icon

Nová sociálna pomoc od štátu. Na čo majú občania nárok od septembra 2025?

10. aug 2025

Ahojte.
Vie niekto niečo o tomto príspevku? Aký je to vlastne príspevok? Ďakujem

Nová sociálna pomoc od štátu. Na čo majú občania nárok od septembra 2025?Nová sociálna pomoc od štátu. Na čo majú občania nárok od septembra 2025?
Strana
z4
lienka.7
14. aug 2025
@lenkakravcova

@lienka.7 platili menej? Alebo ide len o infláciu ?
Ak boli odvody stále príklad 20% sociálne a 14% zdravotné, tak čo platili inak?
Menej lebo menej zarábali? Všetko stalo menej, čiže keď zaratas infláciu, tak tam nejaká veľká zmena nie je.
Ako ja ťa chápem ako to myslíš. Mám 4 deti, takže len na jedlo ide hromada peňazí, nehovoriac o inom. Skutočne taký dôchodca platí asi najviac lieky 😀 ale teda.. celé je to zle. Lebo počet dôchodcov stúpa, počet detí klesá a keď sa s tým nebude niečo robiť tak o 15-25r môžeme čakať to, že štát vyhlási bankrot a nebudú žiadne dôchodky, žiadne nič..

@lenkakravcova žiadnych 15-20 rokov. Toto je udržateľné tak 5 rokov ešte. Si pozri prepočty na FB skupine Dáta bez patosu sme v srackach, ze až. Takže zloz tie ružové okuliare. Lekára si platím aj ja, aj za deti. Oni platia iba za seba. A co sa tyka tých lekarov, ono netreba k nim chodiť ako do divadla a nepytat na všetko lieky. Mam v rodine lekarov, takže viem o com hovorím. Namiesto toho aby zmenili stravovacie návyky, dali si čaje a pod., radšej sa budú napchádvať liekmi. A čím viac, tým lepšie.
A nie, co sa tyka platieb do systemu, nejde iba o infláciu. To by musela byt ze megainflacia...Raz keď niekto platil do systému minimum, tak teraz jednoducho nemôže očakávať maximum. Nehovoriac o tom, ze je mnoho žien, čo šlo do dôchodku velmi skoro, a sú tam už aj 20 ci 30 rokov. Druhá vec je, kde majú úspory? Jaj, zabudla som, tie vyhadzujú v igelitkach von balkónmi. Cize zase len stat staraj sa, že?

anonym_eea6ae
14. aug 2025

Zas tu tie najviac nenažrané trepú dve na tri,ale keď brali kadejaké príspevky tak čušali ako voš pod chrastu a tu chudákom závidia tie "veľké"dôchodky a stretli ste už vôbec toho bohatého dôchodcu?nie,len o nich píšete,lebo tetkin kozí brata syn poberá 1500eurovy dôchodok

anonym_502dda
14. aug 2025
@anonym_eea6ae

Zas tu tie najviac nenažrané trepú dve na tri,ale keď brali kadejaké príspevky tak čušali ako voš pod chrastu a tu chudákom závidia tie "veľké"dôchodky a stretli ste už vôbec toho bohatého dôchodcu?nie,len o nich píšete,lebo tetkin kozí brata syn poberá 1500eurovy dôchodok

@anonym_eea6ae ano, stretla som bohateho dochodcu.vobec to nie je rarita. dochodok 2600 eur mesacne a este im stat plati opatrovanie.

mircalla
14. aug 2025
@anonym_eea6ae

@anonym_eea6ae Ake prispevky? Konkretne?

mircalla
14. aug 2025
@anonym_eea6ae

@anonym_eea6ae 30 odrobenych rokov, s 2 detmi na RD spolu 3 roky, to je vsetko, co mi stat platil. Naopak, tie co beru prispevky, su ticho

lenkakravcova
14. aug 2025
@lienka.7

@lenkakravcova žiadnych 15-20 rokov. Toto je udržateľné tak 5 rokov ešte. Si pozri prepočty na FB skupine Dáta bez patosu sme v srackach, ze až. Takže zloz tie ružové okuliare. Lekára si platím aj ja, aj za deti. Oni platia iba za seba. A co sa tyka tých lekarov, ono netreba k nim chodiť ako do divadla a nepytat na všetko lieky. Mam v rodine lekarov, takže viem o com hovorím. Namiesto toho aby zmenili stravovacie návyky, dali si čaje a pod., radšej sa budú napchádvať liekmi. A čím viac, tým lepšie.
A nie, co sa tyka platieb do systemu, nejde iba o infláciu. To by musela byt ze megainflacia...Raz keď niekto platil do systému minimum, tak teraz jednoducho nemôže očakávať maximum. Nehovoriac o tom, ze je mnoho žien, čo šlo do dôchodku velmi skoro, a sú tam už aj 20 ci 30 rokov. Druhá vec je, kde majú úspory? Jaj, zabudla som, tie vyhadzujú v igelitkach von balkónmi. Cize zase len stat staraj sa, že?

@lienka.7 to bol len optimistický odhad bez štatistík 😀 ešte "lepšie" teda ako píšeš..

To a tými lekármi je kapitola sama o sebe.. niektorým by stačilo aj schudnúť. A zase škoda že ZP neprepláca zubné ošetrenia takmer vôbec. To je asi na celú ďalšiu diskusiu. 😶

Vieš čo ako ja neschvalujem tie 13, 14 dôchodky, lebo podľa mňa je to len pre voľby robené. Proste populizmus. Reálne je to nanic, len sa viac štát zadržuje. Podľa mňa by mala byť práve podpora rodenia deti ešte vyššia. Lebo inak to pôjde o pár rokov úplne do kopru

vsetkounas
Autor odpoveď zmazal
drahomirrra
14. aug 2025

Nuž držme si klobúky, opäť sa poskladáme (teda, ak je to pravda, nechce sa mi hľadať ofic zdroj)

lienka.7
14. aug 2025
@drahomirrra

Nuž držme si klobúky, opäť sa poskladáme (teda, ak je to pravda, nechce sa mi hľadať ofic zdroj)

@drahomirrra čože? Fantozzi už niečo "vymyslel"???🤦‍♀️

anonym_e2f992
26. aug 2025

@anonym_autor ahojte
Link na článok uz nefunguje . Ma niekto info o tomto prispevku ? Viem ,ze v článku bola podmienka max 2,2 nasobok životného minima na celú rodinu. Kedze sa jedna o samozivitela otca deti . Ale nikde nevidím iné info. Ani na stránkach upsvar .dik

eeffka
26. aug 2025
@anonym_e2f992

@anonym_autor ahojte
Link na článok uz nefunguje . Ma niekto info o tomto prispevku ? Viem ,ze v článku bola podmienka max 2,2 nasobok životného minima na celú rodinu. Kedze sa jedna o samozivitela otca deti . Ale nikde nevidím iné info. Ani na stránkach upsvar .dik

@anonym_e2f992 ano mam info, je to blbost, volala som az na ministerstvo 🙂

zafir01
Autor odpoveď zmazal
zafir01
26. aug 2025
@eeffka

@anonym_e2f992 ano mam info, je to blbost, volala som az na ministerstvo 🙂

@eeffka vďaka za info . Aj som si myslela . Príspevkov je uz celkom dosť.len obcas niekto cez to sito prepadne. A tento by na švagra sedel .teda ak mala byt tak ,ako bol " avizovaný " pozerám, ze koment mi hodilo anonymne ..to sa dá? 😂 jaké novinky

Strana
z4