Nevychádza mi to po finančnej stránke
Ahojte zienky... Moj problem? Hm... Ako a kde zacat... Peniaze, peniaze a peniaze...
Vobec mi to nevychadza... Byt platim 340 eur, skolka okolo 30-35eur, jedlo, odev, drogeria...
A moj prijem: plat 40 eur, vyzivne 70 eur, urad prace na maleho 22 eur...
Neviem kde to mam brat...a uz nevladzem...nema mi kto poziciat a som
z toho taka unavena... Hladam dobru dusu ktora mi poradi co mam robit
pripadne kto by mi vedel pomoct financne. Momentalne mi chyba 100 eur
na byt... Ktory mal byt zaplateny uz 20.8.2012.... Som asi zla matka ked
sa neviem postarat financne o dieta... ☹
@mirininu Vam-ktore ste zamestnane, alebo mate muza, ci priatela, alebo mate proste nejaky prijem sa to lahko hovori...Chod od dveri k dveram... Ked mali otvarat u nas Max takmer do kazdeho obchodu som dala zivotopis, ako chceli... Ani jeden jediny obchod sa neozval... Vtedy som si uvedomila, ze je vo mne chyba...
Zly zivotopis... treba tam pisat maturita, anglicky jazyk.... Bola som taka sklamana, ze mi ani jeden obchod nezavolal... Ani hypernova... Najmenej 10 krat som poslala zivotopis do Billy... Tiez nic... Do Jednoty... A zase nic...
Proste chcem robit co ma bavi a v com som doma...predavacka.... Je to take tazke pochopit? Ani ten
cinan ma nezoberie... Lebo chce dochodkynu... Aby nemusel platit odvody.... Kam spejeme?????
Vojdem do obchodu a tam dochodkyna ktora mi ponukne oblecenie ktore je pre 40-rocnu....
Bud som sprosta, alebo davame sancu len dochodcom, peknym, chudym, s maturitou... A co prax????
Tu uz netreba???? Kedysi pytali hlavne prax v predavani.....
@mirkakab
osobne si myslím, že v jej prípade ísť podnikať je surovo povedané - dať si slučku na krk ... podnikanie nie je sranda, zo začiatku je to hlavne o riadnom zadlžení sa a kým sa podnikanie rozbehne ubehne veľa času a nervov, ale potom keď sa človek udrží na trhu a "prebije" potom je to už samozrejme lepšie ... ale na podnikanie treba dravosť, odhodlanie, široké ramená a samozrejme vedieť sa vtom pohybovať ... nehovoriac o dodržiavaní a sledovaní legislatívy a podobne ...
@lenkaniky, verím, že to nemáš jednoduché, ale musíš sa vzchopiť. potrebuje Ťa Tvoj syn, nikoho okrem Teba nemá. tak hlavu hore.
ja by som tiež podnikať nezačala, určite nie obchod, mirkakab tu presne napísala, čo sa dá vydokladovať a čo nie. a obchod je naozaj veľmi riskantná vec.
asi by bolo dobré odísť z podnájmu a nerobiť si dlhy, či už na nájme, alebo u kamarátiek. neskúsila si krízové centrá obehať? máš už podanú žiadosť o sociálny byt? ak z podnájmu nechceš odísť, dohodni sa s nájomcom, aby k Tebe a synovi zobral do podnájmu ešte niekoho, ak to ovšem nie je jednoizbák. aby si neplatila celé nájomné Ty.
a šup obiehať firmy, pošli tu kočke životopis, aby Ti ho skontrolovala, či je ok. daj si sama inzerát na profesiu, ak máš prístup k netu, čo asi teda máš. 😉 v tom Tescu si bola kedy? ja si myslím, že minimálne ako dokladača tovaru by Ťa zobrali. a keď si na dohodu, prečo nie si aj na úrade práce? ako nezamestnaná môžeš mať aj príjem z dohody, len nesmieš mať z nich príjem vyšší ako životné minimum tuším.
napadá ma upratovanie, roznášanie letákov, stráženie detí. a na súd by som si žiadosť o zvýšené výživné dala. nech si sudkyňa hovorí čo chce.
hlavne sa netreba ľutovať, ale hľadať, bojovať...
@lenkaniky na pracu vo fabrikach ktore som ti napisala nepotrebujes isto maturitu. Moja mama po 50-tke isla do vyroby na 3-zmeny lebo nemala na vyber aj ked ju bolia klby a vsetko jak slak. Ked nemas na zivobitie musi sa brat vsetko az ked sa clovek pozbiera financne moze si hladat nieco lepsie. A my co sme nemali pracu sme si ju predsa tiez hladali tak to pozname neboj. Ani moj manzel nema maturitu a robotu ma nebol bez roboty ani den...
@lenkaniky
http://www.profesia.sk/praca/myval-slovakia/O13...
http://www.profesia.sk/praca/mobelix-sk/O1317657
Neuvazovala si nad tym, ze si maturitu dorobis?
@lenkaniky
tak inak ...
kolko máš rokov, akú máš školu, koľko máš odrobené, aké máš vedomosti, čo ovládaš, čo vieš zamestnávateľovi ponúknuť, aké máš zručnosti, čo ťa zaujíma?
napíšem ti jeden príklad - sused vyplakaval že ho nikde nechcú, má 39 rokov, zdravý ... ked som si prečítala jeho životopis, tak som sa ani nečudovala ... to, že to mal písané rukou, budiš, že mu gramatika nič nehovorila, to už je druhá vec, ale že písal životopis systémom: "dobrý deň, volám sa xy a chcem u vas pracovat na stavbe, lebo ma to bavi a neviem si najst nikde robotu, nemam maturitu, zle som sa ucil ... a podobne ... tak to nech sa na mna nikto nehneva, ale takto to nejde ... tym nechcem povedat, ze je to tvoj pripad, teda dufam, ze nie, ale zivotopis ta prezentuje na to nezabudaj ... musi byt jedinecny, cim zaujmes ... ale sa daj sa dokopy, uprav sa a so zivotopisom chod priamo do obchodov, nech ta vidia nazivo ... tak mas vacsiu sancu a nehovor mi, ze nie ... problem je dostat sa na vrcholove pozicie nie na poziciu predavacky ... mam plno znamych co robia predavacky a z daleka nie su dochodkyne ...
@lenkaniky Delta je v Dubnici co nemas daleko a Visteon je v Ilave. Ked nie je praca v TN treba ist kusok dalej. Alebo Leoni v dobrej. Vsetko lepsie ako 40 eur.... ja ti verim ze nemas dobre skusenosti s ubytovnami ale zase na druhu stranu podnajom 350 eur by som si nemohla dovolit platit ani ja a to robime obaja s manzelom
a ešte som zabudla, zájdi na úrad práce a požiadaj ich o informácie ako sa dá dorobiť maturita. dá sa študovať aj po večeroch a za dva roky máš papier v ruke. 😉
len netreba zabudnúť,že má dieťa ktoré musí niekto vybrať zo škôlky a v prípade poobednej,či nočnej s ním byť doma...koľko má rokov drobec?
@sisaha popravde, najprv mi bolo do smiechu ked som si to precitala ... no des ... proste treba si uvedomit, ze životopis človeka prezentuje ...
ak už inak nie, tak na nete je kopa vzorov, ktoré stačí len vypísať ... ale treba sa tomu venovat a hlavne neodflaknut to ... ak poslem 100 zivotopisov a nulova odpoved, ani tolko, ze dakujeme za prejaveny zaujem, tak je nacase sa nad sebou zamysliet, ci nahodou nie je error na mojej strane ...
@angua27 Dakujem, si zlata... Uz som niekedy taka unavena... Ze by som najradsej utiekla od
problemov... Viem, neni to riesenie, ale ani plakanie... Krizove centra? Este som nad tym
neuvazovala...Socialny byt? Mam to podane od roku 2004... Ale volne su neni... A su inac
drahe... Skoro ako keby som bola v podnajme.. V podnajme v ktorom byvam je dobra cena...
340 eur s ener., v centre mesta... nechcela nic vopred... Keby som sa mala stahovat do garzonky
nemam na stahovanie, ani na ten byt... Kedze teraz pytaju vsade dva najmy vopred..
Rozmyslala som, ze zoberiem podnajomnika jedneho... Ale nikto nehlada... A ked ano
tak student ktory dava 70 eur s energiami.... Som na urade, ale nic mi nedava...ani cent...
dnes som sa bola zahlasit na socialke a tam chce aby som mala tento mesiac zaplateny byt....
vyzivne??? vsak by ma zozral-maleho otec.... a sudkyna neviem co na to povie...
@lenkaniky ja chápem, že je to ťažké hlavne keď sa nemáš o koho oprieť... a nie je ťažké pochopiť, že chceš robiť to čo sa Ti páči, ale momentálne si v situácii keď si nemôžeš vyberať , takže zatni zuby, daj si skontrolovať životopis , klamať by som v ňom neklamala, lebo v tomto má lož krátke nohy a choď niečo hľadať. Neskôr ak budeš mať stabilnejší príjem môžeš začať hľadať niečo iné a teda napr. aj uvažovať nad vlastným obchodom. Ale to nie je med lízať presne ako kočky hovoria a už vôbec nie, ak Ti nemá kto pomôcť . A s tým bytom , ak máš veľa vecí daj ich k niekomu do garáže na chvíľu zober len to najnutnejšie a skús nájsť niečo lacnejšie.... isto niečo nájdeš alebo zober niekoho do prenájmu ak máš voľnú izbu /samozrejme nie hoci koho/ . No to je môj názor ty musíš vedieť čo chceš ...
@lenkaniky v dnešnej dobe ma asi každa mlada rodinka finančnu situáciu, tiež mame hypoteku na krku a každy mesiac sa trasieme aby sme nejako vyžili - ale trošku som to nepochopila ako ty by si chcela aby ti tu nejaka mamička požičala peniaze či darovala - ono je to trošku chulostiva vec len tak niekomu dať peniaze ked o tom dotyčnom nikto nič nevie, ako ked si požičiaš od kamaratok, rodiny dobre oni ťa poznaju a možu ťa nahanať aby si vratila ale zas nemožeš chceť aby ti len tak ludia davali peniaze lebo máš drahy nájom ! to si može hocikto vytvoriť takyto profil a povedať že mam taky a taky problem pomožte a pošlite nejake peniažky - mamičky ťa tu neodsudzuju ale nemožeš sa diviť že niektore takto reaguju - v dnešnej dobe su ludia rozny a uričte to aj sama vieš, neber to prosim ťa ale musiš pochopiť aj nás že mamičky nepošlu len tak peniaze do neznama - každa jedna si ťažko zarobila tie peniaze a svoj volny čas venovala tomu aby nejake peniažky pribudli do rodiny aj skrz toho že dieťa na pár hod. daju niekde ine len aby si mohli privyrobiť, a ked tebe mala chodi do školky tak kludne možeš doobeda niekam chodiť na brigadu aj každy den do tej 17 h kedy je školka a neverim že by si zarobila len 40e alebo nedavaj malu do školky a maš uštrene aspon než sa ti vyjasni problem ktorý momentálne máš. a čo sa tyka roboty v trenčine poznám jednu mamičku čo je aj tu na MK a chodi po nociach vykladať tovar do tesca, alebo poobede ked je muž doma alebo svokra či kamaratky postražia a to ma maly 1rok a ona ide len aby nejaku korunku priniesla do domacnosti - lenže si to bola vybaviť osobne, vyskuša jtam isť však tesco je velke a je plno možnosti čo by ti tam mohli ponuknuť a viem že ona je na dohodu ale určite zarobi viac ako 40e a to nerobi každy den !! tak neviem ale bude je tu nejaky chyták alebo tu niečo ozaj nesedi - a na internet, PC peniažky máš ??? no niekde uplne stači ked vieš zaklady PC a nemusiš mať na to školu stači ked povieš ano vieš robiť z PC a nepovedz že zaklady nevieš ked pišeš na PC! nemožeš sa tolko zadlžiť ako sa ti to podari všetko spaltiť budeš mať toho strašne vela a budeš mať len hlavu v smutku a zas peniaze brať bez toho aby si vracala tak je trošku nelucke každy ich ned potrebuje aj ked možno niekto nie tolko, pokial nenajdeš nejakeho milionara ktoremu nebudu chybať tak asi moc neobstojiš v požičiavani a myslim že ani znamy, kamarati ti dlho nebudu mocť takto pomahať to sa neda aby niekto dlhodobo živil dalšie dve osoby bez toho aby sa mu niečo aj vratilo nazat -držim silno palčeky aby si si našla nejaku roboty a vyriešila tento problem aby tvoj pokladik tym netrpel a take reči že najradčej by si umrela a pod. prestan vravieť každy jeden z nás ma nejaky problem niekto menšie niekto väčšie ale vždy sa najde vychodisko, vieš kolko krát sme boli my zufali a chceli sme domček predavať lebo sme boli na tom tak že ani na hypoteku nebolo ale vždy zatial dobre dopadlo len sa nesmieš vzdavať a nesmieš prestať veriť.
ale ak tu pišeš taketo veci len preto aby si vytiahla do mamičiek peniaze alebo si z nás robila s randu tak si davaj pozor aby si si takuto situáciu sama neprivolala lebo z takychto veci sa nerobi sranda - ale aka je pravda len ty sama vieš.
a ešte kde konkretne byvaš v trenčine - si priamo v trenčine ?
http://www.topreality.sk/mm-reality-na-prenajom...
podnájom 190e
http://www.topreality.sk/2-1-byt-r1445506.html
podnájom 200e
http://www.topreality.sk/na-prenajom-garzonka-v...
podnájom 180e
http://www.topreality.sk/velko-metrazny-1-izbov...
v centre mesta podnájom 189e
http://www.topreality.sk/1-izb-byt-na-dlhej-na-...
podnájom 200e
...............................
určite sa najdu podnajmy aj lacnejšie a máš ušetrenych 100e a možno aj viac podla toho aky sa ti podari najsť a myslim že ked ti kamarati pomahaju finančne tak ti pomože aj so sťahovanim 🙂
@lenkaniky
no ja len dufam, ze takto ako si sa zaprezentovala mne, sa neprezentujes aj pred zamestnavatelom... lebo prepac mi, ale takto si to zabijas sama ...
dala som ti konkretne otazky, no dostala som len velmi vseobecne informacie a navyse len polovicne ... vek som sa nedozvedela, kolko mas odrobene som sa nedozvedela, sou bez maturity je vseobecny pojem ... mam pokracovat?
tak chces pomoc, alebo nie???

@lenkaniky ahoj, čo sa týka tej živnosti, to by som neriešila na tvojom mieste. Ten príspevok musím investovať do podnikania a potom to aj vydokladovať že si to kúpila. Navyše to musia byť veci nové potrebné na určitú oblasť čo si vyberieš (na obchod by to bol nejaký regál, pokladna atd, ale nie tovar, čiže to by si mala investíciu navyše, to nerieš, lebo sa zamotáš do dlhov) Nerozmýšlala si objednávať Oriflame? Z každeho výrobku by si niečo mala a snad máš nejake kamošky čo maju radi kozmetiku, či?