Nezdaniteľná časť na manželku a vrátenie dane
Ahojte, mám pár otázok ohľadom daňového priznania a bola by som strašne rada, keby mi niekto pomohol. Vlani som bola od januára do septembra na RD, od októbra pracujem. Teda manžel si uplatnil NČ na manželku, kde sa odpočítal môj príjem za minulý rok? Aká je vlastne výška tej nezdaniteľnej časti na manželku? A odrátava sa od toho môj hrubý príjem alebo čistý vyplatený na účet? ĎAKUJEM za odpovede.
Dakujeeem ...vy ste nas poklad 🙂
Pretoze mate s nami tolko trpezlivosti 🙂
ahojte neviete mi poradit ze ci prijem vyplateny v januari 2015, ale bol za december 2014 sa rata uz do tohto vyuctovania? ci bol mi ratany este v roku 2015?
@zalka mohla by som poprosit o radu? Cely rok 2015 som bola na MD, neskor na RD - muz uz zaniesol vsetky papiere k tomu do prace. Dnes mi vsak nasa uctovnicka pripomenula, ze som medzitym cerpala aj riadnu dovolenku. Dala mi k tomu papier Potbrdenie o zdanitelnych prijmich fyzickej osoby.... Treba este aj tento papier zaniest do muzovej roboty? Rata sa to riadne k prijmu to moje cerpanie dovolenky? Dakujem.
ahojte prosim vas je pravda ze musim dokladovat cely rok 2015 a to vratane aj rd? ved rd sa za prijem nerata, alebo sa mylim?
ak prijem nepresiahol nezdanitelnu cast (manzel musi dokladovat tvoj prijem+teda statne davky ale tie sa nerataju ako prijem) tak ano...ale nie som v tom az taka zbehla...ale vsak treba vsetko dolozit a basta...bud vratia alebo si mala vasci prijem a nevratia
ahoj te Babi prosím o Radu včera som bola na úrade po potvrdenie o rodič. za rok 2015. a Dnes povedali Manželovi v práci že na tom potvrdení potrebujú mať dátum do 15.2. Lebo že cez Daňové to nemusí prejsť . čo je nato pravdy ? na urade mi povedala že to musí platiť lebo daňové sa podáva až do 31.marca .
@marionelka daňové sa podáva do 31.3. ale tvoj mng. mal zamestnávateľa o RZD požiadať do 15.2. ak to nestihol .. a ty dáš neskjoro tlačivko, tak zamestnávateľ mu spraví RZD a neuplatní tvoj nárok, alebo mu vystaví potvrdenie aby si spravil sám DP typ A ... preto chcú ten dátum do 15.2. aby mu vedeli s čistým srdcom a svedomím spraviť RZD v práci. Dúfam, že som to napísala jasne.
@zalka Ďakujem pekne za odpoveď 🙂 no fasa ☹ hlavne že manželovi sa dodnes ani z prace neozvali a ani nič nežiadali ☹ manžel maróduje už 2 mes. ☹ tak aspoň že si môže uplatniť sám 🙂
@marionelka presne toto sa stalo aj mne a musim si danove podat sama. Zamestnavatel mi to vysvetlil ze keby prisla kontrola ma pruser..co uz, na upsvar mi nemohli dat datum 15.2.
@marionelka no neni to ich povinnosť, ozývať sa... to to si musí zamestnanec sám ustriehnuť ..

@zalka ďakujem velmi pekne 🙂