Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@gretula1975 to fakt? to je zaujimave 😲 este aj toto riesit. raz spravca, potom sud, sak to by mali mat v systeme nie? inak na sude mi z ich ystemu vytiahli exekucie a ten zoznam sa nezhooval s tym, co je v cre. takze toto by zaujimalo aj mna, kde kto ma aky bordel v com.
Ja som si z CRE vytiahla exekúciu iba jednu dávno premlčanú súd o tom rozhodol a iné som tam nenašla a v CPP mi vytlačili všetky.Tak neviem či je to správne,lebo som prišla o 12€ a aj tak som výsledok nemala.
no super teraz co?chichi pojdem to dat na sud vypiisem si doma tie co som udala v CCP a hotovo ved tie co si vypiisem tak tyych sa chcem zbavit ne??
@gretula1975 ved na sude by ich mali mat vsetky. ja nerozumiem, ze kazdy ma iny zoznam. to je ako u blbych fakt.
@loginexistuje byt ma hodnotu max 40 tisic, hypoteka je okolo 40-50 tisic este..
A tie exekucie vam vyhlasili aj ked nemate majetok?
10 000 by mala byt nepostihnutelna cast co sa tyka obydlia
@loginexistuje ano ale iba v prípade ak vlastníte nehnuteľnosť a ide do dražby. A súd vám ju môže a nemusí schváliť.
@iveska mne v CPP povedali tak ze nemoze ist do konkurzu lebo to nie je moj majetok, teda nemoze sa spenazit....ale v priapade ked ma odlzia a veritelia sa mozu prihlasit moze sa stat ze banka sa zlakne a vypoveda so mnou zmluvu o hypoteke a chce byz predat..teda nie spraca ale samotna banka ako majitel
Ahojte baby tak ako Vam to prebieha? Ziadna dalsia oddlezena uz davno ziaden prispevok
Mna by skôr zaujímalo, či to už niekomu aj neprešlo.... že ho neoddlžili....
@marusia12 inak to by aj mna zaujmalo. Lebo ja uz cakam kym to poslu na sud a na rozhodnutie sudu
Ja som podávala žiadosť 27.6.2017,dnes ma volali z CPP,že robia záznam v počítači zoznam veriteľov a že som zle dala veriteľa ,napr Tatrabanka a Instrum Justícia,do jedného riadku,avšak ja neviem či od roku 2014 Instrum justícia odkúpilo pohľadávku alebo zostal pôvodný veriteľ Tatrabanka.ˇBolo mi povedané,že ak to neuvediem správne,tak veriteľ si do 6 rokov môže uplatniť nárok.Je to možné?Veď veritelia by mali čítať obch.vestník a ak sa stane ,že sa zle uvedie zoznam veriteľov,mali by sa prihlásiť sami,pretože som uvedená v OV ako úpadca.Viete poradiť?
@lejaky musis uviest vsetko,, ja som mala slovensku sporitelnu ktora to podala dalej,,, aj ked to vymahala uz ina spolocnost trebalo uviest vsetkych ktorý to kedy drzali v ruke,,lebo sa moze stat ze dlh ti padne u justície ale prihlasi sa k nemu tatrabanka a bude ho nasledne vymahat.
@lejaky ja som uviedla vsetky vymahacie spolocnosti, ktorych papiere som mala, si to posuvaju hore dole. akurat som neuviedla ten poondeny otravny general factoring, ktory mi vymaha socialku. a dala som ako veritela cisto len socialku. ale eos, intrum, anaco a este jedna tam je, tie som napisala. hovorim, ja mam zmiesane pocity uz skrz tie exekucie, pretoze v cre iny pocet, na sude v systeme uplne iny pocet, co mam v jednom, v druhom nemam a naopak, tak by ma silno zaujimalo ako mne sa to bude tahat a co ja budem musiet doplnat. alebo opravovat.
@mawka
ty mas dlh aj v socialnej poist.? ak ano tak ten dlh sa ti nezmaze
Neviem,ja som to pochopila tak,že ak uvediem Instrum Justicia,ktorá vymáha Tatrabanku teraz,tatrabanka má čítať obchodný vestník a prihlásiť pohľadávku,keď uvidí ,že som v konkurze.Ak neprihlási a dlh bol do konkurzu,tak to vymáhať nemôžu.To bolo po starom,keď veritelia sa naschvál neprihlásili,aby mohli po konkurze naďalej vymáhať dlh. Ak by som uvádzala dvoch troch keď to išlo od jedného k druhému nestačili by mi ani tri strany.Možno to budem vedieť ešte rozobrať so správcom.
Ohľadom sociálnej poisťovne som písala JUDr Bánosovi je na internete a radí ohľadom os.bankrotu a dal mi odpoveď,že ak súd uzná,že ma odĺži aj od dlhu v soc.poisťovni tak budem odĺžená.
Ahojte dievčence, citam toho velmi vela, ale mam otazku.Co ak nemam vacsinu papierov, kde som dlzna? Da sa to nejak vyhladat? A skompletizovať?Dakujem za odpoved
Práve o tom píšem,že sú dlhy,možno ani človek nevie,kto to kde vymáha,a nedá to do zoznamu veriteľov,tak potom môžu ďalej vymáhať?Podľa mňa majú povinnosť sledovať vestník a prihlásiť pohľadávku,aj keď ju neprihlásil úpadca.
@gretula1975 nie nie. do oddlzenia spadaju aj zdravotna aj socialna poistovna. v brozure a informaciach ohladom konkurzu mas jasne uvedene, co sa konkurzu netyka.
Dnes som bola u správkyni a ostala som v šoku.Konkurz mám sudom schváleny,všetok majetok nám zoberi a ešte budem mat aj zrážky zo mzdy ako doteraz.Tak sa pytam,ake je to oddlženie konkurzom.A ešte splácat aj centru 500€.Som z toho velmi neštastná.Prečo potom v centre hovoria take informácie.Dám to do televizie,ved ako nám chcu pomoct,ked si už ani učet nemožem založit.
A dokonca nám zoberu aj auto čo manžel použiva na prácu,lebo pracuje v stavebnictve.Myslela som si ,že to sa netyka dražby.Tak zase pride manžel o prácu,lebo ako si bude vozit náradie,ale to nikoho nezaujima ,mám pocit ,že osobny bankrot je o tom aby dlžnici skor splatili dlhy.
Ja som oddlžená konkurzom.Ved to je na tom hrozne,že predaju všetko čo máte a ešte vraj splátky take ako stahoval exekutor,polovicu vyplaty.Som z toho zufala a rozhodnutá toto riešit cez media.To čo chcu aby ludia fakt skončili na ulici?

ahojte tie co uz boli odĺzene.mam otazku od CCP som dostala postou aj jeden papier ze ho mám zaniest vypísany mojimy exekuciami. na sud aby mohli zastavit exekucie.nechapem myslela som si ze to bude robit ten správca co mi ho sud pridelil.maate s tyym niektorá skusenost?