Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
Ahojte, možem sa opýtať aké máte skúsenosti s OB keď žijem CZ a chcem sa vrátiť na SK. Všetky formality okolo vybavenia OB viem, len či je tam nejaka šanca že to schvália. Ďakujem
@monikapetrzalka tak dnes kamosku oddlzili 🙂 navrh na sud bol zasielany 20.12., ale kvoli sviatkom atd rozhodli az dnes. dalsia stastna osoba, tesim sa 🙂 no a samozrejme, keby sme nesledovali web, tak ani nevieme, lebo z cpp jej nikto nevolal. ani obraz ani zvuk, ze posielaju a pod.
@marusia12 ja som nikde nanapísala, že TO MÁ OSTAŤ nevyškrtnuté...písala som, že ak nevie či niekde niečo má napísať, alebo nemá, tak nech to predbežne nechá nevyškrtnuté a potom s pracovníčkou vyškrtne resp. dopíše.....lebo v týchto papieroch nesmie byť nič poprepisované......
POZOR na zdravotku DôVERA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Aj napriek oddĺženiu, keď mi Dôvera prakticky do 3 dní zrušila ich exekúciu si dnes dovolili príkladný pokus o podvod.
Prišla mi zásielka bez doporučenia, že sa na môj dlh u nich vzťahuje exekučná amnestia štátu na úroky 😀 Dátum listu je začiatok decembra, hoci oddĺženie bolo ešte v októbri. Tam teda ďalej píšu, že mi dávajú možnosť uhradiť len istinu 😀
Ak takýto list príde nejakému intelektovo jednoduchšiemu občanovi, nuž....
Neobmedzená drzosť týchto smradov ma neprestáva udivovať. Keby u nás fungovala polícia, obratom podám trestné za podvod... škoda slov 😀
@marusia12 skôj je to omyl. A o podvode nemožy byť reč, lebo ten dlh realne existoval 😉 teda pýtaju niecon a co maju narok, druha vec je že ty to nemusiš platiť.
A trestne oznamenie pre podvod... nedaj sa vysmiať ...
@penelope10
ADD.1... oddĺžením dlh prestal byť vymáhateľný
ADD.2 ... Dôvera mi SAMA hneď po zverejnení vo Vestníku ako jedna z prvých veriteľov napísala, že tento stav akceptuje a odblokovala mi aj lekárov
ADD.3 ... exekúcie teda mali dááávno dať zrušiť a nie sa snažiť pokútne bez doručenky o tento crazy stav
@penelope10 Oni majú na niečo nárok? Po oddĺžení nemajú... zlatko.
A áno, trestné oznámenie... prečo nie? Ak tu budeme všetci furt zatvárať oči a mávať nad problémami rukami, tak tu budeme mať občanov ako si ty. Mňa osobne tento list poriadne vytočil... a ak si ty neuvedomuješ dôsledky tej drzosti, ktorú si teraz Dôvera dovolila, tak je mi ťa jedine ľúto. Dôvera tu krásne ukázala, ako kašle na zákony a robí si čo chce. Takže sa nedaj vysmiať ty...
@marusia12 poposim aby si ma neurážala, lebo bankrot si si asi zavinila sama a nevymáhateľnosť sa nerovna že dlh zanikol ako taky. Mas však narok sa branit že legalne si bola oddlžena... Je to taky teoreticky rozdiel... a asi niečo o tom viem.
pri tvojom mene ten dlh aj bude, len nebudu
@mawka Dobrý deň,v akom CP ste prosím vás? Kedy vám prišlo info o zastupovaní? Snažím sa dopátrať ako dlho trvá proces v Cpp Ba. Ďakujem
@mirkatrnava14 mawka to už má dávno za sebou. Ja som bola mesiac po nej a mám to už tiež... celkovo to išlo takto:
20.8. podané poštou do CPP
23.8. podpísaná dohoda
4.10. podané na súd BA 1
10.10. rozhodnuté
19.10. vo Vestníku
k dnešnému dňu stále prebieha bankrot... správca ho stále neukončil.
Teraz to už asi ide dlhšie... tiež by ma to zaujímalo, či kopli do vrtule a snažia sa, alebo tam vymýšľajú habaďúry.
😀
nikde nie je napísané, že ten kto dnes nemá žiadne dlhy, ich nebude mať o mesiac...
@marusia12 ja som podávala osobne,27.9., 25.10. mi prislo vyrozumenie o zastupovaní a stale vo vestníku nie som :(
@mirkatrnava14 fuuu ha, tak volaj do CPP.
Aj mojej mamine prišla vyrozumenie o zastupovaní 8.12 a od vtedy čakáme ...včera som volala do CPP nitra a že má čakať ale pani povedala že +|- do mesiaca by mala vedieť ,respektíve dostať odpoved zo súdu ...
@marusia12 pôjdem tam zajtra osobne
Možem sa ešte raz opýtať, je jedno kde zijem ked chcem OB, jedná sa oto aby súd neprihliadal na to ze žijem v inom štate a nechám tu veritelov.
@katkaba1
Je to tak ako pise @nifido. Správca má lehotu 45 dní, kedy prijíma podania do konkurzu. Potom ďalších 15 dní na niečo a až potom má voľné pole bez lehoty, kedy ti to ukončí. Nemáš ho prakticky ako donútiť, pretože on ti môže vraj hľadať majetok aj dlhšie, keď má podozrenie, že si manipulovala z majetkom.Ak ti to nemá stále chuť uzatvoriť, každého pol roka o tom podáva správu súdu. Takže takáto je to sranda... ten bankrot 😀

@kicilanka Ahoj ďakujem za opdoveď...
A sakra tak už neskoro včera som to poslal ....
Prázdne kolonky ktoré som nevypĺňal som preškrtol ale nie preto, že som nevedel ale, že tam nebolo čo vyplniť.... jedine čo som opravil bol dátum nič viac
Tak hádam v NR budú na to inak reagovať 🙂 uvidíme.