icon

Nízky plat a zrušenie daňového bonusu. Ako ďalej?

20. sep 2024

Ahojte,

som odborny referent vo verejnej sprave a mam strach ako prezijem po novom roku, vedenie je skupe a zarabam 780 e v cistom, som tam skoro 10 rokov, pridem o chvilu o cely bonus 140 eur, kedze moj student na strednej uz dovrsi 18 rokov, chcem sa vas opytat nizkoprijmovych zivitelov, co planujete, ako si privyrobit.

Chodim velmi unavena z prace, pracujem s ludmi a prace je vyse hlavy, kedze sa ludia poprepustali a doma uz nemam energiu,a by som niekde este po nociach robila😔

lienka.7
21. sep 2024

@kristiii vies, fakt uz si trapna... Ale asi ta to baví. Tak si posluz. 👍
Ešte raz, nic nebráni autorke si nájsť lepšie platenú prácu a nie robiť niekomu lacnú pracovnú silu... a o tomto je táto diskusia.

ekira1
21. sep 2024

@candii a úplne top je, že nám z toho mála bude zvyšovať dane, ale sebe si do tých 11 000€ zvýšil odmeny, pretože z tých sa dane neplatia 🫣 jeho dane štátna kasa nepotrebuje, na to je dosť plná, úplne to vytrhneme z biedy my 🙄 som zvedavá, koľko volebných období dokáže teraz kradnúť..

mircalla
21. sep 2024

Dobra sprava je, ze prvy raz co citam, ze na neho kydaju aj vlastni. Doteraz to bolo totalne patolizacstvo, som si precitala prekvapivo dost negativnych komentov v zmysle: ale pan premier, ved ste slubili, ze DPH sa zvysovat nebude, sklamali ste....to bol este z tych miernych

mira0611
21. sep 2024

Prepacte, ale niektory tak strasne obhajunete štat, ale pozrite sa ake dane platime, ake odvody..
Ja nepotrebujem podporu statu, ale nech mi nestrhava nic z vyplaty a uzavriem si za tie vysoke odvody, take poistenie, co mi pokryje vsetko.
Odvod zamestnavaltela a moje odvody su vo vyske cca.700 euro, myslim, ze za mesacne 500 euro by som si vedela uzavriet take poistne, ak sa mi nieco stane, tak mi zaplatia liecbu aj vo Švajčiarku.
Ja sa o seba postaram, ale nech sa štat nečuduje, ze ziadam o ich pomoc, keď si odo mna mesacne zoberie tolkoto euro.
Autorka pracuje 10 rokov v statne sprave za 780 euro, to je hanba statu!!!!
Hlavne, ze Fico sa ma dobre

dzulli1980
21. sep 2024

@mira0611 Autorka pracuje vo verejnej správe ... v štátnej správe také nízke platy nie sú - robím v nej cez 20 rokov.

andreakotesova
21. sep 2024

@dzulli1980 vo verejnej správe robíme všetci, čo sme platení z verejných financií 🙂 Tá sa ďalej delí na štátnu správu, samosprávu a verejnoprávne inštitúcie.

petus998
21. sep 2024

Boha ju tu kritizujete jak žobráka ved asi ma niečo vystudovne to robí vy z nej robíte debila ty kokos vy ste už padle na hlavu nejaké mamky len chce podporu a radu nepýta peniaze od vás!!!

gribka1
21. sep 2024

@petus998 Akoby tu bolo kopec pracovných ponúk so slušnou mzdou, niet bohužiaľ.

dzulli1980
21. sep 2024

@andreakotesova U nás na daňovom úrade je to presne špecifikované - sú tu ľudia, čo robia vo verejnej správe a my, čo robíme v štátnej správe ... vadiť sa nebudem, tak je to u nás ... a viem tiež to, že u nás zamestnanci vo verejnej správe majú veľmi nízke platy ... ani tie nové kočky, čo nastúpia k nám do štátnej správy, takýto nízky plat nemajú.

andreakotesova
21. sep 2024

@dzulli1980 ja ti len píšem fakty. Platove tabulky sú rozdielne.

victory7897
Autor odpoveď zmazal
jaroslav81
21. sep 2024

Nejaká blbosť, že v KE zarábaš ako referentka 780€ v čistom, toľko tu zarábajú pomocné sily v kuchyni a upratovačky. Nájdi si niečo normálne, v KE je teraz práce dosť, firmy nevedia zohnať ľudí...takýto plat je v KE na smiech, najprv som myslel, že budeš niekde z Rimavskej soboty s takým platom...

malena
21. sep 2024

celkom by ma zaujímalo, či ste volili niektorú stranu z tejto koalície, smer,sns,hlas... nemyslím to v zlom, alebo či ich niekto volil a prišlo precitnutie ?

terina25
21. sep 2024

@jaroslav81
Poprosim ta,posli mi tie ponuky v ke. Dakujem

andreakotesova
21. sep 2024

@jaroslav81 ak nemá slušný osobný príplatok, tak je to realna suma ... 🙂

mircalla
21. sep 2024

@malena Ja nie. Ale tie, ktore ano, a viem, ktore to su, budu hrat mrtveho brouka..Velmi by som bola prekvapena, keby sa priznali

autor
21. sep 2024

@jaroslav81 no to povedz mojmu vedeniu, je to na smiech, ale zial realne, ja sa aj hanbim povedat niekomu aky mam plat
@andreakotesova je to realna suma, som rada, ze niekto vidi realitu, ked daval stat 10%, osobny priplatok mi vzali

kikappp
21. sep 2024

Píšeš, že nemas energiu a depresie, no niet sa čo čudovať pri takom plate. Môžeš to zmeniť len ty ,hladaj lepšiu prácu ,neboj sa zmeniť to co poznáš 10rokov .Dieta podporuje v štúdiu,ale brigádu si môže nájsť, niečomu sa priuči,spozna ľudí.

vkatush
21. sep 2024

@mircalla mňa netyranizovali, nenútili ma ísť na brigádu, práve naopak, chceli, nech sa venujem len škole. To isté bolo aj so sestrou a tá si toho dala ešte viac na hlavu (hlavne keď mala školu, prax, a dokonca 2 brigády). Ale ani jedna z nás nebola nútená, obe sme chceli dobrovoľne,.jednak kvôli životopisu, možnostiam, zlepšeniu "kvalifikácie" a samozrejme peniaze.

A ja nevravím, že dieťa MUSÍ ísť. Ale ak dieťa chce míňať peniaze (ktoré rodina naviac nemá, nie že nechce dať) na aktivity, ktoré nie sú bezodkladne nutné, tak nech si na to dieťa zarobí samo. Lebo ak má čas ísť niekoľkokrát do týždňa do posilky, tak si nájde aj čas ísť 1-2x do týždňa na brigádu.

keman7
22. sep 2024

Ved predavacka v Lidli dnes zarobi pomaly 1000e v cistom...mne az rozum zastane ako moze niekto pracovat za 780e pre tento prehnity stat. Moja rada zaregistruj sa na Urade ako uchadzac o zamestnanie. Kludne mozes este pracovat dalej. Nasledne si vyber nejaky rekvalifikacny kurz, ktory ti preplatia. Tie kurzy su casto krat online v podvecernych hodinach. Inu moznost ako zmenit zamestnanie nevidim....a syna nakop do riti nech sa preberie k zivotu vajcak 18 rocny !!!

mircalla
22. sep 2024

@vkatush Co si opisala je riadny extrem. Pride mi to mierne premotivovane na strednej skole byt do tretej v skole, potom denne do 20 hod na brigade a nasledne sa ist ucit a byt totalne vyflusnuta. Tym padom ani ziadny cas na sport ci konicky. Nemyslim, ze to je zdrave. Byt na mieste tvojich rodicov, nieco taketo ti v tomto rozsahu zatrhnem a rozhodne to nie je nieco, s cim by som sa chvalila.

hara_vara
22. sep 2024

to sa treba opýtať Fica ✌️

bosorkabb
22. sep 2024

Diskusia na 11 stranách a tak ako na začiatku sú len tieto možnosti
- nájsť si inú lepšie platenú prácu
- žiadať výživné od otca dieťaťa
- syn nech si nájde brigádu
Žiadne iné zázračné riešenie neexistuje. Vláda rozhodla že to od januára bude takto. A tá vláda tu bude, nezmení sa od januára. Žiaden zázrak sa konať nebude. A či som volič kohokoľvek na veci to nič nemení. A to koho kto volil je každého osobná vec. Možno v budúcich voľbách si to ľudia rozmyslia a budu voliť inak.

mircalla
22. sep 2024

@bosorkabb Ale to my vieme. A dovolis nam diskutovat tak vseobecne o platoch, politickej a ekonomickej situacii ci nabuduce si mame najprv od tebe pytat povolenie? Aj to, ze vlada tu bude, aj ze zazrak sa konat nebude vieme...

aspergerka
22. sep 2024

Som z Košíc, som o pár rokov staršia ale teda úprimne - chyba je v tebe a nie v štáte alebo mieste bydliska. Nemáš evidentne žiadne schopnosti, žiadne zručnosti, prax zrejme ako nejaká administratívna sila na nejakom úrade a nulovú znalosť jazyka. Ináč by si v KE našla lepšie platenú prácu rýchlo. Skús sa zlepšiť, naučiť sa niečo, čo ti pri hľadaní práce pomôže.

bosorkabb
22. sep 2024

@mircalla len toto už nie je diskusia k téme ale navažanie sa do ľudí na základe domienky/či predchádzajúcich tém koho volili.
Ak si myslíš že to pomôže môj súhlas nepotrebuje nikto. Autorke to nepomôže.

mircalla
22. sep 2024

@bosorkabb Autorka dostala dost rad a myslim, ze uvitala aj nazory na platy,porovnanie platov, aj na ekonomicku a politicku situacia. Tiez si myslim, ze nie si admin, aby si prisla a riesila co mame a co nemame pisat.

lenkakravcova
22. sep 2024

Mimo toho, čo urobil štát - 18 ročný ozaj bridágu +x do týždňa zvládne. Tipujem, že neštuduje nejakú jadrovú fyziku, ani medocínu, či?
Pri bežnej strednej a vysokej škole, ak študent nepije, nechodí vonku s kamarátmi alebo nezávislači na PC hrách, má času viac než dosť na 1 deň brigády do týždňa.

dankabg
22. sep 2024

@lenkakravcova tak tak...tiež si myslím, že ak má chlapec trochu rozumu a empatie voči mame a uvedomuje si finančnú situáciu, mohol by si to fitko, bez ktorého sa žiť dá, financovať sám. Nikto ho nenúti brigádovať celé poobedia a víkendy, neviem sice aká je situácia v KE s brigádami, ale hádam niekde umývať riady/ roznášať letáky, zvládne.
Ja som mala spolužiačky na strednej, ktoré brigádovali v McDonald's, kaviarňach, upratovali a to nemali ani 18 a zvládali popritom školu. A to netrpeli núdzou. Ja som tiež popri škole brigádovala, upratovala som a robila na záhradách, hoci som nemusela, ale chcela som mať svoje peniaze a úprimne, bola som veľmi spokojná, lebo som si mohla kúpiť čo som chcela, našetriť si atď.
Neviem si predstaviť, že keby moji rodičia ledva vyzili, z