Nevieme ušetriť z výplaty
Ahojte baby, prosím vás ,kde míňate najviac? My platíme hypotéku(dom ,byt,garáž) dve autá, používame na striedačku, 2deti, 2psov (cca 100e mesačne na krmivo)..zostane nám po zaplatený toho všetkého , účtov okolo 800e a my nevieme ušetriť 🤷 ja to nechapem..deti sú malé ešte neprejedia toľko ..800 e je len jedlo a drogéria...vedeli by ste z toho ušetriť?
písal som obrazne, ako priklad.
Zas ale povedzme si pri cenách potravín ani z 800 Eur na stravu drogériu spotrebný materiál oblečenie sa nedá nejak vyskakovať..aj keď viem že niektorým rodinám ostáva polovica po zaplatení všetkých záväzkov.
Skús si zapisovať kam dávaš peniaze, ja tak robím a miniem tu tisícku na tieto nákupy..ale raz toľko odložím na sporenie.
Čiže daj polku bokom a skús hospodáriť. Alebo zvýšiť príjem do rodiny. Si zamestnaná?
Strava, tam sa da dost a aj drogeria, kozmetika, ja som bola maniak na sprchace, potrebovala som vsetky druhy 🤦🏽♀️ teraz odkladame 150€
Podla mna 800€ je dost na to aby sa dalo usetrit. Ok, nemam deti. Ale mam 2 byty, k jednemu patri tiez garaz. Dom a jedno auto. No a jedneho psa. Mesacne nam ostava urcite menej ako 800€ a usetrit teda viem. Nekupujem somariny hlavne. Fakt sa treba zamysliet ze ci to co kupujete vam naozaj treba.
Ahoj ver niesi sama mam muža pracujuceho v DE.tiez 2 auta dom .Platime uver + hypoteku.
A veru tiez dakedy nechapem kde dam peniaze .
Je pravda,ze mame 5 deti z toho najmensi 4r .je diabetik cize aj tam ide raz za 3 mesiace daco naviac na senzory a vysielac.
Na psov mam vyclenene 300 € na krmivo mame chovku takze hoci co im tiez nedam.
No samotny nakup zakladne potraviny co nakupim raz mesacne ,muka ,mlieko ,cerealie atd ,atď.my vychadza o 50 € viac ako pred par mesiacmi a to ti tiez dost urobi. Ak chodis pravidelne nakupovat a stylom ,ze nemas zoznam a kupujes tak ,ze aj to by sa zislo aj toto by bolo dobre to tiez dost nadnesie.
Ja fakt vela vyvaram, peciem ,cize daco usetrime tam no zase sa to moze odzrkadlit pri vyúctovani energii.Cez sezonnu si dopestujeme nazavarame co sa da.Ono fakt je teraz vsetko drahe a ze neodlozis je nas viac takých .
Ja asi nechapem zmysel prispevku a skor mi to pride, ze nie ze nevies usetrit, ty nechces. A vlastne nemusis. Zijete na vysokej nohe, ale uvedomujes si, ze dnes je to tak a zajtra to tak byt nemusi. Ak kupujes vsetko znackove, premiove, neriesis akcie, pominas vela. Kto nema, si 2x premysli, co kupi. Urcite by pomohlo z toho, co vam ostane po zaplateni uctov posielat cast na nejaky sporiaci ucet a na tieto peniaze siahat len keby boli nejake mimoriadne vydavky (pokazene auto, vacsi spotrebic)
Peniaze mužovi odovzdat 😃🙊
Odporucam Excel a zapisovat vsetko do tabulky po mesiacoch. Budete vediet, kde Vam to ulieta. U nas je problem to, ze ja vzdy nieco doprajem detom, aj oblecenie, lekaren je vzdy necakane prekvapenie, aj sebe nieco do kuchyne, domacnosti a potom je tu manzel, ktory si tiez dopraje, kupi si nejaku hru, casopis, benzin, co ja nemam v hlave a ked si kazdy robime svoje, tak na konci mesiaca pozerame, ze usetrene 0, to preto lebo kazdy mame ten isty rozpocet v hlave ale uberame z neho, akoby ten druhy nebol... a tam je kamen urazu.
@janka1011 ja m jednu fenu stredneho vzrastu a tych 50e na krmivo miniem. Nedam jej nekvalitne zradlo,ak chcem,aby t u bola co najdlhsie,takze tych 100 mi pride primerane.
Ja len tolko, ze moja vyplata je nizsia ako to,co tebe ostava na jedlo. A som samozivitelka s 2 detmi. A vyzit viem,lebo musim.
@petrooshka suhlasim, my mame orecha u starkej a 200eur mesacne ide na psa. Papa take tie sackove pastety psie, granule... tycinky na zuby, pamlsky...
Ake mate plemeno?
Odporúčam začať šetriť hneď po vyplatení účtov/hneď po prijatí mzdy na účet.
Ideálne hneď si odložiť napr. 50€ a skúsiť mesiac "vyžiť" zo 750€. Ak to bude stačiť, nasledujúci mesiac dajte hneď bokom napr. 75€, ďalší 100€ ... až sa postupne dostanete na sumu, ktorá by vám mohla stačiť na bežné mesačné výdavky bez toho, aby ste museli siahnuť na tie odložené peniaze.
Mnohým pomáha, keď platia hotovosťou - napr. vyberú si 100€/týždeň a z toho platia v obchode za bežné nákupy .... keď človek platí bezhotovostne kartou, nevidí ako sa peniaze míňajú a na konci mesiaca je nemilo prekvapený ;(.
Ja si napr. vždy po prijatí výplaty resp. dávky (momentálne som na rodičovskej) prevediem 10% z tejto sumy na sporiaci účet a ďalších 10% investujem - zaplatím sama sebe 😉
To isté spravím aj pre deti - keď prídu prídavky, pošlem to im na účet + prihodím rovnakú sumu na sporenie.
Potraviny kupuje prevažne partner, sme 5 členná rodina a mesačne minieme na potraviny max. 300€ a nijako sa neobmedzujeme - ovocie, zelenina a mäso máme každý deň. Naopak, veľa krát sa mi zdá, že nakúpil zbytočne veľa. Tieto výdaje si sledujeme cez aplikáciu eBločky. Na potravinách (nie na kvalite, ale na kvantite) sa dá veľa ušetriť, keď si vopred naplánujete jedálniček na celý týždeň vopred a hlavne nesmiete chodiť na nákupy hladná - vtedy človek nakúpi zbytočnosti 🙃.
Drogériu zvyčajne nakupujem ja v bezobalových obchodoch s čapovanou drogériou, miniem max 500€ za rok (kozmetika, ekologické pranie aj upratovanie).
Je dobré si vždy vziať blok z každého nákupu a úplne všetky nákupy si zapísať - keď vydržíte 2-3 mesiace, získate prehľad a následne môžete začať "škrtať".
A je dobré mať rozpočet aj na iné výdavky - napr. ak viem, že na auto miniem za rok 1200€ (tankovanie+poistky+pneumatiky+prezúvanie+EK+STK+rezerva na servis atď) - vychádza to na 100€/mesačne, tieto peniaze si trvalým príkazom prevediem na sporiaci účet a keď zaplatím niečo z tejto kategórie, následne si to prevediem späť zo sporenia na bežný účet - výhodou je, že tie peniaze šetrím vopred a v malom a keď je treba platiť tak je z čoho (rovnako si "šetrím" napr. na vianočné darčeky, na vybavenie do domácnosti a pod.)
A je dobré si robiť pravidelne (napr. 1× ročne) inventúru aj v pravidelných platbách napr. za paušál, energie, poistky a pod.
Cavo 😊 z tych 800 si podel: 50% na jedlo, drogerku, lekaren. 30% si hod na sporenie a 20% nechaj na oblecenie alebo ked sa daco pokazi, ci pera, ceruzky, hracky... Mne to takto funguje. Niekedy to presvihnem ked davam vela donasok, okej... 😄😄😄
Na rovinu, ty nechceš šetriť. Ty máš potrebu sa chváliť ako na všetko máš 🤣
Neviem ušetriť z 270 e mesačne, pre 2 člennu domácnosť 😢
Ja neviem,ale podla mna polovica zien tu nevie čítať s porozumením alebo im závisť zatemnila zrak...tie komentáre,ustipacnost a zhadzovanie...no booooze,ze ma jej dcéra 7 bund...
Autorka, je super,ze myslis na budúcnosť a ze si si uvedomila,ze vam niekde tecu peniaze a chces s tým niečo spraviť... Ako ti uz baby radili, určite si hned po prichode penazi preposielaj cast na sporiaci účet...su tu aj super skupiny,ci uz ten Minimalizmus alebo Ako ušetriť...mne casto pomaha uz len čítať príspevky a vela veci si sama uvedomím...a pripadne su aj služby kde sa ti na tvoje vydavky vedia pozrieť kvalifikovani ludia a identifikovať oblasti kde mozete skúsiť priskrtit...
A k teme marketoveho krmiva sa nebudem ani vyjadrovať... komentáre "moj pes ma XY rokov, zerie len to a nikdy nevidel lekara"mi nozik vo vrecku otvárajú... Este sa idem chvalit tym,ze mam zviera,o ktorého zdravie sa nestarám a nenavstevujem s nim ani len veterinára...ale asi teda aj preventivky u ludi su potom zbytočnosť 🤷.. A pritom staci len trošku poštudovať o spravnej vyzive zvierat a rozmýšľat 🤦🤷 o to viac ma tu otáča,ked si niekto po odchovani jedneho psa, ide myslieť ze rozumie všetkým psom, všetkým rasam a každému jednotlivemu psovi ci uz s alergiami alebo len citlivejsim travenim...
Drzim palce autorka 🙂
Treba si skusit urobit nejaky sporiaci ucet najskor zacat s cca 50eur aby sa stahovalo z uctu.mozno ked tie peniaze odidu skor ako ich miniete.budete ratat s tym,ze su uz neni
A myslíte, že na koníku získate návod, ako ušetriť? Podľa mňa nie 😊 Banky majú produkt sporiaci účet, skúste tam odložiť mesačne napr 30e a za rok máte ušetrených aspoň tých 360e 😉
... moj manzel ma necelu tisicku v cistom, ja som so synom na neplatenom rodicaku pretoze nam neschvalili plateny, pandemicka ocr skoncila a za dva mesiace som poslala vyse 30x zivotopis dodnes sa mi nikto neozval ohladom prace.. mame dve deti z toho jeden skolkar a skolacka..benzin denne do prace manzel, ja riesim 2rok zuby kde jedna navsteva nestoji menej ako 50e a momentalne aj krize.. je mi do revu, ja neusetrim ani 8e, nedostavam totiz NIC
Skuste vyzit tak... a potom riesit take veci 😞
7 zimných búnd pre dieťa na dve sezóny 🤦♀️🤦♀️🤦♀️. Ja mam už tretiu, alebo štvrtú zimu jednu a tú istú, stala ma asi 35 eur, je super teplučka, nie je zodrata, vyzerá stále ako nová a žijem plus samozrejme jedna v zálohe keď sa perie ale 7 neviem načo by mi ako dospelej osobe bol nie ešte dieťaťu.
@minimidimaxi tiež ma napadlo,že autorka nie je žiadny sociálny prípad,čo nemôže vyžiť z príjmu.... jednoducho si je vedomá,že veľa míňa a chcela len rady,ako by šlo trocha ušetriť..
@shee11 on ich odovzdáva mne
@zabka1000
@minimidimaxi ĎAKUJEM konečne to niekto pochopil ,ako som to myslela

@hellwant čo uznam na oblečení by som mohla ušetriť,ale určite nebudem ukrajovať z jedenia pre nás alebo našich psov