Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@111122223333 ak je účet na meno dieťaťa, čiže ono je majiteľ a vy disponent, tak účet v zozname majetku neuvádzate
@nellydick velmi pekne vam dakujem za info
@vespos Prosim Vas to vam nechali 210e na zivotbytie na cely mesiac? 😞
Dobry den, som sudom oddlzeny, konkurz este nemam ukonceny.Dnes som dostal vyzvu na uhradu nedoplatkov zo zdrav.poistovne za urcite obdobie este pred oddlzenim.Ine mesiace vo vypise na mojom konte na ich stranke mam s priznakom-riesene v konkurze,ale za niektore mesiace este pred tym pozaduju odo mna zaplatenie. Prosim vas,mam to platit alebo vsetko pred oddlzenim mozu vymahat len v ramci konkurzu?
@nellydick podobné prišlo aj priateľovi zo sociálnej poisťovne, vedel, že tam má nejaký dlh, nevedel však z akého obdobia a koľko. Nič doteraz od neho nepýtali, ani exekúciu zo sociálnej poisťovne nemal. Včera prišlo zo sociálnej poisťovne z obdobia 2005, že má doplatiť necelých 500 €. Je tam uvedené, že sa môže odvolať do 15 dní, tak sa chcem spýtať, či máme poslať odvolanie s odkazom na prebiehajúci konkurz, alebo nereagovat nato.? Poraďte..... Prosím.
@nellydick po oddlzeni mi dôvera vymazala dlh a uvoľnila mi zdrav.star. v plnom rozsahu. A oni ho kompletne vynulovali lebo som.pozerala v elektronickej pobočke na rozpisy a všade je to odpísanie do nuly. Ja hneď ako som.bola vo vestníku som zaslala toto na dôveru a fakt behom pár hodín mi uvoľnili zdrav. starostlivosť s tým, že ak bude konkurz ukončený, vymažú dlh a tak aj bolo. Toto bola snáď jediná inštitúcia, ktorá tak promptne reagovala a bez pripomienok.
Ahojte, dlhšie som tu nebola. Kamarátka, ktorej som pomáhala riešiť OB mi dnes pisala, že sa nevie nájsť v tom registri úpadcov. Prosim, neviete čo to znamená? Ďakujem
Ahojte. Dnes som len náhodou pozerala vestník a našla som tam manžela - včera tam bol pridaný. Papier nám neprišiel žiadny , odkedy sme do centra podali papiere. Má aj stanovenú správkyňu - Kvetoslavu Živčákovú. Má s ňou niekto prosím skúsenosť ? A príde nám aj domov dáke oznámenie? Lebo toto bola ozaj náhoda že som nazrela do vestníku. Inak by sme nič nevedeli a čakali na papier ... Teraz si máme sledovať kedy sa konkurz ukončí ? Informujem sa hlavne aj preto, že kedy treba uhradiť tú splátku 14€ ďakujem za odpoveď
@nellydick hej to viem , len som myslela že odkedy sme podali do centra papiere , tak že odvtedy nám neprišlo nič ani sa nikto neozval. To som naozaj len zo zvedavosti nakukla do vestnika inak by sme to ani netušili a čakali najskôr dáke rozhodnutie na papier 🙂 čiže treba čakať kým mu to správkyňa pošle, začne komunikovať... ďalej sa to bude riešiť všetko už s ňou to mi je jasné 🙂. Ďakujem za odpoveď
Ahojte, ja som si už podala žiadosť o oddlženie splátkovým kalendárom cez CPP , chcela by som sa opýtať či má niekto skúsenosti alebo vedomosti ako to v takomto prípade prebieha , chodí správca na obhliadku nehnuteľnosti a spisuje všetko alebo ako. Ďakujem za všetky odpovede
Prosim vas 29.09.2017 mi prišli z CPP že na budú zastupovať koľko trvá než má výpisu vo vestníku alebo kde sa mám informovať ako prebieha bankrot.dakujem