icon

Neviem, koľko manžel zarába

1. máj 2020

Ahojte,

Dievcata, ktore mate manzelov/partnerov zivnostnikov, ako vam oznamuju kolko zarobili? Moj mi to sam od seba nepovie, netusim kolko nosi domov. Zle sa nemame, tak viem, ze zaraba slusne. Len ako sa s nim o tom rozpravat? Je mi blbe sa pytat vzdy, ked pride domov.

Vdaka🙂)

autor
1. máj 2020

@lubimmisku nepotrebujem 🙂 len neviem, ci sa mam o to zaujimat alebo nie 😁

maminuska
1. máj 2020

prečo by ťa nemali zaujímať aj tvoje peniaze ?

autor
1. máj 2020

@maminuska neviem, nechcem si nieco vynucovat;)

poopsie
1. máj 2020

Ja sa mojho pytam obcas ako sa mu dari a kolko penazi zarobil.. Nepride mi nic cudne na tom.. Ja mu musim tiez diktovať :D zapisuje do excelu.. On ma hadam na vsetko tabulky :D

evkakozickova
1. máj 2020

@poopsie 🤣môj prestane to isté na všetko tabuľky a hneď ešte na začiatku mesiaca vie koľko našetrime 🤣 no ak nám do toho niečo nečakané nepríde...

lubimmisku
1. máj 2020

Asi ako uznas za vhodne. Ja viem cca rozpatie, kolko vie priniest ale nezaujimam sa viac. Vobec napriklad neviem, kolko ostane, ked vyplati ucty (to plati on). Kazdy mesiac inak. Ani neviem, ako by som, načo by som vlastne tuto informaciu vyuzila 🙂.
Ked ti to len tak vrta v hlave, tak sa opytaj, ze len zo zvedavosti by si to chcela vediet, ze ako na tom mesacne ste. Mne by to asi bolo blbe sa pytat kazdy mesiac, ale len preto, ze mi ta info nic neda a keby sa opytal ze preco sa pytam, tak vlastne neviem 😁🤷‍♀️. Keby som to potrebovala vediet kvoli niecomu konkretnemu, tak sa opytam narovinu.

autor
1. máj 2020

@lubimmisku zmyslam rovnako asi ty🙂 asi preto mi to je blbe🙂

ajka0207
1. máj 2020

Kvoli comu potrebujes vediet kolko zarobil? Ja mam pribliznu predstavu kolko zaraba muz, s tym ze on ma peniaze na svojom ucte a cokolvek potrebujeme z neho plati. Vychadzame dobre, poznanie kolko presne zarobi by ma v nicom neobohatilo.

maminuska
1. máj 2020

aké vynucovanie, veď to nie je sused od vedľa, ale muž s kotrým zdieľaš spoločný život , ten najbližší . Len sa ty zaujímaj o svoje peniaze 🙂

autor
1. máj 2020

@maminuska tak pravne mozu byt moje ale ja to tak nevnimam;)

lubimmisku
1. máj 2020

Keď to nepotrebuješ vedieť, tak to asi nechaj tak. Mne stačí, keď viem, či bol lepší alebo horší mesiac 🤷‍♀️. Nemáme ani spoločný účet, vôbec mi to nechýba. Keby som chcela, pozriem si jeho internetbanking, ale fakt neviem načo. Viem, že niečo odkladá do šuflíka, niečo zase na iné splátky.. 😁
Ale zase ktovie, možno by sa mu to páčilo, že sa zaujímam, opýtam sa ho na to 😁.

maminuska
1. máj 2020

tak ale to je riadna chyba , že to tak nevnímaš. Takýmto skromným manželkám potom nepredvídané udalosti riadne môžu skomplikovať život .

autor
1. máj 2020

@maminuska tak zarobil to on, moze byt pravo ake chce, moja moralka je ina

janinah
1. máj 2020

Predstav si,že by nedajbože sa s ním niečo stalo...máš prístup k peniazom,vieš ako finančne dalej žiť bez manžela? čo platiť,kde na to vziať,č. účtu,heslá.....ak áno,tak nemusíš vedieť presné čísla...keby sa niečo také stalo u nás,tak ja viem,on dosť ťažko,ale dospelá dcéra to vie tiež....takže nezahynú,ak by sa niečo stalo mne.

maminuska
1. máj 2020

tu žiadna morálka nie je , sú to vaše spoločné peniaze , to s morálkou nemá nič spoločné , to si sa kde takýmto feministickým názorom naučila? Nie si frajerka, si manželka .. , ktorá často bude v horšej pozícii ako manžel .Na čo si potom vstupovala do manželstva ? Tonie je žiadna romantika, ale ochrana slabšieho .

autor
1. máj 2020

@janinah tieto pristupy nemam, ale prezila by som z mojho platu.

autor
1. máj 2020

@maminuska on sa chcel zenit🤷🏼‍♀️ Tak ja neviem, nevnimam to ako ty.

maminuska
1. máj 2020

aj s dvoma deťmi na materskej ?

maminuska
1. máj 2020

tak zrejme tvoj manžel mal v tomto viac rozumu ako ty , nič v zlom .

lenuliatko84
1. máj 2020

Preboha ved ste manzelia.v tomto zväzku by ti nemalo byt blbe sa nic opytat.

autor
1. máj 2020

@maminuska to nie, ale v takej situacii nie som, potom to bude ine;)

maminuska
1. máj 2020

potom to môže byť rovnaké, lebo ho tak naučíš. Mnoho mužov počas materskej a rodičovskej si myslí že to tak bude stále , že sa pôjde pol napol alebo si myslia že čo zrazu chceš viac peňazí keď si doteraz vychádzala a nevedia si vpratať do tej makovice že situácia je iná . Narodením detí to už bude stále iné ...už budeš v nevýhodnejšej pozícii aj v práci aj v spoločenskom živote. Nekonáš rozumne.

lubimmisku
Autor odpoveď zmazal
lubimmisku
1. máj 2020

Možno ešte keby som mala pocit, že zle hospodári s peniazmi, tak by som sa pýtala každý mesiac, nech to strážim. Ale všetko spláca ako má, niečo odkladá, niečo si kúpi.. rozumieme si veľmi, ľúbime sa, tak nám to takto vyhovuje. Ale ako píšem, keby som niečo konkrétne potrebovala vedieť, tak mi povie. Ale nie je to tak, že sa ja mesačne pýtam alebo že mi on sám povie, že drahá, dnes som priniesol xy eur 🙂. A to máme dve deti a tretie na ceste 😁.
Každý nech si žije tak, ako mu vyhovuje 😉. Na to nie je žiadne pravidlo, ako majú manželia fungovať či vo financiach alebo rozdelenia prác v domácnosti.. hlavne, nech je rodina spokojná ❤

Pardon, zle som oznacila osobu, tak som vymazala a napisala nanovo komentar 🙂

autor
1. máj 2020

@lubimmisku mame to rovnako...

A poznam svojho manzela a viem, ze nie je tak sprosty, aby si myslel, ze pocas materskej budem platit ucty ako teraz ;) toho sa nebojim

maminuska
1. máj 2020

@lubimmisku pozri ja sa nepýtam , nikdy som sa nepýtala ale vždy som vedela . Rovnako ako aj on to vedel , bez slov , bez otázok . Nepísaná dohoda vstupom do manželstva. Žiadne siahodlhé diskusie o peniazoch . Každý jeden mesiac .

lubimmisku
1. máj 2020

@maminuska tak ako to vieš, keď si sa nepýtala? Bez slov? Máte spoločný účet a tam to vidíš? Či? Lebo ja napríklad jeho údaje na internetbanking mám, ale nemám potrebu to sledovať. To je všetko 🤷‍♀️. Na financiách a fungovaní sa vieme dohodnúť aj bez tejto konkrétnej informácie.

maminuska
1. máj 2020

@lubimmisku úplne normálne , máme vzájomný prístup k účtu , každý prírastok a úbytok chodí na sms každému jednému . Peniaze sú u nás čistá zóna .

00ivi00
1. máj 2020

Normálne keď viem že robí napr dva týždne na jednej fuške tak sa ho potom spýtam že koľko zarobil za to bubáčikov 😅 a keď mi povie tak ja moja reakcia je "waau aj ja som sa mala vyučiť za elektrikárku" 🤣 a myslim že on sa vôbec nečuduje, že sa pýtam a v duchu sa ešte potlapkáva po ramene, že aký je on borec 😅👌🏻

maty112
1. máj 2020

baby asi som divna , ale ja nerozumiem tomuto, ze moje tvoje peniaze, ty platis to ja to...ja s muzom odkedy sme len zacali spolu chodit mame vsetko spolocne, financie vydavky vsetko..mame 1 spolocny ucet a presne vieme kolko mame akolko mozme...chce si on nieco kupit tak povie chcem to a to za tolko a tolko, a ja tak isto...ved 1 domacnost 1 rodina 1 financie...🙄