icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

lubinka26
Autor odpoveď zmazal
nellydick
1. feb 2019

@111122223333 ak je účet na meno dieťaťa, čiže ono je majiteľ a vy disponent, tak účet v zozname majetku neuvádzate

nellydick
1. feb 2019

@lubinka26 áno, je to tak. Vy ste sa oddlzili a dlh bude teraz vymáhany od ručiteľa a spoludlznikov, ak boli.

111122223333
1. feb 2019

@nellydick velmi pekne vam dakujem za info

mishellka111
Autor odpoveď zmazal
stefania100
3. feb 2019

@vespos Prosim Vas to vam nechali 210e na zivotbytie na cely mesiac? 😞

maiodee
4. feb 2019

Dobry den, som sudom oddlzeny, konkurz este nemam ukonceny.Dnes som dostal vyzvu na uhradu nedoplatkov zo zdrav.poistovne za urcite obdobie este pred oddlzenim.Ine mesiace vo vypise na mojom konte na ich stranke mam s priznakom-riesene v konkurze,ale za niektore mesiace este pred tym pozaduju odo mna zaplatenie. Prosim vas,mam to platit alebo vsetko pred oddlzenim mozu vymahat len v ramci konkurzu?

nellydick
5. feb 2019

@maiodee Vsetky dlhy ktoré vám vznikli na poistení pred konkurzom sú oddlzene, takže ich nemusíte platiť. Ak však chcete zdravotnú starostlivosť nad rámec základnej, je potrebné si doplatiť dlhy na zdravotnom poistení.

11mirka22
5. feb 2019

@nellydick podobné prišlo aj priateľovi zo sociálnej poisťovne, vedel, že tam má nejaký dlh, nevedel však z akého obdobia a koľko. Nič doteraz od neho nepýtali, ani exekúciu zo sociálnej poisťovne nemal. Včera prišlo zo sociálnej poisťovne z obdobia 2005, že má doplatiť necelých 500 €. Je tam uvedené, že sa môže odvolať do 15 dní, tak sa chcem spýtať, či máme poslať odvolanie s odkazom na prebiehajúci konkurz, alebo nereagovat nato.? Poraďte..... Prosím.

nellydick
5. feb 2019

@11mirka22 treba podať odvolanie a priložiť uznesenie súdu o oddlženi

11mirka22
5. feb 2019

@nellydick ďakujem!

mawka
6. feb 2019

@nellydick po oddlzeni mi dôvera vymazala dlh a uvoľnila mi zdrav.star. v plnom rozsahu. A oni ho kompletne vynulovali lebo som.pozerala v elektronickej pobočke na rozpisy a všade je to odpísanie do nuly. Ja hneď ako som.bola vo vestníku som zaslala toto na dôveru a fakt behom pár hodín mi uvoľnili zdrav. starostlivosť s tým, že ak bude konkurz ukončený, vymažú dlh a tak aj bolo. Toto bola snáď jediná inštitúcia, ktorá tak promptne reagovala a bez pripomienok.

majka1324
6. feb 2019

@mawka presne tak, ja som bola iba koncom minuleho mesiaca zverejnena vo vestniku. Este som ani nemala postou dorucene uznesenie a uz mi bola v dovere uvolnena zdravotna starostlivost. Mam prosim ta posielat tam este uznesenie? Dakujem pekne

mawka
6. feb 2019

@majka1324 to neviem, ja som s nimi komunikovala cez epobocku a poslala som im scan rovno.

kaja30
Autor odpoveď zmazal
kaja30
Autor odpoveď zmazal
katkaba1
6. feb 2019

Ahojte, dlhšie som tu nebola. Kamarátka, ktorej som pomáhala riešiť OB mi dnes pisala, že sa nevie nájsť v tom registri úpadcov. Prosim, neviete čo to znamená? Ďakujem

nellydick
6. feb 2019

@katkaba1 a už mala vyhlásený konkurz?

katkaba1
6. feb 2019

@nellydick áno, vyhlásený ho mala ešte niekedy koncom 5/2018 ak si dobre pamätám. Aj viem, že v tom registri bola lebo sme to vtedy hladali spolu a bola tam. Občas to sleduje a dnes sa tam vraj nenašla. Znamená to niečo negativne pre ňu?

nellydick
6. feb 2019

@katkaba1 nie, len už má ukončený konkurz, treba odkliknut "len aktuálne"a ukážu sa všetky

katkaba1
6. feb 2019

@nellydick Ďakujem pekne za ozrejmenie, posuniem info, bude rada 🙂 pekný deň prajem

kaja30
6. feb 2019

Ahojte. Dnes som len náhodou pozerala vestník a našla som tam manžela - včera tam bol pridaný. Papier nám neprišiel žiadny , odkedy sme do centra podali papiere. Má aj stanovenú správkyňu - Kvetoslavu Živčákovú. Má s ňou niekto prosím skúsenosť ? A príde nám aj domov dáke oznámenie? Lebo toto bola ozaj náhoda že som nazrela do vestníku. Inak by sme nič nevedeli a čakali na papier ... Teraz si máme sledovať kedy sa konkurz ukončí ? Informujem sa hlavne aj preto, že kedy treba uhradiť tú splátku 14€ ďakujem za odpoveď

nellydick
6. feb 2019

@kaja30 Uznesenie súdu vám má poslať správkyňa, nie CPP. Splátku máte zaplatiť do 15.3.

kaja30
6. feb 2019

@nellydick hej to viem , len som myslela že odkedy sme podali do centra papiere , tak že odvtedy nám neprišlo nič ani sa nikto neozval. To som naozaj len zo zvedavosti nakukla do vestnika inak by sme to ani netušili a čakali najskôr dáke rozhodnutie na papier 🙂 čiže treba čakať kým mu to správkyňa pošle, začne komunikovať... ďalej sa to bude riešiť všetko už s ňou to mi je jasné 🙂. Ďakujem za odpoveď

kaja30
6. feb 2019

@nellydick ešte prosím ťa jedna otázka dosť dôležitá - exe ktoré sa splácajú sa majú platiť ďalej , kým neprídu papiere ?

nellydick
6. feb 2019

@kaja30 pokiaľ súd nerozhodne o zastavení exekúcie, tak bežia ďalej, informujte exekútora,, môže zrušiť exekučný príkaz. Treba podať návrh na zastavenie exekúcie čo najskôr.

kaja30
7. feb 2019

@nellydick ja som myslela že to automaticky zastavuje súd. Takže to musí manžel teda rozposlať. Nájdem prosím niekde aj dáky vzor ako to správne napísať ?

nellydick
7. feb 2019

@kaja30 dajú vám v CPP

ginai
9. feb 2019

Ahojte, ja som si už podala žiadosť o oddlženie splátkovým kalendárom cez CPP , chcela by som sa opýtať či má niekto skúsenosti alebo vedomosti ako to v takomto prípade prebieha , chodí správca na obhliadku nehnuteľnosti a spisuje všetko alebo ako. Ďakujem za všetky odpovede

tuty
9. feb 2019

Prosim vas 29.09.2017 mi prišli z CPP že na budú zastupovať koľko trvá než má výpisu vo vestníku alebo kde sa mám informovať ako prebieha bankrot.dakujem