icon

Oplatí sa kúpiť byt na prenájom v Rajke alebo v Malackách?

zizayah
11. jan 2022

Dobry den.
Mam v plane kupit 1-2i byt na prenajom (bez hypoteky).
Byvam na zahori a tak uvazujem o Malackach, avsak za sumu ktoru mam kupim aj v Rajke (na bratislavu mam prilis nizky rozpocet a v banke peniaze nechavat nechcem).
Mate niekto skusenost s prenajmami v tychto lokalitach?
Dakujem za akykolvek postreh.

Strana
z2
louboutins
11. jan 2022

@zizayah v Malackach odporucam. My sme kupili pred rokom a pol 2 izbovy byt za 94.000 v MA a teraz predali za 120.000.👌

louboutins
11. jan 2022

@zizayah a este dalsia vec, v MA za taku cenu nekupis ani nahodou byt. A co sa tyka najmov, tie idu v MA ako teple rozky, lebo je ich malo.

zizayah
autor
11. jan 2022

@louboutins ja ho neplanujem kupit a predat ale kupit a prenajat. Citaj prosim s porozumenim.

zizayah
autor
11. jan 2022

@louboutins urcite kupim. Uz mam 2 vyhliadnute.

ivkazba
12. jan 2022

@zizayah môj názor nie je subjektívny a už vôbec to nie je názor od compu. Mám hypotekárne centrum a realitku. Poznám realitný trh a ak píšem, že nevidím rozumné kupovať investičný byt v Rajke, tak to nepíšem, lebo si to myslím, ale preto, že mi to hovoria moje dlhoročné skúsenosti v realitnom biznise. Áno, nájde sa 1 spokojný klient a potom 5-ti, ktorí to ľutujú.

ivkazba
12. jan 2022

@dominidi áno, je to môj osobný postoj. Ale ten vychádza z toho, že s realitami pracujem dlhé roky, riadila som celoslovensky pôsobiacu realitku, teraz mám vlastnú, čiže nejde o to, čo si myslím, ale o to, že môj osobný názor vychádza z praxe. Ty máš pohľad za seba, ale ja za stovky či tisícky klientov. A to mi príde ako objektívnejší pohľad.

dominidi
12. jan 2022

@ivkazba v prihranicnej oblasti v Hu len okolo Ba zije momentalne na zaklade oficialnych udajov cca 20 000 slovakov. A nie, nie len vo svojich nehnutelnostiach, ale aj v prenajatych. Tieto vyhladavaju najma mladi ludia, mlade zacinajuce rodiny a aj dochodcovia. Nizsie naklady a to nie len na byvanie ale aj na zivot a pokojnejsie byvanie je velkym lakadlom.
Prajem pekny den.

borabalazova
12. jan 2022

@zizayah Ak bývate na Záhorí, asi by som uprednostnila Záhorie, a to z praktických dôvodov: predsa len občas treba prenajímaný byt skontrolovať, riešiť opravy, pokiaľ byt neprenajíma agentúra, určite to nie je bezstarostné a bezúdržbové. A tiež treba zvážiť, že v Rajke je voda, elektrina, plyn, internet cez maďarské spoločnosti, rovnako dane a pod., takže treba aspoň čiastočnú znalosť maďarčiny.

zizayah
autor
12. jan 2022

@ivkazba 🤦 dobre vdaka . Mne osobne uz staci vysvetlovania a spamovania ako mas realitky, dlhe roky, mega biznis a pod.. Mozem sa snad pytat TYCH KTORI REALNE PRENAJIMAJU NEHNUTELNOSTI V RAJKE AKE SU ICH SKUSENOSTI. Vyjadrila si sa uz 10x. Uz naozaj staci. Myslim ze za svoju dlhorocnu prax si sa uz stretla s tym ze menej je niekedy viac. A tento online natlak a vnucovanie nazoru mi nepride adekvatne tvojim dlhorocnym skusenostiam v realitnom biznise.
A toto ma zaujima. vdaka za tvoj odborny nazor vychadzajuci z mrte dlhorocnych skusenosti.
Prenechaj teraz prosim priestor inym.
Ak mas v ponuke nehnutelnost v Malackach, alebo mi ju najdes, rada pojdem na obhliadku. Prip.ta poprosim link na tvoju realitku, mozno ma nieco nakoniec zaujme aj inde.

zizayah
autor
12. jan 2022

@borabalazova ano vdaka, toto beriem na vedomie. Uz som to zistovala tie energie a nieje to nejaky extra problem, resp.neprekonatelna bariera

zizayah
autor
12. jan 2022

@moninah vdaka. Ano tie kompromisy....🤔

louboutins
13. jan 2022

@zizayah vsak ja chapem. Ved pisem k tomu. My sme to tiez tak urobili.

ramzes1980
Odpoveď bola odstránená
leeenka26
11. feb 2023

@zizayah ak si rozhodnuta, ze chces investovat do penazi, ktore sa ti budu tocit, chod do toho, je to dobre riesenie a uvazujes mudro. Ale, asi by som isla do kupy bytu kdekolvek v Ba, alebo blizsie k Ba. Napr Stupava, alebo o kusok dalej. Ale uz dalej asi nie a uz vobec nie smer Madare. Tam podla mna bude problem s pravidelnymi a udrzatelnymi najomnikmim. Proste musi sa ti to oplatit, inak ti to straca vyznam. Ja premajimam v Ba a roky a este sa mi nestalo ze by bol problem zohnat.

Strana
z2