Onedlho ma čaká materská. Ako splácať úver?
Ahojte.Od včera rozmýšľam čo robiť,prosím poraďte.Som dlhodobo zamestnaná,nebol nikdy problém so splácaním úveru.Teraz má však onedlho čaká materská a potom rodičovský príspevok,teda príjem sa mi značne zniži.Splatku mám vo výške 400€ v banke som sa včera opýtala,čo je možný nejaký refinanc,kým sa vrátim opäť do práce,prípadne znížené splátky kým opäť nenastúpim do práce,ale vraj nič také nie je .Čo robiť?Manzel je zamestnany,tiež má svoj úver.Samozrejme budeme to riešiť spolu,len by som chcela vedieť či je nejaká možnosť poradiť si sama.Dakujem za rady.
Za jednať miesto do jaslieciek a po roku do prace
Kamoska bola v tejto situacii, musela sa po roku vratit do prace, maleho dala babke. Maly dost trpel a je zaostaly vo vyvoji, ide mat 4 roky a kadi do plienky, nechce jest, rozprava len 2slovne vety, do skolky sa ho boji dat, ze by to nedal. Zanechalo to na nom stopy. Otec dietata za nu sice zaplatil jednu splatku, ked uz nemala fakt z coho, ale nehnutelnost je len jej, on jej na to nic nedal a ona to ani nechce... refinanc je mozny pri hypo, tam je za tym nejaka hodnota. Neviem ako pri spotrebaku
V prvom rade, taketo veci sa riesia este pred tym ako sa vobec rozhodnete mat dieta. Druha vec je ze ak ste manzelia mali by ste sa tak spravat a 3tia garantujem ti, ze ked tvoje dieta bude mat pol roka a tebe skonci materska a budes chciet ist do prace, tak jednoducho nebudes chciet. Budes chciet byt so svojim dietatkom tak dlho ako to pojde. A ak uz teraz rozmyslas, a pocitas kedy pojdes do prace a kedy das maleho do jasli, nie som si ista koli comu vlastne to dieta chcete.
Určite sa dajú znížiť splátky do troch rokov veku dieťaťa (pracujem v tejto oblasti), možno refinancovať úver inde, nájsť nejaké riešenie. Len to chce komplexnejšie info dať niekomu, kto sa vyzná, takže smelo sa zveriť finančnému sprostredkovateľovi a nenechať sa vykopať zo prvej pobočky, ktorú navštíviš. Držím palce.
Ja som mala krásny príjem dobrú prácu....keď som porodila....A skončila mi materská (najvyššia možná), ostala som na cca 300€ ako všetky ostatné...neviem.si predstaviť, že by som sa vôbec mala.len zamýšľať nad tým, ako vyjsť s 300€ mesačne 🤷♀️ ved to dieťa nie je len moje...
Navyše mame aj staršieho, ktorý je viacej doma ako v školke...kto sa nám oňho postará?
Jedna rodina...jeden účet...dve karty....jedny príjmy...jedny výdavky 🤷♀️ tak to mame my a tak to považujem za správne (viac účtov je okej keď sú podnikateľské alebo máš jeden na internetové nákupy a pod...ale nie na bežný prevádzku) Každému ako vyhovuje...ale pride mi choré aby si sa bála ci vyzijes z rodičaku, keď máš pracujúceho manžela. Jeho úlohou je uživiť matku s dieťaťom 🤷♀️
Ahoj, môj známy robí vo finančnej sfére (robí s riaditeľskými riešeniami), ak by si chcela môžem sa za teba prihovoriť možno by ti to pomohlo.
Kolko financnych poradcov sa tu zrazu vyrojilo 😬
Jabto stale tvrdim,ze materska dovolenka je bez uspor luxus,ktory si nemoze dovolit kazdy.No v pripade potreby sa vratis do prace.Zase 400e nie je az taky masaker,nepises aky mate prijem a kolko ti vynde materska.
Myslim že tu uz bolo všetko povedane...
Kazdopadne sa da zrefinnacovat hypo a aj tvoj spotrebak -budete mat len jednu splatku.. treba to prepocitat nakolko urokove sadzby isli velmi hore .
Po MD a nastupom Rodicaku mozes pracovat a do 3 rokoch veku dietatka tento prispevok budes poberat..
zelam vela zdravia 🙏
Ano, da sa pracovat popri RD, hned po materskej, ale treba zvážiť, ci mas kde dat take male babo. Nesuhlasim s komentom, ze zeny sedia doma 3 roky, lebo nevedia, ze ked nastupia do prace, tak aj tak budu dostavat rodicovsky pridavok. Nie je take lahke umiestnit mensie dietatko- treba zvazit co to bude stat, ako to bude zvladat a treba zvazit aj potom pripadne choroby a OCR. Potom sa mamicky stazuju, ze je dieta stale chore a zamestnavatel frfle... Bohuzial s tym treba ratat... Ci to vobec stoji za to. Nie je to lahke. Navyse 1 dieta, ktore si clovek vobec neuzije. Je ti na zvazeni.
Skús sa obrátiť na nejakého dobrého finančného agenta, nech vám ukáže aké máte možnosti. My sme riešili niečo podobne, ja už na rodicaku, takze výdavky extrémne vysoké. S priateľom, nie manželom sme refinancovali hypo+spotrebák. Tiež v banke povedali že sa nedá a nakoniec aha 🤷🏽♀️ Výdavky máme menšie o viac ako 350€. Vyskúšaj takto 😊
Len si teda vyber poriadne lebo ja mám pocit že tento finančný poradca je už každý druhý 😂

Ano popri rodicaku sa da kludne pracovat aj na 100%uvazok.plus stale budes dostavat tych ca 400 eur.