Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@nifido ahoj, znova Ťa idem 'otravovať' 🙂 Tak, spísané dlžoby už má aby vedela čo všetko uviesť a nevynechala nič, istina dokopy jej vyšla necelé 9000eur. Ideme až v pondelok lebo ja zajtra nemám čas a v piatok ukazuje v BA zatvorené.
Ale otázočka - nemá majetok ani hnutelný, ani nehnutelný. Teda ozaj jej nemajú čo vziať. Jedine ze by oblečenie vzali. Uvadza sa to ako majetok? Možno hlupa otazka ale môžu k nej nabehnuť a spenažiť veci ktore ma? Oblečenie a zakladne veci? Nemyslim ziadny ntb a telefon a pod..nic nie je na nu pisane. Byva u znameho čize v byte tiez nie je nič jej.
Životopis ako bolo uvedene na CPP musi spisať normalne na A4? Ako keby si hladala pracu? Prepaaaač za vela otazok ale už ma väčšinu vyplnenu ale nevedela tieto veci ešte že čo a ako 🙂
@nifido v poriadku, teda do kolonky majetok uvedie, že nemá nič. Dobre, tak ešte si spiše na papier priebeh zamestnaní.
Že nasla aj od zamestnavatela posledneho pravidelne zrazky čo mala, zoberieme aj to..mozno jej to zavaži ked uvidia, ze sa snazila to platiť ale už nevladze. A nevieš z praxe ci zavaži aka vysoka je dlžna suma pri uznani alebo zamietnuti konkurzu? Že sa pise len istina teda ako dlzoba, uroky a exe poplatky nie..tak ak nema majetok a ani pracu že ci nebude problem, ze je suma priliz vysoka na odpustenie..Lebo teoria je jedna vec ale prax casto ina..
@nifido dobre, ďakujem.
No nic ako nič...ono je to len istina..čiže uroky a exe - s tym je suma cca 20.000€..masaker..nehorazne. Aj to čo uz splatila - vypočitala, že istinu vyplatila 'len' 1912,-€ ale celkova suma zrazená so vsetkym bola 5567,-€ !!!! Čiže uz kvazi polovicu dlhu ako keby mala lenže vacsina isla darmožráčom ! Nehorazne...skoro som odpadla keď sme to pocitali..
@nikcuza tu nájdeš základné jednoducho popísané informácie
http://www.centrumpravnejpomoci.sk/potrebujem-p...
sú tam aj tlačivá, ak si máš kde vytlačiť, to je najlepšie - vypísať doma, čo nevieš, vynechať a s tým ísť na CPP už....jedine CPP môže v tejto veci konať podľa novelizovaného zákona, iné spoločnosti len vypíšu za teba papiere a priživia sa na tebe...nemôžu ísť ani v tvojom mene na CPP (aj takéto snahy boli)...
zajtra si idem vyzdvihnúť zásielku zo súdu, neviete čo to asi je? Chodí vám niečo po mesiaci zo súdu... Dúfam, že len uznesenie...
Ľudkovia potrebujem radu. 24.11som bola už vo vestníku. Správca sa mi neozval. A dnes mi na email písal pán z logicalu,že musím zaplatiť, že má dajú na súd a exekútor mi všetko zablokuje atď. Mám mu niečo odpísať? Oni asi nasledujú vestník. Ďakujem
@polaa Tak to Ti poviem,že máš pravdu. Oni skúšajú či sa nechytim a nezlaknem. Ja za tu dlhú dobu pokiaľ má oddlzili som si toho fest prečítala tie natlaky a vyhrážky. Raz som dvíhla tak to hruz a des. Čakám kým sa ozve správca. Môj mm už bol u správcu,ktorého má pod nosom tak čaká čo bude ďalej. Ale výsluch to bol riadny. Čo mi vravel. Už teraz sa klepem čo mňa čaká. Ale mam čisté svedomie tak len to prežiť.
Dobré ránko, prosím, neviete či treba v Žiadosti pre CPP do kolonky doplňujuce info napisať aj keď vie len veriteľa? Čiže vie, že tam je dlh ale nevie ktorý exekutor to ma na starosti (nemá k tomu žiadne doklady od exe). Stačí tam napisať teda len nazov veriteľa a sumu istiny?
A ak napr. ma 5 exe ale veritelov ma 6, tak od toho jedného, čo ešte nie je exe, tak ju neoddlžia? Ďakujem...už finišujeme papiere, v pondelok ide podať 🙂
Ďakujem baby. Mne pisala jedna pani/slečna spravu, že celá tá žiadosť ma nejak 8-9 strán..ale kamoške som vytlačila žiadosť z CPP a mala len 3 strany.. tak teraz neviem, treba ešte niečo? Alebo mame zlý vzor?
A kolonka spriaznené osoby...žije u známeho, žiadny rodinný vzťah - proste známy. A že tam su udaje ako adresa a jeho rodne čislo atď...to musi vypisať? Oni ho budu kontaktovať? Nechce ho do toho zaťahovať, toto by bolo velmi neprijemne pre ňu. Vy keď ste pisali niekoho zo spolocnej domacnosto tak spravca ci centrum kontaktovali dotyčnu osobu?

@kicilanka 2.pilier sa neuvádza ako majetok ale 3tí ano. Správca mi to vravel,2hý pilier ho vôbec nezaujímal.a iné nemám