Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@10081987 tak ja som tu nedávno jednej radila asi týždeň v kuse, denne dávala tie isté otázky, potom som s ňou písala aj SS a zas tresla tú istú otázku. Za ten týždeň mohla mať papiere dávno podané. Ľudia len čakajú, kým za nich niekto niečo urobí. Samotná snaha pre seba niečo urobiť nulová. Ale chápem... nie všetci majú rovnaký intelekt, koľkokrát strácam nervy a vždy si poviem, že už nepomáham... a zas dookola.
No ja mam toho po splatnosti viac nez dost... kazdopadne mam uver v banke, ktory splacam riadne. Preto sa pytam ci uz nemam ani tam posielat splatku.
@nifido a vrátili vám aj tie výplaty ktoré ste vtedy nedostali? Mne teraz prišla ale hneď mi ju celú odratalo x tých 500 000€. Banka povedala že je to konkurzom a mám sa opýtať niekoho z centra. Ja som sa však obrátila na správcu a ten mi povedal že to tam dal asi nejaký exekútor. A že by to mali odblokovať ak budú konať v súlade so zákonom..
@romana19861986 vďaka za info! no on si určite tú živnosť nechce nechať, veď tá ho dostala do problémov. radšej sa chce riadne zamestnať.
Môžem ešte otázočku, kamoš je zmätený z toho čo mu povedali v CPP. chcel teraz zaplatiť tých prvých 14€ z 500, ale volal do CPP, nebol si istý aký variabilný symbol sa uvádza, v CPP mu povedali nech počká, že oni mu pošlú šek, ale pochybujem že to stihnú do 15 teho. aký VS ste uvádzali?
@alenortep_llen ano po 2 mes. dalsiu sme si dali inam posielat cize jednu nam stopli banka sama blokla prima banku sme mali spravca to musel vykomunikovat no trvalo to 5 clenna rodina sme ostali bez manzelovej vyplaty len matersku som dostala
@nifido ježiši kriste ale aspoň že teraz už je dobre. Aj ja mám Prima banku. A nebrali to ako niake porušenie keď ste zmenili číslo účtu alebo tak? Pretože mne správca poradil založiť úplne iný účet len sa bojím aby to CPP neberie ako niake porušenie podmienok.
@alenortep_llen my sme si zalozili novy cize bol nezadlzeny ani v tej banke sme nemali dlh s tym ze ho bude vyuzivat pocas bankrotu my sme po starom teda manzel no blokli ho tak ako vam ucet zalozila svojra a ten vyuzivame sam spravca povedal ze musi byt na ine meno
@luna303 variabilní symbol je vzdy celé rodné čislo. číslo uctu je pre vsetych rovnaké a var.symbol je rodne cislo my sme tam uz poslali 3x splatku. takze v pohode to tak poslite. Mozem ti do spravy prefotit šek ak chceš
@romana19861986 nie vďaka, nemusíš šek posielať do mailu, verím určite! práve mi volal kamoš, že sa mu už ozvala správkyňa a ku podivu mu povedala, že živnosť mu nezaniká automaticky, ale keď chce musí si ju zrušiť sám... tak teraz som zas ja prekvapená. Som myslela, že mu zanikne hneď po skončení konkurzu... ale tak asi nie...
@oikika69 aak nechces o nehnutelnost prist splatku posielaj
Čaute dnes mi konečne po rokoch došla celá výplata, i keď mi prv účtovníčka na mzdovej tvrdila že kým nedostane príkazy na zrušenie exekúcii a ostatných zrážok tak mi budú nechávať zrážky na depozičnom účte a spiatočne vrátia. Našťastie sa umúdryla a poslali celú výplatu.
Vo štvrtok idem prvý krát za správcom to vážne treba životopis napísať a zobrať všetky papiere o pôžičkách ktoré som mal?
@loginexistuje to nie je hypo, ale spotrebak
@ivica3 no jemu povedala, že áno... doteraz som počula a čítala, že živnosť automaticky končí keď sa uzavrie konkurz, teda po tých 60 tich dňoch a potom je zákaz podnikať 3-5 rokov pokiaľ si úpadca nepožiada výnimku na živnostenskom úrade. No tak či tak, kamoš to zruší teda sám po skončení konkurzu a pôjde radšej na zmluvu robiť. Jeho tá živnosť dohnala až sem, tak radšej nech ju nemá.
Babenky, neviem teda, či nakoniec pozerám na dobrý obchodný vestník 😀 ale nezdá sa mi, že tam denne pribudne len pár mien v bankrote.... včera len tri? Pozerám zle?
@luna303 @luna303 živnosť ostáva aj po zrušení konkurzu , vlastná skúsenosť , áno viem ako je postavený živnosťenský zákon , ale tak vidíte aký je v tom všetkom chaos, ale známy , už ma mesiac a pol uzavretý konkurz, pre nedostatok majetku a stále ma živnosť, nik zo živnosťnenského nekonal ... Určite nezanika automatický , len proste celé to vidím na tom ,že veľmi veľa nejasnosti je v tom všetkom ...
@marusia12 https://www.justice.gov.sk/PortalApp/ObchodnyVe...
ak pozeráš tento , tak pozeráš dobrý 🙂
A akurát som pozrela na moje meno nejakú novinku a tadááá 👏👏 konkurz na
majetok úpadcu blá , blá..KONČÍ. 🙂
17.8. prišlo z CPP, že ma idú zastupovať a dodnes ešte neposlali na súd.... že týždenne len 30 v BA posielajú, to som tu už písala... do Vianoc snáď prejdem tou tortúrou...

@10081987 ty áno 😀 ale ďalšia sem o dve políčka od nás hodí rovnakú otázku. Opakovanie je matka múdrosti.... vraj 😀