icon

Nevieme ušetriť z výplaty

30. jan 2022

Ahojte baby, prosím vás ,kde míňate najviac? My platíme hypotéku(dom ,byt,garáž) dve autá, používame na striedačku, 2deti, 2psov (cca 100e mesačne na krmivo)..zostane nám po zaplatený toho všetkého , účtov okolo 800e a my nevieme ušetriť 🤷 ja to nechapem..deti sú malé ešte neprejedia toľko ..800 e je len jedlo a drogéria...vedeli by ste z toho ušetriť?

simsalabim
30. jan 2022

@7lenka11 rada vlozit peniaze na sporiaci ucet a nie na byt a garaz nie je dobra. Tomu bytu aj garazi bude hodnota len rast, no peniaze na ucte zozerie inflacia…

arasidka123
30. jan 2022

@janka1011 zrejme kvalitnejšie granule...

dominika_sk
30. jan 2022

@janka1011 kolko maš iq? Podla tychto nazorov ratam tak okolo 60.

7lenka11
30. jan 2022

@simsalabim vzhľadom na aktuálnu situáciu vo svete nikto nevie čo bude o pár okov a na akej hodnote budú nehnuteľnosti.. samozrejme, závisí aj od toho, o akom meste/lokalite sa bavíme... možno to má autorka dobre premyslené, to nepopieram.. ja osobne však nevidím zmysel dnes vrážať peniaze do nehnuteľností, ktoré budú a možno nebudú využívané v budúcnosti, namiesto toho, aby som si užívala prítomný život a mala poriadnu rezervu pre prípad núdze (obzvlášť v tejto neistej dobe)... peniaze sa dajú vložiť do fondov alebo pracovať s nimi iným spôsobom.. dnes ťa finančný poradca vie nasmerovať, ako ich najlepšie zhodnotiť.. len nechápem na čo vrážajú do niečoho, čo možno raz ani nebude ich deťmi využívané a namiesto toho idú teraz finančne nadoraz..

ummimaryam
30. jan 2022

S tvojim vydavkami neusetris. Treba zit skromne a usetri sa.

dianaana
30. jan 2022

Nechapem, co sa vlastne pytas. Penazi mate dost, ale vsetko miniete. Su ludia, ktori vyziju aj z 200 eur.
Tak nieco obmedz, vravi sa tomu: "setri".
Neviem, co chces pocut.

hederamonstera
30. jan 2022

@7lenka11 lebo to mozu predat? Nechat peniaze na ucte zrat inflaciou je najhorsia rada

autor
30. jan 2022

@7lenka11 nám byt zarába, nie je nám zbytočný a aj keď nebudú bývať na SVK vedia si to predať

autor
30. jan 2022

@7lenka11 nám ten byt zarobí viac ako je na neho hypo , keďže mi máme len na 1/3hodnoty z bytu zobraty uver

fidka79
Autor odpoveď zmazal
7lenka11
30. jan 2022

@hederamonstera opakujem, že peniaze sa v súčasnosti dajú investovať rôznymi spôsobmi, nikde nie je napísané, že musia ležať na účte.. stačí si k tomu sadnúť s kvalitným finančným poradcom.. ale ak dnes nevychádzam s peniazmi, tak nechápem, na čo si brať bremeno na plecia a vrážať ďalšie do nejakej nehnuteľnosti.. kebyže majú na rozdávanie a stále veľkú rezervu, nepoviem ani pol slova..

zmrzlinka2021
30. jan 2022

@autorka
Evidentne zijete nad svoje pomery a preto vam to nevychadza. Mat dom, dve auta, nejakych speci psov a neviem co - na to musi mat clovek urcity prijem.

Popri tom si neuzivate, necestujete, nedokazete odlozit - aj toto je sposob zivota, otazne je, ci vam to vyhovuje alebo nie.

Jedine riesenie je zvysit prijmy, znizit vydavky.

Prosim, byt na nikoho neprepisujte, ani na deti - je to vas majetok!

matkahelka
30. jan 2022

@7lenka11 nehnutelnosti lacnejsie nebudu, o tom sa hadam bavit nemusime. ak deti odidu v dospelosti zit na opacny koniec zemegule, byt si predaju a budu mat dobry start. alebo bude mat autorka s muzom bonus k dochodku. my mame 3 byty, v kazdom dlhe roky podnajomnikov. na tych bytoch, kebyze ich zajtra predame, na kazdom zarobime od 100 do 150% uz teraz. neviem, ci mas predstavu kolko je to penazi. a je jedno kde ma autorka byt, pretoze vsade nehnutelnosti rastu, nielen v BA a KE, ale aj vo Zvolene. dnes kazdy, kto ma nejake eura navyse investuje do nehnutelnosti. a autorka nezije zjavne nefunguje na suchych rozkoch a nesvieti svieckami, nikde nepise, ze by im exekutor klopal na dvere.

autor
30. jan 2022

@zmrzlinka2021 užívame ,výletujeme , s deťmi chodíme kade tade a aj dovolenkujeme...

zmrzlinka2021
30. jan 2022

@autorka tak potom zredukovat dovolenky a vylety aby ste si mohli odkladat.
Neda sa mat vsetko, ak clovek na to nema prijmy.

matkahelka
30. jan 2022

asi okresat tie vydavky na oblecenie. i ked za mna 800€/mesiac pre 4clennu rodinu na stravu, drogeriu, oblecenie, naftu vobec nie je vela. my sme tiez styria, i ked stvrta je novorodenec, takze ju ako plnohodnotneho clena rodiny este neratam a minieme o dost viac ako 800€/mes. na bezne vydavky - strava, drogeria, pohonne hmoty, oblecenie.

7lenka11
30. jan 2022

@matkahelka neboj sa, viem ako je to s nehnuteľnosťami, sama vlastním byt v hlavnom meste.. ešte raz, téma príspevku je, že veľa utrácajú a nevedia šetriť.. a ja sa pýtam, na čo financujú ďalšie nehnuteľnosti s víziou budúcnosti, keď v súčasnosti si nedokážu našetriť a mať rezervu pre prípad núdze? ak mám kvantum peňazí navyše, ok, nakúpim deťom byty, autá, pozemky.. aj keď ja neuznávam model, že deti dostanú všetko ako na podnose, lebo rodičia sa postarajú.. ale to je už každého vec a o tom nie je téma
no ak ledva vyžijem z toho, čo aktuálne mám, načo si beriem na seba bremená v podobe vysokých výdavkov a neprimeraných investícií/nákupov?

zmrzlinka2021
30. jan 2022

@7lenka11 pretoze je moderne cely zivot zivorit, aby detom dali "len tak" majetky... a pritom jedina investicia do deti, co ma vyznam, je ich podpora vo vzdelani a rozvoji

matkahelka
30. jan 2022

@7lenka11 ja nikde necitam, ze ledva vyziju. ty to kde prosim ta citas? zjavne mali dost cash, ked na byt mali len 1/3 hypo.

autor
30. jan 2022

@7lenka11
@zmrzlinka2021
@matkahelka baby my využijeme až az...po odcitani všetkých výdavkov mám vyše 800e na stravu , ja chcem ušetriť z toho , ja mám z čoho platiť hypo🤷 tu nejde o to že jeme suché rožky a pijeme čistu vodu

zmrzlinka2021
30. jan 2022

@autorka
Tak z tych 800 si daj automaticky na sporiaci ucet 300 a musis riesit stravu za 500 EUR.
Proste viac nemas, neminies.
Treba sa stravovat hlavne zdravo, striedmo (nenapchavat sa, neprejedat), nic nevyhadzovat - vsetko sa musi dojest, nenakupvoat sladkosti, cipsy, sladke malinovky, neobjednavat donasky...

henka123123
30. jan 2022

My mineme na stravu 500 e a to sme ja a muz 2 deti a este varim pre dedka a mojho otca a denne varim ale tak zr sa to aj zje.nevyhadzujeme..a aj pecem sladke 1-2x tyzdenne..a to maju deti aj jogurty ovocie salam atd...

autor
30. jan 2022

@henka123123 ako to prosím ťa robíte?

henka123123
30. jan 2022

Urobim tyzdenny nakup za 100 niekedy150 e maximalne a z toho sa vari a dokupuke sa len chleba a zelenina sunka nejaka...

autor
30. jan 2022

@henka123123 a aj mäso kupujete či chovate?

henka123123
30. jan 2022

Kupujeme vsetko...cez leto mam akurat domacu zeleninu a vajicka

autor
30. jan 2022

@henka123123 to mám aj ja , teda zeleninu nejakú , vajíčka nie ...vyskúšam urobit týždenný nedeľný lístok

autor
30. jan 2022

Jedálny

lenkakravcova
30. jan 2022

Určite sa daj na minimalizmus.
Ten počet oblečenia nie je zdravý. Ú nás má syn dve bundy na jeseň-zimu a aj pri tom si hovorím, že mu stačila jedna, lebo aj tak vždy len jednu môže nosiť.. Zatiaľ sa nám ešte nestalo, žeby potreboval druhú, striedam ich len "z rozmaru". 🙂

Čo sa týka granúl, vždy je kvalitnejšie a dokonca aj lacnejšie kúpiť mäso a uvariť ho psovi. 🙂 ušetríš, psovi bude chutiť a bude to preň aj zdravšie - nebude žrať kilo konzervantov.

henka123123
30. jan 2022

Nekupukem navyse. Ked je akcia kupim slovenske maso do mrazaka nasackujem si....raz za tyzden objednam tesco eshop naobjednavam jogusrty zemiaky zeleninu atd...rozvrhnem si co budem varit co mam a co pptrebujem...a nevyhadzujem neuvarim naraz 3 kila masa..nape.dneska som robila segedin kazdemu vyslo na obed.knedle som si urobila plus vzdy je polievka...teraz bol v akcik karfiol tak zajtra bude zapekany karfiol a husta pplievka nejaka k tomu..da sa to