icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

nellydick
16. máj 2018

@kicilanka môžem vás ubezpečiť že mojim úmyslom nie je strašiť ľudí ale len informovať o veciach o ktorých viem a nemusia byť vždy pozitívne. Proste aby sa ľudia vyhli prípadným chybám. Túto diskusiu sledujem už dlhšie ale potrebu prispievať do tejto diskusie som nadobudla len nedávno. Nepovažujem to za divné alebo podozrivé. Veď každý raz musel začať.....

e123j
16. máj 2018

Pozdravujem vsetkych.
Z niektorych prispevkov mi je az zle. Ludia vazme si ze sme dostali sancu zbavit sa dlhov. Ci to bude trvat 3 mesiace alebo rok je to jedno. Vazme si ze potom mozte normal zit. A nie tu este sa vyhrazat. Tie dlhy vam nikdy nezmyznu len sa stanu nevymahatelnymi. Tak majte poctive zamery a zacnite zit a vazit si prilezitost. A vymazte zo svojho zivota slova ako pozicka uver a ine. Co si zarobim to miniem a nieco si odlozim.
Nech sa dari.

ivka0412
16. máj 2018

@kicilanka Jupi jupi!!!!! Dnesnym dnom mam ukonceny bankrot pre nemajetnost. Nasla som to nakoniec.

kicilanka
17. máj 2018

@ivka0412 no vidíííííš 😉 Gratulujem 🙂

ivka0412
17. máj 2018

@kicilanka Dakujem. Ale este mm nema ukoncene. Tak to vyzera, ze jeho spravca ma cas. A ty nic nove?

kicilanka
17. máj 2018

@ivka0412 aktuálne nie 😉
tak aj mužove Vám nakoniec správca nejako doklepe - lebo musí 😀 ....tak už len vydržať 🙂

marusia12
17. máj 2018

@nellydick A ktoré to sú???? Ak pracujete v CPP, tak im tam dajte vedieť, nech kopnú do vrtule a stíhajú termíny ako majú. V začiatkoch sme si hlavne v BA s nimi preskákali neskutočné veci... ale faktom je, že v tomto štáte je bordel.

marusia12
17. máj 2018

@nellydick Či sú 4 alebo 10 je jedno... rovnako tak je jedno, že chcú podávať další. Tie súdne spory sa budú ťahať roky. Je rozdiel, ak niekto špekuluje pred bankrotom a človekom, ktorý do toho ide úprimne. Veritelia tie peniaze aj tak nedostanú, ľudia sa už naučili žiť v tejto čiernej ekonomike a ja som sama za seba rada, že bankrotom dostali šancu znovu normálne žiť.

majanet
17. máj 2018

ahojte, chcem sa spytat..ze ked niekto mal dlh na socialnom a presiel bankrotom...bude mu znizeny dochodok?..bolo povedane mojmu znamemu...co sa mne nezda...viem, ze to tu uz niekto riesil ale neviem na ktorej str.to je....

kicilanka
17. máj 2018

@majanet ja som dávala, že sociálna vedie dlžníkov v registri...

čo sa týka dôchodku, viem tak, že sa obdobie za ktoré neboli platené odvody na dôchodkové sa nezaratáva do dôchodku a tzv. sa mu vlastne o tú sumu zníži dôchodok...

je to logické, že to čo nebolo (aj keď malo byť) odvádzané do systému sa nemôže zarátať, lebo OB sa tá suma nedoplatila do systému...len sa stala nevymáhateľnou....

nellydick
17. máj 2018

@marusia12 zjavne ste ma nepochopili. Ja vôbec nekritizujem ľudí ktorí idú do osobného bankrotu, naopak všetkým držím palce aby to dobre a hlavne rýchlo prebehlo. Ale z praxe viem že sa medzi nimi nájdu aj rôzni špekulanti a nepoctivci ktorí to chcú len zneužiť.

nellydick
17. máj 2018

@marusia12 čo sa týka zamestnancov CPP "aby kopli do vrtule" ako ste uviedli, tak zrejme nepoznáte ich počet a systém práce. Ja áno. Asi nemáte predstavu že prijali 35 ľudí na cele Slovensko ktorí to majú riešiť. Keď vypočítate že za minulý rok zbnankrotovalo 5 500 ľudí a za tento rok už okolo 1.000, tak vám vyjde vysoký počet spracovaných žiadosti a návrhov na hlavu zamestnanca. A k tomu niekoľko tisíc je v riešení. Takže myslím že ich vrtule fungujú až veľmi dobre 😁

marusia12
17. máj 2018

@nellydick fajn... a keď začnú dodržiavať lehoty, tak to s tými vrtulami budú mať komplet.

nellydick
17. máj 2018

@marusia12 môžte napísať konkrétne aké lehoty nie sú dodržiavané?

nellydick
17. máj 2018

@marusia12 je jednoduche kritizovať prácu iných keď ju nepoznáte

radosko1
17. máj 2018

Dobrý podvečer, chcel by som sa opýtať či mi nevie niekto poradiť? už je tomu rok čo som prešiel OB ale do dnes mi správca bankrot neukončil pre nemajetnost.aj keď žiaden majetok nemám.chcem vedieť do kedy to môže správca naťahovať? Ďakujem

marusia12
17. máj 2018

@nellydick poznám ju veľmi dobre. majte sa

katkaba1
17. máj 2018

Zdravím, po dlhšej dobe by sme potrebovali objasnit jednu vec, resp. idealne skúsenosť niekoho. Kamaratka má nejaky dlh aj v zdravotnej poist. (Dovera) a ma mierne zdrav.problemy. Otazka - ak sa dlh po OB nemaze...osetria ju? Alebo bude stale svietit ako dlznik a nebude mat narok na osetrenie a liecbu? Ďakujeme

majanet
17. máj 2018

tak si nam to potvrdila teda...dakujem

kicilanka
17. máj 2018

@katkaba1 aj keby to bolo tak, že v tomto prípade má opäť nárok na plnú starostlivosť, tak Dôvera je samostatná kapitola - žiaľ - všetko robia po svojom...ale úplne jednoduchá pomoc:
pozrite si podľa r.č. v ich registri, či má nárok....každá ZP má verejne prístupný takýto register 😉

nellydick
17. máj 2018

@katkaba1 ak si kamarátka už teraz riadne platí zdravotné poistenie tak ju ošetria. Môžu ju viesť v zozname svojich dlžníkov. Toto bude mať vplyv len na to, že ak by v budúcnosti chcela nejaké nadštandardné ošetrenie/operáciu tak jej to neschvália.

kicilanka
17. máj 2018

@nellydick a túto info máte zas odkiaľ? ja mám iné informácie k tomuto.....konkrétne mám na mysli tú operáciu!

11mirka22
17. máj 2018

@kicilanka inak toto aj mňa zaujíma. .. Dlh v zdravotnej poisťovni (všeobecnej), momentálne má problém vybrať si aj recept, osetrujuci lekár ho už tiež upozornil, že je v systéme ako dlžník (alebo neplatic) a že má nárok len na neodkladnu zdravotnú starostlivosť. Ak by bol osobný bankrot úspešný, zmení sa mu tento "status" V systéme? Samozrejme v súčasnosti si riadne platí odvody, akurát ten dlh z minulosti nespláca... Máte niekto, kto ste už bankrotom úspešne prešli osobnú skúsenosť s týmto?

kicilanka
17. máj 2018

@11mirka22 akonáhle prejde rozhodnutie súdu o začatí OB, treba v ZP osobne predložiť Uznesenie (od správcu originál) a požiadať o plnú starostlivosť....lebo kým im správca pošle, dlhšie to trvá kým to zmenia v systéme...lekár, ktorý si sleduje pred vyšetrením cez r.č. vo svojich elektronických prístupoch v ZP potom vidí, či pacient má alebo nemá nárok...on nechodí cez registre....ak si nekontroluje, tak potom po predložení na úhradu ZP mu to nepreplatia a tak kontaktuje pacienta, aby si to doplatil....
Ak si zaplatíte vyšetrenie a potom hoc aj celé odvody doplatíte spätne, ten konkrétny výkon čo ste si museli uhradiť priamo u lekára - tak to Vám už potom nevrátia....

11mirka22
17. máj 2018

@kicilanka ďakujem za plnohodnotnú odpoveď.

katkaba1
18. máj 2018

@kicilanka Takže aby mala nárok na plnohodnotne ošetrenie bude musieť po OB dlh na zdravot.poisteni aj tak zaplatiť..parada..

katkaba1
18. máj 2018

Práve mi volala kamaratka. Volali jej dnes z CPP, že 4.5. podali návrh na súd a má si to odsledovať do konca mesiaca 🙂 Velmi sa tešime 🙂 V júni už môže potom platiť prvu splatku CPP.

marusia12
18. máj 2018

Babenky... dohoda v BA podpísaná 19.3 a furt to nie je na súde... aké sú teraz lehoty v BA?

dankagirl
18. máj 2018

@marusia12 okolo 3 mes tak to vyšlo kamosovi

dankagirl
18. máj 2018

Taká som rada ,že konečne sa ten trkvas Krutý rozhýbal po mojom bombardovaní mailom ,že bude moja mamina bude nútená podať na neho sťažnosť na komoru exekútorov ...pozastavil sa mamine zrážky z dôchodku už to má aj soc .poistovna a strhnuté dva mesiace jej preposielaju...jupi