Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@ivka0412
Ja som ešte v Cpp uviedla pre istotu auto,ktore je 19 ročne,ale už tam mi povedali,že to sa nebude predávat,lebo je stare a služi manželovi na prácu.Predchádzajuci správca ho ani neuviedol do majetku.Teraz mi určil sud ineho správcu,lebo ten predchádzajuci si vraj nesplnil nejaku povinnost,tak ho sud odvolal.A tento správca je ešte horši,lebo ide zistovat prečo auto ten prvy správca nedražil.Auto máme teraz pokazene,manžel ho chcel opravit-nemá ako chodit do práce,ale nesmie s nim nič robit.Zufalá situácia,lebo potrebuje chodit do práce a čo si má nosit náradie a materiál v autobuse?To nikoho nezaujima.Fakt každy správca je iny.Ja som po operácii ruky,dost som si vytrpela,mala som pracovny uraz.Budem mat trvale následky,tak sa správcovi aj bojim povedat,že mi sociálka niečo vyplati,lebo tento mi vlastne vzal všetko,len nábytok v byte zatial nie.Tak neviem ako je to s autom.
aj my máme auto z úpsvar, dcéra je majiteľka tak sa to nezapisuje
@ivka0412
Ďakujem pekne.Auto nemože manžel opravit a ani ho použivat.Neviem ako sa zachová váš správca,ale aj auto patri do konkurzu.Moj správca sa nezaujimal akurát o nábytok a elektroniku.Ešte mám ornu podu,ktoru sa bude snažit predat,len dufam,že to nebude nadlho,lebo v tej lokalite je to slabe.Tym by mi konkurz skončil ktovie kedy.To má hnevá,že v Cpp povedia niečo ine,ale správca si aj tak spravi ako chce.Nezaujima ho či budete mat ako pracovat.Držim Vám palce,aby ste mali ludskejšiu správkyňu ako ja.
@nifido
Áno,má živnost a k tej potrebuje auto,ale správcu to vobec nezaujima.A aby nemal s dražbou vela práce,tak zakázal auto opravit,takže manžel nemá ako zatial chodit do práce.Ved to mi povedali v Cpp,že ked má auto na živnost,tak do dražby by nemalo ist.Ale zjavne si správcovia robia čo chcu.Správca sa ma pytal čo mi povedali v Cpp ohladom auta,ale aj tak si urobil podla seba.Mám smolu na správcov.
@ivka0412
Správcovi som povedala,že auto máme monentálne pokazene,manžel ho chcel opravit a správca nám to zakázal.Ved to auto má velmi malu hodnotu a zvlášt ked ho manžel potrebuje ku živnosti.Asi ho nedá do dražby,len som dufala že ho manželovi nechaju,ale zjavne nie.Alw ani neviem ked sa mi skonči konkurz čo potom s autom ak sa nevydraži.Na parkovisku pred panelákom bude o chvilu prekážat.Čo v takejto situácii robit správca neporadi.
@ivica3 ahoj, k vám prišiel domov správca vziať nejaké veci?
Moja kamarátka chce vyhlásiť bankrot konkurzom lebo je ofic.nezamestnaná a bez akehokolvek majetku. Čiže pre veritelov by to znamenalo uspokojnie 0%..Býva ale u známeho - jediné čo baba má je oblečenie a bežná kozmetika. Žiadne elektro ani nič v byte jej nepatrí. Ak by ale spravca prišiel do bytu a prelustovával ho že co by vzal..fuu..to by bol pruser🙈 Ježiš, už sa aj začinam obavať ako jej to dopadne keď čitam toto všetko čo sa može udiať 🙈 Aj ho musi uviesť ako spriaznenu osobu keďze zije u neho..aj napriek tomu ze jeho sa to ale vobec netýka.. no bude to zaujimave 🙈
@ivica3 Ak sa nevydrazi ostáva Vám. Mne povedali v CPP, že ak by bol problém zo správcom tak sa treba obrátiť na súd. Tuším aj tu niekto mal problém zo správcom a vymenili ho. Držím palce. Ja sa spýtam spravkyne ohľadom používania auta a dám Vám vedieť. Som zvedavá ako Vám to dopadne. 😢
@nifido nie, v piatok je v BA zatvorené CPP, ideme až v pondelok.
Nie každý spravca ide na navštevu ale može..a ona by teda mala poriadny pruser keby jej tam nabehol..to by tam už asi nemohla byvať..a teda neviem kde by bývala 🙈 Pani pisala že nevzal zatial len nabytok v byte..och, to kamoške ani nepoviem radšej 🙈
Inak tie vydavky čo treba uviesť..sice napisala ale to je len teoreticke lebo od ničoho nema doklad..aj to bude asi zle..s
@kaja30 Teda ak už máš exekútora a nie jedného tak nechápem na čo čakáš, ak nemáš majetok tak chod do konkurzu a prejde ti to, zatiaľ každému prešlo, neprejde len tomu kto zatají majetok alebo podobne. Už si dávno mal podať žiadosť a nie čakať...a neplať nič ani po 20 EUR, proste nič. A ísť osobne do CPPP, nie volať.
@nifido ona mi spominala ze pisala nieco ako predbezne vydavky ake cca ma za mesiac. Ale to je len taka teoria, doklady nema od toho..
Fu, no uz stresujeme poriadne - bude to asi zle kedze nic nema a uspokojenie bude 0% ak to prejde 🙈 snad to zvladne 🙈 ale ak jej to prejde a nema majetok tak vlastne by sa to malo rychlo ukoncit nie?

@ivica3 Mozem sa spytat ako to prebieha ohladom auta? Ja mam auto a chcela by som vediet aky ma to proces. Inac kazdy spravca je iny. Dakujem