Mám si dopriať vyrovnanie zubov?
Nikdy nič som si nedopriala sebe,vždy som si myslela na druhých.A odkedy mám deti tak ony sú na prvom mieste.
Mala som jedno prianie už dlhé roky len nikdy som sa k tomu nedostala a bolo to finančne drahé.Teraz mám 42 rokov,pomaly som si našetrila 5000 eur.Sice trvalo mi to päť rokov ale podarilo sa.Chcela by som si dať vyrovnať zuby a všetko čo mám našetrené vy išlo na to.Rozpravali sme sa o tom s kamarátkou a ona ma tak zneistila,či blaznim že som sebecka,že radšej by som mala deťom si niečo dopriať a nie minúť si peniaze na takú blbosť.Ze keď doteraz som žila s krivymi zubami tak mi to už môže byť aj jedno.Tak ma zneistila a teraz rozmýšľam čo ak má pravdu.
No, ja osobne by som neminala peniaze, ktoré 5rokov šetrím na vyrovnanie zubov. Ale asi ani na deti, jedine na ich vzdelávanie.
Ja by som ich investovala, nech zarábajú viac aby som mala na dôchodok, alebo by som ich investovala do svojho domu, zateplenie, zelené riešenia a podobne
Jasne že si daj urobiť zuby✌️ani nerozmýšľaj o opaku
Ja som si kedysi nasetrila a dopriala poznávaciu dovolenku na sri lanku. Bolo to okolo 2000 eur. Potom som pol roka riešila že čo všetko by sme za to mohli mat a čo všetko by som mohla dopriať deťom.. Nakoniec som išla na tu sri lanku, sama bez deti na vyše dva týždne. Najlepšie minute peniaze v mojom živote. Min si svojich 5000 na seba a bez výčitiek. Peniaze ďalšie zarobíš a pracka sa nepokazí 😉
Pochopila som, že plánuješ minúť na zuby v podstate všetky rodinné úspory. Ja by som mala obavy minúť všetky rodinné úspory, považujem za dôležité mať rezervu, nakoľko som rozvedená a musím sa spoliehať iba na seba. Ale rozumiem ti, ja som si minulý rok dala urobiť zuby, stalo ma to cez 3000 €, ale mám dostatočnú rezervu .
@jasminet investícia do chrupu v zmysle zdravia je super a tam aj ušetríš v budúcnosti veľa, ale v zmysle estetiky sú to za mňa vyhodené peniaze,
Uprimne neviem ake velmi krive mas tie zuby, lebo ak ich nemas ako konik za mna vyhodene peniaze. Do zdravia to je ina vec.
Nreaju sa zuby spravit na splatky?
Ženy, ktoré radíte minúť, vy by ste zostali s 1000 € rodinnou rezervou? V rodine s malými deťmi, ešte roky ich musíte živiť, nedajbože sa jednému zarábajúcemu niečo stane. Ja som inak maximálne za to plniť si túžby, narovnanie zubov je super myšlienka, úplne pochopiteľná, ale zostať kvôli tomu s 1000 € rezervou... v dnešnej dobe je to pre rodinu veľmi málo.
A to ťa vyjdú tie zuby 5000e? Nie je to nejako veľa? Osobne by som v tom prípade ešte počkala a našetria si aspoň 2000e a až potom by som si zaplatila tie zuby
Najskôr som ti išla písať, že jasné daj si spraviť zuby! Ale z tvojich ďalších odpovedí, že to sú vlastne všetky tvoje úspory a nie len nejaké pomimo a že manžel nemá prakticky žiadne, tak už si začínam myslieť, že kamoška má pravdu...ja by som na tvojom mieste urobila kompromis - dala si urobiť zuby, ale nie drahý invisilign, ale klasický strojček - ten myslím stojí nejak max 2000. Takže aj budeš mat krásne zuby a aj neminieš všetko
@hortenziaj pre teba to mozu byt vyhodene peniaze, pre nu skoncenie traumy, koniec schovavania zubov pri smiechu, na fotkach...
@jancejance ked chce invisalgin strojcek fakt 5ka, to ja by som radsej chodila s drotikmi za 2ku 🤣
Dat si spravit chrup nie je vobec sebecke, navyse tieto zakroky su kazdym rokom drahsie a drahsie cize necakaj a chod. Ja som aktualne po operacii oci = 1500€ a zacinam si sporit prave na zuby ktore chcem absolvovat buduci rok. Treba sa starat o svoje telo, mladsie uz nebudeme. Drzim palce💙
Mám presne tvoj vek a presne toto som riešila, rozhodla som sa do toho neísť. Keď chceš napíš mi správu. Tu to rozpisovať nebudem.
@jasminet ved keby na to nešetrila 5rokov,tak by to bolo podľa mňa iné. Ale v jej situácii, pri výške ich úspor sú ot vyhodené peniaze. Ja tiež neprehadzujem peniaze vidlami, tiež takú sumu by som ušetrila za dlhší čas, čiže vychádzam zo svoje j skúsenosti ako by som sa ja zachovala. Inak jej zas poradí niekto kto ma vyšší plat a taka investícia by mu nenaburala rozpočet.
Ma male deti, ešte nevychodili školu, škôlku, tak tam by som určite do nich investovala, lebo ona chce 5/6 ich úspor minút na seba. Nepoviem keby ma deti co s starajú už sami o seba a pracujú. Nech si sebavedomie rieši inak ako takto, a úd eto oveľa lacnejšie. Takto to mne príde ko od trhanie od "úst" detom. A to nie je správne.
Keď ti tie peniaze nebudú chýbať daj si spraviť zuby. Nasporila si ich a zdravé zuby sú základ. Nechápem tie hlúpe reči (tvojej akože kamarátky) ved si nechceš dať spraviť umelé kozy alebo brazilsku r*t.
Načo chceš invalisign ? Máš krivé horne aj dolné zuby ? Ja som si dávala na horne zuby strojček a platila som 980 eur a to bola prestížna draha klinika inak sa dal spraviť aj za 680 len tam trebalo čakať rok a ja som to chcela hneď 🙂
Tak ja som si myslela, ze si ides kupit motorku alebo dat prisit aspon 5-ky na hrud😂zuby su skvela investicia a krasna vizitka, nevahaj a urcite chod do toho, pokial si nedas neviditelny strojcek moze to vyjst aj trosku menej, ale zas neviem kolko inych osetreni zubov este potrebujes, cize urcite by som sla do usmevu👍kamoska mozno zlahucka zavidi tvoju sikovnost
investuj do seba.zuby su dolezite.vsak mozes potom este zasa nasporit a das detom.
@mabenn Kamarátka by na seba neminula toľko veľa peňazí a ani nema nič našetrené.Ona mi len povedala svoj názor.
@lonely66 Ja som dokázala našetriť ale trvalo mi to päť rokov dlho.Manzel tiež mal našetrené väčšiu sumu ale odišiel mu auto a musel kúpiť nové tak minul z úspor.Preto má teraz len 1000 našetrené,no on si aj občas dopraje pre seba že si niečo kúpi len pre seba.Mimochodom zarábame cca rovnako.
Ja sa ta tak opytam...kedy bude ten vhodny cas nieco si dopriat? Kedy pride rad na teba?...ja to tak beriem, ze pokiaľ nemas stastie a nenarodis sa do bohatej rodiny, tak ako dieta nemas moznosti, ako cerstvo pracujuci nemas dostatok, zalozis si rodinu a na x rokov sa stanu deti prioritou, potom bežné veci byvanie, linka, pracka, auto...no furt nieco co je viac treba ako povedzme tie zuby...a zrazu si na dochodku a uz to vlastne nema zmysel...ja neviem ale ta sebaobeta v prospech vsetkych naokolo musi mat niekde hranice...skratka mysli aj na seba, zivot mas jeden a nic z toho co je "treba" si do hrobu neodnesies...narozdiel od zubov 😁✌️
Daj si opravit zuby! Si si šetrila roky a príde neaka hlupana a hneď ta zneistí? Roky si sa na to pripravovala šetrila, si tvoju kamarátku je prd do toho čo si ty kupis za svoje peniaze.
@jasminet No manželovi sa tá myšlienka tiež moc nepozdáva že minúť všetko na zuby.Uznava že som našetrila tú sumu sama že sa mi to podarilo ale bol by rád keby som si nechala rezervu.
@hortenziaj Vzdelávanie majú a časom si nasetrim ďalšie peniaze aby mohli ísť na VŠ keby deti chceli.Kam by si investovala?
@zaba21 Plánujem si minúť všetky moje úspory keďže ja som to sama našetrila.Tiez mám obavy že budem istú dobu bez rezervy pokiaľ si zas niečo nenasetrim.
@eeffka Dosť krivé neviem si ani pery normálne zavrieť lebo zuby mi trcaju von.
@vivuska666 Neviem či sa dá na splátky,ešte len hľadám kliniku.
@jarnajar Keby sa niečo stalo sme poistený aj na PN aj na úrazy na stratu zamestnania,proste na všetko.A budem šetriť ďalej odznova.
@jancejance Neviem konkrétne koľko ma to bude stáť,možno len 3000 alebo 4000 ale pre istotu som si našetrila 5000 radšej viac než menej.
@petracandle Klasický strojček nechcem kovový.Kamoska nemá žiadne úspory žije od výplaty do výplaty,možno mi aj závidí že som dokázala takú peknú sumu našetriť.
@jasminet Fotky to je moja smrť nemôžem normálne sa usmiať a vyzerám na nich ako debil s prepáčením ako sa tvarim.A úsmev snažím sa malo usmievať sa alebo skrývať si ústa za ruky keď sa smejem.
@kabinka11 Prepáč no nechcem odokryt moju osobu,skús napísať v skratke sem prečo si do toho neisla.
@barka2003 Horné úplne krivé a dolné trochu odchýlka.
@tinqua Vhodný čas neviem či by bol niekedy keďže barskedy sa môže niečo nečakané vyskočiť.Ani to neviem či teraz už není neskoro na takú vec.
Ja by som to urobila tak, že tú sumu, čo ste s mužom našetrili, by som nechala ako skalnú rezervu pre prípad straty zamestnania, dlhodobej PN, úrazu alebo čohokoľvek nečakaného. Tej rezervy by som sa nedotýkala a zuby by som si dala spraviť na splátky.
Ty ani nerieš. Dopraj si a ver mi, ze sa nič nestane a žiadnu "rezervu" nebudeš potrebovať 😉
Rob zuby,ale priprav sa ,že to môže stať o moooc viac.Najprv si všetko zistí

nechcem byt zla, ale polovica "tvojich" penazi je manzelova. co on hovori, na to, ze vsetky uspory miniete na tvoje zuby? tym nechcem ale tvrdit, ze investovat do chrupu je hlupost...