Nevychádza mi to po finančnej stránke
Ahojte zienky... Moj problem? Hm... Ako a kde zacat... Peniaze, peniaze a peniaze...
Vobec mi to nevychadza... Byt platim 340 eur, skolka okolo 30-35eur, jedlo, odev, drogeria...
A moj prijem: plat 40 eur, vyzivne 70 eur, urad prace na maleho 22 eur...
Neviem kde to mam brat...a uz nevladzem...nema mi kto poziciat a som
z toho taka unavena... Hladam dobru dusu ktora mi poradi co mam robit
pripadne kto by mi vedel pomoct financne. Momentalne mi chyba 100 eur
na byt... Ktory mal byt zaplateny uz 20.8.2012.... Som asi zla matka ked
sa neviem postarat financne o dieta... ☹
na to, aby si vedela financne existovat sa najde kopa ludi, ktori ti mesacne pomahaju (lebo ako som pisala matematika nepusti - ty mas mesacne 130 eur, vydavky viac ako 400 eur, niekto tych cca 300 eur ti zrejme poskytuje, aby si existovala) ale ked potrebujes preniest skrinu, tak sa odrazu nikto nenajde?
tak to je fakt zaujimave ... velmi sa zamotavas, stale viac a viac ... :(
Mam jedno, takmer 4 rocne...
ahoj,daj inzerat,ze za par euracov,rozpredas zariadenie bytu,potom si zasa za par eur kupis,co budete potrebovat,v garzonke,alebo v jednoizbaku,toho tak vela nebudes potrebovat,vela veci ludia aj daruju,su to este celkom slusne veci,ako napr.postel,skrina,atd.ked sa zbavis svojich veci,zhanaj ten mensi byt,nemusis stahovat nic...ak je to nepredajne daruj,naozaj sa da potom zohnat hocico zadarmo...
Nepomozu...Lebo to by museli uz manualne pracovat...
@lenkaniky no a je to o tej organizacii - predam postele, nemam na com spat. toto by som volila az ako krajne riesenie. inak v tescu maju vypredaje na nafukovacku. neviem, za co si ich predala, ale velka nafukovacka stoji okolo 6-10 eur, tak si ju hybaj kupit, spat mas kde a zvysok ti zostane na ine veci alebo nakup na bazare nabytok. oblecenie bazar. detom oblecenie - bazar. ved su tam krasne ako nove veci za par korun. dnes mozeme velebit solventnych ludi, ktori skvele veci predavaju za babku a skoro vzdy v top stave.
rozmyslaj - byvanie za mensi najom
praca - hocijaka, aj za minimalku. vsade, kde dostanes viac ako 40, ktore teraz mas sa oplati
oblecenie v bazare - mozes aj potom predata z tych penazi zase kupit detom oblecko a budu ako z katalogu. pre teba oblecko z bazaru tiez a aka kocena z teba bude. garnier ma akciu na farby, kupis za 2,60 farbu, farbit zvladnes sama. taky BB krem od garnier je super vec - mas to krem a make up v jednom a potom ti staci lesk a spirala hoci z kauflandu za 1,50 eur. kopu kozmetiky najdes aj na mimiaukciach, kocky za par drobnych vypredavaju vlastne zasoby z kupelne, hanba to nie je. jedlo nakupuj tak, aby si z toho normalne navarila a viac krat. ved ste len dvaja ci traja, nepotrebujes vyvarat pre regiment. nepotrebne zachovale hracky predaj, nechaj len najoblubenejsie a zopar. stacia fajn knihy, autka, spolocenska hra, farbicky, nejaky plysak, stavebnica, co ine, mi vysvetli, take dieta potrebuje?urcite nie nutne 20 modelov od fisher priceu. a ked tak tiez nakup na bazare. chod na web jaspravim.sk a je tam aj dopyt, pripadne ak vies nieco vyrobit, urobit, tak ponukni. su tu ovela horsie pripady ako je ten tvoj a tie mamy proste idu vpred. nie si ziadna vynimka.--------------
@lenkaniky
lebo už to začína byť hádam aj zábavné ... prepáč ...
najprv napises, ze mas okolo seba ludi, ktori ti mesacne pomahaju financne, potom napises, ze nemas nikoho, kto by ti presunul postel co i len z izby do izby, potom napises, ze sestra zije s mamou a pomaha jej, potom napises, ze sestra ma svoj vlastny zivot a na teba kasle, potom napises, ze nemas vobec pracu, zase si to zabijes inde, ze robis od nevidim do nevidim ... uz som to aj vzdala, ze koncim s touto diskusiou aj som to napisala, ale ako si odpisala a riesila dalej, tak mi to nedalo ...
@lenkaniky Ešte jedna dôležitá otázka. Z čoho si žila doteraz? Keď máš také výdavky ako máš ? Neber to ako provokáciu, je to len otázka.
@lenkaniky tu ti naozaj nikto inak nebude vedieť pomôcť, baby ti dali veľa rád, myslím,že ak by si naozaj bola v takej zlej situácii ako píšeš, tak nie je čo riešiť, ale stále hľadáš dôvody a nejaké ALE. ja ti rada prídem pomôcť presťahovať ten nábytok. zveziem sa s kolegynou tam aj späť, má tam rodičov. aj svojho muža vezmem. budeme traja + ty, podľa mňa to zvládneme, hm ?a nechcem za to ani korunu,ani len kávu mi nemusíš uvariť. pozrieš už teraz na tie lacnejšie podnájmy aby si ušetrila ?
@sydney07
keby si jej hned teraz napisala, ze jej ponukas pracu upratovacky na TPP za minimalnu mzdu tak ver tomu, ze najde dovod, preco nie ... 😖
z celej tej diskusie mam bohuzial ten pocit ... mala som snahu pomoct jej aspon dobre mienenymi radami, ani len ten zivotopis mi neposlala ako som ju vyzyvala, ze jej pomozem vtom ...
@lenkaniky chcela som ti poslať nejaké veci ale ten vek mam len tepláky a dake tričká ak by si chcela,skus možno aj dake upratovanie kamoška chodí len na 4 hod denne a ma 160 eur!!!Ja robím v Europe predavačku a mam 400, neviem teda ako u vas ale tu predavačky, čašníčky a upratovačky hľadajú často ...jasné že na dohodu aj ja tak robím ,ale ono je to tak, že na zmluve maš mesačnú odmenu do 50 eur,lebo tak musí byť napísaná ale zamestnavateľ by ti mal zaplatiť aspon minimálnu mzdu tak to bude isto od 1.1.2013 konečne už aj prestavky schválili lebo ja ťahám 12-tky bez prestávok a ešťe tie telefonistky zháňaju stále alebo šup šup dorobiť maturu 😀
@mawka Neviem ako sa mam nakopnut...Ked nic sa mi nedari...Ale pekne si to napisala...
Vlasy si moc nechcem farbit, lebo ich mam malo... to BB som skusala vzorku to je super...to sa mi paci,
len je to trosku drahsie-7eur...Postele...To budem riesit vecer okolo 18hod....
Praca... vseko sa da ked chcu.... Tak myslom, dufam, ze na 70% ma zoberu...neni to vela,
ale je to viac nez 50%....
@lucinka1104 a ešte by si možno mohla najsť nového ocka malému...veľa šťastia
@lenkaniky a kam by ťa mali vziať?
@lucinka1104 Dakujem...Pre maleho mam oblecenie...To vzdy bude... Dava mi ich kamaratka
po svojom synovi...
finest hlada telefonistky z domu. podmienka je prijemny hlas a prejav v telefone, dva dni skolenie v brne, ale kto chce, tak si cas najde a platia minimalku a na dohodu alebo TPP. podla mna je to fajn riesenie, kym si clovek nenajd nic lepsie. robis sice 8 hodin, ale robis z domu. teraz som zvedava aka bude reakcia 😀 aj adela call v ba hlada telefonistky z domu, jeden den ta na centrale zaskolia a ludia si toto pochvaluju.
Ja len jedno nechapem nemas penazi na nic ale na net mas a na vysedavanie 4 hodiny Pri pcku mas - i ked si tiez na zaciatku napisala ze nemas o pc ani sajnu - tak ako vela dievcat povedalo predo mnou nieco v tvojej novele nesedi 🙄
@lenkaniky ako prepac ale uz prestavam chapat a rozum sa mi zastavuje.... ty si v postate noramlne nepracovala iba na dohodu alebo skusobnu dobu aj ked si este nemala dieta kedze to ma 4 roky a ty 31. Keby si byvala v nejakej hladovej doline alebo tak ale sorry nevediet si najst pracu hocikde vo vyrobe v TN a okoli? problem mali len moji znami co boli po 50-tke ale vo vyrobe sa miesto vzdy naslo. kto chce pracu tu urcite najde. Na kazdu jednu radu si nasla vyhovorku preco to nejde. A o tom ze kamarati ta nevystahuju lebo by museli fyzicky robit tak to mi pride uz ako zly vtip.....
@lenkaniky inak aj tebe môžem poslať dačo na oblečenie ak potrebuješ ako my tiež žijeme z výplaty do výplaty kedže splácame 3 000 000 uver ale tak nepomôžeš v nudzi? Dnes som zistila že čakam mimi tak sa modlím aby sme boli v poriadku a mohla som do 8 mesiaca robiť kedže prvé dve tehu som mala rizikové treba veriť a hlavne zmeniť prácu , skusiť sa dohodnúť s najomníkmi na menších splátkach.....inak pri takých platbách keby si mala dobrú robotu sa oplatí vziať uver a splacať vlastný 1 izb byt
@lenkaniky uz to je uspech, ked prestanes pozerat na to stylom NIC SA MI NEDARI, ale si povies, tak kurna, baby maju pravdu, urobim zmenu. napisem do finestu alebo adela call-u alebo poslem tamtej kocke c.v., mozno ho mam fakt na chuja a zacnem sa usmievat a nebudem sa tvarit, ze moje problemy su najhorsie na svete.
momentalne nelezis na onkologii a neumieras, nelezi tam ani tvoje dieta a ver, ze kvanta rodicov by v takychto chvilach brali tvoje "problemy", pretoze to je s prepacenim hovno oproti tomu, co zazivaju oni.
Zacni byt vdacna aj za to, ze si mozes kupit jeden rozok navyse.
baby, nechcem sa nikoho zastavat, ale zila som v TN 32 rokov, a praca tam skutocne nie je. ak je, velmi malo, a su tam velke poziadavky. ja sama som pracovala v Novom meste. Zije tam moja mama, ktora je uz 4rok nezamestnana, pracovala na velmi dobrom mieste ale pre "vek"ju prepustili, a odvtedy si nenasla normalnu pracu. A praca v PNS stanku napriklad, dostala tusim 120eur plat. Na pracu predavacky v tn potrebujes maturitu, moze predavat v stanku slnecne bryle, za 40eur, brigadne.
a co sa tyka prispevkov na byvanie, nic nedostane, kym nezdokladuje zaplateny najom za dany mesiac. ak ma doma televizor, nedaju jej ani davku v hmotnej nudzi. nedajboze ak ma trvaly pobyt v byte s niekym, kto je jej rodina, a zaraba....ma sa o nu postarat. ja som si tiez myslela, ze clovek sa viac vyhovara ked je v takej situacii, ale realita je trosku ina....bohuzial
no veď toto treba rozmýšlať ako sa to dá, ako to ide a nie prečo to nejde a hľadať dôvody aby sa nedalo ...jasom hľadala robotu asi 3 mesiace nič a potom som sa naštvala a teraz mi každý den niekto volá či nejdem na pohovor no kedže čakáme babulienko človek mieni Pán boh mení...aj keď prekvapko to zase nebolo všetci mi tiež hovoria že my TRI deti finančne neutiahneme ale ja o tom nechcem ani počuť budú mať čo papať, obliecť si, strechu nad hlavou a lásku a aj keby som mala chodiť aj pri miminku do roboty určite si ho nedám vziať , lebo keď sa chce riešenie sa vždy najde treba chcieť treba začať v hlave musí sa, da sa a dnes sa to podarí nie zajtra o týžden treba začať hneď!

@moon1979 Viek ako to tam chodi... Sama predavacka mi povedala, ze zmluvu mi urcite nepredlzia...
Mne dali vypoved ku 31.12.2011...odvtedy tam robili najmenej 5 predavaciek...ktore dostali vypoved este v skus. dobe...