🙈
Takze niekedy je za takú cenu aj schopný dom v dobrej lokalite...len teda, kupujúcich väčšinou odradí, že ešte aj farbu fasády a výsadbu v predzáhradke musia konzultovať s úradmi 🙈

mamamasama
22. okt 2023

Ak dohodis 25000, tak je sanca, ze bude vas.

alickapusinka
22. okt 2023

a čo majitelia budú platiť zmluvnú pokutu 7 tisíc to nie je len tak. Je preto inzerát v ponuke lebo dotyční si vybavuje úver preto je ešte inzerát v ponuke to je normálny postup. Pomáham RK zháňať nehnuteľnosti tak viem že je to tak že majitelia by platili zmluvnú pokutu od 5 do 7 tisíc. Píšeš dáme o 5 tisíc viac no to je malo na zmluvnú pokutu ked že ta je od 5 do 7 tisíc .Ešte ta dotyčná bude stratová.

ivanak49
22. okt 2023

Kontaktujte osobne majiteľa s ponukou no bohužiaľ 5000€ je smiešna suma aby posunul zvyčajne zmluvy majú viazanosť my sme predávali byť a malý sme pri zrušení zmluvy 10000€ takze asi by mu tých 5 na viac nepomohlo ...a za druhé tiež sme hľadali dom trvalo to 5 rokov vždy sme boli 2 no príde čo má prísť a čo vám je súdené ..

tanyag
22. okt 2023

4 roky hľadáš dom snov, veľakrát ti ho iní vyfúkli spod nosa....tak teraz chceš byť tá "sviňa" ty...(len píšem to, čo si napísala ty, nenazývam ťa sviňou)...celkom zaujímavý postoj...takže ty si párkrát už za dom zaplatila zálohu, mala si rezervačnú zmluvu ale niekto ti ho vyfúkol? dobre som to pochopila? Alebo si ani zálohu zaplatenú nemala, len si bola pomalá?

maranta_leuconeura
22. okt 2023

Za 4 roky ste si neboli schopni najst dom? To pozerate raz za pol roka ponuky a potom placete? Asi budete musiet byt proaktivnejsi, zaujimat sa skor ako sa to objavi na portali, mozno aj nezgrlit a pustit peniaz. Alebo si zaplatit realitku a ona vam ponukne domy co su aktualne volne alebo vam priamo nejaky najde a budete prvi v poradovniku ;)

niceboy
22. okt 2023

4 roky hľadať dom a potom skončiť v barabizni za 45000 v zapadákove kde líšky dávajú dobrú noc. To už je len dom snov. Osobne si neviem predstaviť 4 roky hľadať dom... zrejme ďalšia vymyslená téma...

h2
22. okt 2023

@niceboy Tak keď chceš dom snov za 45000, tak to nejaký čas trvá. 😂

oliviakatka
22. okt 2023

Po smrti priateľovho uja bol jeho starší dom na východe ohodnotený na 13 000€ (s pozemkom 2200m2). Po 2 rokoch rekonštrukcie je to fakt dom snov 👀 a náklady možno 1/3 oproti novému s podobnou rozlohou a pozemkom. Východ ❤️😏

autor
22. okt 2023

Dom je stale na internete ponukany na predaj. Nikde nebolo napisane, ze je rezervovany. Volala som tam chalan mi povedal dost mimo, ze no ze uz sa zaplatila zaloha a riesia asi hypoteku ale ze ked im to nevide zavola nam ale zrejme sam nevedel co lebo si ani nevypytal cislo ani meno. Dom je prerobeny je to na samote daleko od dediny ale blizko do mesta. Zvonka je sice skaredy ale da sa tam hned nastahovat.

autor
22. okt 2023

@maranta_leuconeura realitka nam nikdy ziaden nenasla. Mame presnu predstavu aky dom chceme ale tie sa objavuju sporadicky

nenne27
22. okt 2023

@nelca84 presne to ma napadlo.dom snov za 45tisic...to kde?

alickapusinka
22. okt 2023

RK nikomu nehľadá žiadne bývanie. RK ONI chodia pracovnici na obhliadky RK majú teraz po novom ľudí čo vyhľadávajú nehnuteľnosti a majú za to zaplatene a realitný maklér len obehuje tie ponuky. TY si musíš sledovať sama. Robím tak pre jednu RK už dlho tak vie ako to je sme na to dvaja. Tento majiteľ RK nedáva nikomu žiadne informácie každý človek si hľadá sám. Pochybujem že vám realitný maklér povedal hlúposť že sa vybavuje úver tak asi vie ON ma s toho peniaze tak prečo by mal klamať tebe do telefonu že dotyční si išiel vybaviť úver nechápem. Načo by to robil však ON ma s toho províziu jemu je jedno komu predá jeho zaujímajú len eura pre seba a nič iné. A už ak niekto zaplatil zálohu to je 3 tisíc tak asi si len tak nevymyslela a ten dotyční nezruší rezerváciu len preto že niekto chce prečo by mu mala prepadnúť záloha. To sa tak nerobí. Kto prv príde tak ten berie.

zuzinabila
22. okt 2023

Tak keby nam toto spravila byvala majitelka ked sme kupovali dom😐...cakala mesiace kym sme si dovybavili veci a skoncila pandemia a vsetko okolo,mala aj vyssie ponuky od nasej,ale slubila nam,tak chcela dodrzat.ale tak,vsetko sa da ked ide o peniaze😒

alickapusinka
22. okt 2023

predpokladám že číslo tvoje mu ukazuje tak si mohol zaznačiť že ste záujemcovia ak nekúpi ten prvý.

beata_k
22. okt 2023

4 roky hladate a stale Vam ho niekto vyfukne??? Tak hladajte lepsie. Vela usilia tomu asi nedavate. Ja hladam byt, ale na stranke som aj 3x za den....len aby mi nieco neuslo. A 5000 za RD je malilinko.

autor
22. okt 2023

Dom je stale v ponuke nikde nenapisal ze je rezervovany

autor
22. okt 2023

@beata_k nehnevaj sa ale domy v tej oblasti idu okolo 45 az 50

beata_k
22. okt 2023

Ale to, co chces ty je podlost. Tak nech uz to stoji za to.

autor
22. okt 2023

@beata_k a? Na nas tiez nebrali ohlad boli sme domy pozerat a ked sme povedali ze berieme slo sa vybavovat nam volali ze uz nemusime uprednostnili inych lebo im ponukli viac

beata_k
22. okt 2023

To kde kupujes dom? Spravanie jak na divokom zapade.

autor
22. okt 2023

@beata_k je tom smerom na zilnu taka zapadnuta dedina kde lisky davaju dobru noc