Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@tipa Ahoj, keď sme hladali nejaké info o osobnom bankrote, tak som našla aj tento článok :
https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/422085-s...
Prečítaj si ho, pri hypotéke je istá výnimka čo sa bankrotu týka. Snáď Ti to trochu pomôže zodpovedať Tvoje otázky.
@katkaba1 v podstate ano ja som tam nemala az tak vela cize veritelov som opisala ze co to je a aky cca dlh tam pytali sa este na manzela.... vsetko to spisal .... my sme sa zial zamotali vyraznym znizením prijmu a nikto nechcel znizit splatku atd volali pisali sme a nic neda sa to bola odpoved ....manzel nemal ani exekuciu .... tak teraz cakat na ukoncenie
@nifido Jasné, rozumiem. A na manžela sa pýtali v akom zmysle? Že kde pracuje a tak? Základne info? Ona sice manžela nemá.. Ona sa chúďa zamotala tym, že prišla o oboch rodicov a zostalo jej akurat tak milion problemov naraz na krku a mala dosť čo robiť aby to cele zvladla..nie to dlhy riesiť..no a ono sa to stale kopilo a kopilo..až uz niet cesty von. Ale vo svojej podatate ona je asi jedna z mala čo za svoje dlhy ozaj do velkej miery nemoze 🙈 A ten spravca to niekam zapisuje? Posiela potom na sud či ako?
@nifido Rozumiem, ona tiez nema žiaden majetok. A aj Ti nejakym sposobom spravca dohovara, resp. robi osvatu ako sa uz do dlhov nedostat?
Tak toto by mala zvladnuť..len nech sa jej to podari Bože prosiiiim. Aj Tebe ( aj ostatným) prajem aby sa Ti to už ukoncilo a mala svaty pokoj 🙂
veď zákon o konkurze nie je v platnosti len teraz...podľa neho už roky rokúce vstupujú rôzne firmy do konkurzného konania...správcovia sú už dávno na trhu...
aj pre fyzické osoby platil zákon, len bol oveľa prísnejší a málo prístupný pre "obyčajných" ľudí....preto sa urobila zmena - vďaka za ňu 🙂
takže aká hanba?? moja kamarátka robila dlhé roky v banke a veľa vecí videla - a to je už aký level, keď exekútor ma exekúciu na účte?? 😀 😀
alebo keď príde vložiť splátku exekútorovi na účet muž nahodený v drahom obleku s rolexkami na ruke a potom cez okno videla v akom aute odchádza?
človek nemá právo súdiť iného človeka....a zároveň má človek právo robiť omyly a tiež má právo začať v tomto živote znova....
takže žiadna hanba...správca musí postupovať v zmysle zákona a má poriešiť majetok a z výťažku uspokojiť veriteľov a nie robiť súdy a prednášky - toto si uzurpujú u nás niektorý farári 😀, ale správca tu určite nie je na to 🙂
@katkaba1 ahoj,ano toto viem a nemam na hypo podlznosti,len centre mi bolo povedane,ze mam uz na hypo malo zaplatit tak sa moze stat ze spravca tp bude chciet spenazit aj s hypo😨 ja uz fakt neviem kazdy hovori nieco ine.Podotykam ryskla som to a teraz mam bobky co ak dojde k spenazeniu😖
Ahoj prosím vôbec som to tu nečítala ani neviem veľa okolo toho ale sused ma poprosil robí osobný bankrot. Otázka znie ci potom niekedy môže začať žiť nanovo kúpiť si byť na hypotéku alebo už nikdy nie? Alebo ci sa čaká dáke obdobie videla som túto skupinu u preto sa pýtam. Dakujem
Cena nehnut je 20000aostava zaplatit 1700eur lokalita na figu
@nifido
Ale vieš co som sa nikde nedočitala? Ze vlastne oni aku sumu beru ako tu dlznu? Lebo sme spocitali - cca 9000€ jej vychadza ze ma dlh - ale to len ta istina - čiže bez urokov a exe platieb a pod.. s tým sa to naráta na takmer 20.000€🙈 že či oni pozeraju dlh len cisto istinu alebo celkovo..?

@nifido jasné, napišem sem 🙂 ale povedala, že napisala žiadosť o vypis aktivnyvh exe vedených voči jej osobe tak snád jej dajú dobrý doklad 🙂
A vraj to ani nevydavajú na podatelni ale že odtial to posielaju na nejake Infocentrum či co hovorial..take niečo..a že odtial jej daju vediet na mail ze kedy pre to može prisť 🙂
Tak snad do stredy to bude mať nech uz chúda moze tu ziadosť poslať...veď už 2 týždne ju ma a stale niečo 🙈