Nezdaniteľná časť na manželku a vrátenie dane
Ahojte, mám pár otázok ohľadom daňového priznania a bola by som strašne rada, keby mi niekto pomohol. Vlani som bola od januára do septembra na RD, od októbra pracujem. Teda manžel si uplatnil NČ na manželku, kde sa odpočítal môj príjem za minulý rok? Aká je vlastne výška tej nezdaniteľnej časti na manželku? A odrátava sa od toho môj hrubý príjem alebo čistý vyplatený na účet? ĎAKUJEM za odpovede.
@marionelka stači ti ist na zdravotnu poistovnu,tam ti daju potvrdenie.
@evita68 NO JA NEVIEM LE MINULI ROK SOM BOLA Tiež NA NEPLATENEJ A Peniažky SME DOSTALY . ALE TO JE JEDNO LEBO TERAS SOM UZ NA PLATENEJ 🙂 TO LEN NA 7 MES .POTREBUJEM POTVRDENIE . ďakujem inač za info .
A ako to je somnou? Ja som na rodičovskej dovolenke.. Minulý rok celý, od októbra sme manželia a sem tam som šla na brigádu.. A keď bývame ešte v podnájme alebo teda nemáme jednu spoločnú adresu tak si nemôže podať? Ja mam na ob len Nitru a muž má trvalý pobyt u babky ale spolu bývame na jednej ulici pomaly 4.rok
tak za 3 mesiace
teda ak ste mali svadbu 1.10. 🙂 inak len za 2 mesiace, posudzuje sa nárok vždy k 1. dňu v mesiaci
ahojte, takže to koľko nám vrátia vyrátam ako 3803,33- (12x rodičák) a potom ešte odrátam nejaké zdanenie alebo nie... ?
@majusqa77 ak som cely rok poberala len rodicak potrebujem potvrdenie zo SP ako pise efkak alebo uradu prace, ktory peniaze vyplaca.dik
@barcelonka pokial ja viem, tak ten kto vyplaca
kocky vedeli by ste mi povedat kolko zhruba vratia dan mm na mna ked som od februara min roka na md a pred tym som bola vedena na urade ale nic som nepoberala? dakujem...

@marionelka
@efkak a bola si evidovaná na úrade práce? lebo ak si nepoberala RP ani nebola evidovaná na úrade, tak manžel nemá nárok za tieto mesiace..