icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

vespos
22. nov 2017

@loginexistuje áno , ale ved auto vlastní lízingovka kým nezaplatím poslednú splátku nie ?

mawka
22. nov 2017

@kicilanka prave to, ze sem ludia vkladaju svoje skusenosti ma diskusia zmysel. prave preto, ze niekomu spravca taha z vyplaty, ze niekomu mzdarky strhaju z vyplaty a nemozu a ako vtedy postupovat, to su cenne rady.

rovnako ako zastavenie exekucii, ucty a odblokovanie, komunikacia so spravcom, so mzdovym, s exekutormi.

mna nezaujima milion tristo smajlikov a sarkasticke, ironicke poznamky. mna zaujima ako ludia oddlzenie riesia, cim si presli, co ma moze stretnut, ako vyriesili ten ktory problem. a ze sem napisem ako to prebieha u mna, no a co. ved to je hodne dolezite, vzhladom k tomu, ze napriklad niekomu mzdarky prestali zrazat a moje/nase to nevedeli akosi dlho pochopit, az som to riesila s podnikovou pravnickou. atd atd atd. toto su pre mna cennejsie informacie a skusenosti nez citacie zo zakona. pretoze vdaka skusenostiam inych ludi a informaciam od nich som vedela ako promptne reagovat na danu situaciu, resp. som pripravena na to, co sa este moze udiat.

@marusia @saintlaurent mam vas rada napriek tomu, ze vas tu stale niekto riesi a nahlasuje. tym padom si ani neviem precitat prispevok, ktory mi bol adresovany.

a dalsich kopec ludi ma tu podrzalo a fajnovo poradilo a som im nesmierne vdacna.

dakujem, dakujem 🙂

mawka
22. nov 2017

@monikapetrzalka ja som sa s nasimi mzdarkami natahovala dlho. nebolo to nic prijemne. nechceli akceptovat uznesenie ani list od spravkyne, az nakoniec som zasla za firemnou pravnickou a tam sme to vsetko prebrali a teda sa o to postarala. napriklad ja mam este stale blokovany ucet. zo sudu mi chodia potvrdenia o zastaveni exekucie pomaly dva mesiace po tom, co som ziadala o zastavenie exekucii. potrva to este nejaku dobu, kym sa vsetko utrasie. ja som oddlzena od 31.8., vo vestniku zverejnena od 8.9. a do dnesneho dna nemam ukonceny konkurz a spravkyna nekomunikuje. pritom na stretnuti hovorila, ze v polke novembra to bude vsetko ukoncene. osobne som s nou hovorila len raz na stretnuti a dva krat sme spolu volali. kvoli mzdarkam a raz si overovala, ci jeden veritel patri skutocne ku mne. to je vsetko. odvtedy nic.

marusia12
Odpoveď bola odstránená
marusia12
22. nov 2017

@mawka veď nech nahlasujú.... nakoniec niekto. kto bude potrebovať akurát tu nahlásenú pomoc ju tu nenájde, kvôli nejakej aktívnej mamičky od Zvolena alebo s kate tade. Bože sme národ hlupákov a vidieť to aj v diskusií ako sa správame a ako bonzujeme a nahlasujeme... teda nahlasujú ovce systému. Tak by som to videla v jasných farbách.
A teraz k veci: CPP dnes po dvoch telefonátoch sľúbilo že zavolá.... a opäť nezavolalo... takze zajtra tam vyrazím.... rovnako tak správkyňa mi dlhodobo nedvíha tel... už som asi aj pre ňu otravná ?.D

kicilanka
22. nov 2017

@mawka plne s tebou súhlasím....

tie zákony a výťahy som tu dávala v rámci jedného diskutovaného problému a nie len tak mimo tému a podstatu.....pani sa pýtala a hľadala odpovede...

niektorí ešte len začínajú s procesom a nebudú sa prelistovávať 98 strán, aby našli odpovede a ako už bolo spomenuté a aj ty si dôkazom - 100 prípadov a každý iný a každý niečo rieši...

takže píš ďalej svoje skúsenosti 🙂 nikto ti nebráni....

januleta
22. nov 2017

@mawka ja som si tym presla a uz som dostala od zivota druhu sancu.Som oddlzena

kicilanka
22. nov 2017

@januleta blahoželám 🙂

kicilanka
22. nov 2017

@nifido známy toto presne teraz riešil v SLSP a dostal odpoveď že oni majú svoj vlastný register a je v ňom človek presne 3 roky...

napr. on mal exekúciu, ktorá bola neoprávnene vydaná, následne bola VsZP zastavená ako neoprávnená a napriek tomu je 3 roky u nich v registri....predpokladám, že sa to bude vzťahovať aj na status oddĺženia....

mawka
22. nov 2017

@januleta gratulujem

@kicilanka moji znami riesili hypo, teda znama a jej partner, ktroy mal exekuciu a makler to vybavil tak, ze banka mu prefinancovala exekuciu, vyplatila a dostali sa aj k hypo. jednoducho asi sa cez maklera da vsetko. viem, ze mali vyssi urok, ale zase nie nejaky extremne vysoky.

saintlaurent
22. nov 2017

@kicilanka ale mali by listovať, mali... a budú múdrejší

kicilanka
22. nov 2017

@mawka no tak túto skúsenosť máme v rodine...bez maklera nebola šanca dostať 100% hypotéku a s ním nakoniec nie len 100% hypo, ale ešte aj parkovacie miesto v ňom 😎

loginexistuje
22. nov 2017

@vespos si nedoveryhodný klient pre leasing (vysokorizikový) si zober, že auto stráca na hodnote, nedostali by sa späť k peniazom ak by si nesplácal

Samozrejme trochu iná vec je hypo ak si len spoludlzník a hlavný dlzník nemal exe ani nepresiel bankrotom, má dostatočný príjem, a hodnota nehnutelnosti je dostatocne vysoka akceptujes vyssi urok atd .. ale aj tam je to skor o štastí

To, že si bol oddlžený v registroch ostáva. Vymaz sa realizuje päť rokov od splatenia pohladavky k comu v pripade osobneho bankrotu nedojde.

saintlaurent
22. nov 2017

@marusia12 😀 šak nemám

saintlaurent
Odpoveď bola odstránená
monikapetrzalka
22. nov 2017

Ako Vam uz zavidim, ze ste skoro vsetci po oddlzeni, ja ani neviem kedy pridem na rad...lebo nemam sa ani odkial dozvediet, ze ziadosti z akeho cca dna podavaju na sud...ked som sa pytala, povedali mi, ze ked to podaju, budu mi volat...keby som vedela uz davnejsie o tomto fore, netusila som vobec, ze clovek si moze podat ziadost aj bez predoslej osobnej konzultacie...

emer1
23. nov 2017

@monikapetrzalka Mne teda nikto nevolal ze to podavaju na sud, zavolali az ked som bola oddlzena

mawka
23. nov 2017

@monikapetrzalka presne. keby som to ja vedela uz predtym, tak som uz davno v maji, juni oddlzena. papiere som mala pripravene uz od marca, ale trvali na tom, ze musim prist na konzultaciu. tak som cakala na termin. zbytocne. iba co som tam bola 20 minut a skontrolovali papiere, jednu vec som opravovala, ale to nebolo nic dramaticke. a povedali mi veci, ktore som davno vedela z ich informacnej brozury. cize nic nove. no aj tak to slo pomerne rychllo, koncom juna som podala papiere kompletne, v juli mi prisla odpoved o zastupovani a v auguste som bola oddlzena. volali mi, ze podavaju, ale brala som to s rezervou. napriek tomu mi sud do tyzdna rozhodol o oddlzeni. a dozvedela som sa od znamej, ktora ma zhliadla vo vestniku, ze som oddlzena. to som uz bola tyzden zverejnena. cpp mi volalo az potom a mna sa pytali, ze ako to teraz je, ci mi sud posle uznesenie ci spravkyna. iba mi povedali, ze uz mozem posielat uhrady cpp. a to bolo vsetko. spravkyna sa mi ozvala sama tusim to dokonca bolo v ten den, co som sa nahodne dozvedela, ze som oddlzena, cize tyzden po zverejneni v OV. stretko bolo o dalsi tyzden a odvtedy ani obraz ani zvuk.

teraz som riesila s kamaratkou, jej papiere sme posielali, potom sa jej ozvali asi o tri dni - po doruceni listu, aby prisla podpisat dohodu, tiez len nieco dopisala vo formularoch a o desat dni uz mala rozhodnutie o zastupovani. akurat uplynul mesiac, tak som zvedava, kedy jej to poslu na sud. ale myslim si, ze skor ako v decembri, januari to nebude.

monikapetrzalka
23. nov 2017

@mawka znama je v ktorom CPP?

mawka
23. nov 2017

@monikapetrzalka obe sme v cpp BA

mawka
23. nov 2017

volala som so spravkynou a hovorila, ze stranka ru.justice.sk nie je velmi doveryhodna, ze s velkym oneskorenim tam naskakuju informacie. a ze ona uz za mna posielala suhrnnu spravu (asi na sud) 8.11. a ze tam su ine lehoty a ze nemusim jej volat, keby ma potrebovala, tak mi sama zavola a celkovo som mala dojem, ze ju otravujem. ked som sa pytala na ukoncenie, zrusenie konkurzu, tak zvrtla temu inam, jednoducho mam pocit, ze ma na haku, resp. ze na mna zabudla. potom povedala, ze v priebehu buduceho tyzdna este ponahadzuje, lebo prihlasky veritelov mozu chodit aj po termine. a ze sa musi pozriet, ci nejake prisli. ohromne. mam pocit, ze si dava na cas, ze ma mozno viac prace a ze sa tym nejak nezaobera. a lehoty nejake na ukoncenie konkurzu zase nula bodov. cize to moze byt este dlho otvorene. tzakze som sa vobec nic v podstate nedozvedela. iba to, ze vsetko bude zverejnene v OV. ale kedy, co a jako, to neviem, netusim.

monikapetrzalka
23. nov 2017

@mawka aha cize ona ma potvrdenie z CPP niekedy asi z polky oktobra ze? Tak potom napis pls, ze kedy ju cca podaju, ja som koniec oktobra, tak nech viem, dakujem

mawka
23. nov 2017

@monikapetrzalka ano. oki, dam vediet. aj ja sledujem, kedy jej to podaju, kedy sa objavi v OV.

janka456janka
23. nov 2017

ahojte je tu niekto koho riesi CPP Trencin? Dakujem

shushu
23. nov 2017

@marusia12 Dobrý deň. Chcem sa Vás opýtať na tie nebankovky,keď ma CFH dali EOSu neuhradený úver som mala 740e + úroky,ostatné príslušenstvo,náklady eosu 167e už mám splatených 1600e a ešte pýtajú 190e,ako mám teraz postupovať,čo im napísať že to mám už preplatené( podľa mňa) aj keď si neviem vyrátať úroky a že to už nemienim platiť,určite ma dajú na súd,že? Ďakujem za info.

marusia12
23. nov 2017

@shushu Dobrý deň, máte zmluvu už posúdenú cez Ministerstvo? Ak máte, obrátiť sa na súd v spotrebiteľskom spore a žiadať vrátiť preplatenú sumu... tj. úroky a všetky poplatky.Nič viac im neplatiť... tieto spoločnosti nemôžu dávať exekúcie... napíšte mi cez SS, poriešime.

marusia12
23. nov 2017

Mńa stále zaráža tá drzosť občanov, že napriek oddĺženiu ešte niekto zvažuje hypotéku alebo nejaký iný úver. Tak ak máš na splácanie hypo, tak si splať aj pôvodné dlhy. Nemám slov.

kicilanka
23. nov 2017

@shushu najlepšie ti v tomto poradia na FB v skupine:

https://www.facebook.com/groups/1897335190486734/
Nebuďte ovce úžerníkov, exekútorov a nebankoviek

v tej skupine sú priamo advokáti, ktorý ťa dokážu v spore zastúpiť a ten spor aj vyhrať...boli tam dokonca prípady, keď nebankovka nakoniec musela vrátiť aj časť splátok...

pomáhajú riešiť aj exekúcie 🙂

kicilanka
23. nov 2017

@marusia12 prosím ťa - keď si povedala, že: "tieto spoločnosti nemôžu dávať exekúcie" - koho máš na mysli?

marusia12
23. nov 2017

@kicilanka Písali sme tu k tomu pred pár stranami dosť.