icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

wapman
29. nov 2017

@kicilanka 2.pilier sa neuvádza ako majetok ale 3tí ano. Správca mi to vravel,2hý pilier ho vôbec nezaujímal.a iné nemám

katkaba1
29. nov 2017

@nifido ahoj, znova Ťa idem 'otravovať' 🙂 Tak, spísané dlžoby už má aby vedela čo všetko uviesť a nevynechala nič, istina dokopy jej vyšla necelé 9000eur. Ideme až v pondelok lebo ja zajtra nemám čas a v piatok ukazuje v BA zatvorené.
Ale otázočka - nemá majetok ani hnutelný, ani nehnutelný. Teda ozaj jej nemajú čo vziať. Jedine ze by oblečenie vzali. Uvadza sa to ako majetok? Možno hlupa otazka ale môžu k nej nabehnuť a spenažiť veci ktore ma? Oblečenie a zakladne veci? Nemyslim ziadny ntb a telefon a pod..nic nie je na nu pisane. Byva u znameho čize v byte tiez nie je nič jej.
Životopis ako bolo uvedene na CPP musi spisať normalne na A4? Ako keby si hladala pracu? Prepaaaač za vela otazok ale už ma väčšinu vyplnenu ale nevedela tieto veci ešte že čo a ako 🙂

dadka232
29. nov 2017

@wapman a s tym tretim potom spravca co urobi? Ked ziadny iny majetok nemam.

nifido
29. nov 2017

@katkaba1 oblecenie ich nezaujima .... len majetok vysej hodnoty cize v jej pripade nic 😉myslis priebeh zamestnani ? vsetky vypisat iny zivotopis som nedavala oni nazivaju zivotopis jeden z tych papierov

katkaba1
29. nov 2017

@nifido v poriadku, teda do kolonky majetok uvedie, že nemá nič. Dobre, tak ešte si spiše na papier priebeh zamestnaní.
Že nasla aj od zamestnavatela posledneho pravidelne zrazky čo mala, zoberieme aj to..mozno jej to zavaži ked uvidia, ze sa snazila to platiť ale už nevladze. A nevieš z praxe ci zavaži aka vysoka je dlžna suma pri uznani alebo zamietnuti konkurzu? Že sa pise len istina teda ako dlzoba, uroky a exe poplatky nie..tak ak nema majetok a ani pracu že ci nebude problem, ze je suma priliz vysoka na odpustenie..Lebo teoria je jedna vec ale prax casto ina..

nifido
29. nov 2017

@katkaba1 nezalezi neboj nic tie zamestnania pise do tych papierov z cpp tam su na to kolonky

nifido
29. nov 2017

@katkaba1 ona ma dlhy 9000€ ???? ved to je nic nebojte sa bude to o.k

katkaba1
29. nov 2017

@nifido dobre, ďakujem.

No nic ako nič...ono je to len istina..čiže uroky a exe - s tym je suma cca 20.000€..masaker..nehorazne. Aj to čo uz splatila - vypočitala, že istinu vyplatila 'len' 1912,-€ ale celkova suma zrazená so vsetkym bola 5567,-€ !!!! Čiže uz kvazi polovicu dlhu ako keby mala lenže vacsina isla darmožráčom ! Nehorazne...skoro som odpadla keď sme to pocitali..

nifido
29. nov 2017

@katkaba1 ver ze ludia maju omnoho viac a prechadza im to

katkaba1
29. nov 2017

@nifido viem, že ludia maju aj ovela väčšie dlhy, jedine coho a prečo sa obavame je, že nema nič a ani teraz nepracuje takže nema čo dať. Z dlhu nevedia odpočitať nič, žiadnu cast dlhu.

katkaba1
29. nov 2017

@nifido čitala som, ze jedna pani tu pisala, že jej to zamietli ale dôvod neudali..tak ani nevieme vlastne čo by mohlo byť dôvodom zamietnutia. Ale ved uvidime, myslime pozitivne 🙂

kicilanka
29. nov 2017

@nikcuza tu nájdeš základné jednoducho popísané informácie

http://www.centrumpravnejpomoci.sk/potrebujem-p...

sú tam aj tlačivá, ak si máš kde vytlačiť, to je najlepšie - vypísať doma, čo nevieš, vynechať a s tým ísť na CPP už....jedine CPP môže v tejto veci konať podľa novelizovaného zákona, iné spoločnosti len vypíšu za teba papiere a priživia sa na tebe...nemôžu ísť ani v tvojom mene na CPP (aj takéto snahy boli)...

saintlaurent
29. nov 2017

zajtra si idem vyzdvihnúť zásielku zo súdu, neviete čo to asi je? Chodí vám niečo po mesiaci zo súdu... Dúfam, že len uznesenie...

saintlaurent
Odpoveď bola odstránená
draik
29. nov 2017

@kicilanka
Druhý pilier konkurzu nepodlieha, z tretieho piliera nepodliehajú príspevky zamestnávateľa a zodpovedajúce výnosy.

draik
29. nov 2017

@kicilanka
Z tretieho piliera takisto nepodliehajú ani príspevky dlžníka, ak boli zaplatené zo zvyšku mzdy po vykonaní exekučnej zrážky.

ivka0412
30. nov 2017

Ľudkovia potrebujem radu. 24.11som bola už vo vestníku. Správca sa mi neozval. A dnes mi na email písal pán z logicalu,že musím zaplatiť, že má dajú na súd a exekútor mi všetko zablokuje atď. Mám mu niečo odpísať? Oni asi nasledujú vestník. Ďakujem

nifido
30. nov 2017

@ivka0412 samozrejme volaj !!!!! a aj napis !!!!ze si oddlzena ze su povinny aj oni vestnik sledovat ostatne nech riesia cez spravcu !!!!!!!

ivka0412
30. nov 2017

@nifido Môžeš mi poradiť ako mu mám odpísať? Iba to,že som oddlzena? Vďaka

nifido
30. nov 2017

@ivka0412 ano ak mas uznesenie posli mu popripade skopiruj z vestniku

ivka0412
30. nov 2017

@nifido Tak to?
Dobrý deň pán....
Dňa 24.11.2017 Okresným súdom PO som bola oddlzena.
Môžte si to overiť na vestníku.

Však nech si to nájdu a pozrú. Ja nie som povinná im to ukázať kde to to majú pozrieť však to by mali vedieť oni. Alebo ako? Porad. Ďakujem

nifido
30. nov 2017

@ivka0412 tak tak

ivka0412
30. nov 2017

@nifido Už som napísala ❤. Uvidim či vobec odpíše. Ďakujem

polaa
30. nov 2017

@ivka0412 mala si ich nechať... keď sú tupci, nech platia súdne trovy. A mala si im napísať, že ak ti napíšu čo len písmenko, že ich dáš na súd ty, za vydieranie 😁😁😁

ivka0412
30. nov 2017

@polaa Tak to Ti poviem,že máš pravdu. Oni skúšajú či sa nechytim a nezlaknem. Ja za tu dlhú dobu pokiaľ má oddlzili som si toho fest prečítala tie natlaky a vyhrážky. Raz som dvíhla tak to hruz a des. Čakám kým sa ozve správca. Môj mm už bol u správcu,ktorého má pod nosom tak čaká čo bude ďalej. Ale výsluch to bol riadny. Čo mi vravel. Už teraz sa klepem čo mňa čaká. Ale mam čisté svedomie tak len to prežiť.

kicilanka
30. nov 2017

@ivka0412 tak vidíš - čo správca - to iný prístup....
a ako ti poradila
@polaa
nič im netreba dávať vedieť a nech strácajú čas a peniaze s podaniami...kebyže mali normálny prístup, človek im aj povie, aj napíše..ale na hrubú košeľu - hrubá záplata 😀

katkaba1
1. dec 2017

Dobré ránko, prosím, neviete či treba v Žiadosti pre CPP do kolonky doplňujuce info napisať aj keď vie len veriteľa? Čiže vie, že tam je dlh ale nevie ktorý exekutor to ma na starosti (nemá k tomu žiadne doklady od exe). Stačí tam napisať teda len nazov veriteľa a sumu istiny?

A ak napr. ma 5 exe ale veritelov ma 6, tak od toho jedného, čo ešte nie je exe, tak ju neoddlžia? Ďakujem...už finišujeme papiere, v pondelok ide podať 🙂

emer1
1. dec 2017

@katkaba1 Staci napisat veritelov, suma sa nepise, takisto staci len 1 exekutor a bude oddlzena zo vsetkych dlhov, teda aj na tych kde nema exekutora.

nifido
1. dec 2017

@katkaba1 oddlzia ju aj ked nema exekuciu este podmienka je mat 1 exe mne kazali veritelov aj vymahacske spolocnosti aj exe aj fo ak su ...... exe si tiez ma sledovat vestnik cize ak ho nenapise v podstate sa nic nedeje

katkaba1
1. dec 2017

@emer1
@nifido

Ďakujem baby. Mne pisala jedna pani/slečna spravu, že celá tá žiadosť ma nejak 8-9 strán..ale kamoške som vytlačila žiadosť z CPP a mala len 3 strany.. tak teraz neviem, treba ešte niečo? Alebo mame zlý vzor?

A kolonka spriaznené osoby...žije u známeho, žiadny rodinný vzťah - proste známy. A že tam su udaje ako adresa a jeho rodne čislo atď...to musi vypisať? Oni ho budu kontaktovať? Nechce ho do toho zaťahovať, toto by bolo velmi neprijemne pre ňu. Vy keď ste pisali niekoho zo spolocnej domacnosto tak spravca ci centrum kontaktovali dotyčnu osobu?