Nevrátená pôžička kolegom
Baby, nie je to zrovna tema o detoch, ale potrebujem poradit. Pozicala som pred mesiacom kolegovi 300 euro, povodne na tyzden, po tyzdni ma vsak poprosil, ci nepockam do vyplaty, tak som pristala. V den vyplaty mi slubil, ze mi na druhy den donesie cash. Moj sok nastal vtedy, ked mi na druhy den zahlasil, ze peniaze ma frajerka, ze mi mat dat za splatku uveru az 18.4 a ze on ma tendenciu vsetko po vyplate rozflakat na pokeri....Na to som ho samozrejme zvozila, ze co to ma znamenat, vsak sme sa jasne dohodli, ako moze byt taky nezodpovedny (neverim, ze nema nic). Ignoroval a nokomentoval. Ja som sla na Velku noc na predlzeny vikend na Tale, tak som mu vo svrtok pred ochodom z prace povedala, nech mi tie peniaze teda vlozi v sobotu na ucet (v BA su banky aj v sobotu v nakupnych centrach), ze mam splatku uveru s skolky, on je ze dohodnute a dala som mu cislo uctu. Samozrejme som mu to este pripomenula sms, ale nic nevlozil. Medzitym si stihol zavesit na Facebook fotky z 2 zuriek a pobytu vo wellness cez vikend. Skoro ma natiahlo. Urobila som chybu, ze som mu doverovala. ale zdalo sa mi priam nemozne, ze byt to nevratil nakolko sedi oproti mne v praci. Ale zjzvne ho to vobec netankuje. Viac ma vsak stve ten arogantny pristup, zivim dieta a mam teraz dost velke problemy, ale poradim si. Ako by ste to prosim riesili. Myslim, ze v niecom lieta a to, co ma, radsej minie sa seba. Podla stylu obliekania vsak biedu rozhodne netrie.
Sa obavam ze peniazky uz neuvidis. Takito typci su bez chrbtovej kosti a budu sa stale na nico vyhovarat aby nemuseli vracat peniaze. Ktovie kde vsade si este napoziciaval "nenavratne pozicky 😠
@stanislavao podla mna frajerka o nicom nevie, len sa on vyhovara. A sef s tym tiez nic nema, je to problem ich 2 bohuzial. Ja by som nanho tiez poslala na vystrahu nejakeho ramba, ine asi nepomoze 😉
@mircalla keď nemáš od neho podpísaný papier tak nezmôžeš nič ešte ťa môže obviniť z ohovárańia... ja som tiež jednej slečne požičala dosť veľa peňazí a do dnes som nevidela ani halier....keď som volala jej rodičom tak ma ešte vysmiali aka som sprostá, a vraj ak ich aj nadalej budem otravovať podajú na mňa trestné oznámenie za vydieranie. Tak že to sú ľudia bez chrbtovej kosti a dopredu už vedia že tie peniaze nevrátia... Samozrejme držím palce aby si to čo najskôr doriešila a peniaze ti vrátil.
@mircalla čo sa týka notára je to najvhodnejšie riešenie, ale známi mal tiež podobný problém a zbehol za šéfom všetko mu vysvetlil a poprosil ho nech najbližšiu výplatu xy stiahne a jemu pridá o 300 eur. Šéf nemal problém nakoľko so známym majú kamarátsky vzťah. XY ešte dostal výplach žáludku od šéfa.
Je to ojedinelý prípad ale skús možno pomôže potom napíš ako si dopadla držím palce.
@stanislavao
Odhliadnuc od možných trestnoprávnych dôsledkov by taká nahrávka vyrobená bez privolenia druhej strany nemohla byť použitá ako dôkaz.

@mircalla v prvom rade sa s nim pobavte ohladne dlhu tak ,aby sa vam to nahralo do mobilu, alebo na diktafon. aby ste mali dokaz, ze uznava svoj dlh a potom mozete ist na policiu. predtym mozete ist za jeho frajerkou a pytat si peniaze od nej. ked vam ich neda, tak mu povedzte, ze dokaz mate nahraty a idete na policiu. alebo za sefom, ze vam ozaj dlzi a nech mu to nabuduce stiahnu s platu. alebo dalsie a asi najucinnejsie riesenie, ze ho date dobit, ako psa a zapamata si, ze "kradnut" sa nema.