icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

kicilanka
2. jan 2018

@ivka0412 lebo v našom štáte veľa vecí nefunguje tak ako má ☹

exekútori nevedia čo presne a ako môžu a nemôžu - každý si robí po svojom....
správcovia nevedia čo presne a ako môžu a musia - každý si robí po svojom....

moja skúsenosť len so zastavením exekúcie: 3 exekúcie - žiadosť o zastavenie - realita:
1. nedostatočné dôvody, exekúcia nezastavená
2. dostatočné dôvody, ale len na 1 rok pozastavená-prerušená
3. po 3 rokoch prišlo vyjadrenie, že dôvody sú dostatočné na zrušenie, ale veriteľ nesúhlasí a tak sa na obdobie 1 roka len prerušuje konanie.....rok ubehol pred viac ako 12 mesiacmi po doručení rozhodnutia súdneho úradníka.......

asi aj to je dôvod, prečo sa všetky exekúcie podľa nového zákona spravujú už len jedným súdom....aby nedochádzalo k takýmto rozdielom vo výklade a posúdení....

marusia12
2. jan 2018

@monikapetrzalka kokso baba, buď v kľude.... 😀 Prestaň riešiť detaily... jo? vylož si nohy a kašli na to... teba sa to týka len po status, že doložíš učto info o bankrote, zvyšok nerieš.... jo? Nerieš to kto má kam poslať... ty si svoju časť splnila a nestresuj, čo má kto iný urobiť... ty hlavne sleduj svoje povinnosti a tie si si splnila... nestresuj....

marusia12
2. jan 2018

@kicilanka 😀 exekútorom tečú posledné kvapky... smradi. Mne nikdy nič také nikto nenapísal... ja som všetkým napísala že som v bankrote, mali síce kecy, tak som im odpísala, že ma ich názor nezaujíma, že sa riadim zákonom a čau. Čo kriste furt ohýbate chrbát... prešli ste bankrotom a exe vám môže fúkať práškový cukor kamsi... je jeho povinnosťou posielať na súd zastavenie... nie vaša.... mňa jeho kecy o zastavení na rok a podobne nezaujímajú, to skúšajú na intelektovo jednoduchších spoluobčanov.... hlavu hore... ak raz máte rozhodnutie o oddlženi v ruke, vyhrali ste... ten zvyšok neriešte... v rozhodnutí máte jasne napísané, rozhodnutie sa nedá zrušiť.. jedine ak napadnutím za nepoctivý zámer...a teda ten súd by som si rada pozrela... .-D

ivka0412
2. jan 2018

@marusia12 Pojednávanie je na 25.1 ale do 15dni sa dať písomne vyjadriť . Tak sme to z mm nejako napísali. Zajtra to ideme riešiť. Neviem o co ide lebo tam nepíše. Iba ze Instrum justice a pýta 5500eur. Ale za čo nevieme. Dik

kicilanka
2. jan 2018

@marusia12 uviedla som príklad z mojich exekúcii PRED bankrotom a nie teraz....

marusia12
2. jan 2018

@ivka0412 si v BA?

marusia12
2. jan 2018
ivka0412
2. jan 2018

@marusia12 Ja bývam na opačnej strany republiky ako ty. Východ HE

marusia12
2. jan 2018

@ivka0412 nevadí, písala som ti SS

polaa
Odpoveď bola odstránená
korbelka1
3. jan 2018

Mne došlo zo súdu že si advokát ktorý zastupoval EOS ksi žiada vyplatiť trovy konania a poplatky . Volala som mojej spravkyni. Mám jej to odniesť a ona už všetko napíše a vybaví.

ivka0412
3. jan 2018

@kicilanka Tak asistentka sudcu bola arogantná. Dajte odvolanie a zložila. Tak sme to dali. Správca ako aj na podatelni vraveli,že ak do pojednávania nepríde vyjadrenie zo súdu tak mm musí ísť na pojednávanie ale sudca to hneď musí stopnúť,zamietnuť. Každý si myslí,že keď ho oddlzia ta super. Super je ale treba zdolať aj prekážky ktoré prídu a potom si človek môže vydýchnuť.

slimstar
3. jan 2018

@ivka0412 to akože tito pýtaju 5500 euro ? http://centrumspravnejpomoci.sk/2017/03/03/takt...
a preto vám to zamietli ? osobný bankrot ?

ivka0412
3. jan 2018

@slimstar Zle ste to pochopili. Mm bol oddlzeny a vo vestníku 14.11. Podľa zákona by mali byť všetky súdne pojednávania stopnute. Ale prd. Pred Vianocami mu prišlo predvolanie na súd. Ak človeka oddlzi súd tak CPP už nemá stým nič spoločné len treba splácať tých 500eur po splátkach.
Aj správca nechápe prečo dali pojednávanie.

majorosovalucia
3. jan 2018

@ivka0412 ja som mala podobny pripad,Uznesenie mamz jula 2017,jedno sudne konanie sa nezastavilo,musela som ist na sud a dolozila som kopiu Uznesenia,zastavilo sa v novembri 2017.realita Treba ratat so vsetkym.Dajte odvolanie a prilozte uznesenie,urcite to nasledne zastavia.

badimeria
3. jan 2018

Prosím viete povedať ako to je keď idete do bankrotu a mate aj živnosť a s. r. o ďakujem ci ide do bankrotu aj SRo a zrušia zivnost

ivka0412
3. jan 2018

@majorosovalucia Tak sme aj urobili dnes. Správca povedal, že ak do 24.1 nepríde vyjadrenie zo sudu tak treba ísť na pojednávanie. Uvidíme.

kicilanka
3. jan 2018

@badimeria prečítaj si posledných 15 strán diskusie a nájdeš odpovede k tejto téme...to čo nájdeš - to vieme 😉

marusia12
Odpoveď bola odstránená
majorosovalucia
3. jan 2018

@badimeria zivnost nezrusia,mozes podnikat nadalej,manzel tak ostal prave je v konkurze.Pri sro by mal spravca zbavi podielu,mam take informacie.

marusia12
3. jan 2018

@ivka0412 Nerozumiem, prečo toto riešiš cez bankrot. Tie zmluvy sú nezákonné, takže súd nemôže rozhodnúť vo váš neprospech... Treba sa odvolať na list Európskej únie, ktoré ešte kedysi riešil pán Kavický zo Spotrebitelského centra.
Ale zas vidno, že tu kdekto v diskusii tlácha bludy bez reálnej skúsenosti. Radia ti tu zle.

majorosovalucia
3. jan 2018

@badimeria existuje ak bankrot sro ale tam su ine podmienky.

badimeria
3. jan 2018

@majorosovalucia ďakujem a prosím ten vestník je aká stránka alebo ako sa to pozerá?

katkaba1
3. jan 2018

Ahojte 🙂 Všetkým želám aj takto oneskorene úspešný nový rok 2018 a aj všetky nasledujúce 🙂
Mám otázočku - kamarátka teda od 2.1.2018 nastupila do zamestnania, žiadost ale posielala este ako nezamestnana. Takže to tam ma aj uvedene. Bude treba CPP informovať o nastupe do zamestnania?
A tiez...urcite jej do mesiaca pride exe do prace..ma mzdarke nahlasit, ze podala o konkurz? Nema ešte nic od CPP, ziadne vyjadrenie..či to až po tom ako sa jej konkurz schvali sudom? Ďakujeme 🙂

kicilanka
3. jan 2018

@badimeria prosím ťa - naozaj si zlistuj pár stránok spätne a nájdeš odpovede....

kicilanka
3. jan 2018

@katkaba1
určite nech dá vedieť na CPP že je zamestnaná....nič to síce nemení na nároku na bankrot, ale uvádza správne a pravdivé údaje

povedala by som účto že podala, ale to nič nemení na fakte, že ako sa zamestná, tak do 10-14 dní bude mať mzdárka na stole od exekútora príkaz na vykonávanie zrážok.....majú priamy info zdroj zo sociálnej....takže preto tak rýchlo reagujú.....

kým nie je Uznesenie súdu o začatí konkurzného konania - nič nie je možné robiť...nič nie je zákonným dôvodom na zastavenie exekúčneho konania....takže mzdárka musí vykonávať zrážky....

ivka0412
3. jan 2018

@marusia12 Ty si to nepochopila. Iba kicilanka pochopila. Ak Ti príde predvolanie zo Súdu musíš reagovať. Tak sme dnes reagovali. Treba čítať poriadne

polaa
Odpoveď bola odstránená
saintlaurent
Odpoveď bola odstránená
nifido
3. jan 2018

@katkaba1 nahlasit by som urcite nahlasila zmenu ..... nie nemusi jej prist hned exe aspon mne neprisla az po 3 mesiacoch ......