icon

Nespokojnosť s finančnou situáciou

Včera o 20:59

Väčšina dôchodcov sa ma ako prasatá v žite a aj tak im malo. Mladí nemajú začo byvat, matky da trápia tiež ako môžu a dôchodcovia(ktorí sú zdravi), sa budú veselit za štátne. Tiež by som chcel byvanie zadarmo ako oni dostali.
Mlady 25 ročný, len tak k nemu neprídem ako oni ľahko.
Oni dostali za pár šupov alebo zdarma a ja jedine ak vyhrám eurojackpot

veronikah96
Včera o 23:23

Dôchodcovia nie sú povinní platiť bývanie svojím vnúčatám ani na nich prepisovať byty a podobne. A hlavne nie v prípade, že sa správajú a majú názory ako tu autor. Vždy je jednoduchšie sa sťažovať ako zamakať a urobiť maximum pre zlepšenie svojej situácie. Z princípu je uplne jedno na čo seniori míňajú svoje úspory alebo samotné dôchodky, sú to ich peniaze tak ako tvoja výplata je tvoja a je len na tebe či toe peniaze minieš rozumne alebo poletia prakticky von oknom.

anonym_9990d2
Dnes o 04:07

@anonym_autor tak zas musím súhlasiť, že ozaj dosť dôchodcov má napr. nové autá čo možno vidieť každý štvrtok v Kauflande a byt taktiež dostali zväčša ozaj zadarmo prip. len podpisom, že budú robiť v danej práci 20 rokov a fakt boli tzv. nenávratné štátne pôžičky či ste o tom ľudia ešte nepočuli? A ďalšia vec, že mali prácu na 1000% istú aj keď tam boli 10-ty navyše, ale o tom ste už určite niečo počuli, či?

anonym_dba660
Dnes o 04:10

@anonym_autor závidíš a ani nevieš čím si prešli, niektorí mali aj 2 -3 prace popri trvalej práci aby zarobili a robiť museli nie ako teraz keď si niekto zmyslí tak zostane doma, nikto bývanie nedostal zadarmo možno len takí ktorí boli pri vláde tak ako teraz, začni na sebe pracovať aby si niečo dosiahol, závisťou nič nedosiahneš

sense
Dnes o 04:18
@anonym_autor

@anonym_d2ee1e taka je pravda dochodci rozhadzuju prachy na hazard

@anonym_autor chod a povedz to svojim starým rodicom

simsalabim
Dnes o 04:41
@anonym_autor

@anonym_0f84ec ja niesom troll.Dochodcovia majú tisíce a preto ich z okna vyhadzujú.Keby radšej prispeli mladým na byvanie, lepsie by spravili.Nečudujem sa, že ich ich vnuci a vnucky po telefóne okradaju a naraficia podvod a potom sa tvária že to niesu oni.

@anonym_autor kde dochodcovua vyhadzuju z okna tie tisice? Daj tip, pridem s igelitkou.

anonym_26f260
Dnes o 04:52
@simsalabim

@anonym_autor kde dochodcovua vyhadzuju z okna tie tisice? Daj tip, pridem s igelitkou.

@simsalabim si nepocula o podvodnikoch, ktori od dochodcov vymamili podvodom peniaze? To ma autor na mysli. Nie nejake rozsafne rozhadzovanie bankoviek.
Nieco taketo ako v tomto filme:
https://www.csfd.sk/film/1369513-blazine-lekcie...

anonym_c92011
Dnes o 05:17

Places na nespravom hrobe. Problem tohto statu nie su dochodcovia. Nemohli za minuly rezim, ktory im nic na dochodky neodlozil. Tych si iba kupuje Fico. Problem je neschopnost a korupcia poslednych 4 vlad Fica, opozicia si zlizla pandemiu covid a Fico sa z nej ulial pred svojimi fanusikmi. Su tu najvyssie dane, najvyssie odvody, zaroven najvyssie ceny (najvyssia DPH, najvyssie dane firiem, transakcne dane = vysoke ceny), najnizsie hrube aj ciste mzdy z celej eu. Prestan hejtovat dochodcov, lebo toto chce Fico. Aby sa tu ludia nenavideli medzi sebou a on a jeho spoluzlodeji v tom chaose bude dalej kradnut. Ak eu stopne eurofondy, este len uvidis tu "konsolidaciu", lebo smerozlodeji budu musiet nejak tie peniaze z ludi vyzmykat a este viac. A co je jednoduchsie, ako zvysit zdanenie vsetkymi moznymi formami (vyssie poplatky statu,dane z nehnutelnosti, pokuty za nic) este viac, ked nikto neprotestuje, iba sa chodi odbavovat na fora a nadavat na dochodcov. A Fico a spol bude hodovat na statnych oslavach pre vyvolenych za miliony eur, kym ty tu neskodne places nad vysokymi cenami.
Madari uz vykopli orbana, len slovenske ovce este zufalo becia a nechavaju sa dobrovolne strihat svojou mafiou. Ani na referendum sa im nechcelo ist.

anonym_3088a3
Dnes o 05:21
@anonym_c92011

Places na nespravom hrobe. Problem tohto statu nie su dochodcovia. Nemohli za minuly rezim, ktory im nic na dochodky neodlozil. Tych si iba kupuje Fico. Problem je neschopnost a korupcia poslednych 4 vlad Fica, opozicia si zlizla pandemiu covid a Fico sa z nej ulial pred svojimi fanusikmi. Su tu najvyssie dane, najvyssie odvody, zaroven najvyssie ceny (najvyssia DPH, najvyssie dane firiem, transakcne dane = vysoke ceny), najnizsie hrube aj ciste mzdy z celej eu. Prestan hejtovat dochodcov, lebo toto chce Fico. Aby sa tu ludia nenavideli medzi sebou a on a jeho spoluzlodeji v tom chaose bude dalej kradnut. Ak eu stopne eurofondy, este len uvidis tu "konsolidaciu", lebo smerozlodeji budu musiet nejak tie peniaze z ludi vyzmykat a este viac. A co je jednoduchsie, ako zvysit zdanenie vsetkymi moznymi formami (vyssie poplatky statu,dane z nehnutelnosti, pokuty za nic) este viac, ked nikto neprotestuje, iba sa chodi odbavovat na fora a nadavat na dochodcov. A Fico a spol bude hodovat na statnych oslavach pre vyvolenych za miliony eur, kym ty tu neskodne places nad vysokymi cenami.
Madari uz vykopli orbana, len slovenske ovce este zufalo becia a nechavaju sa dobrovolne strihat svojou mafiou. Ani na referendum sa im nechcelo ist.

@anonym_c92011 tento ich novy premier,tiez bude kopat za madarsko,nie za eu ale za svoj stat.Takze este prekvapi,neboj.

anonym_6d763b
Dnes o 05:26

@anonym_autor Zas a zas dookola ta tema. Niekomu furt kolu oci dochodcovia. Neviem v akej bubline ty zijes. Ja v malom meste na vychode a tu si veru ako prasata v zite dochodcovia urcite neziju. Aspon tí 70+ urcite nie. A ti ktori sa maju mozno lepsie, tak to su dochodkyne ktore chodia po Nemecku Rakusku opatrovat a maju prilepsenie k dochodkom. Prip. maju pracu popri dochodku. Tak jedine tito sa maju mozno lepsie. Tí ktori ziju sami a z jedneho dochodku a nicoho ineho tak tí praveze vacsinou otacaju kazde euro. Moji rodicia (80+) cely celucky zivot v kuse pracovali. Otec stavbar, dochodok 420e, mama ucitelka 450e. To je coooo? Ako prasata v zite, ze? Aj ty by si tak chcela, ze ano. A nie, ani ten byt nedostali zadarmo. Normalne odkupili. Za cenu na tu dobu taku za aku sa to v tom case predavalo. A nemozes porovnavat predsa roky socializmu, po revolucii a 2026 predsa. Kazdy nadava na socializmus, fuj fuj komunisti, fuj fuj...ale " byty zadarmo" to by bral zo socializmu hned. Toto kazdy dochodcom zavidi. Ale oni predsa nemozu za to, ze sa narodili do danej garnitury, do daneho systemu, do sociku.

anonym_c92011
Dnes o 05:43
anonym_a0a5eb
Dnes o 05:52

Pre niečo odstrngali...

anonym_c0433e
Dnes o 05:54

Ja teda neviem ako ty, ale moja mamina po celoživotnej tvrdej práci poštárky mala dôchodok niečo nad 600 eur. A aby to nejako fin zvládla, tak do 74r pracovala na pár hodín v kuchyni (vysoký tlak, problém s bedrovým kĺbom, bolesti každodenné), len aby si ešte niečo privyrobila a cítila sa užitočná a medzi ľuďmi. Pracovala so zlomeným zápästím (ale to máme spoločné, ja som tiež po zasadrovaní zápästia išla rovno do roboty), s mozgovou mŕtvicou ju viezla z práce sanitka. To sú tie mamy, čo neboli celý život pri mori, z práce išli do záhrady pracovať, doma domácnosť, deti. Vo voľnom čase moja mama zavárala, robila džemy, sirupy, háčkovala, vyšívala, plietla, šila, pracovala v záhrade a chodili na záhumienko, aby sme mali zemiaky, prípadne brigádovať do sadov za pár kíl jabĺk. NIkdy nič nedostala, celý život žila v skromnosti.

anonym_624540
Dnes o 06:16
@anonym_9990d2

@anonym_autor tak zas musím súhlasiť, že ozaj dosť dôchodcov má napr. nové autá čo možno vidieť každý štvrtok v Kauflande a byt taktiež dostali zväčša ozaj zadarmo prip. len podpisom, že budú robiť v danej práci 20 rokov a fakt boli tzv. nenávratné štátne pôžičky či ste o tom ľudia ešte nepočuli? A ďalšia vec, že mali prácu na 1000% istú aj keď tam boli 10-ty navyše, ale o tom ste už určite niečo počuli, či?

@anonym_9990d2 Ach jasne, za sociku bolo lepsie. Moji rodicia si tiez na dochodok kupili auto - ale z uspor. Cely zivot pracovali, tak si dochodok zasluzia. Som rada, ze nam v 89 vystrngali slobodu, nikdy neskrivili svoje hodnoty a doteraz prezentuju proslobodne myslienky. Lebo ako sa tu zilo za sociku, si ten mlady zasran bez vzdelania, nevie ani predstavit. A byt nemali zadarmo - moj otec musel na stavbe odprocovat urceny ppcet hodin, i tak to bol druzstevny byt od zamestnavatela a museli ho do vlastnictva odkupit. A obaja moji rodicia mali za sociku 2 prace + pracovali kazdy vikend na zahradach, aby si za peniaze z vykupu mohli dovolit kupit napriklad farbenu TV - co stala asi 8-nasobok mesacnej mzdy, alebo auto - na ktore si rodiny museli roky setrit!

simsalabim
Dnes o 06:42
@anonym_26f260

@simsalabim si nepocula o podvodnikoch, ktori od dochodcov vymamili podvodom peniaze? To ma autor na mysli. Nie nejake rozsafne rozhadzovanie bankoviek.
Nieco taketo ako v tomto filme:
https://www.csfd.sk/film/1369513-blazine-lekcie...

@anonym_26f260 pocula, ale nevedela som, co presne ma na mysli.

anonym_3d151c
Dnes o 06:55

@anonym_autor skus vyhrnut rukávy a začni makať. A nezavid dôchodcom. Oni si na svoje bývanie tiež museli zarobiť. Prečo by ti mal niekto niečo dať zadarmo.?

anonym_c9cd9f
Dnes o 06:55

Z časti maš pravdu. Slovenský dôchodca sa má naozaj dobre (ak nebol počas života flakač), Slovensko má jeden z najvyšších pomerov priemerných dôchodkov k priemerným platom a to je neudržateľné. Preba pochopiť že zmeniť sa to dá len voľbami. Ak geriatrici už roky volia tak, že ničia život a budúcnosť mladým, mladým nič nebráni aby v budúcnosti zvolili politikov čo celý tento kult staroby zvratia a potom sa starci dosmejú.

minenkaa
Dnes o 06:57
@anonym_autor

@anonym_0f84ec ja niesom troll.Dochodcovia majú tisíce a preto ich z okna vyhadzujú.Keby radšej prispeli mladým na byvanie, lepsie by spravili.Nečudujem sa, že ich ich vnuci a vnucky po telefóne okradaju a naraficia podvod a potom sa tvária že to niesu oni.

@anonym_autor ake tisíce?

anonym_3d151c
Dnes o 06:58
@anonym_c9cd9f

Z časti maš pravdu. Slovenský dôchodca sa má naozaj dobre (ak nebol počas života flakač), Slovensko má jeden z najvyšších pomerov priemerných dôchodkov k priemerným platom a to je neudržateľné. Preba pochopiť že zmeniť sa to dá len voľbami. Ak geriatrici už roky volia tak, že ničia život a budúcnosť mladým, mladým nič nebráni aby v budúcnosti zvolili politikov čo celý tento kult staroby zvratia a potom sa starci dosmejú.

@anonym_c9cd9f a ty nezabudni, že aj ty raz budeš dôchodkyňa. A prestaň sa navazat do dôchodcov. Ony si na svoje dochodky poctivo zarobili. Ty ešte nevieš čo je život.

abbey1
Dnes o 06:59
@anonym_c9cd9f

@anonym_c9cd9f Ty si dobrá úbožiačka. Mala si sa lepšie učiť a mohla si sa mať lepšie, nie?

petronelag
Dnes o 07:02

@anonym_autor Toto je úplne príspevok od veci, dôchodcovia nežijú ako prasatá v žite, pretože väčšina z nich má dôchodok tak do 800€ a ak žije dôchodca sám, má dosť problém zaplatiť všetky poplatky. Ani nedostali byty zadarmo, ak dostali byt na mladomanželskú pôžičku, tak tu potom splácali. Vtedy bola inakšia socialna a bytová politika. Každý má taký byt na aký si našetril, a aj dôchodok závislý od toho koľko zarábal. Neviem odkiaľ berú mladí takéto informácie, vyzerá to, že nepoznajú ako sa žilo pár desaťročí predtýmto.

anonym_26f260
Dnes o 07:03
@anonym_c9cd9f

@anonym_c9cd9f a teba a tvojho rodica vychoval aky geriatrik?

anonym_3d151c
Dnes o 07:08
@anonym_26f260

@anonym_c9cd9f a teba a tvojho rodica vychoval aky geriatrik?

@anonym_26f260 ty budeš mať asi veľmi nízke IQ. Ako si dovolíš niekoho nazvať geriatrik? Nie som žiadny geriatrik a celý život poctivo pracujem a mam sa dobre. A zarobila som si aj na vlastné bývanie. Od nikoho som pomoc neprosím a ani nevyplakavala.

anonym_26f260
Dnes o 07:09
@anonym_3d151c

@anonym_26f260 ty budeš mať asi veľmi nízke IQ. Ako si dovolíš niekoho nazvať geriatrik? Nie som žiadny geriatrik a celý život poctivo pracujem a mam sa dobre. A zarobila som si aj na vlastné bývanie. Od nikoho som pomoc neprosím a ani nevyplakavala.

@anonym_3d151c a ty aj vidis, na co reagujem? 🙄
Neurazaj niekoho iq, ked nevies citat s porozumenim, vyzera to potom dost blbo.

anonym_c9cd9f
Dnes o 07:16
@abbey1

@anonym_c9cd9f Ty si dobrá úbožiačka. Mala si sa lepšie učiť a mohla si sa mať lepšie, nie?

@abbey1 ubožiačka je tá čo ťa vrhla na tento svet. Keď tomu nerozumieš tak nebľač.

anonym_c9cd9f
Dnes o 07:17
@anonym_3d151c

@anonym_3d151c geriatrik je odborný výraz. Rovnako ako imbecil, čo si zrejme ty.

anonym_c8b992
Dnes o 07:20

@anonym_autor bohužiaľ, nič s tým neurobíš. Myslía si, že za to ze dačo odrobili, teraz im štát bude platiť komplet všetko. Dôchodky za sedenie doma by chceli mať vyššie ako ľudia platy, bez hypotéky, úverov a drvivá väčšina s majetkom, z ktorého nemôžu žiť a predať ho, lebo predsa treba odkázať deťom, vnukom, právnukom a ešte neviem komu. Ale budú sa ru chudacikovia hrať na chudobných príbuzných, ktorí žijú o vode a chlebe.

abbey1
Dnes o 07:20
@anonym_c9cd9f

@abbey1 ubožiačka je tá čo ťa vrhla na tento svet. Keď tomu nerozumieš tak nebľač.

@anonym_c9cd9f Vidím, že ty tomu skutočne rozumieš. Koľko máš rokov? Čo prospešné si pre túto spoločnosť a ľudí urobila? Koľko rokov si odrobila? Ak aspoň tretinu toho čo moja maminka, ktorá je bohužiaľ už vyše 40 rokom mŕtva, tak sa ti ospravedlním.
Zatiaľ sa to však javí tak, že práve tvoji rodičia zlyhali v základnej výchove. Možno preto ti slová ako úcta a slušnosť nič nehovoria. Raz budeš s trochou šťastia i ty stará a možno ti tvoje vlastné vnúčatá vrátia to, čo seješ.

anonym_c9cd9f
Dnes o 07:28
@abbey1

@anonym_c9cd9f Vidím, že ty tomu skutočne rozumieš. Koľko máš rokov? Čo prospešné si pre túto spoločnosť a ľudí urobila? Koľko rokov si odrobila? Ak aspoň tretinu toho čo moja maminka, ktorá je bohužiaľ už vyše 40 rokom mŕtva, tak sa ti ospravedlním.
Zatiaľ sa to však javí tak, že práve tvoji rodičia zlyhali v základnej výchove. Možno preto ti slová ako úcta a slušnosť nič nehovoria. Raz budeš s trochou šťastia i ty stará a možno ti tvoje vlastné vnúčatá vrátia to, čo seješ.

@abbey1 možno tá mala naučiť rešpektovať názory druhých aj keď sa ti nepáčia a nie ich hneď nazývať úbožiakmi. Spamätaj sa.

anonym_c8b992
Dnes o 07:28
@anonym_9990d2

@anonym_9990d2 je to pravda, aj keď nie samozrejme všetci. Tu ti budu vypisovat zrovna tie, ktoré to nedostali alebo nemali. Naši dostali 3izbak, ktorý si po revolúcii odkúpili za smiešnych 25.tisic korún. Teraz tie byty ficia po 250k eur Plus! Plus mali bezúročnu pôžičku ktorú po AŽ 1000 korún ročne splácali neviem kolko to rokov. Stari rodicia postavili za komancov veľký, 3 podlažný dom (v radovke ako ďalších 20 ľudí s nimi - aby to nebolo o tom, ze IBA oni) za bezúročné pôžičky, teraz ten dom ide po 1,5 mil.eur!!! Drvivá väčšina dôchodcov sú majetni, majú tisíce v ponožkách doma, preto sú tercami smejdov. Ale idú vyplakavat, akí sú oni chidacikovia. Niektorí sú v dôchodku už oveľa viac ako realne odrobili, ale budú vyplakavat, akí sú chdacikovia narobeni. Len oproti mojej matke, ja budem robiť minimálne o 10 rokov viac, odvody platím.take ze az, a ak.sa dožijem dôchodku, budem vôbec rada. O jeho výške ako majú teraz ani nesnivam. A nie pindat, ze všetko chcem mať zadarmo a stat staraj sa, lebo ja som starý!

jaaty
Dnes o 07:36

@anonym_autor čo si urobil ty preto, aby si sa mal lepšie? Treba sa zamyslieť nad sebou a nie hádzať vinu na všetkých okolo seba 😉. Nastavenie zrkadla je známka dospelosti….