icon

Nekúpila som maslo a olej, lebo boli drahé

3. júl 2022

Kam to už spejeme? Včera som bola na bežný nákup a normálne som si polovicu vecí rozmyslela pri pohľade na ceny. Nekúpila som ani maslo ani olej, o nejakej sladkosti ani nehovorím. Mám rodičák a dve deti a neviem ako mám s tým slušne vyjsť 🤔 Samozrejme, mám aj chlapa, ale tiež nezarába milióny. Och, normálne mám zlý pocit z toho... Mne bolo vždy dať ľúto peniaze za jedlo, ale toto je extrém už. (Prosím vás, nepíšte mi tu, že som si nemala robiť deti, ďakujem)

autor
7. júl 2022
viestta
7. júl 2022

Ja som ti nepísala, že nenájdeš robotu. Písala som, že ťažko budeš hľadať vyhovujúci robotu. Si dosť stará na to aby si mala deti, mala by si byt dosť stará na to, aby si sa na život dívala reálne. A toto je realita, ktorá ťa čaká o dva roky. Tak bud na to pripravená.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
gabci_gabca
7. júl 2022

Neviem podľa mňa každá robíme tak ako si myslíme, že je proste najlepšie. Ja tiež sa snažím nakupovať, keď sú veci v akcii, ale teda keď niečo potrebujeme, tak jasné, že to kúpim, akože fakt z cien oleja ma až oblieva, ale nevyberieme si.

valeria_h
7. júl 2022

@autorka Takéto správanie je tu bohužiaľ normálne. Prajem Ti všetko dobré. Ak chceš, kľudne mi napíš správu, môžeme pokecať bez urážok a osočovania.

drahomirrra
7. júl 2022

@zoro9836 Vidis kamo, to ma nenapadlo. Ze niekto potrebuje 40kg cukru na zavaranie, to ma asi velkovyrobnu 😉

jonki
7. júl 2022

To je zvlastne, mne to ide, preco by to tebe ako autorovi neslo nahlasit jednotlive prispevky. Kt ta osocuju. ( nepisem zmazat ale nahlasit a privolat tym admina)

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
autor
7. júl 2022

@jonki také nepochopiteľné, ako že nemám možnosť ísť do práce? Vidíš ale, je to tak

jonki
7. júl 2022

@cocolino234 cize autor ked je anonym nemoze nahlasit? Aha to som nevedela, ked nieco potrebujem neskrývam sa za anonym.

drahomirrra
7. júl 2022

Autorka, ak si si nevsimla, ja som bola z tych, co ta podrzali pred niektorymi komentarmi, ale teda nehnevaj sa, nevies odpovedat na jednoduche otazky, este k tomu si aj arogantna. Nechapem z akeho dovodu, niektore baby sa ozaj snazili. Ked ti vsetky riesenia su dobre zname, nechapem preco si ziadne z nich neaplikovala. Ja na RD robim ako expert pre EU. A ani nevystrcim paty z domu. Vsetko cez pc, online a po veceroch. Ale teda moja kvalifikacia je uplne ina nez tvoja.

drahomirrra
7. júl 2022

@zoro9836 Za 4.) ok, toto ozaj nebolo predmetom diskusie, pre mna za mna, nech kupuju cukor aj na privesny vozik.

jonki
7. júl 2022

Ano viem mas to tazke uz si to tu niekolkokrat napisala-mas 2 deti, nestihas sa poriadne ani o domacnost postarat nie to este ist do prace, nema ti kto deti postrazit. Nikto z nas si nevie predstavit ake to mas tazke, lebo bud nemame ziadne deti alebo 1 alebo dve s velkym rozostupom.

jonki
7. júl 2022

@lejusinka no lenze to bolo tvoje vedome rozhodnutie. A necakas ze z rodicaku slusne vyjdes ako pise autorka hned v úvode.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
dskjhfdlkdjhl
7. júl 2022

Mila autorka, mas to tazke, lebo nevies komunikovat a to byva zvycajne velky problem v zivote😉

jonki
7. júl 2022

Kazdopadne je to v poho, humor ta neopúšťa, bude danovy bonus, riesenie uz mas, len my sme ignoranti ze sme prehliadli co pises ( alebo mozno sme to nepovažovali za riesenie🤔) .

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
bosorka2302
7. júl 2022

ja ked som bola na tom financne horsie cca 20 rokov dozadu a nedalo sa mi privyrobit usetrila som tak, ze som kupovala lacnejsiu variantu, olej repkovy nie slnecnicovy, ramu namiesto masla, drogeriu tiez tak lacne pracie prasky a pod. Zeleninu sezonnu co bola najlacnejsia a ovocie tiez. Maso som varila len 1x tyzdenne a prezilo sa v pohode, cloveku nic nechybalo. Casto na to obdobie spominam, lebo teraz automaticky clovek siahne po drahsich polozkach a aj viac minie

lejusinka
7. júl 2022

Ja som ten svoj komentar myslela pre autorku 🤷🏻‍♀️ Ze proste ked sa tak rozhodla tak nech sa nestazuje 🤷🏻‍♀️Stat ani nikto nie je povinny jej posielat tisicky eur aby zila v luxuse

drahomirrra
7. júl 2022

@elizabet173 dobre.

viestta
7. júl 2022

@dskjhfdlkdjhl niečo tam bude, lebo až na 17. strane sa začala cítiť urazena

tinitka
8. júl 2022

@elizabet173 Dovolím si nesúhlasiť. Keď som sa stravovala nezdravo, som si myslela, že zdravé stravovanie je drahé. Ale keď som pribrala a už som musela aj riešiť chudnutie. Tak som ostala prekvapená, že zdravé jedlo ma vyšlo lacnejšie ako to nezdravé. Stačilo upraviť jedálniček a išli dole aj kilá a aj peňaženka bola spokojná. Názor, že zdravé stravovanie je drahšie je mýtus. Ako náhle začnete kontrolovať svoj jedálniček a koľko toho zjete, tak aj ušetríte. Áno, ovocie a zelenina, mäso sú drahšie ako keď jete langoše, koláče,... ale úspech aj pri chudnutí je v tom, že si kontrolujete svoj príjem kalórii a množstvo. Tiež je rozdiel ak zjete 150 g bielkovín ako 150 g sacharidov. Bielkoviny sa trávia dlhšie, takže budete hladná neskôr. Sacharidy vám vytrávia rýchlejšie a skôr ste hladná a znovu sa musíte najesť (čo ide znovu do peňazí). Zdravou stravou a vyváženou stravou viete aj ušetriť a zároveň aj telo sa vám poďakuje. 🙂 Treba variť doma a nie sa stravovať vonku. Áno, žiaľ viacerí z nás si budú musieť nájsť aj ďalšiu prácu, lebo zdražovanie je neúnosné. Tvrdia, že sa zdraželo o 12%, ale to nie je pravda. Keď si vezmem z účtovníctva bločky za benzín plnú nádrž som platila vždy okolo 40 - 45,- EUR, teraz platím 80 - 90,- EUR. Takže nie 12%, ale u mňa je to 100% a to som vôbec auto menila. A žiaľ, aj u nás musíme pracovať na tom, že musíme zvýšiť príjem.

july0
8. júl 2022

@autorka Ani mi nehovor ! Taká som vytočená, priateľ natankoval za 50€ a má len tak tak pol nádrže, na plač aj potraviny len v akciách kupovať alebo hľadať kde je to a to lacnejšie, a za mňa jednota je s cenami najhoršia takže tak 🙂

anita1978
Odpoveď bola odstránená
sccarlet
8. júl 2022

O čo ti ide milá autorka? Nudiš sa tak si si vymyslela frašku a zabávaš sa natom?
Ja navrhujem už jej nikto nepíšte, nech sa toto divadielko už skončí a ja si vypnem upozornenia, lebo toto čítať je stratený čas

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
zmrzlinka2021
9. júl 2022

@anita1978 jasne že sa máme lepšie ako za socializmu, len pindanie je slovenský národný šport. Obvykle, kto sa sťažuje, má sa veľmi dobre

sylviasab
Autor odpoveď zmazal