Nízky plat a zrušenie daňového bonusu. Ako ďalej?
Ahojte,
som odborny referent vo verejnej sprave a mam strach ako prezijem po novom roku, vedenie je skupe a zarabam 780 e v cistom, som tam skoro 10 rokov, pridem o chvilu o cely bonus 140 eur, kedze moj student na strednej uz dovrsi 18 rokov, chcem sa vas opytat nizkoprijmovych zivitelov, co planujete, ako si privyrobit.
Chodim velmi unavena z prace, pracujem s ludmi a prace je vyse hlavy, kedze sa ludia poprepustali a doma uz nemam energiu,a by som niekde este po nociach robila😔
@doriiis máš pravdu.... Ale tak,je to vážne desivé a v podstate smutné.
@maciatkolulu ale prosím ta... ty v skutočnosti nemáš žiadne deti, presne tak ako ja 👌🤣🤣🤣 tak si tu už nevymyslaj 🙈🤣🤣🤣 toto je inak sila co su tu niektoré schopné vykonspirovat a potom dookola o tom tu točiť 🤦♀️👎
@lienka.7 ja som zdesená....
@maciatkolulu ...no,je.Ale aspoň autorka si zaumienila,že do konca roka zmení prácu.To je vysoko pozitívne.Verim,že to dá a že si bude hlavu trieskať o stôl,že prečo to neurobila skorej.
Ostatné dámy neriešim.To je úbohé a plytké,kam až zachádzajú niektore
@maciatkolulu vies co,nestojis mi za to,aby som si dala tu namahu a stracala svoj drahocenny cas s tebou. Ja totizto pracujem a idem spat. Nabuduce sa nauc lepsie klamat. A poprosim ta, uz na mna nereaguj,ked nie si aj ty ta slepica ako my ostatne pracujuce.
@lienka.7
@maciatkolulu ....to viete.Aj ja som sa už tu MK dozvedela o sebe taaake veci.Ze až neverím,že v skutočnosti mám taký dobrý život,aký mám😆😆
@terina25 neveriiiiim🤣🙃,ale fajn. Každý,kto si tú námahu dá,vie,čo je a nie je pravda. Ale faktom zostáva,že pokiaľ autorka niečo neurobí sama so sebou a svojou prácou,vyplakavanie nad strateným bonusom jej nepomôže. Iba zmena práce. Prípadne brigáda dieťaťa,alebo teda druhá práca. Môže skúsiť zahraničie. Ak ovlada jazyky. Dieťa je veľké,môže skúsiť. Stará ešte až tak nie je. Aj vydaj môže skúsiť.
@doriiis aj ja sama sebe závidím. Najmä prvý rok života s.mojim prvým dieťaťom....
@lienka.7 Neviem, ci mas deti, to je jedno. Ale o tom, ze @maciatkolulu cely zivot sedela na riti, napriek tomu nema problem mudrovat ohladom prace, pracovnych prilezitosti a povazovat vacsinu zien za lenive vycuciavacky systemu tu je x dokazov pisanych nou samou. Takze ziadna konspiracia
Do eú nič všetkym a najmä zdravie a veľa rozumu
@doriiis príjemnú nočnú a nech to ubehne čo najrýchlejšie. Viem,čo sú nočné,ja nikdy nepracujúca🤣
Dobrú 🌃
@maciatkolulu ...ja som na káve ďalších 30 min.Vsetko Ok.Dobru noc
@andrea1809 🤣🤣🤣🤣keby hlúposť nadnasala....
@cacianka no a o Tom som sa snažila písať.
@andrea1809 keď neviem, tak sa tu do druhých nenavazam a nemudrujem.
Ale toto je špecialita tohto fóra 👌👌👌
A co je na tom zle, keď
@maciatkolulu napise, ze si ma autorka nájsť teda lepšie platenú prácu??? Však to ti dookola radite každej jednej.
To, ze nemusí robiť je len a len jej vec. A možno aj sikovnost. Aj to, z čoho žije a kto ju živí. 99% ľudí keby nemuselo, by sedelo doma len tak na riti. Ona môže, tak nech si to v zdraví aj užije 👌
@lienka.7 bacha,budeš upálena🙃,to sa tu nenosí. Som proste suka,čo celý život nerobila,iba sa dobre vydala. ... Dofrasa,bodaj by👍a klame ,až sa je z úst pari. Fakt neviem koľko mam.deti, ten hydrocephalus som si vymyslela z budú a tak teda. No🙃. Normálne to je komické. Tragikomické.
@maciatkolulu žena ty si ok?
Takze vyberam par tvojich povyseneckych komentov z roznych tem, ak teda inak nedas. Je ich tu vela, ale viac sa mi nechce hladat
hned prvy a druhy vyvracaju, ze nepracujes kvoli chorobe dalsie je kydanie na ostatne zeny
pozri, ja sa neobuvam do Sloveniek, stačí si mrknúť MK, ja sama som Slovenka a som na to hrdá. Mam nehnuteľnosti na sk a žijem tam,kde chcem žiť. Ja mam možnosť výberu. Ty asi nie.
Pozri, ja som doma, nepracujem, asi kebyže mame malo tak makám, či? Ale reálne sa stretávam dokola s tým istým, že at=pecene holuby.
Akože....6.rokov mimo. Chystáš návrat ako anglická kráľovná🤣chces upravený pracovný čas,zvýšený plat a samozrejme rátajte všetci s ocr,prázdninami atď ..rozhodne sa o teba pobijú.
počkaj aká materská? Véd máš veľké deti, jedno škola a druhe asi škôlka. Co nevládzes? To je fakt zaujímavé. Ja predpokladám ze tvoj muž si v tom zahraničí nevála rit, tiež, keď sa vráti, chce trochu reset. Doobeda Co robíš, vrieskas po kom? Akože dievča, trochu sa zamysli. Lebo chlap ma tiež len jedny nervy. Ak vám to tak obom nevyhovuje, hajde do prace, chlap si nájde na sk a bude.
neviem co sa čaká od chlapa a co od ženy, ale môj chlap vstane k vracajú emu dieťaťu, utiera, umýva a ráno do práce, ja som doma... Netreba robiť zo žien úbohé upachtene chuderky a z chlapov hovada, čo prídu domov a vyložiia nohy. Odo mňa sa nič neočakáva, respektíve akceptujem ako to doma máme. Nepoznám opäť v. Mojom okolí upachtenu chuderu co ťahá 12 a vzápätí maka doma a chlap nič. Skôr rovnako ako ja, čo si s diettdaim poobede aj zdriemli, na ihrisku po kecali, poobede aj detský kútik a podobne. Ak mám porovnávať, tak u nás to ma chlap ťažšie. Netreba zovseobecnovat
@andrea1809 nezijes na Slovensku ale pindas do nášho života. ČI lúku pracuje alebo nie, je teba do toho trt makový. O práci a živote na Sk sa môže vyjadriť viac ako ty. Ty ani nikto jej nemôžete zakazovať povedať svoj názor, len preto že momentálne nepracuje, nikto nemôže zakázať ani ženám čo nemajú deti, alebo už veľké, aby sa vyjadrili v téme o deťoch .
A to sa jej vôbec nezastavam, na 190% nie, ale už sú to fakt trápne reči a útoky , úplne mimo témy.
@cacianka Pride mi dost ubohe, ked sa zena, ktora nikdy nepracovala, zije z pasivneho prijmu z nehnutelnosti, na ktore nezarobila, povysenecky v kazdej diskusii zhadzuje ine zeny, komentuje pracovne navyky, narocnost prace, plat a dokonca oznacuje zeny ci ich deti za lenive. Najprv si to treba vyskusat, potom komentovat.
@cacianka Cize vyjadrit pravo ma, ale systematicky dehonestovat a zistis, ze nevie, co je praca....co ja viem...
@andrea1809 ako môžeš tvrdiť že nikdy nepracovala ? Poznáš ju, alebo tipuješ ? Máš vestecku guľu ? A keby aj, vyjadriť sa môže. Áno je tvrdá, ale robiť nununu nikomu nepomôže. To že ty a pár ďalších tu už nemiestne hejtujete a spamujete, je reálny fakt.
@cacianka Viem citat, keby si si dala namahu, tak si to najdes aj sama, ze desiatky rokov nepracuje. Takze to my hejtujeme osobu, co sa tu vyjadruje roky povysenecky a arogantne v mnohych diskusiach a takmer vsetkych kritizuje a nazyva lenivymi darmozracmi. Fakt si vtipna. Tebe ale vadi nieco ine....
@cacianka A fakt skoncila som s touto diskusiou. Ked budem chciet radu, urcite nie tu.
@andrea1809 konečne
Ak si synovi bola schopna zaplatit autoškolu a je schopný si platiť posilovňu, tak kde je problem? Syn musí tiež pochopiť, že pri mamkinej sukni nemôže ostať večne.. ja som brigadovala od 16tich rokoch.. jedine, ktorí rok som nepracovala, bolo keď som maturovala, cez leto som tiež pracovala a pekne som si z toho našetrila a hold po škole treba ísť riadne do práce... aj tak ci tak, by si už DB na neho nepoberala, uz by nebol študent
@dzulli1980 alebo sa starat sam o seba. Ak by nahodou nechcel pomahat. To by ti tiez pomohlo.

@terina25 prosiiiiim dohladavaj poriadne. Úplne . Všetko. Ale vieš čo,pomôžem ti,pýtaj sa. Pekneeee,do toho. Ja fakt neverím. 🤣🤣🤣♥️