icon

Nevychádza mi to po finančnej stránke

lenkaniky
27. aug 2012

Ahojte zienky... Moj problem? Hm... Ako a kde zacat... Peniaze, peniaze a peniaze...
Vobec mi to nevychadza... Byt platim 340 eur, skolka okolo 30-35eur, jedlo, odev, drogeria...
A moj prijem: plat 40 eur, vyzivne 70 eur, urad prace na maleho 22 eur...
Neviem kde to mam brat...a uz nevladzem...nema mi kto poziciat a som
z toho taka unavena... Hladam dobru dusu ktora mi poradi co mam robit
pripadne kto by mi vedel pomoct financne. Momentalne mi chyba 100 eur
na byt... Ktory mal byt zaplateny uz 20.8.2012.... Som asi zla matka ked
sa neviem postarat financne o dieta... ☹

lenkaniky
autor
27. aug 2012

@traktor Nespolieham sa na to, ze mi niekto nieco da....
Lebo tu mi neda nikto nic zadarmo... Dalsi mesiac uz
nebude chybat, kedze mi uz daju z uradu... A chcem
si poziadat o jednorazovu vypomoc od mesta...

lenkaniky
autor
27. aug 2012

@moon1979 Najlepsie by bolo nemat dieta a ani nenarodit sa...
Najlepsie by bolo keby som umrela...

lucinka13
27. aug 2012

@lenkaniky
chyba ti ešte 100€ na najom, ale potrebujete aj jest, či nie ? a to je minimalne dalších 200€ pre 2 ludí 😒

moon1979
27. aug 2012

@lenkaniky
si matka a takto rozpravat nemôžeš ... nezabúdaj, že je na tebe závislý malý človiečik!!! tak sa prestaň lutovať a zamakaj na sebe, otvor sa novým možnostiam, chod na prechádzku a obehaj všetky možné obchody, prípadne novinové stánky, tam naozaj maturitu nepotrebuješ ani jazyky ... v TN dokonca ani madarsky nemusíš hovoriť, stačí ti rodná slovenčina ... len sa prestaň lutovať a spoliehať sa na štátne dávky. zaplatíš účty a čo budete jesť??? to situáciu nerieši. potrebuješ v prvom rade riadnu prácu, ktorá Vás uživí, zo 40 EUR sa naozaj vyžiť nedá, tak na to mysli ...
Nehľadaj spôsoby ako sa to nedá, ale nájdi jeden spôsob ako sa to dá ... si mladá, tak pohni sebou a nehladaj výhovorky ...

lucinka13
27. aug 2012

@lenkaniky
také veci nepíš, všetky problemy sa dajú vyrieši, len sa treba obratit na správnych ľudí a aj pre to niečo urobiť !

lenkaniky
autor
27. aug 2012

@andy1978 Dakujem...pozeravam, aj z UP, ale marne...kde chcu
zivotopis tam ho poslem... ale nikto sa neozve...
ta stranka ktoru si mi poslala mi nejde otvorit...
ale maju, aj inu a ta ide...

lenkaniky
autor
27. aug 2012

@lucinka13 Ale ide novy mesiac... A to zvladnem... Lebo s tym mi
pomahaju kamaratky, suseda..

bodka13
27. aug 2012

@gubcikova som to brala,že sa možno zle vyjadrila o tej podpore a byte 😉

lenkaniky
autor
27. aug 2012

@moon1979 Novinovy stanok? Beru, ale len dochodkynu... ZTP.... To zatial nemam.
To, ze nemozem takto rozpravat... To je z toho, ze nevladzem....sama...
Nemam sa komu zdoverit zo vsetkym a podobne...

danjelca
27. aug 2012

@lenkaniky MUSÍŠ nájsť prácu...inak sa nepohneš z miesta.

lenkaniky
autor
27. aug 2012

@lucinka13 A kto je ten spravny clovek? Neda sa vsetko vyriesit...
Hlavne nie z jedneho dna...

lenkaniky
autor
27. aug 2012

@danjelca Ver, ze rada, ale neni kde....

danjelca
27. aug 2012

@lenkaniky ale ty MUSÍŠ..máš dieťa..proste nemáš na výber.držím palce

andy1978
27. aug 2012

@lenkaniky neposielaj zivotopis postou alebo mailom, ale chod osobne, naozaj to vela spravi. aj u nas casto pytaju ludi so ztp, lebo maju na nich prispevky. Mozem ti nejaky ponuky okopirovat a poslat do IP, ale mne tu stranku cez link otvori, len potom musis kliknut este na dany subor alebo este pozri na www.kariera.sk, tak sa vacsinou objavuju ponuky z UP.

moon1979
27. aug 2012

@lenkaniky
no s tým moc nesúhlasím, síce v novinových stánkoch je dosť dôchodkýň, ale to len preto, že mladé baby nemajú záujem tam vysedávať, dôchodkyni to vyhovuje ...
a supermarkety??? ved su na každom rohu ... vkuse hľadajú predavačky, nebudem tu menovať veľké markety, ale tak zrejme vieš, ktoré mám na mysli a tam je naozaj jedno, či si pekná, škaredá, chudá, tučná, alebo neviem aká, tam potrebujú človeka, čo bude robiť ... hm? pises, že mamu máš doma, takže ak by aj bolo treba postrážiť dieťa, tak ho máš kde alebo pri kom nechať ... alebo sa mýlim?

lenkaniky
autor
27. aug 2012

@danjelca Rozmyslala som, ze by som mohla byt sama sebe veducou...
UP ponuka prispevok na zivnost-podnikanie...
Ale je to vela vybavovaciek a musim podnikat najmenej
2-3roky...

danjelca
27. aug 2012

@lenkaniky a včom by si chcela? čo ta napadlo? skus niečo také na čo netreba maturita-nauč sa robiť nechty napríklad🙂

lenkaniky
autor
27. aug 2012

@andy1978 Napriklad brali v Trencine do sekaca, ale nezobrala ma
tam lebo nemam nejake zameranie... A je to sekac...
Za chvilu mo WC budu brat pani s maturitou...

moon1979
27. aug 2012

@lenkaniky
len tesco v trenčíne aktuálne má 50 pracovných ponúk ... http://www.profesia.sk/praca/tesco-stores-sr/C1...
chod tam osobne a určite sa práca nájde ... len treba chcieť ... veľa šťastia

huxy
27. aug 2012

@lenkaniky no nemám s týmto úplne vlastnú skúsenosť-so začínajúcou živnosťou.no švagriná si to vybavila.a veru,nie je to med lízať.aj keď jej to ide v jej odbore,lebo je šikovná,no naozaj sa veľa /a dlho/ narobí.a má čo potrebuje,aj jej rodinka.no je toho strašne veľa,čo treba vybaviť a tak.a do takého niečoho je dobré sa pustiť,ak plánuješ podnikať dlhodobejšie.lebo ak len nejaké 2-3 roky,tak to je úplne zbytočné myslím si.

lenkaniky
autor
27. aug 2012

@moon1979 Do tesca neberu, ani do hypervovi... Kaufland ma
svojich... Zvacsa tam dohadzuju znamych...

prdelinka12
27. aug 2012

@moon1979 haloooo oni hladaju do novynovich stankov dochodkyne,najlepsie na invalidnom dochodku,kedze si z toho spravia chranenu dielnu tak im stat preplaca mzdy...mladu babu bidke nezoberu.
Trencin je mozno velke mesto,ale roboty tam nie je,viem o com hovorim

lenkaniky
autor
27. aug 2012

@moon1979 Ja chcem... Som zvedava co mi povedia...
Kedze uz som sa tam bola kedysi pytat na robotu....

traktor
27. aug 2012

umyvanie okien, upratovanie, strazenie deti, roznasanie letakov..... ako dlho si v praci, za tych 40 eur?

lenkaniky
autor
27. aug 2012

@moon1979 Ale v Trencine neni volne...

moon1979
27. aug 2012

@lenkaniky
a čo vieš robiť, keď uvažuješ nad vlastnou živnosťou???
prečo píšeš, že musíš podnikať 2-3 roky??? pripadá mi to ako špekulácia z tvojej strany, že hľadáš skôr spôsoby, ako nerobiť a dostať peniaze, ako zamakať a postarať sa o seba ... prepáč, nechcem ti krivdiť, ale z toho ako píšeš mi to tak vychádza ...
ak sa raz rozhodnem pre podnikanie -co nie je jednoduche a ani lahke riesenie - tak budem mysliet na to, ako sa udržať na trhu a zamakať na sebe a nie, ako vyživoriť 2-3 roky aby som nemusela vracať štátny príspevok, ktorý podotýkam zase nie je až taká velká suma ...

lenkaniky
autor
27. aug 2012

Chcela som si otvorit maly obchodik...cize by som si tam, aj sama predavala...takze to neni spekulacia
a nehladam sposob ako nerobit... Keby mi neslo podnikanie napriklad po pol roku, alebo po roku tak nemam narok ani na 1 cent od statu...

mirininu
27. aug 2012

@lenkaniky vieš prepáč, ale mám pocit, že sa strašne ľutuješ, tvoja každá druhá odpoveď je len že neberú , nedá sa .... je to málo z toho sa žiť nedá máš pravdu, ale všetko sa dá keď sa chce Je to ťažké, ale nedaj sa už len kvôli tomu malému človiečikovi. Nespoliehaj sa na štát a ľudí okolo , ty sa musíš spoliehať predovšetkým na seba. Zdvihni sa , neseď pri PC a choď hoc aj od dverí k dverám niečo nájsť musíš, i keby si len letáky mala roznášať alebo upratovačku niekde robiť , ber hocičo niekde začať musíš. ...

dm1
27. aug 2012

@lenkaniky tiez si myslim ze TN a okolie kedze som odtial nieje co sa tyka prace na tom najhorsie. Skusala si Leoni, Deltu, Visteon? pripadne ine taketo firmy ved ich tu mame vela v okoli. vsetko na cas lepsie ako 40 eur z dohod.
Co sa tyka najmu podla mna nie je dobre riesenie zostavat v drahom prenajme aj ked nemas kde dat veci lebo sa ti momentalne necrta ziadna lepsia praca alebo vyhlad do buducna. radsej by som sla do mensieho, lacnejsieho, mozno ubytovna, slobodaren. Urcite je lahsie zohnat kde dam zbytok veci ako kde zoberiem naviac 100 eur na najom ked ich nemam....

moon1979
27. aug 2012

@lenkaniky
otvarat obchod je dost riskantne riesenie ... aspon z mojho pohladu, nezabudaj, ze musis platit najmy, odvody, viesť uctovnictvo, zabezpecovat tovar, ktory musis vediet zaplatit a podobne a z maleho obchodika ti to nemusi vyjst ... konkurencia je vysoka a stale tu plati, ze silnejsi vytlaci toho slabsieho ... ja na tvojom mieste by som volila moznost byt zamestnancom, pracu ti pridelia a aj zaplatia ... nemas starosti navyse ...
a predavacky hladaju stale, skus, nevesaj to na klinec ...
mozno nemas dobre napisany zivotopis, ak chces, posli mi ho do IP, pozriem sa ti nan a poradim ti ... mam vtom dobre skusenosti ...