Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@mawka v ramci registra osob je pristup aj knvztahovym osobam cize na par klikov vie nielen rok narodenia tvojho syna ale teda ja by som to riesila mozno aj so zamestnavatelom ci ti nemoze vyplacat mzdu inak
V zákone je jasne uvedené, že zamestnávateľ nesmie nútiť zamestnanca k výplate na účet, prednostne sa vypláca na ruku v pracovnom čase, prípadne po písomnej dohode na účet, až ako druhá možnosť. Zamestnávateľ si teda v mnohých prípadoch uľahčuje prícu a posiela to rovno na účet.
Ak mi pride exekucia zo vseobecnej zdravotnej poistovni ako prva aj to mozem dat do bankrotu dakujem za odpoved alebo zdravotna tam nespada
@jarmilar spada to do bankrotu. Aj socialna a aj zdravotna poistovna.
@romika7 Ahoj citam túto diskusiu ty si menila správcu ? lebo aj mi tak ma zaujima ako si stimto dopadla
@draik no ved ale tie peniaze su pouzite na dieta/deti. ved o nich je velmi dobre postarane. ja som si napriklad pre seba nekupila nic ani nepamatam. a toto ex velmi dobre vie. blocky si odkladam, v tomto (aspon v niecom) nemame s exom medzi sebou problemy. ja dokonca exovi mailom posielam oskenovane blocky, faktury, atd. a moja strava je cista katastrofa.. takmer ziadna. takmer vsetko sa vali do deti. to len tak na okraj.
Vsimol som si otazky diskutujúcej niekolko vlákien dozadu a celkom ste ju odpinkali. Kazdopadne mna to zaujima takisto, beriem to tak, ze v tomto fore su aj clenovia, ktori uz riesia konkurz a chceme si informacne pomoct, cize s tym maju realnu skusenost a vedeli by z vlastnej praxe poradit. Pokial je podla aktualne platnej novely od marca podmienka "zbankrotovania" existencia aspon 1 exekúcie, viete mi prosim povedat, zhruba asi aky dlhy cas trva, kym veritel, napr. banka zacne svoju pohladavku vymahat exekúciou? Cize ako dlho trva proces, kym banka zosplatni cely uver, daju to nas sud, sud rozhodne a exekucia zacne. Pripominam, ze nie som ziadny spekulant, len proste je dobre vediet aspon priblizne terminy. Pretoze bez exekucneho titulu cely osobny bankrot nie je mozny. Dakujem pekne za odpoved.
@maiodee ahoj tak ono je to rozne. Nebankovka mi dala exekutora asi po roku a s bankou sa tahame po sudoch uz 2 roky a stale exekucia nic. A raz mi banka poslala exekutora asi 2 roky dozadu tak 7mesiacov po tom ako mali platobny rozkaz a poverenie o exekucii. Takze ono je to asi individualne. Kym nebola exekucia podmienkov tak ludia o exekutorovi nechceli ani pocut a teraz len dufaju kedy sa im ten fesak ozve.
Stale tu ale nebolo napisane ci to uz realne niekomu preslo a je oddlzeny alebo nie.
@malinka1961 my sme konkurzom a už máme po všetkom celé sa to už ukončilo chvala bohu 😉
@romana19861986 ako dlho to cele trvalo?
@romana19861986 a este nieco. Co znamena konkurzom.a ake velke dlhy ste mali?
@iveska a ako je to vtedy, keď má človek. nejaký majetok? ďakujem
@jednicka1111 pokial mas majetok a ides do konkurzu tak majetok (dom , auto, poistky ) bude predany na pokritie veritela. ak sa rozhodnes pre splatkovy tak tam majetok ostava a dostanes splátky. ale tie su dost vysoke.
@iveska ďakujem. poslala som IP
@janka456janka nebankovka ti dala exekuciu????? A ktorá?????
@iveska preto sa ťa pýtam, lebo tliachaš blbosti. A keď si taká múdra, tak to tu povedz všetkým, koľko je to tá vysoká čiastka.... jaaaj, nevieš, len si to tak tresla do vetra.... tak šupky naštudovať cez google.... 😀 Potom hoď info....
Pre ostatné info:
Osobný bankrot, resp. oddlženie formou splátkového kalendára je možné až po preskúmaní pomerov dlžníka a zostavení návrhu splátkového kalendára správcom a za predpokladu splnenia všetkých zákonných podmienok. Návrh na určenie splátkového kalendára môže dlžník podať iba vtedy, ak sa voči nemu vedie exekučné alebo obdobné vykonávacie konanie. Návrh sa podáva na predpísanom tlačive a okrem všeobecných náležitostí musí obsahovať napr. aj dlžníkov životopis s opisom jeho aktuálnej životnej situácie, zoznam jeho majetku, prehľad doterajších príjmov a výdavkov dlžníka za uplynulých päť rokov a ďalšie. Dlžník je povinný spolu s návrhom na určenie splátkového kalendára vyhlásiť, že je platobne neschopný, t.j. ak nie je schopný plniť 180 dní po lehote splatnosti aspoň jeden peňažný záväzok. Správca do 45 dní od zloženia preddavku na paušálnu odmenu a paušálnu náhradu nevyhnutných nákladov spojených s vedením konania preskúma pomery dlžníka a podľa toho zostaví návrh splátkového kalendára. Pri zostavení návrhu splátkového kalendára sa prihliadne najmä na pomer záväzkov k hodnote majetku, dôvody, ktoré boli príčinou platobnej neschopnosti dlžníka, plnenie nedotknutých pohľadávok, úsilie, ktoré dlžník vynaložil v minulosti na uspokojenie veriteľov, príjmové možnosti dlžníka, zdravotné, rodinné a sociálne pomery, vek a vzdelanie dlžníka. Možnosť oddlženia formou splátkového kalendára sa teda posudzuje prísnejšie ako formou konkurzu. Ak pomery dlžníka neumožňujú zostaviť splátkový kalendár, správca odporučí dlžníkovi, aby podal návrh na vyhlásenie konkurzu, v rámci ktorého sa speňaží všetok dlžníkov majetok. Zákon stanovuje tiež povinné právne zastúpenie dlžníka advokátom určeným Centrom právnej pomoci, ktoré je mu nápomocné počas celého priebehu oddlženia.
Babenky, ak hľadáte nejaké konkrétne info, tuto hľa je dobrá stránka, kde odpovedá priamo advokát.... skúste sa tam pohrabať, či tam nenájdete aj Váš prípad....
Pre všetkých: POKIAĽ CHCETE IST DO OSOBNÉHO BANKROTU TAK CHOĎTE DO CPP. TAM DOSTANETE 100% PRAVDIVÉ INFORMÁCIE. TU SA DOZVIETE TAK 60% PRAVDU.
@iveska No vidíš.... mne stačilo poslať poštou a vec vybavená. A áno, karma vie byť aj instantná.... a ak máš potrebu sa hádať, tak sa obráť doma na svojho chlapa a neotravuj v diskusií, kde si ľudia vyjasňujú veci, o ktorých niečo vedia. Ak nevieš, to ešte neznamená, že to nie je pravda, ak to vie niekto iný... že? Tiež nechodím tliachať do skupiny o kvantovej fyzike, keď o tom neviem...
Pýtala som sa ťa, odkiaľ máš to info, iste by to zaujímalo aj ostatné diskutujúce ženy.... lebo tresnúť do vetra, že splátky sú dosť vysoké je hodne odborné... že? 😀 Tak ty šupky do CPP po rady a zvyšok si poradí tu.... ČAU
Babenky.... píšete mi do SS ohľadom nebankoviek.... tie Vám nemôžu dať exekúciu. Vy ich však stále máte možnosť žalovať o vrátenie sumy, ktorou ste pôžičku preplatili. Napr. spoločnosť Provident to má ako "poplatok za pôžičku", taktiež môžete žiadať späť úroky. Tento súdny spor je spotrebiteľským sporom a teda jeho podanie je zdarma.
V jednoduchosti.... ak ste niečo brali od Providentu a vrátili ste istinu, všetko navyše môžete žiadať späť. Týka sa to všetkých nebankoviek, ktoré nemali zmluvy v poriadku. Čiže aj Home credit, Cetelem, Quatro a pod. CSP dávalo preverovať aj spotrebné úvery, tie tiež nie sú v poriadku a je tam rovnaký postup. Návrh, ako má vyzerať podanie na súd máte na stránke CSP, prípadne na FB v ich skupine. Všetko tam máte ZADARMO.
@iveska nepotrebujem radiť blbosti... mám vzdelanie vyšší súdny úradník, takže o tejto problematike musím vedieť z profesného hľadiska.. nie len tak, že tým prechádzam. To je medzi nami rozdiel.
Pýtala som sa ťa, koľko je to dosť vysoká suma a odpoveď si nedala ani po 5 svojich príspevkoch.... takže nevieš.
Je jasné, že človek ak má RD alebo byt v hodnote 300 tisíc a má dlhy napr. 100 tisíc... a tú nehnuteľnosť si chce ponechať, tak výška splátok bude určite vyššia ako človeka, ktorý má byt za 50 tisíc a dlhy 5 tisíc.... vyššie som o tom dala príspevok priamo od advokáta. Takže vyjadrovať sa, že sú splátky DOSŤ vysoké je scestné, zavádzaš tým diskutujúce.... pretože každá má inú hodnotu nehnuteľnosti a nakoniec tie splátky môže v pohode splácať.

@marinko1988 zas ďalšia, čo nevie. Ak máš bankrot na splátky, tak splácaš, nestrháva sa ti to automaticky, iba ak si to tak nastavíš. Tu sa bavíme o konkrétnom prípade, takže mawka hádam vie, ako to má... a vyššie už písala, že má len rozhodnutie z CPP, v bankrote reálne ešte nie je.