Nízky plat a zrušenie daňového bonusu. Ako ďalej?
Ahojte,
som odborny referent vo verejnej sprave a mam strach ako prezijem po novom roku, vedenie je skupe a zarabam 780 e v cistom, som tam skoro 10 rokov, pridem o chvilu o cely bonus 140 eur, kedze moj student na strednej uz dovrsi 18 rokov, chcem sa vas opytat nizkoprijmovych zivitelov, co planujete, ako si privyrobit.
Chodim velmi unavena z prace, pracujem s ludmi a prace je vyse hlavy, kedze sa ludia poprepustali a doma uz nemam energiu,a by som niekde este po nociach robila😔
Nečítam všetko už si bola za šéfom, že chces pridať na plate?nemavate žiadne odmeny počas roka?Ja nie som za to, aby študent brigádoval na úkor školy, ale ani, aby flakal peniaze vie aká je situácia musí sa tiež uskromniť.Mozno pôjde na VŠ a tie poplatky budú ešte vyššie cez víkend nech ide na brigádu, ale cez týždeň by som to nechcela
@malasandrika to ze odidu zo statnej/verejnej spravy ludia kvoli vyssiemu platu do sukromnej sfery podstatu problemu vseobecne nevyriesi-t.j. podhodnotene tabulky. Ano pre nu je moznost si najst pracu kedze ma dospeleho syna ale budme realisti ako dlho jej to moze potrvat? Rok, dva, tri? To bude z toho mat este vacsie depresie. Kde si si nasla ty pracu? Alebo ako to mame riesit my ostatne, ktore mame male deti, sme samozivitelky, deti su chore? 4 rocne dieta kde dam ak je chore? Ja vela moznosti nemam ale snazim sa "rozhadzovat siete" ale len brigadne, tpp si zial nemozem dovolit momentalne zmenit
@vkatush Na strednej skole som nemala brigady a som rada, ze ma rodicia netyranizovali aby som do 20 hod este denne brigadovala. Napriek tomu viem, co je trvda praca, mam odmakanych 30 rokov a zarobila som slusne peniaze a zaplatila tomuto zlodejskemu statu nemale dane, takze kupodivu som sa naucila aj zodpovednosti bez toho, aby som denne makala pocas skoly uz od 14 rokov do 20 hod a nasledne sa sla ucit. Nemyslim, ze to je zdrave takto fungovat. Naopak som mala fajn detstvo a pubertu.
@doriiis chuja šéfa môžeš mať aj v štátnej aj v súkromnej sfére.
Ale vo všeobecnosti sa nehlásim tam, kde mi počítajú aj to, kolko krát idem na wc (obrazne povedane).
A mam kamarátky, ktoré obe robia na rôznych ministerstvách. Jedna ma doslova leharo, druha zasa pomaly sikanu v praci.
@toccara išla som presunom z jedného ministerstva na druhé. Čo je pre Teba podhodnotená tabuľka? Ja by som pod 6. platovú triedu ani nešla. Mám odbornú prácu, musím mať odbornú spôsobilosť, teraz naozaj bez urážky - nevydávam žiadosti na občianske preukazy či pasy. Roky štúdia, odborná spôsobilosť, konferencie, služobné cesty …
Prepáč, ale všetky máme choré deti, sa netvárme, že len niektoré ženy majú, moja bežne vypadne na 2 mesiace. No hold dovolenka, babky, manžel musí, HO …
@malasandrika jajjj ministerstvo uz to vsetko vysvetluje, tak kolko mas osobne? Tiez som 6tka ale 988 za 16 rokov praxe sa ti zda byt ok?
@malasandrika no a hold niektore z nas nemaju babky manzela atd ..ostava home office ocr dovolenka co nastastie nieje prekazkou u nas
@mircalla sama v BA zijem, tak sa upokoj. Uz mi fakt lezies na nervy s tou tvojou jasnovideckou gulou, ked presne vies, kto koho volil. Latecko sa lateckom nazyva aj v Kosiciach, dokonca aj na Podhori, tak sem nemoc svoje dojmy. O luze nikde nepisem, tak si nedomyslaj len preto, aby si sa tu mohla samonasierat.
@malasandrika tebe pride normalny a spravny plat €780 mesacne? Pri dnesnych cenach?
@toccara nie som priamo na ministerstve, nauč sa čítať s porozumením a nebudem konkretizovať. Som si vedomá svojich vedomostí a nebojím sa ísť aj inde, keď mi “u nás” nepridajú, kľudne aj do súkromnej sféry, či na magistrát. A teda Tvoja prax hovorí za všetko. Ja by som 16 rokov za 6 platovú neotročila, aj keď máš 16% zo základu k výplate, to už ale nikto neuvedie 😉
No to že babky, dedkov nemáte, to nie je moja chyba. Ja som sa nesťahovala kilometre mimo rodiny, nešla do zahraničia, aby som teraz fňukala.
@carolynka kde uvádzam, že je to normálny a správny plat? Zasa ďalšia, čo nevie čítať s porozumením? Ja som autorke navrhla zmeniť prácu.
@malasandrika myslim si ze sa tiez nemas co vyjadrovat k teme ked mas manzela, babky a iste miestecko na ministerstve kde sa riadne prepieraju prachy. Ja som v skolstve a opakujem mam 4 rocne dieta ktore nemam kde dat ked je neustale chore ALE mam umoznene kedy chcem home office, ano mozem zmenit pracu a zarabat viac ale opakujem ze to neriesi problem tabuliek a ze vseobecne ta statna verejna sprava je PODHODNOTENA.
@rikarika Normálne mi lichotí, ako ma sleduješ ... Ty budeš jedna z tých typických slovenských liberálov, čo sa búchajú do pŕs, ako tolerujú inakosť, no ficopele voličov tolerovať proste nevedia ... nie, nie som mimo ... ja som si zarábala od 16-tich, tiež som ešte bola študent, nemala som maturitu, dnes je to bohužiaľ o tom, že deti sú príliš hýčkané, veď nech si užije, veď je mladý atď. a rodičia sa môžu zodrať.
@toccara očividne máš problém s čítaním s porozumením.
Nie som priamo na ministerstve.
Ja sa budem vyjadrovať k téme, k akej chcem. V živote makám na to, aby som sa uživila aj bez manžela, bez babiek, čo mi vychádza, ale zadné dvere mať treba. V štátnej správe pracujem krátko a nikdy som sa nebála riskovať a pri nespokojnosti by som určite 16 rokov na jednom mieste neostala. Nefňukaj, máš HO kedy chceš, ja mám z kolektívnej len 3 dni do mesiaca. To, že si pohodlná a bojíš sa, nie je môj, ale Tvoj problém.
@terina25 presne tak, vystizne
@dzulli1980
ty si tu plakala po voľbách keď začali meniť trestný zákon ....že si zle volila.
zrazu je všetko v porádečku.
@mondolina Ďalšia, čo ma sleduje ... 👍
@dzulli1980 Nik ta nesleduje. Ludia si to pamataju, ti s lepsou pamatou.
@mircalla Ďalšia ... ja napr. ani jednu z vás troch, čo ma označili, tu na MK vôbec neregistrujem.
@dzulli1980
nesledujem. pamätám.
a to je rozdiel.
zas si nefandi, že ťa sledujem 🙈 už len teba.

@terina25 ale ona je tam 10 rokov... uz minimalne 5 mohla/mala byt odtial prec... bohuzial (ano zivot nie je fer) nema doma manzela, co by jej vykryl a podrzal ten zvysok vydavkov. To vyzivne tiez otazne. Musi nieco zmenit, lebo v dohladnej dobe ani energie a potraviny popri hypoteke neuplatia. Uz viac uskromnit ako to robia teraz sa neda.