icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

dankagirl
14. aug 2018

@katkaba1 bohužiaľ správcu neprideľuje sudca ale na základe počítačového losovania s niektorými správcami je možné komunikovať aj telefonicky ale to záleží na nich

katkaba1
14. aug 2018

@dankagirl Takže jedina cesta je aby sa s nimi dohodla? Toto je ozaj hlupy system pridelovania..a keby boli z KE a musela by dojst..? Och

dankagirl
14. aug 2018

@katkaba1 jedine dohodnúť sa o výmenu správcu môže požiadať len keď si správca neplní svoje povinnosti

lubaka
14. aug 2018

@katkaba1 spravca sa prideluje podla prislosti ku konkurznemu sudu. Ak je z BA a podla miesta pobytu prislucha pod bratislavsky sud tak aj spravca musi mat sidlo kancelarie v BA.

dankagirl
14. aug 2018

@lubaka
V tom sa mýlite správcu prideľuje počítač na základe losovania Kamoska robí na súde

dankagirl
14. aug 2018

@lubaka brat je Hc správcu mal pn. Mama Hc správca Šaľa ,známy sered správca dunajská streda ,sered -Levice ....Atd atd

lubaka
14. aug 2018

@dankagirl prideluje pocitac ale vramci toho kto pod ktory sud patri tak prideli spravcu patriaceho pod prislusny sud...neznamená, ze z rovnakého mesta ale podla príslušnosti k 8 konkurzným súdom. Ale BA a BB su samostatne sudy takze to nesedi.

lubaka
14. aug 2018

@dankagirl podla toho by to malo sediet, aj správca aj dlznik by mali patrit pod jeden sud:
https://www.justice.gov.sk/Stranky/Sudy/Sudy/Su...

katkaba1
14. aug 2018

@lubaka a ako má teraz postupovať? Z Ba sa z práce do BB len tak pravdepodobne nedostane. A ak odmietne isť do BB tak bude asi prúser. Ale je to naozaj velmi velmi nelogicke z hl.mesta sa teperiť niekde úplne mimo uzemia.
@dankagirl a všetci sa dostavili ku správcom? Ved BA-BB a BB-BA je cez 400km,.to je choré.

lubaka
14. aug 2018

@katkaba1 ma urcite trvaly pobyt v BA? Resp.nema spracovska spolocnost kancelariu v BA a teda spravcu by mala mat tu?

dankagirl
14. aug 2018

@lubaka bohužiaľ skutočnosť je ale iná

katkaba1
14. aug 2018

@lubaka Samozrejme, trvaly ma na 1000% v BA, je rodena bratislavčanka. Podla toho co sme pozerali maju kancelariu len v BB, Kežmarok a tušim Turč.Teplice. Dnes im tam pisala mail tak uvidime čo jej odpišu..

88888888888
15. aug 2018

Dobry den mozete mi napisat ako osobny bankrot prebieha..od podania ziadosti ..dakujem

lubaka
16. aug 2018

@katkaba1 skusila by som sa na CPP informovat na aky sud to posuvali a ked dali BB tak preco

lubaka
16. aug 2018

@katkaba1 a vlastne tam uz je konkurz vyhlaseny tak vie, ktory sud ho vyhlasil...z ktoreho ma uznesenie BB alebo BA?

shelilah
16. aug 2018

Dobrý deň, viem, že sa tu o osobnom bankrote veľa popísalo, ale potrebujem radu - chcem podať žiadosť o OB v Cpp, ale nechcem čakať na termín, chcem to podať písomne. Problém je, že na stránke Cpp je len vzor dohody o splátkach. Ako sa dostanem k originálu, ktorý je platný? Stačí ak podpíšem ten z netu? Výpis exekúcii si vytlačí Cpp? Co všetko ste posielali poštou? Prosím, poraďte mi..

suzitok
16. aug 2018

@shelilah ja som v CPP nikdy nebola, vsetky tlaciva som si stiahla a vyplnene odoslala...oni mi poslali naspat dohodu o splatkach, tu som podpisala a poslala naspat..obtatom mi prisla podpisana od notara, cize mam original..takisto aj akceptacia ziadosti, vsetko mi posielali, absolutne nebol problem...

miamia04
16. aug 2018

Ahojte chcem sa spýtať či má niekto skúsenosť s tým že mu cpp priznalo právnu pomoc v konaní o oddlzeni (v čase rozhodnutia som mala na výpise súdu 2 exekúcie) ale po prevzatí rozhodnutia z cpp mi prišlo zo súdu že tieto 2 exekúcie boli zastavené. Právnik z cpp mi odpísal že v čase podania návrhu musím mať exekúciu, to znamená, že Cpp ten návrh na súd nebude podávať??
Cpp to ešte kontroluje( tie exekúcie) keď podáva na sud?
Ďakujem za odpovede

shelilah
16. aug 2018

@suzitok môžem sa spýtať, ako rýchlo to u vás šlo? Za akú dobu to Cpp poslalo na súd? Boli ste takto vybavená skôr, ako keby ste čakala na konzultáciu?

suzitok
16. aug 2018

@shelilah nikde som nebola, poslala som papiere koncom novembra 2017, začiatkom decembra poslali naspäť že to uznávajú, poslali dohodu, nejaké informačné letáky a potom som len čakala...vo februári 2018 ma kontaktoval mailom správca, že som bola oddlzena a dohodla som si sním stretnutie, kde mi odovzdal právoplatné rozhodnutie súdu...to bolo cele

miamia04
16. aug 2018

@nellydick
ahoj chcem sa spýtať k situácii ktorá sa stala emer1, že po oddlžení-konkurze príde niekomu platobný rozkaz na dlh, ktorý vznikol pred konkurzom, ako má postupovať? má podať odpor proti platobnému rozkazu s odôvodnením, že prešla konkurzom? A za tento odpor voči platobnému rozkazu sa bude platiť poplatok? alebo môže podať odpor s tým, že prešla konkurzom a zároven žiadať, aby poplatok neplatila?
Dakujem za odpoved.

88888888888
20. aug 2018

Cawte mam dve auta ktore su len do srotu mozem to zozrotovat ked som pod ziadost o OB.obe auta hodnota cca 200 euro..alebo to spravca spenazi??

nellydick
20. aug 2018

@miamia04 treba podať odpor so žiadosťou o oslobodenie od súdneho poplatku, v ktorom uvedie že na dlh sa vzťahuje konkurz a predložiť výpis z obchodného vestníka.

nellydick
20. aug 2018

@miamia04 v čase podania návrhu na súd CPP prikladá výpis z CRE. Ak dlžník nemá exekúciu v CRE alebo obdobné vykonávacie konanie, tak CPP návrh nepodá. Pokiaľ dlžník nepredloží potvrdenie od exekútora nie staršie ako 30 dní, ktoré sa priloží k návrhu, tak CPP mu nárok na právnu pomoc odnime.

nellydick
20. aug 2018

@88888888888 ak ste ich uviedli do zoznamu majetku, tak potom by ste to museli v CPP opraviť. Ak CPP už podalo návrh na súd, tak auta nezosrotujte, lebo by to nesedelo s návrhom. Potom to bude riešiť správca.

nellydick
20. aug 2018

@shelilah dohoda o splátkach na stránke CPP je len vzor a nie je platná. Cpp vám pošle originály ak budete komunikovať písomne. Vtedy si musíte dať na dohode overiť podpis. Ak budete žiadosť podávať osobne v CPP, dajú vam vtedy podpísať originály.

horo125
22. aug 2018

Dobrý deň. Chcem sa spýtať, že vo vestníku mi vyšlo: .

Súpis všeobecnej podstaty
Text:
Správca v súlade s § 167j ZKR zverejňuje súpis všeobecnej podstaty.

V súpise všeobecnej podstaty sa nenachádza žiaden majetok.

Mám to brať ako ukončený konkurz pre nemajetnosť, alebo ešte to nie je ukončené.

nellydick
22. aug 2018

@horo125 konkurz ešte nie je ukončený. Vyjde o tom samostatné uznesenie.

maiodee
22. aug 2018

Ahojte,pokial som zverejneny v Obchodnom vestniku,ze sud rozhodol o oddlzeni,odporucate poslat vsetkym veritelom toto oznamenie?Aby som zabranil novym exekuciam?Alebo oni na to neprihliadaju,dalej vymahaju dlhy a caka sa,az ked sa skonci cely konkurz?Dakujem.

solman05
23. aug 2018

Ahojte, keď mi prišlo upovedomenie o začatí ex. a dohodnem si splátkový kalendár s exekútorom môžem zároveň požiadať o oddlženie v CPP? píše sa že ex. v prípade schválenia spl.kalendára odloží exekúciu ovšem ta exekúcia beží dalej ? kalendár chcem preto aby mi nevzal celú mzdu z niečoho žiť treba dakujem za info.