icon

Navýši sa limit ŠFRB pre rok 2025?

17. okt 2024

Neviete, či sú už nejaké nové info? Takto pred rokom mi už na šfrb povedali, že sa bude navyšovať limit na 180-tis Nepostrehli ste, či by sa mal limit navýšiť pre rok 2025

Strana
z3
bea100
19. okt 2024

Dobrý deň, na miestnom úrade mi bolo povedané, že informácie budú zverejnené v decembri 2024 na internetovej stránke. Ale tiež by ma veľmi zaujímali podmienky na ďalší rok. Náhodou ste sa medzičasom nedozvedeli niečo nové? Ďakujem

autor
19. okt 2024

@bea100 nie, žiaľ nemám zatiaľ iné info. Určite sa ale pôjdem informovať aj ohľadom celkových podmienkoch. Nie všetko je zverejňené na stránke. Aspoň som nenašla.

gantleman
20. okt 2024
autor
20. okt 2024

@gantleman chápeš to podľa tohto tak, že sa to zvyšuje na 200 000€? Alebo som mimo?

gantleman
21. okt 2024

Áno.

carduelis
21. okt 2024

My tiez chceme buduci rok ziadat, tak som zvedava. Neviete niekto, ako posudzuju vysku podpory? Ze ked mame od banky uver 80 000, tak ci to nejak zohladnuju alebo klasicky vypocitavaju cez minimá a podla toho?

bea100
23. okt 2024

Prepáč, že píšem až teraz, nevšimla som si príspevok. Tiež tomu tak rozumiem, no otázkou ostáva, čo je to za stránku a či má pravdivé informácie. A nedočítala som sa tam koľko % úrok budú poskytovať, tak teraz tiež neviem

bea100
Autor odpoveď zmazal
autor
23. okt 2024

@bea100 tiež som úrok nenašla, ale neštudovala som to úplne do podrobna. Len dúfam, že to bude ozaj tých 200 000€. Bez tejto stránky som mala skoro nulovú nádej, že by to navýšili

janickajanicka
28. okt 2024

Je možné požiadať o úver zo ŠFRB ak chcem odkúpiť polovicu nehnuteľnosti (bsm)?

autor
29. okt 2024

@janickajanicka v tomto vám žiaľ neviem vôbec poradiť. Skúste na šfrb zavolať a isto vám poradia

pieksamaki
29. okt 2024

@janickajanicka. Podľa mňa nie.....velmi lahko by prislo k zneuzitu ucelu...ale treba sa informovat...možno sa mylim

satkonosicka
4. dec 2024

Nemáte náhodou niekto už informáciu, či sa úroková sadzba bude zvyšovať alebo ostane na 1%? (pre manželov do 35r)

gantleman
4. dec 2024

@satkonosicka na infolinke mi povedali že sa toho moc nemá meniť hlavne pre FO . A tlačivá by mali byť koncom roka.

denzovic
13. dec 2024

nemáte niekto náhodou nové info už potvrdené pracovníkmi šfrb? ďakujem

bea100
20. dec 2024

@denzovic na stránke už sú tlačivá pre rok 2025, ale nie sú tam uvedené podmienky🤦

autor
10. jan 2025

Máte niekto info, že ak sa kupuje RD, tak na ktoré pozemky dá šfrb úver a na ktoré nie? Je to tak, že na pozemok pod stavbou úver dá a na zvyšné v rámci nehnuteľnosti nie? Tie si musí kupujúci financovať z vlastných zdrojov?

adrian98
10. jan 2025

Šfrb nedáva na žiadny pozemok, ani pod stavbou, ten musí byť kupený za vlastné prostriedky.

carduelis
11. jan 2025

Už je nové info na stránke - poskytujú max 180 000€ a 1% úrok

kr15t1an
11. jan 2025

Neviete nahodou, ci je mozne navysit uz existujuci uver cez SFRB? Kedze v roku to bolo max 120000 co samozrejme nepokrylo celu cenu bytu.

alex219
6. feb 2025

Je tu niekto kto už v tomto roku rieši podanie žiadosti? Že by sme si navzájom pomohli vyznať sa v tých všetkých prílohách 😃

satkonosicka
6. feb 2025

@alex219 áno, my už sme podali žiadosť na MÚ a do konca budúceho týždňa by to mali posunúť na ŠFRB, ak tam nenájdu nejaké nedostatky a nebudú chcieť niečo doložiť ešte než to pošlú na ŠFRB

satkonosicka
24. feb 2025

Je tu niekto, kto už má poradové číslo, prípadne komu už schválili žiadosť? My máme číslo 62 a zaujíma ma, aké čísla už majú schválené…

tatalin
16. mar 2025

@satkonosicka ja sa chystam este len podat ziadost. Mate nejake postrehy mimo vseobecne znamych info? Uz mate nejaku odpoved z fondu?

satkonosicka
16. mar 2025

@tatalin neviem aké info sú všeobecne známe, všetko vždy závisí od konkrétneho žiadateľa a nehnuteľnosti, je to veľmi individuálne. Neviem čo konkrétne vás zaujíma. Zatiaľ žiadna odpoveď, veľa ľuďom chodia teraz výzvy na odstránenie nedostatkov, nám zatiaľ neprišlo nič.

mamin_svet
17. mar 2025

Ahojte, ja som práve dnes podala žiadosť, budúci týždeň by to mali poslať ďalej. Za cca mesiac a pol by malo prísť rozhodnutie, zamietnutie alebo pozitívna odpoveď. Chcem sa opýtať aký je ďalší postup a papierovačky ak nám dajú pôžičku? Ako sa ďalej postupuje? Ďakujem.

satkonosicka
18. mar 2025

@mamin_svet Hlavne sa pripravte na to že to rozhodnutie nebude o mesiac a pol, ale skôr tak o dva a pol mesiaca. My sme podávali v januári a ešte nemáme žiadnu odozvu. No, keď vám to schvália, tak vám prídu poštou úverové zmluvy na podpis a potom ešte ďalšie, záložné zmluvy, pošlú sa im naspäť, potom prídu znovu overené, dajú sa na kataster, keď sa zapíše záložné právo na kataster tak sa začne riešiť čerpací účet, tam to nejakú dobu trvá, overujú či už ste zaplatili vašu časť kúpnej ceny a nakoniec sa ešte zapíšu na kataster vlastnícke práva. Neviem to úplne presne a podrobne, ešte sme len na začiatku procesu. Dajte potom vedieť, aké máte poradové číslo, keď vám ho pridelia, celkom ma zaujíma kde sa momentálne tie čísla pohybujú. My máme číslo 62. Ale veľmi nedúfajte že by to išlo rýchlo, ešte ani čísla okolo 45 - 50 nemajú rozhodnutie, teda aspoň podľa toho čo viem. Zatiaľ len veľa ľuďom chodia výzvy na odstránenie nedostatkov v žiadosti

satkonosicka
18. mar 2025

@mamin_svet oni na to majú totiž 45 pracovných dní, čo je 9 týždňov, nie 45 kalendárnych dní

mamin_svet
26. mar 2025

@satkonosicka už ste dostali vyjadrenie? alebo nejaké nové info? My sme dnes dostali číslo 277

satkonosicka
26. mar 2025

@mamin_svet dostali sme výzvu na odstránenie nedostatkov v žiadosti, aktuálne na nich pracujeme.

Strana
z3