icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

marusia12
29. aug 2017

@darina05 vieš mi zavolať? Alebo si v BA? Lebo takto sa nikam nedopracujeme...

maminenka12
29. aug 2017

@ivka0412 mne po podpisani povedali ze to poslu ked pridem na rad,,ze je toho vela a ze mam pocitat cca este dva a pol mesiaca uz aj s vyadrenim zo sudu,, a aj tak bolo,, :D sud ma oddlzil a teraz cakm kym mi skonci konkurz,ale este sa mi neozvala spravkyna :( a to je konkurz vyhlaseny uz od 4.augusta

ivka0412
29. aug 2017

@maminenka12 Ale však CCP má dať vedieť do 30dní či budú zastupovať. Už 30dní prešlo a nič. To čo bude ďalej nasledovať mi povedia potom. Lebo určite majú veľa. Človek nevie na čom je.

ivik31
29. aug 2017

A baby tie co uz mate bankrot potvrdeny,dali vam aj nejake splatky na konci roka?

ivka0412
29. aug 2017

@marusia12 Napísala som email na CCP. Som zvedavá či odpíšu. Ak nie tak poobede zavolám. Ty si si v akom štadiu ?

ivka0412
29. aug 2017

@marusia12 Myslim v bankrote nie v tehotnosti 😅😀😝

maminenka12
30. aug 2017

@ivik31 ake splatky? vsak jedine tych 500 eur sa splaca,,36 splatok po 14 euro ,,,

ivik31
30. aug 2017

@maminenka12 to znamena,ze aj ked mate dlhy 70 000 eur nebudete nic splacat,ked vas oddlzia?To sa mi nechce verit(nemyslim konkretne vas s tymi dlhmi ani nikoho ineho to som udala ako priklad)nema ziadny majetok

vespos
30. aug 2017

@ivik31 áno presne to to znamena

ivik31
30. aug 2017

@vespos vlastna skusenost?

vespos
30. aug 2017

áno konkurz bol zrušený , pre nedostatok majetku .... dlhy cca 150 000 ( rodinný dlh)

ivik31
30. aug 2017

@vespos tak to gratulujem,aspon mate pokoj a mali ste kolko exekucii?a naozaj uz nic nesplacate a nemali ste ani ziadny majetok(dom,auto)kolko trvalo sudu kym vam dali exekuciu?

vespos
30. aug 2017

@ivik31 no mal som dve exekúcie , nie nesplácam , chodí mi už celá výplata
, a nemal som žiaden majetok ... exekúciu som mal už cca rok

ivik31
30. aug 2017

A kolko to trvalo sudu kym vam dal exekuciu,to ste tam musel aj ist?@vespos

marusia12
30. aug 2017

@ivka0412 ja som podpísala už dohodu, mám to už doma týždeň a viac netuším.... čakám, čo sa bude diať...

kikatka1
30. aug 2017

@maminenka12 ja som sa spravcovi ozvala sama, ked som sa nasla vo vestniku..🙂 nemam na co cakat, tak sme sa dohodli na stretnuti, poslal papier, co potrebuje, davam to dokopy a v septembri tam idem, tak som zvedava co bude 🙂

marusia12
30. aug 2017

@kikatka1 aj správca niečo chce????

kikatka1
30. aug 2017

@marusia12 ano, chce po mne zoznam dlhov, majetku atd...🙂 tak som to hodila na papier, a poslem mu to..

marusia12
30. aug 2017

@kikatka1 juuuj a to načo? To sa písalo pre CPP, takže ešte aj jemu?

ivica3
30. aug 2017

@marusia12
Aj ja som musela u správkyni vypisovat znova to iste čo v CPP,majetok,dlhy.Tiež som hovorila,že som to už vypisovala,ale chcela to znova.Dokonca aj stare 20 ročne auto ,ktore manžel použiva na prácu som tam musela dat.A samozrejme aj nabehane kilometre a to mi v CPP povedali,že auto ked sa použiva na prácu(manžel je stavbár)nespadá do konkurzu.Správcovia nevedia čo maju robit,už viackrát mi povedala správkyňa nesprávne informácie.To je moja skusenost.

kikatka1
30. aug 2017

@marusia12 ano, podrobne, vsetko som vypisovala, v podstate to iste ako v tej ziadosti, aj ako som sa do dlhov dostala, ako teraz zijem, atd...no spisala som co som mohla, uvidim ci mu to bude stacit,...uz pri najlepsej voli neviem co by este mohol chciet...

mawka
30. aug 2017

@ivica3 a z cpp sa to neda vytiahnut, ze by to poslali mailom? sak naco tolko vypisovania, ked presne to iste slo na sud.

ivica3
30. aug 2017

@mawka
Dá sa to,až ked som to doniesla vypisane povedala správkyňa že si to vypyta z CPP.Ale čudne je ,že sa mi správkyňa už mesiac neozvala.Za 2 tyždne uplynie 45 dňová lehota konkurzu ,uvidim čo ďalej.Neviete ako je to,či si bude moct založit živnost ten kto je oddlženy a za ako dlho po oddlženi.Pytam sa o manžela,lebo požiadal o osobny bankrot a nevie či sa bude moct zamestnat(má 61 ) rokov a nevie či ho vobec niekto ešte zamestná pre vek.

loginexistuje
30. aug 2017

@ivik31 na niektore dlhy sa ale bankrot nevzahuje a tiez to neplati ze ak je tam vast dlhu kruta zaloznym pravom ze tii nehnutelnost ostane a dlh sa odpise

loginexistuje
30. aug 2017

@ivica3
Zivnost si po bankrote len tak nezalozi je tam niekolko rocne skusobne obdobie

darina05
30. aug 2017

@vespos ahoj chcrm sa spitat pte bangrot nemusim nic vlastnit iba mat exekuciu a musim mat prijem zo zamestnania alebo staci len dohoda..

zuzanka7117
30. aug 2017

@ivka0412 ja som podavala ziadost 4.5. a v konkurze som od 17.8. takze to dost dlho trva, ale konecne sa to hybe, uz som volala aj so spravcom.

ivka0412
30. aug 2017

@zuzanka7117 Keď ste podali žiadosť na CCP kedy Vám dali vedieť, že Vás budú zastupovať. Bolo to viac ako 30dní? To viem, že trvá pokiaľ dajú na súd a ostatné. Dik.