icon

O koľko vám zvýšili školské obedy?

lenkaviki48
3. feb 2023

Ahojte môžem sa spýtať o koľko vám zvyšovali obedy v škole. Ako u nás skoro o 15€ na dieťa a to nevravím aké porcie dostávajú. Ešte menej ako minulý školský rok. Úplne chápem že musia to zadelit s toho čo majú a potraviny išli hore. No ale ako syn prvák príde domov zo školy l. Obed nejedol a dnes bol kakaový koláč 🙈 len foto aký prídel má každý deň. Konce z koláča to dostávajú najmenšie deti🤦

O koľko vám zvýšili školské obedy?
slavomira236
4. feb 2023

@zabka1987 moja včera prišla zo škôlky o 12:30 a o 13stej zjedla plný tanier pirohov s tvarohom

slavomira236
4. feb 2023

@mooonika1975 moje deti keď je žemľovka a ryžový nákyp tak to do úst nedajú ani 9rocny ani 5rocna ešte dukátové a buchty na pare tie zjedia pečené buchty len džem zo stredu vyjedia

slavomira236
4. feb 2023

@mooonika1975 u nás v škôlke majú všetci rovnaké porcie či 2,5 ročné či 6ricne rovnako na tanieriku

sella38
4. feb 2023

@evica17 to ma naozaj ides presviescat o tom, ze cestovina s kecupom "postrasena" syrom je zdrave, vyzivovo vyvazene a vhodne jedlo - hlavne jedlo dna - pre dieta 😄 Pekny vecer prajem. Debata tu pre mna konci.

avanka
4. feb 2023

@slavomira236 vieš si predstaviť, aby mal rovnakú porciu 7 ročný a 14 ročný? V škole to je preto delené na 1 a 2 stupeň a 2 stupeň platí viac.
Pre mojich teda hlavne manžela a staršieho syna sú parené buchty či palacinky najlepšie mäso😁

evica17
4. feb 2023

@sella38 vyvazene nie, ale nevidim na tom nic nezdrave, a máš z toho kalorie, co z jedla mas mat, najes sa z toho. raz za cas take jedlo neuskodi. vsetci by chceli aby ich deti jedli len zdrave vyvazene jedla, a potom idem do obchodu pri gympli a tam rano a poobede plny obchod mladych co si nakupuju somariny typu chipsy, energetaky a sladkosti, lebo mama doma nedovoli a je posadnuta zdravou stravou a nedovoli lebo medved

evica17
4. feb 2023

@zabka1987 ved toto, ked uz "tolke peniaze" za to da , tak musi vydrzat aj do rana dalsieho nie.

evica17
4. feb 2023

@slavomira236 to moze znamenat aj to, ze v skolke moc toho nezjedla, nie ze jej nestacilo. alebo je viac hladna len

mooonika1975
4. feb 2023

@slavomira236 to vieš ako prosim ťa ? Robiš v kuchyni v škôlke ?

nerko
4. feb 2023

@lenkaviki48 z cca 28€ na 35€. Na prvom stupni, co nie je taka katastrofa. Co je horsie, ze dcere vobec nechuti, ale kedze ju chcem davat do druziny, tak musi mat zaplatene obedy. Za druziny platime 15€/mesiac.

kvietocek87
4. feb 2023

@jana_eyre_2 u nás sa vždy varí poriadny nedeľný obed a sladké obedy alebo bez mäsa obedy majú deti v pondelky v jedálni.Co by som ja dala za také fajné pečené buchty,ako som jedla dakedy dávno v školskej jedálni, keď som chodila na obedy mňam.Mojim chutia či už sladké obedy, šúľance,buchty na pare a aj tie spomínané špagety.Nefrflu.

dominikamacakova
4. feb 2023

Toto je obed?

sticker
dominikamacakova
4. feb 2023

@dadulkaf ešte stále varia ten boršč? 😅🤢🤢Trauma a nočná mora môjho detstva

evica17
4. feb 2023

@dominikamacakova ja som ho zas milovala, zjedla som aj druhych taniere za vymenu za druhe 🙂

dominikamacakova
4. feb 2023

@evica17 prečo si nebola moja spolužiačka? 😀

fiftyshadesofgrey
4. feb 2023

Nám išli obedy o 7€ vyššie čiže platíme 40€ ale podobne tiež nechápem tie porcie...polievka a 5 kúskov sulancov...to som len pozerala že za to ja dávam toľko peňazí...

dadulkaf
4. feb 2023

@dominikamacakova raz za čas aj boršč. Nám ho v škole nevarili a ja ho mám náhodou rada. Priznám sa, že ja mám zo školskej jedálne jedinú zlú spomienku a to ma mliečnu polievku so sladkými drobnými haluškami. To bol s prepáčením jediný hnus, čo som v živote jedla.

jana_eyre_2
4. feb 2023

@kvietocek87 ja som o spagetach nepísala.. ani som nepísala že moje deti frflú zrovna na sladké obedy, lebo tie majú radi, ja som písala že postradam zmysel sladkých obedov, pretože sladkého je teraz príliš veľa všade..

A u nás sa varí nedeľný obed tiež len to zrovna nie sú rezne 😉

slavomira236
4. feb 2023

@mooonika1975 nie nerobím obe deti som vyberala naobed domov aj teraz vyberám dcérku predskolacka a párkrát som ich kŕmila keď nechceli jesť tak vidím tie porcie...

slavomira236
4. feb 2023

@evica17 ona zje všetko v skolke

slavomira236
4. feb 2023

@evica17 okrem ružového nákupu teda...a doma zje oveľa vetsiu porciu ako majú v škôlke ona ľúbi jesť

jana_eyre_2
4. feb 2023

@dominika7990 lenze samozrejme že v školke platis viac lebo tam nejde len o obed..

Ja platím na prvého 40€, na druhú 40 a na tretieho 60€ lebo je predskolak.. takže nemôžeš porovnávať školu a škôlku, to je samozrejme rozdiel..

No a všeobecne do diskusie, keďže som sa začítala.. ja sa napríklad nesťažujem ani na ceny, ani na jedáleň.. konštatujem že ceny sa zvýšili, konštatujem že moje deti síce nie sú vyberave ale proste niektoré jedlá im v jedálni nechutia.a niektoré zase ano.. (to sa akože niektoré ženy vôbec nepozastavia nad ziadnymi cenami že bože ako je niečo drahé a ešte pred 3mesiaxmi to stalo menej? A keď to niekto vysloví tak je to automaticky nejaký nevdak a sťažovanie?) ako jasne môžeme sa tváriť ako su iné deti dokonale a chuti im čokoľvek čo im človek dá na tanier, ale tak to proste nefunguje u všetkých, nie každý je taký dokonalý že dokáže zjesť aj to čo mu nechutí... Tato skutočnost preboha neukazuje to, že si niekto neváži kuchárky v škole.. ja žasnem na aké súvislosti ste schopné niekedy prísť len z toho dôvodu že dieťaťu nechutí každé jedlo čo mu je naservírované..

linduska86
5. feb 2023

@44janica44 bola si niekedy szco? Alebo si bola niekedy v SRo.. Ci si ba zamestnanec a každý mesiac cinkne výplata?
Alebo zarába manžel.?
@matabb73 súhlasím s tebou

linduska86
5. feb 2023

@a_adamcova no vidíš niekto manžela nemá a musí sa obracať... 👌💪 Daňový bonus mali urobiť inak... Ale čo už...

mooonika1975
5. feb 2023

@slavomira236 tak zrejme preto, deti logicky dostávajú väčšie viac, majú to rozdelené a niekedy, keď vidíme , že dieťa permanentne nechce jesť, tak naložia menej, lebo vedia, že nechce a druhy by na pridaj zjedol.

galioska
5. feb 2023

@sasa1310 ale kolko si domov donesu a kolko usetria aj z toho nic, lebo prave nakup potravin zozerie vela penazi..

dominikamacakova
5. feb 2023

@dadulkaf ja ešte cibuľovú polievku 🤢😂

tiezjedna
5. feb 2023

Inak pri našich deťoch má aj tak pocit, že sú bezodné 😀 Obaja športujú a ešte len dorazia domov a už majú hlavu v hrncoch... Školský obed im rozhodne nestačí, aj keď si jedlo pochvaľujú. Obaja sú na prvom stupni, platíme mesačne za oboch dokopy 65 €, ale tá cena je dotovaná, škola na to zohnala nejakého partnera.

zuzinabila
5. feb 2023

@tiezjedna dotovane su vsetky,partner je vzdy v podstate zriadovatel,to ma kazda skola,nielen vasa..rozdiel je kolko miestni poslanci uvolnia z rozpočtu

zuzinabila
5. feb 2023

@slniecko5 ano,obedy zadarmo su znova v hre a ano,budu zastropovane pre rodiny do isteho prijmu.viac asi nemozem povedat.nechcem predbiehat