icon

Nekonečné otázky o vyplácaní dávok

15. dec 2022

Ludia vam uz naozaj sibe s tymi otazkami, kedy sa vyplati tehotenske. Ci uz prisla PNka. Kedy pride rodicak atd?
Keby som adminom, tak blokujem tieto otazky.

Strana
z2
thereisabear
15. dec 2022

Ešte, že nie si adminom.

autor
15. dec 2022

@thereisabear napisala som, KEBY SOM! CIZE NA MIESTE ADMINA, BY SOM TO BLOKOVALA.

stanulienkat
15. dec 2022

Hned druha najsprostejsia otazka za: Som tehotna??😁

sandyan
15. dec 2022

Ja mam kamosku,ktora mi pravidelne kazdy mesiac vyvolava,vypisuje ci uz dosiel rodicak😅..posledne dni to zaklincovala tym,ze uz volala aj na urad a stale jej neposlali tak jej mat dat ihned vediet ked dojde..a este je nervozna,ako keby ja som jej tie peniaze posielala,toto nikdy nepochopim..

autor
15. dec 2022

@stanulienkat presne 🥲

mint_blossom
15. dec 2022

Tak asi tie dievcata su na to odkazane, preto to tak nahanaju 🙁 mne je z toho skor smutno, nie do smiechu…

zuzanka.zuzu
15. dec 2022

@mint_blossom v tom prípade treba niečo so sebou robiť, aby neboli odkázané na každomesačné fňukanie

cervenaruza123
15. dec 2022

Akoze ciastocne suhlasim, ale ked kazda co sa jej to nepaci tu zalozi diskusiu o tom... Zbytocna diskusia o diskusii. A na druhej strane chapem, lebo niekedy clovek moze stratit narok na niektore davky, tak si zeny chcu overit, ci este neprisli peniaze nikomu alebo ci je problem na ich strane a maju to riesit. Lebo aj to sa stava.

autor
15. dec 2022

@mint_blossom lenze tolko ludi aby to riesilo? Otvorim FB, tak v tehu skupine podobnych 100otazok. Otvorim MK, tu je to zaspamovane tiez. Chore. Ako by sa to tie zeny a aj muzi, nevedeli naucit, ze to chodi 15teho a ked je 15teho cez vikend, tak chodi bud 14teho qlebo 13teho.

stanulienkat
15. dec 2022

@mint_blossom ano, je to smutne. Ale co to je platne, ze Mara v Senci uz ma a Beta v Presove nie? Nechapem naco tie otazky? tymi to neurychlia. Dostane, kedy dostane. Ked si urobili deti s idiotmi, tak co cakat?

mamula20
Odpoveď bola odstránená
rebellefleur
15. dec 2022

Mne je naozaj sice luto tych, kt na dane davky cakaju ako na soľ, avsak myslim si, ze kazdy min.priemerne inteligentny clovek vie, aku davku od ktoreho uradu dostava a tym padom nema problem s takisto zasadnou znalostou o tom, kedy sa dane davky vyplacaju.
A ak by aj tieto znalosti nemal a je tu na MK, kde sa to riesi naozaj kazdy mesiac dookola, tak si nemyslim, ze je tak tazko zapamatatelne, ze rodicak cca okolo 15teho v troch varkach,tri dni po sebe, podla okresov a pn v dvoch varkach 15teho a 27meho. Na toto ozaj netreba nieze VS, ale ani strednu

sima338
15. dec 2022

@mint_blossom súhlasím. Keby na to neboli odkázané, nepýtajú sa. Ale chápem aj pohľad autorky.

valeriakadarova
15. dec 2022

@mamula20 je mi ľúto, že máš takú skúsenosť, ale píšeš to v každej diskusii a to, že sa to stalo tebe neznamená, že sa to stáva každej. Termín pôrodu som mala v októbri, tehotenské mi prišlo normálne v septembri 15teho ako chodilo vždy a 4 dni na to som predčasne porodila 🙂 okrem iného tehotenské sa vypláca za predchádzajúci mesiac takže nechápem aký to má súvis s tým, či človek predčasne porodí alebo nie...

ahhola
15. dec 2022

@zuzanka.zuzu moja zlata... ja mam z tohto štátu pocit, ze hentej XY keď podhidime 300,400ojro nejakú dávku, tak nech šúchá nohami a nevymysla si nejaké privyrobenie. Kamka ma opatrovak, môže si ešte zarobiť 400€za 4.hod denne, z opatrovaku jej strhnu stovku a teraz skus nájsť takú prácu, s vyhliadkou na domáce kontroly s upsvar, 5 hod. mimo dom, ked dáš, ze niekde za tou pracou ide a teraz ako to panička z uradu posúdi... Niekoho proste okolností uväznili domu bez možnosti prilepšiť si. 💔

mamula20
Odpoveď bola odstránená
valeriakadarova
15. dec 2022

@mamula20 joj tak to potom teta nechcela priznať, že tam niečo dodrbkali a preto ti tehotenské neprišlo... Ja som to tak mala s PNkou keď som bola tehotná, naposledy vyplatená začiatkom júla, prechodka poslaná 1. triedou a v auguste na konci mesiaca nič, tak som im volala a vraj ja som dala neskoro papiere, tak som písala mail a tam zistili, že to oni to tam dodrbali, poslali mi peniaze urgentnou platbou, ale to som vtedy tiež bola vytočená, že aký tam majú bordel... Možno by si mala tiež napísať ku nim mail, aby ti to poriešili dodatočne...

mamula20
Odpoveď bola odstránená
valeriakadarova
15. dec 2022

@mamula20 no asi tie preplatky vtedy, keď sa neodošlú papiere o ukončení tehotenstva včas, ale zas už sa to posiela automaticky takže to tiež nie je problém rodičky... Proste oni sami nevedia čo tam robia, neskutočný bordel, takže to by si mali poriešiť a nie zdrbávať ľudí keď sa dožadujú niečoho čo im patrí...

zmrzlinka2021
15. dec 2022

@stanulienkat
Biele testy, sex "vcera"... vidite tam niečo? 😀

michal711
15. dec 2022

Tak aspoň vidíš ako sú na to odkázaní.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
vanda323
15. dec 2022

Mne to tiež príde zbytočne...ale aby ma to nejak znervóznilo no neviem ....
Mne je skôr ľúto že ženy z rodičaku do slova žijú....
Rodičak by mal slúžiť na potrebu dieťaťa....ak tomu dobre chápem ak nie opravte ma

diewcatqoo
15. dec 2022

No mna uz od leta vytacaju prispevky od cica mica a jej zivotne patalie. Nech si da nick akykolvek, vzdy je spoznat, ze to je ona. Ak je ta baba naozaj realna, tak je to pripad pre psychiatra a cudujem sa adminom, ze ju nezablokuju. Takato osoba by mala byt pod psychiatrickym dohladom a mal by jej byt zablokovany pristup na socialne siete.
Na jednej strane mi jej je luto, ale na druhej mi to
tak ide na nervy, ze vlastne odkedy tu prispieva, mam pocit, ze uz mi aj menej zacali prekazat stupidne otazky typu "som tehotna" a "prisli vam uz peniaze".

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
lennytka84
15. dec 2022

Po 1:Načo tie otázky čítaš??
Po 2: Aj v dnešnej dobe sú ľudia ktorý nemajú IB ani sms notifikáciu.. pretože potrebujú každé € .. a pýtajú sa pretŕča aby vedeli či už € nabehli...

dominikamacakova
15. dec 2022

Tak si zruš modrý koník aj všetky sociálne siete a nebudeš musieť takéto otázky pozerať 😉

jenny257
15. dec 2022

@mint_blossom či su alebo nie sú odkázané na to je fuk... Ale vyvolávať kvôli tomu na úrad ? A vypisovať maily ? Však chodia plus mínus vždy rovnako. Pochopila by som keby chodili dávky stále inak ale za takýchto okolností to nechápem ...

nafka0483
15. dec 2022

@lennytka84 Cize myslis, ze caka doma ci moze ist na nakup a ked jej Jana z BA napise, ze ano uz nabehli a Hela z KE napise, ze este nie, tak ako vie, ci uz nabehli aj jej a moze teda nakupovat a nevypise jej terminal ze nedostatocne prostriedky na ucte? Lebo nema IB a nevue si pozriet, tak urobi statistiku kolkym uz prislo a podla toho riskne nakup?

basska_b
15. dec 2022

Mne to pride smutne. Ze niekto zivori od davky k davke... ja mam na ucte tolko, ze aj keby mi to neprislo, si ani nevsimnem. Isto to tak mnohe z nas mame, ale zialbohu, niekto otaca kazdu korunu

Strana
z2