icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

katkaba1
18. feb 2019

@mawka Vy ste posielali aj žiadosť o vymazanie z evidencie dlžnikov či ako to nazvať? Ona ma pokial viem Doveru.

11mirka22
18. feb 2019

@mawka tak poraď ako si postupovala.

mawka
18. feb 2019

@majka1324 nemala som problém aj s liekmi. Dokonca som bola hospitalizovaná, gyn operácia a všetko v poriadku. Nikde už nesvietim ako dlžník. Mám dôveru. Neviem ako pracujú iné poisťovne. Treba sa s nimi skontaktovať a zistiť, prečo sú blokovaní v lekárňach. Možno len v lekárni neaktualizovali systém..

mawka
18. feb 2019

@katkaba1
@11mirka22 hneď ako som bola oddlzena, zverejnená v OV som písala cez epobocku do dôvery, že čo je vo veci, zaslala som im link na obchodný vestník. Hneď mi odpísali, že ďakujú, že evidujú, že mi púšťajú plnú starostlivosť a až bude konkurz ukončený, mám im dať avízo a vymažú má zo zoznamu dlžníkov. To je cele. Čo sa týka sp, hneď po oddlzeni mi dlh klesol zahadne a po roku mi zmizol úplne. Mám za to, že exekútori riadne neodvadzali čo sa mi strhalo zo mzdy a zrazu sa to dalo do poriadku. Pýtala som sa na SP, či svietim ako dlžník a nič, žiadny záznam, bola som rovno na pobočke kde vidia všetko..že mám všetko na nule. Ďalej skúsenosť, dcéra má O2 dobíjanie kreditu, len tak z pašie som skúsila v O2 e-shope prejsť na faktúru s telefónom a úplne v pohode som prešla, aj keď som teda objednávku nedokončila, lebo o paušály a telefón nemám záujem, len ma to zaujimalo. Lebo ešte rok dozadu som skúšala a chceli odomna 160 e zábezpeku. Teraz nič. Stačilo len odoslať objednávku. Ale kšeft som im neurobila nakoniec 😁

majka1324
18. feb 2019

@mawka dakujem pekne, ja mam tiez doveru a caka ma operacia. Tak preto sa pytam. Este raz vdaka

nellydick
18. feb 2019

@mawka ako píšeš, ide o bežnú starostlivosť, nie nad rámec základnej. To znamená že ak dlžník bude chcieť operáciu ktorá nie je nevyhnutná, tak mu ju poisťovňa nemusí schváliť. A príspevok uvedený vyššie sa netýkal bežnej zdravotnej starostlivosti.

mawka
18. feb 2019

@nellydick aj nad rámec.. také bežné varixy nie sú akútna záležitosť a v pohode. Neviem, prečo stále tvrdošijne tvrdíš to, čo tvrdíš.

nellydick
18. feb 2019

@mawka pretože to tvrdia stovky ľudí aj zdravotné poisťovne. Som rada že ty máš pozitívnu skúsenosť, kiežby ju mali aj ostatní oddlženi😁

kaja30
18. feb 2019

@mawka Ale veď známy tiež má dlh v zdravotke a aj po oddĺžení si všetko hradí a ako dlžník tam svieti tiež stále

mawka
19. feb 2019

@nellydick
@kaja30 a nebude to aj tým, že ľudí oddlzia a tým to pre nich zhasne? Pre mňa oddlzenim administratíva len začala. Komunikácia so spravkynou, so zp aj sp, mzdové, žiadosti na súd o zastavenie exe.... Veľa ľudí si totiž po oddlzeni vyloží nohy a nič neriešia a potom sa čudujú. Ja som si veru aj po bankách pobehala čo sa zostatkov týka, mŕtvych, živých účtov. Veď teda keď už, tak nech to mám naozaj doriešené a nie fnukat. Okolo mňa prešli aj iní bankrotom a teda môžem povedať, že v zp im dlh nesvieti ani problém u lekára či v lekárni nemajú.

kicilanka
19. feb 2019

...dnešná skúsenosť na ŽU v Košiciach:
do ukončenia OB nie je potrebné v prípade SZČO nič riešiť...
...v čase až dôjde k ukončeniu OB súdom sa treba prísť opýtať či to "vôbec" nejako už riešia 😃

Aktuálne ŽR nemá možnosti skúmať, či u človeka došlo k ukončeniu OB, keďže súdy to nedávajú vedieť na úrady ....a oni nemajú ľudí na to, aby špeciálne toto kontrolovali....

sticker
kaja30
19. feb 2019

@mawka tak to neviem či obiehal aj on ...
@kicilanka akože či zrušili živnosť sa treba prísť informovať ? Môj muž je tiež živnostník a podal si OB ... Tak aby som vedela 🙂

adacica77
19. feb 2019

Dnes som zažila šok na pošte.Po ukončení OB v decembri 2018,som rozposlala všetkým exekútorom a sudom kópie rozhodnutia a žiadosti o zastavení exekúcie.Dnes som od jedného z nich dostala odpoveď.Zastavuje mi exekúciu,no mám zaplatiť 75€ na ich účet.Pozn.do 15 dní mozem podať námietku.Hned som volala svojmu správcovi.Neplatit nič,podať námietku a kópiu toho listu poslať na Slovensku komoru exekúcii.Takze ďalej bojovať.

nellydick
19. feb 2019

@kicilanka správca posiela uznesenie o oddlženi aj živnostenskym úradom. Je však pravda že oni s tým zatiaľ nič nerobia lebo nemajú metodický pokyn"zhora", takže len čakajú...😉

kaja30
19. feb 2019

@nellydick čiže preto asi aj mužov kolega ide ďalej na živnosť v práci . Lebo je už cca 2 mesiace po OB a stále pracuje na živnosť, dokonca si ju rozšíril

kicilanka
19. feb 2019

@nellydick
áno - posiela im to...oni to ale nijako neevidujú - nemajú na to systém...začatie OB nie je dôvodom na zastavenie živnosti z ich strany...mali by to robiť po skončení (zastavení OB) ale o tom už ich nikto neinformuje...takže momentálne je stav takýto - potvrdili nám to na právnom oddelení ŽU....odporúčali nám, aby sme po ukončení OB došli zas sa informovať, či s týmto medzičasom ŽU nezačal niečo robiť....

stefania100
21. feb 2019

Prosim vas ako sa vypocitavaju splatky a moze vyhlasit osobny bankrot aj nezamestnana osoba? Dakujem 😊

111122223333
21. feb 2019

Dobry den chcela by som sa spytat kolko trva konkurz kedze som v registri upadcov od decembra kedy to bude ukoncene????dakujem za info

stefania100
21. feb 2019

@kicilanka Dnes o 04:11
Prosim vas ako sa vypocitavaju splatky a moze vyhlasit osobny bankrot aj nezamestnana osoba? Dakujem 😊

stefania100
21. feb 2019

@nellydick Dnes o 04:11

kaja30
21. feb 2019

@nellydick tak dnes prišlo mužovi že zastavujú exekúciu v zdravotke . Celkom sa prekvapil nakoľko vo vestníku je od 5.2. 😀

nellydick
21. feb 2019

@kaja30 to je super 😁

nellydick
21. feb 2019

@stefania100 do OB môže ísť aj nezamestnaná osoba a pokiaľ ide o OB formou splátkového kalendára, výška splátky sa vypočítava individuálne

gembler1234
22. feb 2019

dobry den,,chcem sa spitat na osobny bankrot,,ma moznost gembler ktrory je bankrote narobil si dlhy a je v konci,,,moze ist na osobny bankrot ?dakujem

magie27
22. feb 2019

@gembler1234 pokial mas aspon jednu exekuciu, tak ano.

simsim
25. feb 2019

@nifido ste si ista ze "nepoctivi zamer sa tyka aj majetku ktory bol predany 3 roky pred ziadostou o odlzenie? Ja som niekde citala ze nepotivy zamer sa skuma len ak veritel napadne rozsudok o oddlzeni... v mojom pripade napriklad, ja som pred cca 1,5 rokom nadobudla byt na hypoteku, avsak po cca 8 mesiacoch som ho predala lebo som nezvladala splacat hypo.. cize aj to sa moze brat ako nepoctivy zamer?

nifido
25. feb 2019

@simsim isto ste chceli mna oznacit??? Dlhsiu dobu som tu nebola a neviem v ktorom kontexte som sa o tom zmienovala ....

nifido
25. feb 2019

@simsim ja už mam OB vyse roka za sebou myslim že v papieroch píšete majetky 3 roky spatne ktoré ste vlastnili .... Alebo nejaké vyhlásenie? @mawka ako to je už som pozabudla 😀😀😀😀

nifido
25. feb 2019

@111122223333 dolezite je ze ste tam !!! Mate to v podstate za sebou ukoncenie je na správcovi zalezi ci máte nejaky majetok atď cca 2mes.

stefania100
25. feb 2019

@nifido Dobry den, prosim Vas mozte mi napisat zakladne informacie....co sa tyka OB...ake su podmienky, ako sa vypocitava aj v pripade nezamestnanosti...? Dakujem krasne.