icon

Nevieme ušetriť z výplaty

30. jan 2022

Ahojte baby, prosím vás ,kde míňate najviac? My platíme hypotéku(dom ,byt,garáž) dve autá, používame na striedačku, 2deti, 2psov (cca 100e mesačne na krmivo)..zostane nám po zaplatený toho všetkého , účtov okolo 800e a my nevieme ušetriť 🤷 ja to nechapem..deti sú malé ešte neprejedia toľko ..800 e je len jedlo a drogéria...vedeli by ste z toho ušetriť?

hederamonstera
30. jan 2022

Tak podla mna je lepsia ta investicia (byt pre deti) ako mat na ucte peniaze, ktore stracaju na hodnote. Ale tiez je fajn mat malu rezervu, kebyze sa nieco stane (hovori sa myslim o 6mesacnych platoch)
Skuste si odkladat tych 200eur

autor
30. jan 2022

@andrejka1974 práveže mi nejazdime veľa 🤷 a už vôbec nie som taká že všade autom , milujem prechádzky a tie aj preferujem

autor
30. jan 2022

@hederamonstera áno takto rozmýšľame aj my že peniaze máme vložené v byte ak sa nič za tie roky nestane tak to necháme deťom , nech to keď tak predaju a rozdelia sa...alebo uvidíme, to má veľa casu

bosorka2302
30. jan 2022

No ja to viem podla seba. Tu euro, tam 2e a pod. Mne pomohlo si hadzat vaetky vydavky do bankingu sekcia rozpocet. Tam to pekne po kategoriach ukazuje a zistila som kde ulietavaju peniaze. Prvu vec sme refinancovali spotrebme uvery, vyrovnali povolene precerpanie a cuduj sa svete splatka je nizsia a okolo 100e sme mali navyse. Zakazala som si nakupovat oblecenie pre seba za viac ako 50e mes. Mam plnu skrinu, satnik a kopec veci nevynosim, zacala som viac kombinovat kusky. Detom nakupujem sezonne, topanky drahsie po 2 kusy aby mali na vymenu. Pausal som znizila. Poistku mam len ja ako hlavny zivitel, detom sa to neoplati. Vyuzivam zubne benefity co mi preplaca poistovna( predtym som na to kaslala). Drogeriu som zistila ze aj prasok lacnejsi perie tak istp ako persil. Ze aj lacne cistice tak isto umyju podlahu. Krotim sa v nakupoch dekoracii. A zaviedla som setrenie. Co si chveme kupit tak si nasetrime na to. Tiez vyuzivam 52tyzdnovu setriacu taktiku. Aky tyzden v roku je tolko prevediem na setriaci ucet( 4.tyzden=4 eura). Psa mame tiez draheho sharpeja tiez nemoze hocico no skusili sme mu miesat drahe krnivo s lacnejsim a nema hnacky ani negrcia. Menej donasky, desiaty robim nekupujem ako predttm. Velky nakup 1x tyzdenne vyjde cca 50 az 100e. Obmedzili sme vinka, posedenia v kaviarnach, detske herne, aquaparky, kina, hotelove pobyty. Ak chceme ist opat setrime. Teraz mam asi 3 setriace ucty : vianoce, 52 tyzd vyzva, dovolenka cize rok setrime po triche aby sme mali. Predtym to bolo chaoticke, nemali sme prehlad co sa kupilo, co minulo....a pod. Stastie mame ze takmer vzdy mame preplatky na kureni a vracaju nam okolo 700e. Takze ono to chce hlavne disciplinu a ide to.

evaachesa
30. jan 2022

A na čo okrem jedla míňaš? Každý mesiac potrebuješ kupovať aj oblečenie? Čo znamená že si ulietavaš na oblečení? Tiež na jedle nešetríme a kupujem drahšie výrobky a radšej príplatíme za kvalitu. Nemám ale pocit že by nás to malo zruinovať. Oblečenie ale kupujem prevažne z bazárika, veci nové alebo v top stave za smiešne ceny. Na tom dokážeme veľa ušetriť.

autor
30. jan 2022

@evaachesa no veď toto že jedlo dosť ,nešetrime ale oblečenie asi to dosť ťahá ,detské , kupujem dosť malá má 7zimnych búnd 🤷 možno to bude problém , ako ja si to neuvedomujem len takto keď píšem

autor
30. jan 2022

@bosorka2302 áno je to jedno euro sem a druhé tam hneď je to 30e 🙈 môj muž to vraví

nikdenikto
30. jan 2022

Pero, papier a zapisovať výdavky do každého eura - každú kávičku, bagetu a podobne. Niekde tie peniaze lietajú a možno sa stačí len trošku obmedziť. Ja som si ulietavala na kozmetike a tiež na oblečení. Uz to nerobím. Viem konečne poriadne zavrieť dvierka na skrinkách a na účte mám viac peňazí 😉

evaachesa
30. jan 2022

7 zimných búnd pre dieťa hovorí za všetko 🤷

autor
30. jan 2022

@evaachesa ale má to na dve sezóny.🙏

autor
30. jan 2022

@evaachesa ale áno už som rozmýšľala či to trošku nepreháňam

bosorka2302
30. jan 2022

7 bund na 2 sezony je nonsens

janka1011
30. jan 2022

@dominika_sk trochu preháňaš. Na tie drahé granule mám svoj názor, je to len biznis. My sme v živote nekúpili drahé akože viac kvalitné krmivo, kupujeme len klasické krmivá, občas konzervu. Pes má 15 rokov, v živote pri ňom nebol lekár, nikdy nemal problémy či choroby, je zdravý, vitálny. Skôr čo vidím tak psy kŕmené drahými granulami majú vkuse nejaký problém.

tinamary
30. jan 2022

Skus jeden mesiac odlozit 100€ a uvidis ako to das... Najlepsie si otvorit sporiaci ucet a hned po vyplate tam posielat. Vytvor si trvaly prikaz... Ostane Ti na minanie 700€. Neskor mozes skusit navysit trvaly prikaz na 150€, potom na 200€. Z vlastnych skusennosti viem, ze miniem len to, co mam na beznom ucte... Za kratku dobu uvidis, ze si vies slusne nasetrit a mozno Ta to este viac motivovat k setreniu. Drzim palce ✊

evaachesa
30. jan 2022

Skús si zrátať koľko ťa stála jedna bunda a rataj len túto sezónu...či to máš kúpené už aj na ďalšiu zimu? Bola nejaká extrémna zľava? 😀 A teda potrebuje ich toľko?

cervenaruza123
30. jan 2022

Zalezi aj od toho ako velmi chcete usetrit a kolko ste ochotni sa kvoli tomu obmedzit. My vieme setrit a vedeli by sme aj viac, ale zase nestoji nam za to zivorit, aby sme usetrili o par eur viac. Kazdy ma nejaku tu svoju uroven. Dam ti tipy, ako to robime my, mozno nieco ta inspiruje.
Prva vec, hned po vyplate posielame peniaze na sporenie. Ked to neurobime, minieme ich, neraz sme to skusali, ze ved neminieme. Ale minieme. Ked peniaze su, tak sa mina. Taze urci si ciastku co vzdy odosles na sporenie a ked to nebudes vidiet na ucte, mozno ani nebudes vediet ako a nebude ti ta suma chybat. To uz zavisi od toho, ci minate vela navyse alebo vam ledva vychadza a vam bude ta suma realne chybat.
Druha vec, najviac miname na potraviny. Tam sa s tym da velmi vyhrat, ci clovek minie 1000€ ci 200€. Da sa aj zdravo a chutne a napriek tomu lacno. Skus sa zamysliet, co kupujete, mozno kupujete casto nejake nedolezite blbosti, ked len parkrat ich nekupite, tak uz to je nieco usetrene. Zjete vsetko co kupite? Nevyhadzujes jedlo pokazene, po zaruke, zhnite, plesnive, ze ste nestihli zjest? Ak vyhadzujes, tak to je prave vyborny priestor na setrenie a treba si rozumnejsie naplanovat nakupovanie. Len to je tazke no, vediet to dobre odhadnut a stravovat sa zdravo. Ale podla mna prave na strave sa da najviac usetrit, ked sa to dobre rozplanuje. Co napriklad ja stale az tak nezvladam, ale ked si dam zalezat, tak ten financny rozdiel je vidiet, pritom nase brucha to nijak nepocitia.
Dalej, niekedy sa snazime setrit tak, ze si vyslovene nieco odoprieme a tu sumu konkretne niekam presunieme. Napriklad ideme von a dali by sme si zmrzlinu, tak zo zvyku. Ale dam si len 1 kopcek, tak 0,50€ mam usetrenych. To je cisto priklad, ale vela veci kupujeme zo zvyku, aj ked nie su nutne a ked sa to nazbiera, da sa na tom krasne usetrit casto. Je rozdiel dat si v restike vecer s priatelmi pizzu a jedno pivo a dat si 5 piv a este nejake sladke vody ci iny alkohol pripadne nieco dalsie navyse.
No a posledna, ale najtazsia vec, viest si uctovnictvo. Poctivo si zapisovat kde a kolko minate. A uz sami si potom posudite, ze kde ste minuli podla vas privela, kde minate dobre. Ja si vedietm uctovnictvo roky a aj tak som obcas prekvapena, ze ani neviem ako a minuli sme na nejake somariny kopu penazi. A viem, ze ked sme mali omnoho menej penazi, vychadzalo nam, takze priestor na setrenie u nas je, len sme si zvykli viac minat. Keby sa ti chcelo viest si uctovnictvo, ale poctivo vsetko zapisovat, tak po par mesiacoch sama uvidis co a ako sa mina.
Samozrejme, vies aj zvysit prijmy. Ale ak mate penazi dost, len neviete setrit, tak aj ked zarobite navyse, pravdepodobne neusetrite. Clovek ked ma, jednoducho mina. Taze podla mna skus dat bokom (do pokladnicky, na sporenie) nejaku sumu a ci vyzijete bez nej. Ak ano, tak super. Len na tie peniaze netreba siahat, ale tvarit sa, ze neexistuju. Mne sa to najviac osvedcilo.

sissy27
30. jan 2022

7 zimných búnd je veľa aj pre dospelého, ktorý už nerastie a nie ešte pre decko na 1 sezónu 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ Veď to nemá šancu vynosiť. A tam máš aj odpoveď na svoju otázku, prečo nevieš ušetriť - lebo ak má 1 dieťa 7 zimných búnd na každú sezónu, tak nechcem vedieť, koľko má čiapok, tričiek, nohavíc, sukní atď a ty máš tie deti dve - druhé predpokladám nie je na tom o nič horšie…
Kvalitné krmivo pre psov je za mňa v poriadku, tiež by som psa nekŕmila pomyjami aj keby to bol nejaký mix z ulice, pre mňa si každý živý tvor zaslúži dôstojný život a dobrú stravu.

janka1011
30. jan 2022

@autorka 7 zimných búnd??? Tak teraz mi to už príde že touto témou si sa prišla pochváliť, nie žiadať rady kde ušetriť 😉

zuzki1
30. jan 2022

Zasa na druhej strane máte všetko co potrebujete ?
A stíhate platiť to co máte … na co konkrétne chcete našetriť ? Dneska sa moc šetriť nevyplatí - myslím mat peniaze naložené na účtoch, skôr to ako to máte - kúpiť niečo investične do budúcna kde hodnota bude určite vyššia . Ale teda nejakú rezervu vo výške 6-9 mesačných výdavkov by ste mali mat .

simona92101
30. jan 2022

To oblecenie urobi vela,7 bund pre 1 dieta je sakra dost.moja ma 2 bundy-jednu peknu drahsiu do skolky,jednu na dvor(z pepca z vypredaja)a jeden overal do snehu.topanky rovnako,drahsie do skolky,lacnejsie do zalohy.skus spisat co realne potrebujete a co je uz take ulietavanie co ozaj netreba,a tam je sanca usetrit.
Na granuliach by som isto nesetrila,vypomstilo by sa to potom na zdravi a na uctoch za veterinu..tiez mame doma hovä co zje aj za troch,a sedia mu len drahe granule.

evaachesa
30. jan 2022

@janka1011 tiež mám pocit že sa chcela iba pochváliť tým čo majú ... Po tých všetkých témach kde ozaj ľudia počítajú doslova každý cent a píšu ako sa dá ušetriť na jedle mi toto príde ako výsmech 😳

bodkolienka81
30. jan 2022

Otazne je, ci chcete setrit..
Super ste poriesili investiciu do bytu a mate proste urcity zivotny styl, pri ktorom je 800eur na jedlo tak akurat..(beriem do uvahy 5k psy).
Inak stale take univerzalne, mat min 6m fin rezervu .. tak aspon k nej sa dopracovat a udrziavat si ju..

autor
30. jan 2022

@evaachesa
@janka1011 nie vôbec sa nechcem chváliť a bacha baby ja som si vedomá , že môže byť aj horšie a to že máme teraz byt alebo garaz neznamená že ich budeme mať aj o 3roky...dnes to vrtkavé ,stačí aby muž prišiel o prácu a musíme predávať , ja som si toho vedomá ...ale ja naozaj chcem ušetriť a tak sa pýtam , áno na oblečenie som chorá..

autor
30. jan 2022

@bodkolienka81 no toto nemáme , preto chcem mať peniaze aj na účte

fiffinkaa
30. jan 2022

7 bund pre 1 dieťa skladujes kde?.prepac ale toto je smiešne.

Ty šetriť nechceš.😊

autor
30. jan 2022

@simona92101 nie na psoch šetriť nebudem tam som si naistom , tu oblečenie asi musim poriešiť

autor
30. jan 2022

@fiffinkaa v šatníku🤷

autor
30. jan 2022

Baby vy ste sa nejak veľmi ,zamerali na tie bundy 🤷

hederamonstera
30. jan 2022

Odporucam si nieco pozriet o minimalizme😊 vtedy clovek dostane aj chut vyhadzat polku domu a uz si v zivote nic nekupit😁😁 u mna overene

ladycat2021
30. jan 2022

Preboha .. 7 bund som nemala ani ja ked som bola dieta a nemam tolko ani teraz .. mam jeden kabat na zimu a jeden prechodny kabat uz asi 8 rokov a stale ich nosim .. No asi preto sa na to zamerali, pretoze je to vela. 😕