icon

Nevieme ušetriť z výplaty

30. jan 2022

Ahojte baby, prosím vás ,kde míňate najviac? My platíme hypotéku(dom ,byt,garáž) dve autá, používame na striedačku, 2deti, 2psov (cca 100e mesačne na krmivo)..zostane nám po zaplatený toho všetkého , účtov okolo 800e a my nevieme ušetriť 🤷 ja to nechapem..deti sú malé ešte neprejedia toľko ..800 e je len jedlo a drogéria...vedeli by ste z toho ušetriť?

janewithane
30. jan 2022

Autorka ak máte aspoň 6 mesačnú rezervu tak by som sa tým ze nejako extra nešetrite netrapila. Peniaze predsa investujete do bytu, ktorý viete v prípade veľkej núdze predať. Avšak bola by blbosť to predávať pretože teraz súrne potrebujete pár tisíc- tie mate mat v rezerve...
Co sa týka vyhadzovania peňazí za handry, odporúčam si pozrieť nejaké videá, dokumenty o fakt fashion, handry brutálne znečisťujú zem..fajn motivácia je aj sledovať napr Natáliu Pažickú. Mne to pomohlo

marcellka32
30. jan 2022

Prečítaj si niečo o minimalizme, je tu aj skupina na mk minimalizmus-doma máš len veci, ktoré sa používajú, v šatníku kapsulovy šatník aj pre deti (7 bund nie, ale napríklad 2), všetko ostatne musí preč z domu (darovať, predať), vyčistí sa ti priestor, nekupovať už nové, len kus za kus (to znamená, jedna vec vyradiť, nahradí ju nová), mám zminimalizovanu domacnost aj šatník svoj aj detí

andrejka1974
30. jan 2022

@fidka79 nie prečo varím doma a dá sa ušetriť nakupujem v Tesku a často v akcií navarim aj na tri dni polievku tiež sa dá u nás slepačia alebo vajíčková so zemiakmi nestravujem sa v reštaurácii a zeleninu ovocie mám zo záhrady

iwesska
30. jan 2022

Predaj kazdemu dietatu 5 bund a mas odlozene👌

7lenka11
30. jan 2022

@matkahelka och bože, poďme sa tu chytať za slovíčka, tak pardon, nevedia šetriť a idú nadoraz s výdavkami.. opakujem, ak by som mala neobmedzené finančné výdavky, neriešila by som počet nehnuteľností.. áno, sú do budúcna zdrojom financií, ale ak mám životnú úroveň nastavenú tak, že idem z mesiaca na mesiac a nemám železnú rezervu pre prípadnej akútnej situácie, tak sa nehrniem do kúpy nehnuteľností a veľkých záväzkov.. lepšie? ja som človek, ktorý žije prítomnosťou, lebo nikto nevie, čo bude o pár rokov, takže v tomto smere mám iné uvažovanie ako autorka..

janka1011
30. jan 2022

@dominika_sk s ktorým názorom konkrétne máš problém?

andrejka1974
30. jan 2022

Však skús navariť na dva tri dni a nekupovať zbytočnosti a kupovať len to čo si napíšeš že ti chyba alebo čo budeš variť ,žiadne že toto by som si dala a oblečenie sa dá kúpiť aj lacno,alebo si s kamarátkami požičiat alebo poprosiť či nemajú niečo navyše u nás to tak funguje v DSS ,kde chodí moja dcéra čo je dcére malé dám im a oni my zasa dajú veci čo ich deti už nechcú a som aj požiadala ľudí či by mi aj nedarovali a vermi veľa ľudí nám pomohlo a samozrejme aj my im a za stravu míňame maximálne 400 eur a to sme boli do minulého roku doma siedmi

nikiki29
30. jan 2022

Odložte si na začiatku mesiaca, hneď po výplate na začiatok napr. 100€ bokom a už s nimi proste nerátajte. Keď nebudú dostupné na minutie, skôr sa ušetrí. My sme tiež nič neušetrili kým sme rozmýšľali - na konci mesiaca niečo zostane tak odložíme. No prd zostalo. Teraz odkladáme 200€ a myslím, že z výrazne nižšej sumy ako vy.

henka123123
30. jan 2022

Autorka to ze mas investovane je super to nwhaj tak pokial to viete vykryt..to musis brag ze mas usetrene ten byt lwn to nemas na ucte ale v byte....normalne tych 800 skus tak ze rovno daj 200 na ucet z ktoreho nebudes vyberat..500 skus na stravu a 100lu nehaj volnu ( hracky.nejake oblecko...)ked budu nejake navyse vydavky daj len 100-150 bokom..uvidis

fidka79
Odpoveď bola odstránená
petka552
30. jan 2022

Stačí si vopred napísať zoznam čo potrebujete do potravín a toho sa držať. Nekupovať zbytočnosti. Oblečenie sa nemusí každý mesiac kupovať a 100e na psa? Dá sa aj za menej nakúpiť. Minimálne 100e si viete mesačne odložiť. Vždy da dá keď sa chce.

magnetk
30. jan 2022

Mnohé rodiny maju 800 € mesačne na všetko.

autor
30. jan 2022

@magnetk áno uvedomujem si to preto sa zamýšľam nad tym že aspoň ušetriť

domireb
30. jan 2022

Autorka, daj si cieľ, koľko chceš ušetriť. Rozrátaj si to, za akú dobu si to reálne odložíš a hneď v deň príjmu si to odlož, napr. na podúčet. Ak v skutočnosti nie si schopná ušetriť ani euro, tak by som si hneď zo začiatku nedávala také vysoké sumy ako 200 €. Ja som zástancom, že treba zo všetkého zdravo po kúsok. Aj ušetriť, aj si dopriať. Nechcem ísť na doraz, len aby som ušetrila o 50€ viac. Sama si uvedomuješ, že problém je v oblečení, tak sa zameraj na to. Asi si impulzívny nákupca (niečo vidíš a hneď bez rozmyslu kúpiš), skús s týmto popracovať.

magduska2
30. jan 2022

Bože toto sú také temy 🤣🤦‍♀️ tamto máte, tamto chcete, tamto nechceš ušetřit...a tu chceš čo počuť?Aké rady? Šak vy snáď viete najlepšie kde zbytočne" rozhadzujete 800e a kde to nemusí lietať .
Každá rada neni dobrá...tam šetriť nechceš,tam nebudeš.. 🤦‍♀️ Každý sa má zakrýt perinou na akú má...a keď chcete šetriť treba asi niečo U VÁS změnit.

dominika_sk
30. jan 2022

@janka1011 veď je to to iste ako keby si povedala že mne sa nezda že by bola zelenina zdrava, jem cely život mcdonald a nič mi nie je. To ti pride normalne?!

janka1011
31. jan 2022

@dominika_sk no veruže si predstav, že nie každá zelenina je zdravá...to že krásne vyzerá a veľa stojí ti nezaručuje, že bola aj zdravo pestovaná ☺
Pozri, ja ti nekážem so mnou súhlasiť, len som vyjadrila svoju skúsenosť, že aj pes odchovaný na lacnejšom krmive je zdravý a nemal v živote problémy, nevidím dôvod vyhadzovať 100 eur mes.na nejaké značkové krmivo.

dominika_sk
31. jan 2022

@janka1011 chudak tvoj pes🙏🏻

mijo53
31. jan 2022

koľko rokov majú deti? a koľko deti máte

jana_eyre_2
31. jan 2022

Sama pises, že si myslíš že 800€ je dosť a že aspoň 200€ by sa malo dať ušetriť.. no tak si tých 200€ pošli na setriaci účet hneď ako príde príjem a potom Minaj už len zo 600€..

autor
31. jan 2022

@janka1011 ako som sa vyjadrila v komentároch predtým , na psoch šetriť nebudem, máme plemeno za cenu , na ktorom sa neoplatí šetriť

autor
31. jan 2022

@jana_eyre_2 áno určite je to dosť dalo by sa na Tom ušetriť , určite áno , veľa Minam

janka1011
31. jan 2022

@dominika_sk áno, máš pravdu, je to na poľutovanie, keď 15 ročný pes nemal v živote zdravotný problém, nebol chorý a je stále vitálny, v rámci mozností svojho veku...kiežby všetky psy boli takí chudáci ako ten náš ☺

dominika_sk
31. jan 2022

@janka1011 tu predsa nejde o dlžku života ale kvalitu.

konikmodry111
31. jan 2022

@janka1011 vidno že evidentne nemáš sajnu o psoch, inak by si mu tie ,,granule,, ktoré majú nulovú výživnou hodnotu nekupovala a už vôbec neudobrovala. Každý skúsený psickar ri povie že to je shit

hellwant
31. jan 2022

@dominika_sk ale ked ludom zalezi mat premiove krmivo a nechcu usetrit na psoch, naco si ich kupuju , ked im prijem nestaci? Ci radsej rodina nech jedava najlacnejsie šunty ale psikovia nech maju mňam mňam, len aby odlozili z platu? Treba si nalozit kolko zvladnem, to plati nielen pri hypo, ale aj autach , ci zvieratach. Alebo hladat dalsiu pracu, ci lepsie platenu.🤷‍♂️

dominika_sk
31. jan 2022

@hellwant autorka ma predsa problem že neušetri, nie že jej nestači kolko ma.

hellwant
31. jan 2022

@dominika_sk je spomenute v tom mojom prispevku, ze ci maju jedavat(priklad) oni horsie len aby odlozili. Viem, ze nejde o problem nedostatku na zakladne vydaje

janka1011
31. jan 2022

@dominika_sk jemine, tak asi zdravie psa vypovedá dosť o kvalite jeho života, nie?

autor
31. jan 2022

@hellwant prosím ?vy ste si to zle vyložili ..bodaj by sa všetky deti na svete mali tak dobre ako tie moje..mali kvalitné potraviny, kvalitné mäso,prémiové šunky,ovocia na kilá..