icon

Nová sociálna pomoc od štátu. Na čo majú občania nárok od septembra 2025?

10. aug 2025

Ahojte.
Vie niekto niečo o tomto príspevku? Aký je to vlastne príspevok? Ďakujem

Nová sociálna pomoc od štátu. Na čo majú občania nárok od septembra 2025?Nová sociálna pomoc od štátu. Na čo majú občania nárok od septembra 2025?
lienka.7
10. aug 2025

@anonym_autor
@jana1 beriem každú skupinu okrem tej poslednej. Ano, to sú aj za mňa povalaci, ako tu bolo napísané. Lebo kto robit chce, robotu si nájde.

lienka.7
10. aug 2025
@mircalla

@luccija Citaj pozorne, potom komentuj, nakolko pises absolutne hluposti. Vadi, vsak sme to napisali vyssiie, ci len nevidis, zamerne necitas alebo reagujes selektivne? A nevadi co maju ozaj dovod na tu davku. X ludi ju bude cerpat nezasluzene.

@mircalla mňa by zaujímal ten prijem rodiny 2,2 životného minima...

terina25
10. aug 2025

Sa dalo cakat,ze tu budete zavidiet este aj rakovinu cloveku. MK nesklamal 🤢

janai1
10. aug 2025
@subartic

@janai1 je fajn že tvoj otec je šikovný , ale zrejme je aj zdravý . Ale ver tomu že ako zamestnanec v 60 si podstatne menej atraktívny pre zamestnávateľa ako taký 20- 30 tnik. Jednoducho máš to ťažšie , hlavne čo sa týka manuálnej práce.

@subartic hej, hej, iba po operácii chrbtice s problémami s platničkami ... Neverím nikomu, kto tvrdí, že sa nedá nájsť práca

subartic
10. aug 2025
@lienka.7

@anonym_autor
@jana1 beriem každú skupinu okrem tej poslednej. Ano, to sú aj za mňa povalaci, ako tu bolo napísané. Lebo kto robit chce, robotu si nájde.

@lienka.7 ja napríklad neberiem skupinu kde sú rodičia obidvaja zdraví a práce schopní a majú deti .

subartic
10. aug 2025
@terina25

@terina25 nikto nezávidí nikomu , ale jednoducho nech sa podporujú iba tí čo si nevedia sami pomôcť a pomoc potrebujú . Presne na týchto ľudí potom nezostávajú peniaze.

terina25
10. aug 2025
@anonym_7c6322

V tomto štáte sa fakt neoplatí robiť. Neschopným sa to stále niečo dopláca, dorovnáva, aby mali skoro toľko ako tí, ktorí sa snažia. Prečo? Veď nech sú sociálne rozdiely a ukážu, kto sa ako snaží. Socializmus skončil. Tí, ktorí sa snažia, vzdelávajú, pracujú, starajú však o seba a svoje rodiny, takí nikdy nedostanú nič. Pritom mnohí tu robia celý život účelovo za minimálnu mzdu kvôli dlhom, exekúciám, neplatenie výživného. A dôchodok je následne vyrátaný podľa výšky mzdy a odvodov, čiže kto ho má nízky? Ten, čo robil za minimálnu mzdu, zvyčajne účelovo. Ak je niekto na úrade práce viac než pol roka, tak preto, lebo nemá čo ponúknuť alebo sa mu pracovať nechce, zvyčajne oboje. A zdravotne postihnutí celý život len vyciciavajú sociálny systém. O tých by sa mala starať predovšetkým rodina, nie cudzí ľudia. Je absurdné, že na takýchto pre spoločnosť úplne zbytočných ľudí idú toľké peniaze. Platí sa im od narodenia až po smrť. A ešte sa platia aj ďalší ľudia z rodiny, aby ich opatrovali, Opatrovateľské, invalidné dôchodky, autá, kadejaké dávky pomaly na všetko, stačí jeden postih a rodina má celý život zaručený príjem. A koľkí to majú vybavené po známosti. Vivat Slovensko!

@anonym_7c6322
,, zdravotne postihnutí celý život len vyciciavajú sociálny systém., a ma sa o nich starat rodina. ...si si to po sebe aj precitala?? A kto sa o nich stara.rodina. a za kolko aj to vies? Neviem kolko mas rokov,ci mas rodicov,deti. Ale priala by som ti si to skusit ake to je to vyciciavanie statu. Normalne na grcanie mi je. Este ze existuju anonymne odpovede vsak.aspon clovek nevie,kto to napisal. Ty mas moja srdce ,,zo zlata, ...

lienka.7
10. aug 2025
@terina25

@terina25 kto tu závidí rakovinu??? Si tu zase účelovo nevyberaj co sa ti hodí aby si bola za hviezdu...

toccara
10. aug 2025

2 a pol strany hadok ..nonsens..ale k teme: oficialne na stranke upsvar som nic nenasla, takze to bude nieco take co sa neschvalilo. Opravi ma niekto?

mircalla
10. aug 2025
@terina25

@mircalla mas pravdu,mohla som sa viac snazit.mat este dalsiu VS a nerozviest sa . A mozno poskytovat aj eroticke sluzby .vies prd o mne,ale dopredu odsudzujes,ze som sa mala viac snazit.a o moje deti by si sa asi ty postatala vsak

@terina25 Stacilo si zvysit prijem, zvysit si kvalifikaciu, robit daco navyse, napriklad doucovat ako to robi x dalsich zien, ktore su na tom dokonca horsie a nemaju ani vyzivne. Vzdy sa da, ked sa chce. Ked sa nechce, tak pridu na rad vyhovorky
A fakt tu ucelove nevyberat hluposti a nehraj na city. Moja mama zomrela na rakovinu, skoncila v plienkach starostlivost 24/7, tak laskovo sklapni

terina25
10. aug 2025
@subartic

@terina25 nikto nezávidí nikomu , ale jednoducho nech sa podporujú iba tí čo si nevedia sami pomôcť a pomoc potrebujú . Presne na týchto ľudí potom nezostávajú peniaze.

@subartic ztp si vie sam pomoct, aj dochodca,aj osamela matka s detmi .vsetci si sami pomozu a najma podla anonyma ztp vyciciavaju stat.

terina25
10. aug 2025
@lienka.7

@terina25 kto tu závidí rakovinu??? Si tu zase účelovo nevyberaj co sa ti hodí aby si bola za hviezdu...

@lienka.7 hviezda nepotrebujem byt,tych je tu zopar inych

terina25
10. aug 2025
@lienka.7

@mircalla mňa by zaujímal ten prijem rodiny 2,2 životného minima...

@lienka.7 si to vypocitaj,ci hadam nevies?

subartic
10. aug 2025
@terina25

@anonym_7c6322
,, zdravotne postihnutí celý život len vyciciavajú sociálny systém., a ma sa o nich starat rodina. ...si si to po sebe aj precitala?? A kto sa o nich stara.rodina. a za kolko aj to vies? Neviem kolko mas rokov,ci mas rodicov,deti. Ale priala by som ti si to skusit ake to je to vyciciavanie statu. Normalne na grcanie mi je. Este ze existuju anonymne odpovede vsak.aspon clovek nevie,kto to napisal. Ty mas moja srdce ,,zo zlata, ...

@terina25 tento názor som už čítala a aj tuším kto je za anonymným príspevkom . Ja osobne by som tých ZŤP v skupine nechala , ale len takých čo naozaj si nemôžu pracovať.

terina25
10. aug 2025
@mircalla

@terina25 Stacilo si zvysit prijem, zvysit si kvalifikaciu, robit daco navyse, napriklad doucovat ako to robi x dalsich zien, ktore su na tom dokonca horsie a nemaju ani vyzivne. Vzdy sa da, ked sa chce. Ked sa nechce, tak pridu na rad vyhovorky
A fakt tu ucelove nevyberat hluposti a nehraj na city. Moja mama zomrela na rakovinu, skoncila v plienkach starostlivost 24/7, tak laskovo sklapni

@mircalla este raz opakujem. Vies o mne prd makovy,tak mi tu nepis nieco o zvysovani kvalifikacie.
A tvoje vyjadrovanie,,laskavo sklapni,, hovori o tvojej kvalifikacii.
Poprosim ta,uz ma neoznacuj a nekomentuj. Dakujem.

mircalla
10. aug 2025
@terina25

@mircalla este raz opakujem. Vies o mne prd makovy,tak mi tu nepis nieco o zvysovani kvalifikacie.
A tvoje vyjadrovanie,,laskavo sklapni,, hovori o tvojej kvalifikacii.
Poprosim ta,uz ma neoznacuj a nekomentuj. Dakujem.

@terina25 No trafila si zlu osobu, ktoru si sa tu snazila nejako iracionalme citovo vydierat so zavidenim rakoviny.

anonym_eea6ae
10. aug 2025
@mircalla

@terina25 No trafila si zlu osobu, ktoru si sa tu snazila nejako iracionalme citovo vydierat so zavidenim rakoviny.

@mircalla
je mi zle z tej tvojej nadradenosti,si jedna zlá a zákerná osoba ktorá tu chodí pľuť jedovaté sliny

terina25
10. aug 2025
@mircalla

@mircalla keby si si pozorne precitala moj komentar,vedela by si,ze nepisem o tebe. Nemozem za to, ze si vzala moj koment na seba. Ale idem sklapnut 🤐

terina25
10. aug 2025
@anonym_eea6ae

@mircalla
je mi zle z tej tvojej nadradenosti,si jedna zlá a zákerná osoba ktorá tu chodí pľuť jedovaté sliny

@anonym_eea6ae clovek by povedal,ze ak sa starala o choru mamu,tak aj chovanie bude ludskejsie. Zial pravy opak. Vsimam si to aj v inych temach zial

mircalla
10. aug 2025
@terina25

@mircalla keby si si pozorne precitala moj komentar,vedela by si,ze nepisem o tebe. Nemozem za to, ze si vzala moj koment na seba. Ale idem sklapnut 🤐

@terina25 Ja myslim, ze celkovo si tu brat do ust zavidenie rakoviny....Ale teda 18 rokov vo verejnej sprave, deti uz musia byt velke...zrejme nebudu babatka...neviem aky bol problem si zvysit kvalifikaciu ci makat na sebe?

anonym_b58a5d
10. aug 2025

Ja sa snažím nájsť nejaké info o tom príspevku, ale nič okrem tohto článku, čo si pridala, som nenašla. To by muselo byť tlačivo na stránke upsvaru, a nič také tam nenachádzam.

terina25
10. aug 2025
@mircalla

@terina25 Ja myslim, ze celkovo si tu brat do ust zavidenie rakoviny....Ale teda 18 rokov vo verejnej sprave, deti uz musia byt velke...zrejme nebudu babatka...neviem aky bol problem si zvysit kvalifikaciu ci makat na sebe?

@mircalla ty nevies citat prosim ta? Uz mi daj pokoj a neries moje vzdelanie. Mam VS.

terina25
10. aug 2025
@anonym_b58a5d

Ja sa snažím nájsť nejaké info o tom príspevku, ale nič okrem tohto článku, čo si pridala, som nenašla. To by muselo byť tlačivo na stránke upsvaru, a nič také tam nenachádzam.

@anonym_b58a5d tiez som nic nemasla.ale ma to byt od seltembra.mozno nieco este daju koncom augusts

subartic
10. aug 2025
@mircalla

@mircalla tam je problém tabuľkového platu dostaneš sa na max a už sa ďalej nepohneš. Zas je tam dobrá pracovná doba a možnosť si privyrobiť.

mircalla
10. aug 2025
@terina25

@anonym_b58a5d tiez som nic nemasla.ale ma to byt od seltembra.mozno nieco este daju koncom augusts

@terina25 K teme - mam dojem, ze sa stale skladam na nejake neadresne socialne davky, pricom sa mam horsie kazdy rok, ta drahota je neskutocna, realna mzda stale klesa. Socialne davky sa v tomto state vo velkom zneuzivaju, uz ma to nebavi. Nebavi ma skladat sa na fejkovy predlzeny rodicak ani fiktivnu matersku ani ludom, co sa im nechce robit. Dochodcom ide na 13. dochodok miliarda, ktoru si tiez nemozeme dovolit. Cesta do pekla, populizmus, neudrzatelne a dopadneme tak, ze na nase dochodky nebude

anonym_216192
10. aug 2025
@mircalla

@terina25 K teme - mam dojem, ze sa stale skladam na nejake neadresne socialne davky, pricom sa mam horsie kazdy rok, ta drahota je neskutocna, realna mzda stale klesa. Socialne davky sa v tomto state vo velkom zneuzivaju, uz ma to nebavi. Nebavi ma skladat sa na fejkovy predlzeny rodicak ani fiktivnu matersku ani ludom, co sa im nechce robit. Dochodcom ide na 13. dochodok miliarda, ktoru si tiez nemozeme dovolit. Cesta do pekla, populizmus, neudrzatelne a dopadneme tak, ze na nase dochodky nebude

@mircalla my sme sa skladali aj na tvoje umelé oplodnenie zo zdr.poistenia.

Ved doucuj, zvys si kvalifikáciu, alebo choď upratovať ako si musela, ked ti muž nedal peniaze to radis ostatným a sama si si zle prežila.Tym si u mňa klesla, ale tak to býva kto to nemal doma dobre tu vystupuje agresívne.

Pokým si nezdedila si musela bývať u chlapa čo ťa terorizoval.

mircalla
10. aug 2025
@anonym_216192

@mircalla my sme sa skladali aj na tvoje umelé oplodnenie zo zdr.poistenia.

Ved doucuj, zvys si kvalifikáciu, alebo choď upratovať ako si musela, ked ti muž nedal peniaze to radis ostatným a sama si si zle prežila.Tym si u mňa klesla, ale tak to býva kto to nemal doma dobre tu vystupuje agresívne.

Pokým si nezdedila si musela bývať u chlapa čo ťa terorizoval.

@anonym_216192 Nie, neskladali ste sa na moje IVF, isla som ako samoplatca v Cechach tri krat. Takisto ste sa neskladali na nic ine. Nemala som ani fiktivnu matersku, ani predlzeny rodicak napriek vsetkemu. Som rada, ze si sa draha Eliska13 tentokrat po case ozvala ako zbabely anonym. Ved ked mas tu alibisticku moznost, preco ju nevyuzit napisat par lzi.

luccija
10. aug 2025
@mircalla

@luccija Citaj pozorne, potom komentuj, nakolko pises absolutne hluposti. Vadi, vsak sme to napisali vyssiie, ci len nevidis, zamerne necitas alebo reagujes selektivne? A nevadi co maju ozaj dovod na tu davku. X ludi ju bude cerpat nezasluzene.

@mircalla a načo ma označujes čo som ombudsman😜resp.ako chces docieliť, aby to ľudia nezneužívali?Veď napíš na ministerstvo možno ich inšpirujes.To je kvapka v mori oproti 700 t Rómom, podnikateľom čo neplatia dane aké majú atď...áno, ešte stále žijeme v štáte kde je nutné klamať, aby človek mal viac žial.Tiez sa môžem zavzdusnovat prečo majú byť príspevky pre tých čo majú hypo čo s tým mám, že niekomu to nevychádza?Ja som prvá minule písala, že je nonsens dostať príspevok na škôlku, keď dieťa neprijali, na ocr, keď je zatvorená atď...tiež môžem cítiť krivdu, že som nič nedostala.Ponukaju, tak to ľudia využijú toť vse.
Tu je celý článok pre ostatnych https://faktydnes.sk/od-septembra-mate-narok-na...

subartic
10. aug 2025

veľmi ma hnevajú tie fiktívne max.materské , kde žena odvádza do štátu minimum a potom zháňa po známych kto by ju zamestnal na 3 mesiace na 2900 eur v hrubom aby mala max materskú. Táto legislatívna diera ma veľmi hnevá a zrušila by som aj tehotenské, kočíkovné len na prvé dieťa, rovnako tak príspevok na prváčikov . Každá ďalšia sociálna dávka mňa hnevá , hlavne keď nemá jasné pravidlá . No a príspevok na škôlku , OČR počas zatvorenej škôlky ani nekomentujem .

mircalla
10. aug 2025
@subartic

veľmi ma hnevajú tie fiktívne max.materské , kde žena odvádza do štátu minimum a potom zháňa po známych kto by ju zamestnal na 3 mesiace na 2900 eur v hrubom aby mala max materskú. Táto legislatívna diera ma veľmi hnevá a zrušila by som aj tehotenské, kočíkovné len na prvé dieťa, rovnako tak príspevok na prváčikov . Každá ďalšia sociálna dávka mňa hnevá , hlavne keď nemá jasné pravidlá . No a príspevok na škôlku , OČR počas zatvorenej škôlky ani nekomentujem .

@anonym_216192 A ano, aj som upratovala aj doucovala, kym som sa nevratila do prace. Pride mi to lepsie ako bedakat, snazit sa odrbat stat a natrcat paprcu
@subartic Suhlasim