Neviem si nájsť prácu napriek vysokej kvalifikácii - čo robím zle?
Dievčatá, ja už som zúfalá. Mám po 35ke a dve deti, mladšie má 17 mesiacov. Problém je, že máme vysokú hypotéku a teda musím ísť do práce, z jedného príjmu to neutiahneme. Vyčerpala som materskú, potom podporu v nezamestnanosti a o dva mesiace už bude končiť aj mužova materská. Naozaj sa musím zamestnať. Staršie dieťa je v škôlke, o mladšie by sa mi postarala maminka, ktorá je už na dôchodku.
Je tu ale problém. Nikdy som nemala problém nájsť si prácu, práveže som si vždy mohla skôr vyberať. Teraz je to ale o tom, že posielam životopisy, ale nikde ma nechcú. Reagujem len na pracovné pozície, kde spĺňam všetky požiadavky, napriek tomu sa mi ani neozvú. Som z toho frustrovaná, naozaj už neviem ako ďalej.
Mám viac než desať rokov manažérskych skúseností v riadení obchodu - sales a account management, robila som 4 roky aj ako HR manager. Mám vysokú školu, doktorát, hovorím plynule anglicky, našoférovaných mám cez pol milióna kilometrov. Ovládam účtovníctvo (jednoduché aj podvojné), mzdy, sklad. Viem robiť verejné obstarávanie, orientujem sa vo finančných výkazoch, ovládam word, excel, Omegu, SAP... Nemám problém robiť v teréne, pokojne aj nadčasy. Mám kopec školení obchodníckych zručností atď.
Napriek tomu si už viac než pol roka neviem nájsť prácu. Bola som na troch pohovoroch, v jednom som sa dostala aj do druhého kola, ale dali prednosť uchádzačovi - mužovi...
Personalistka, taká mladá žaba, mohla mať tak 24 rokov mi povedala, že čo chcem, že som v najhoršom veku. Na to som jej odpovedala, že ja už ďalšie detičky neplánujem a že mám o ne postarané, že nebudem vymeškávať. Výsmešne mi povedala, že to hovorila aj moja predchodkyňa a vraj hneď po troch mesiacoch šla na rizikové tehotenstvo.
Tak ja už teda neviem... ako si nájsť prácu? Mám im doniesť potvrdenie, že som si dala vyoperovať maternicu? Poraďte, čo robím zle? Ak si do dvoch mesiacov nenájdem prácu, obávam sa, že budem musieť ísť robiť za pás do automobilky... ☹
@filange Veď obchodných zástupcov napr. ak by ťa to bavilo hľadajú stále. Pre mňa je toto jednoduchšie. Lekárov tiež hľadajú skoro stále.
@filange k nám do vydavateľstva hľadáme obchodnú zástupkyňu pre predaj inzercie, pre nový časopis, výhodou je možnosť homeoffice a ďalšie benefity ...písala som ti už včera ip
@janulienocka No to by ma zaujímalo ako sa v dnešnej dobe, keď je všetko na nete predáva nový časopis.O čom to je keď by som si to mala kúpiť? Resp. zaplatiť inzerciu?
@saslavka73 myslíš prečo by si mala nejaká firma zaplatiť inzerciu? Nerozumiem úplne
@janulienocka Prečo by som si mala zaplatiť vo Vašom časopise, NOVOM, inzerciu?
@saslavka73 no ty asi nie, inzerciu si zaplatí firma ktorá sa chce propagovať
@janulienocka Prečo by som si ako firma mala vo Vašom NOVOM časopise zaplatiť inzerciu?
@janulienocka
@janulienocka toto bývajú také roboty, že si na živnosť, na vlastnom aute obiehaš ako blbec a nezarobíš ani na ten benzín, mýlim sa?
@janulienocka To bud zamestnanie za všetky drobné. 👍
@saslavka73 pretože veľa ľudí si aj napriek internetu rado prečíta časopis ... ale to je o inom. Prispela som do tejto témy, pretože autorka píše že sa jej neozvu ani len s ponukou pozície obchodný zástupca a ono to tak nie je
@extempore obchodný zástupca dostane mobil, notebook, príplatok na cestovné, vo výške 100%, koncoročnú odmenu a ďalšie
@janulienocka Hej ponúk na obchodných zástupocov je veľa.
@janulienocka a je to taká ponúka, že ju zamestnáte na TPP, dáte jej auto, telefón a aspoň 700€ btto? Lebo v opačnom prípade je to zdieľanie a to vám nikto robiť nepôjde
@filange S tym hladanim "jednoduchsej" prace opatrne.. Aby to nebolo nieco uplne mimo.. Moze sa ti totiz stat, ze to bude dead end a stvrdnes tam rok- dva a v konecnom dosledku to bude nieco, co ti pri opatovnom hladani prace, ktora by ta naplnala, uskodi.. Aspon ja mam taku skusenost.. Kvoli detom (jedno som mala, druhe bolo v plane v kratkej dobe) som vzala pracu mimo moj obor (samosprava takze skvela prac. doba a celkovo ustretovy pristup) a ked som po 2. materskej hladala pracu v technickom obore , v ktorom mam vzdelanie aj skusenosti, toto sa javilo ako problem... To bolo, okolo coho, sa na pohovoroch vsetci velmi tocili (preco prave taka praca a bla bla).. Takze mozno upustit od predstav o idealnej praci, ale nie uplne mimo..
Mne este napadlo, podla toho, co si pisala o svojom CV, je mozne, ze tvoje prac. skusenosti tam uvedene nekoresponduju s pozadovanym platom.. Ci sa im nezda, ze CV spickove, skusenosti na vysokej urovni, az sa ta boja, ale plat priemerny.. Ze to "smrdi" zufalstvom...
Inak ti viem poradit len to, co uz to bolo viac krat napisane... Uvadzat toho menej do CV, mozno ho aj "spriemernit" - vyhodit kod, fotku, napisat vo worde a posielat v pdf a pisat motivacne listy na mieru.. Drzim place!
@danula.ch Kde to bolo o tom exeperimente?
@janulienocka čo je príplatok na cestovné? Auto nedávate? To má obchoďák chodiť MHD? Práca je na živnosť alebo pracovný pomer?
@beronsche Máš pravdu, ale keď ťa skrátka nechcú každá výhovorka je dobrá.
@extempore môže využiť firemne auto, v prípade cesty vlak, bus ... sa cestovné v plnej výške prepláca, práca je na živnosť
@janulienocka A nezarobíš ani na odvody. Fakt super ponuka. Peace.
@janulienocka to chcem vážne vidieť obchoďáka, čo obieha klientov vlakom, resp. busom 😂😂😂
@filange Držím palce. Nechce sa mi veriť, že si nevieš nájsť prácu. Je to neuveriteľné.
Inak, ženy, to kam sme dospeli? Aby šikovný, vzdelaný človek musel robiť zo seba podpriemerné ho loosera aby našiel robotu? Lebo personalisti sú zakomplexované kravy? Úspech sa asi nenosí, ach jaj. Dám si spraviť lobotomiu 😢
@extempore hej je to skôr výnimka, ale napr. keď som sla pred mesiacom s redaktorkou na tlačovku vinárskej spoločnosti kde bola aj ochutnávka vín tak sme sli vlakom :D
@extempore Tiež uvažujem o tej lobotómii.
@janulienocka No lebo ste chlastali. To je jasné.

@saslavka73 no ale čo jednoduchšie? čo? to keď príde lekárka po MD späť do roboty tak jej dajú umývať chodbu?