Osobný bankrot ako riešenie enormnej zadĺženosti
Ahojte,
popíšem svoju situáciu . Mám 26 rokov , 2 roboty a dlhy vo výške cca 30-35 tisíc. Ocitol som sa v tejto situácii lebo som upadol do gamblerstva (noe kasíno, tam som nikdy nebol, daytrading a stávkovanie) . To ale tu nechcem rozoberať a bol by som rád ak by to nikto neriešil (viem som hlúpy atď atď) viem, moja rodina o tom vie aj všetko. Problém je že mi banky dali také úvery ktoré na môj plat presahuju výšku akú by som normalne mal dostať. Moje dlhy sú vo výške 1100€ mesačne nasledujúcich 7 rokov (áno, matematicky to nevychádza, najskorší úver skončí tento rok, posledný za 7 rokov, tá hodnota sa pomaly začne znižovať, za cca 4 roky to bude už len cca 600€). Tie úvery však majú enormné úroky.
Moja situácia je nasledovná (2 práce , v jednej zarobím v čistom 1500€ , niekedy aj 1750€ , záleži koľko prace je a a ako sa darí. V druhej mám cca 800€. Dajme tomu teda že mám 1550+800 € . Teda zarábam 2350€ v čistom. Dlhy teda mam vo výške 1100€ plus podnajom + mobil jedlo a chápete kam s tým smerujem.
Ak by som mal v jednej robote plat 2350€ , asi by som nič neriešil a nejako to prežil a doplatil. Ale pracovať 40hodín+20 hodín každý týžden je enormne veľa. Aj keď to zvládam , nie je to niečo čo si viem predstaviť nasledujúcich 5-6 rokov.
Som v tejto situácii lebo som urobil chyby , a pretože banky mi dali úvery vo výškach aké som nemal dostať (v čase sch álenia úverov som zarábal 1250€).
Už takto fungujem pol roka ale už nevládzem. Každý deň myslieť na to čo budr tento mesiac, či sa vôbec budem vedieť najesť.
Veľmi som začal rozmýšlať nad osobným bankrotom. Avšak vôbec neviem či to je dobrý nápad. Moja hlavná robota ma strašne baví, nechcem o ňu prísť, ale ak by som sa vydal touto cestou asi by som o ňu musel prísť.
Vie mi niekto poradiť, čo robiť v tejto situácii. Odísť z práce , ísť bývať k rodičom domov , počkať na to kým mi nabehnú exekúciu, prejde rok a požiadať o bankrot mi pride ako lepšie riešenie ako každý deň stresovať a báť sa čo bude. Rozmýšlam zle? Alebo je nejaka možnost ako sa tomuto vyhnúť? Ak by som vedel splácať miesto 1100€ djame tomu 500 ale dlhšiu dobu tak by mi to stálo za to pokračovať v tomto, ale keďže mám omeškania v registroch tak refinancovanie asi nie je možnosť.
Je tu prosím niekto kto by mi vedel poradiť v tejto veľmi zložitej situácii... už si neviem rady a nechcem práve skončiť jeden deň pod vlakom.... ďakujem.
PS: viem urobil som hlúposť, uvedomuuem si to. Aj napriek tejto veci, som veľmi inteligentný človek. To však neznamená že som neurobil veľkú chybu. Môžete ma súdiť, ale už som to riešil doteraz, tá najťažsia časť je za mnou, povedat to , vyliečiť sa z toho. Teraz chcem zistiť ako pokračovať v normálnom živote aby som si ho aj trocha užil.
Ďakujem.
Aká odpoveď by ťa uspokojila? Akú radu vlastne chceš,keď všetko neguješ? Áno,za chyby sa platí,ako spomínaš,ale nie tým štýlom,že budeš fňukať a všetko negovať. Škoda,že si takto nerozmýšľal,do budúcnosti čo budeš v 40-50tke,keď si sa zadlžil. Sú situácie keď sa musí človek zadlžiť pri chorobách,liecbach,tam by človek mal pochopenie,no tu,"ani z voza,ani na voz". Hľadaj lepšiu prácu v zahraničí,alebo maj dve na Slovensku.
@martin1387 s touto otazkou si tu vosiel do osieho hniezda 😄 toto sa tu riesit neda na tomto fore, tu vacsina zien je ba kraj a nemaju ani paru ani slychu o tom ako sa zije za hranicami ba kraja..
tvoj problem ako som pochopila je hlavne psychika- neviem ti poradit, hlavne sa neporovnavaj s inymi, ktori nepresli tym, cim si presiel ty, aj ked vlastnou vinou (to ale kazdy). Ak budu mat druhi v 30 priatelky rodiny a ty nie, nezufaj. To nic neznamena.
To zahranicie este mozno by nebol zly napad. Robil by si menej hodin za lepsiu placu, ak by si nasiel nieco kde ti ostava po zaplateni ubytovania stale viac nez to, co mas teraz za dve prace. Ale aj tam su samozrejme vydrbavky a velakrat ludia robia 12,16 hodin v zahranici aby zarobili. Cize ktovie ci by to konieckoncov bolo lepsie. Ak citis, ze psychicky to nedavas, zvaz mozno aj psychologa, psychiatra - mozno ti bude vediet pomoct pozriet sa na to z ineho uhla. Velka skoda, ze si bol v mladom veku taky nerozumny, nie si vsak ani prvy, ani posledny. Drzim ti palce, uz len to, ze si svoje chyby uvedomujes a splacas a premyslas nad tym ako sa z toho vyhrabat je velke plus a velky signal tvojho dozrievania, aj ked je to samozrejme tazka situacia.
Ako počítam, mesačne Ti ostáva cca 950 E na stravu, lieky, drogériu a spol. Vážne si z tej sumy nevieš ukrojiť na mimoriadne splátky? Na čo tie peniaze idú?
@sasa1310 vy ale nechápe o čo mne ide. To že to niekto urobí/robí ešte neznamena že to je "jednoduché" , "bezproblémov" ani nič podobné. Vy to hovoríte ako keby to bola maličkosť : "Môj manžel to robil, aj ty to zvládneš"... toto ale nemení nič na tom že to je ultra ťažké, že to je niečo s čím by ste aj vy mali mať problém, lebo neviem koľko máte rokov či váš pán manžel , ale ak ešte z toho nepociťuje následky, tak tie prídu na staré kolená. Preboha ľudia majú zničené kĺby, ruky, chrbtice, kolená atď atď v neskorej 50-tke , dovolím si povedať že 70% ľudí a to 99% pracovalo v jednej práci... áno môžem si za to sám ako to tu už bolo xy krát napísané, ale prosím ak šírite po svete myšlienku že mať dve práce je úplne nič lebo váš manžel to zvládol tak by som to moc nerobil.
@martin1387 ja by som skúsila to zahraničie. Ak by si tam zarobil rovnako ako teraz (samozrejme po zohľadnení prip. vyšších nákladov na ubytovanie, stravu, dopravu a spol) pri 40 hod/týždeň, tak to vychádza stále lepšie. Alebo ti je ľúto, pustiť tvoju hlavnú prácu a preto zahraničie nie? Tá druhá práca je fyzicky náročná? Ešte je super, že tá hlavná práca ťa baví a nie je pre teba až tak náročná. Alebo skús z tých 900 eur ešte niečo prihodiť na splátky úverov, aby si to mal skôr z krku.
Typické pre takýto typ ludi... Nedá sa, nemôžem, nechce sa mi a už teraz viem, čo bude o desať rokov. Slobodný, bezdetný človek, ktorý má zodpovednosť tak sám za seba. Smutne
Refinancuj na dlhsiu splatnost, znizis splatku a mozes upustit z poctu hodin v praci. Ak bankrot, veru dlho si ani nepipnes a prides o robotu, ktora Ta bavi
@doriiis ja som trocha teraz v úžase, nemyslím to v zlom , ale ak by ste niekedy pracovali dve práce (5x8 + 2x10) tak by ste toto ani zo srandy nenapísali. Áno zvládam to, ba ma to až baví, lebo som workoholik. Ale ja to potrebujem vydržat aspoň 5 rokov , nie pol roka na privyrobenie keď nemam peniaze. 5 rokov v kuse , 365 dní (- 30 dní dovolenky ) 335 dní v roku v kuse v práci. Ja viem že si za to môžem sám a neviem čo, ak psychicky nevyhorím, tak ma toto doženie keď budem mať 40 50 rokov.
@martin1387 Myslim si, ze skus viac setrit z tych 950, co ti ostavaju. Splacaj mimoriadne splatky - rovis v korporate - tak aj z rocnych odmien a pod. Ja som ako mlada splacala pozicku na byt v takej sume, ze mi na zivot ostavalo 1000 skk (asi dnes ekvivalent 100eur), vydrzala som to 3 roky - fakt som si vsetko odopierala, ale 3 roky sa to vydrzat da. A inak teraz na "stare" kolena mam tiez 2 prace - jednu klasicku v korporate - tam zarobim 2400 v cistom a druhy v dome seniorov - tam si zarobim podla poctu sluzieb. Teraz v decembri mam 4 sluzby a v januari mam 6 sluzieb. Poznam vela ludi, co ma dve prace.. kvoli buducej hypoteke urcite nechod do bankrotu
Typické pre takýto typ ludi... Nedá sa, nemôžem, nechce sa mi a už teraz viem, čo bude o desať rokov. Slobodný, bezdetný človek, ktorý má zodpovednosť tak sám za seba. Smutne
@doriiis ja fakt nechápem. Absolútne nikde som nenapísal nechce sa mi , ani nič podobné. Ak si vôbec niekto prečíta úvod čo som písal , tak by pochopil že moja otázka bola , či je osobný bankrot hlúposť, či existuje nejaká iná možnosť (napríklad ako tu ľudia napísali zahraničie atď). Ani na sekundu som nespomenul že sa mi nechce. A pardon ale čo iné ma má zaujímať , ak nie budúcnosť. Ja som sa opýtal na niečo, chcel som radu/y. Nikomu tu neoponujem , nenegujem nič. Napísal som že nie, domov ísť nemožem , lebo je to hlúposť. 300€ ubytko v BA sa nevyrovná tomu platu čo by som mal na SS. Nič tu nenegujem, píšem ako to je. Proste je to fakt. Napísal som takisto že si nemyslím že zahraničie môže byť až také výhodné, keďže predsa tam ľudia nezarábajú až take peniaze a častokrát sa tam narobia ako kone . Moja hlavná robota je (pre mňa) nenáročná a zarobím fajn ( na SK pomery) + mám možnosť kariérne rásť/roky praxe na mojej pozícii už sú sami o sebe veľkým benefitom hlavne v mojom veku. Ani jedna z týchto vecí nie je žiadne negovanie. Ak by mi na to niekto napísal že "Kámo v AT zarobíš trojku za 60 hodín týždenne už po odrátaní ubytovania" tak sa rovno pýtam viac. Teraz fakt neviem , 1. Pýtam sa na názor/radu 2. Radu dostanem 3. Dám svoj názor na to, keďže sa snažím nájsť to najlepšie riešenie. Ak by som ale dostal 4. Radu na to čo som napísal a opraví moje "mylné myslenie" tak ďakujem a idem uvažovať o tom. Alebo nechápem veď nie je toto fórum o diskusii ? A ano pardon , ale nesúhlasím s názorom že robiť 2 roboty je "ľahké" to je všetko... ale nemyslím si že za toto ma tu treba ukameňovať. Ono keby to bolo také ľahké, prečo to každý nerobí ? Veď každý (90% SK) by aj zavraždilo za to mať 800-900€ mesačne "grátis" k svojej výplate.
@doriiis ja fakt nechápem. Absolútne nikde som nenapísal nechce sa mi , ani nič podobné. Ak si vôbec niekto prečíta úvod čo som písal , tak by pochopil že moja otázka bola , či je osobný bankrot hlúposť, či existuje nejaká iná možnosť (napríklad ako tu ľudia napísali zahraničie atď). Ani na sekundu som nespomenul že sa mi nechce. A pardon ale čo iné ma má zaujímať , ak nie budúcnosť. Ja som sa opýtal na niečo, chcel som radu/y. Nikomu tu neoponujem , nenegujem nič. Napísal som že nie, domov ísť nemožem , lebo je to hlúposť. 300€ ubytko v BA sa nevyrovná tomu platu čo by som mal na SS. Nič tu nenegujem, píšem ako to je. Proste je to fakt. Napísal som takisto že si nemyslím že zahraničie môže byť až také výhodné, keďže predsa tam ľudia nezarábajú až take peniaze a častokrát sa tam narobia ako kone . Moja hlavná robota je (pre mňa) nenáročná a zarobím fajn ( na SK pomery) + mám možnosť kariérne rásť/roky praxe na mojej pozícii už sú sami o sebe veľkým benefitom hlavne v mojom veku. Ani jedna z týchto vecí nie je žiadne negovanie. Ak by mi na to niekto napísal že "Kámo v AT zarobíš trojku za 60 hodín týždenne už po odrátaní ubytovania" tak sa rovno pýtam viac. Teraz fakt neviem , 1. Pýtam sa na názor/radu 2. Radu dostanem 3. Dám svoj názor na to, keďže sa snažím nájsť to najlepšie riešenie. Ak by som ale dostal 4. Radu na to čo som napísal a opraví moje "mylné myslenie" tak ďakujem a idem uvažovať o tom. Alebo nechápem veď nie je toto fórum o diskusii ? A ano pardon , ale nesúhlasím s názorom že robiť 2 roboty je "ľahké" to je všetko... ale nemyslím si že za toto ma tu treba ukameňovať. Ono keby to bolo také ľahké, prečo to každý nerobí ? Veď každý (90% SK) by aj zavraždilo za to mať 800-900€ mesačne "grátis" k svojej výplate.
@martin1387 ... Osobný bankrot je blbosť. Kvôli 35 000? Veď to je asi desatina toho, čo mávajú ľudia hypotéku.A neplatia ju 7 rokov ale 30 rokov. Sa spataj trošku. Osobný bankrot ti zahata cestu do budúcna. Nie si na tom vôbec tak zle, aby si uvažoval o bankrote a osobne si myslím, že by to v tvojom prípade ani nešlo.
Tak uber z tej druhej práce, síce zarobis menej ale budeš mať viac voľna. Aj keď fakt neviem, čo viac by si ešte chcel. 8 hodín denne úplná pohoda. Alebo si tú prácu čo máš 2x10 ak sa dá rozloz na viac dní cez týždeň a budeš mať víkend voľný.
@martin1387 ... Áno a takisto by veľa ľudí vraždilo zato, aby mali cca 900 € mesačne iba na seba. Ešte 200 by z toho odložili. Kamoško, ak nevieš sám vyžiť z skoro 1000 € tak niečo robíš sakramentsky zle. Cigarety, pivko, sú?
@martin1387 ja by som skúsila to zahraničie. Ak by si tam zarobil rovnako ako teraz (samozrejme po zohľadnení prip. vyšších nákladov na ubytovanie, stravu, dopravu a spol) pri 40 hod/týždeň, tak to vychádza stále lepšie. Alebo ti je ľúto, pustiť tvoju hlavnú prácu a preto zahraničie nie? Tá druhá práca je fyzicky náročná? Ešte je super, že tá hlavná práca ťa baví a nie je pre teba až tak náročná. Alebo skús z tých 900 eur ešte niečo prihodiť na splátky úverov, aby si to mal skôr z krku.
@anonym_6633f0 ďakujem. Áno , veľa som rozmýšlal nad zahraničím, jazyk pre mňa nie je problém. Ale áno práve fakt že moja práca je to čo ma napĺňa a nie je ťažká , tak to je veľmi silný protovník mojím myšlienkam ísť do zahraničia. Keď som bol mladší , chcel som strašne ísť, ale doba sa zmenila a už ani zahraničie nie je až tak "super". A áno , aj v zahraničí keď zarobia ľudia 2 a pol tisíc, často to je aj s nadčasmi teda nie za 40 hodín, aj keď asi stále menej ako 60. Ak by som vedel o práci kde reálne mám šancu zarobiť 2700-3000€ , tak by to určite stálo za to, ale za menšiu sumu pri tom akú mám dobrú robotu( ona je super pre mňa, 90% ľudí by to nedávalo podľa mňa, ale to je kvôli mojej povahe).... a čo sa týka druhej roboty , tá už je fyzicky náročnejšia , jedná sa o obyčajné vykladanie potravín. Pracujem tam ale na polovičný úväzok takže mám benefity ako Vianoce,multisport, poukážky atď. Narozdiel od mojej roboty ale žiadna zodpovednosť a vôbec netreba využivať hlavu. Takže sa mi to tak dobre vyrovnáva že 5 dní pracujem hlavou , žiadna ruka, cez víkend vypnem hlavu a robím rukami.
@martin1387 ... Osobný bankrot je blbosť. Kvôli 35 000? Veď to je asi desatina toho, čo mávajú ľudia hypotéku.A neplatia ju 7 rokov ale 30 rokov. Sa spataj trošku. Osobný bankrot ti zahata cestu do budúcna. Nie si na tom vôbec tak zle, aby si uvažoval o bankrote a osobne si myslím, že by to v tvojom prípade ani nešlo.
Tak uber z tej druhej práce, síce zarobis menej ale budeš mať viac voľna. Aj keď fakt neviem, čo viac by si ešte chcel. 8 hodín denne úplná pohoda. Alebo si tú prácu čo máš 2x10 ak sa dá rozloz na viac dní cez týždeň a budeš mať víkend voľný.
@doriiis ďakujem. Toto je presne to , na čo som sa v prvom rade pýtal. Ale ešte pripomeniem 35 000 sú požičané peniaze čo musím splatiť, tam nie sú zarátané úroky. To už sme potom pri oveľa vyššej sume.
@martin1387 ... Áno a takisto by veľa ľudí vraždilo zato, aby mali cca 900 € mesačne iba na seba. Ešte 200 by z toho odložili. Kamoško, ak nevieš sám vyžiť z skoro 1000 € tak niečo robíš sakramentsky zle. Cigarety, pivko, sú?
@doriiis ja som nepovedal že neviem vyžiť, skôr že neviem ako tak žiť (po mentálnej stránke). Ono jedna vec je robiť od vidím do nevidím lebo mám doma dieťa a to ma poháňa, robím to z toho dôvodu atď a druhá zarábať viac ako 98% SK a snažiť sa vyžiť z 800€ ... potom už psychika dostáva enormne zabrať... ale to sa proste nedá vysvetliť, to pochopí len človek čo bol v takej situácii. A áno ja si to dávam celé za vinu, ale to práve tiež nepomáha celej tej veci. A potom je vyhorenie pár dní za rohom.
@doriiis a nie nikdy v živote som nefajčil a ani nepil . Mám 26 rokov a za život som vypil možno 1dc alkoholu (vrátane piva) a cigaretu ani nepotiahol.
@martin1387
V súčastnosti je taka doba že sa nedá nič plánovať v anglictine sa povie " one day a rooster next day feather duster " v preklade jeden deň si kohút a druhy si prachovka
z chvosta. Využiť systém na maximum zbanktovovat a ísť ďalej poznám ľudí čo zbankrotovali niekolkokrat a nič sa nedeje ako môj právnik skonstatoval to treba skusit a spraví ta to ostrazitejsim. To nie sú rady to je len konštatovanie z minulosti.
@martin1387
V súčastnosti je taka doba že sa nedá nič plánovať v anglictine sa povie " one day a rooster next day feather duster " v preklade jeden deň si kohút a druhy si prachovka
z chvosta. Využiť systém na maximum zbanktovovat a ísť ďalej poznám ľudí čo zbankrotovali niekolkokrat a nič sa nedeje ako môj právnik skonstatoval to treba skusit a spraví ta to ostrazitejsim. To nie sú rady to je len konštatovanie z minulosti.
@anonym_fc909f a to dostane osobný bankrot, keď príjem na platenie svojich záväzkov má? Keď nemá exekúcie a všetko platí? No nie
@anonym_fc909f a to dostane osobný bankrot, keď príjem na platenie svojich záväzkov má? Keď nemá exekúcie a všetko platí? No nie
@sasa1310 aby sme sa pochopili, ak by som sa odhodlal ísť touto cestou, začal by som neplatiť dlhy, z roboty odišiel keďže by mi vedeli dať zrážky zo mzdy. Akonáhle by prišla exekúcia, od toho momentu rok a mohol by som požiadať o bankrot. Či mi ho schvália je vec ďalšia, ale jasné že neostávam v praci pokiaľ by som išiel touto cestou.
@sasa1310 aby sme sa pochopili, ak by som sa odhodlal ísť touto cestou, začal by som neplatiť dlhy, z roboty odišiel keďže by mi vedeli dať zrážky zo mzdy. Akonáhle by prišla exekúcia, od toho momentu rok a mohol by som požiadať o bankrot. Či mi ho schvália je vec ďalšia, ale jasné že neostávam v praci pokiaľ by som išiel touto cestou.
@martin1387 aha, tak super. Môžeš teda opäť začať stávkovať. Však bankrot to vyrieši.
@martin1387 odisiel by si z roboty a co potom? Ked ta praca, ktora je pre teba lahka a 2dni v tyzdni mas povedzme narocnejsiu pracu, nici po psychickrj stranke, tak ta minimalne rok bez prace a bez istoty , ci ti banktort schvalia, nebude nicit po psychickej stranke? Co budes robit? Este doma pri rodicoch? Mas istotu, ze nebudes psychicky opat nalomeny a nesklznes ku gamlerstvu? A potom sj tak dostsnes stopku na hypoteku, tak rovnako nebudes nic vlastnit... mas perspektivnu pracu, kde ti pojde plat hore. A teda mozes davat mimoriadne splatky. Mozes ubrat z druhej prace a uskromnit sa aj hned. Mozes zacat navstevovat psychologa, aby ti pomohol zmierit sa so situaciou, aby si to lahsie zvladol. Mala som 2 prace. Sice len 2 roky, ale keby mi nepribudli ine povinnosti, mala by som ju ovela dlhsie.
@martin1387 ... Tak týmto si to zaklincoval. Tu je škoda čokoľvek radiť . A hlavne, že sa nás snažis presvedčiť , ako sa ti chce. Tak to urcite
Dievčatá, škoda reči.
@anonym_2df628 ... Nuž, dopláca na svoje nezodpovedne správanie v minulosti. Slobodný, bezdetný človek nezvláda dve práce? Ako je možné, že mnohé ženy s dvoma, troma deťmi to zvládajú a človek, čo má všetok čas sveta to nedáva?
@doriiis zalezi od povahy oboch prac.Je rozdiel robit a zarabat "hlavou" a rozdiel makat fyzicky.Az neskor doplnil ze zaraba "hlavou" v jednej praci, tak to by mohol zvladnut.
@martin1387 ... Tak týmto si to zaklincoval. Tu je škoda čokoľvek radiť . A hlavne, že sa nás snažis presvedčiť , ako sa ti chce. Tak to urcite
@doriiis ja už normálne nevládzem. Po 5 hodinách zisťujeme že celá tato diskusia bola okolo bankrotu a vy teraz zistíte , že na to aby som mohol požiadať o bankrot by som musel nepracovať. Huh ? To vážne ? Myslím si že každý rozumný človek hneď pochopil. Ako mám asi požiadať o bankrot keď mám 2300 € plat ? To teraz vážne ?
@doriiis ja už normálne nevládzem. Po 5 hodinách zisťujeme že celá tato diskusia bola okolo bankrotu a vy teraz zistíte , že na to aby som mohol požiadať o bankrot by som musel nepracovať. Huh ? To vážne ? Myslím si že každý rozumný človek hneď pochopil. Ako mám asi požiadať o bankrot keď mám 2300 € plat ? To teraz vážne ?
@martin1387 .... Nehnevaj sa, ale tvoje rozmýšľanie je jedna veľká hanba a prúser. Tak do toho! Prestaň pracovať úplne, hni doma a čakaj až sa dostaneš do väčších 💩 ako si teraz. A pri tom ničnerobení dúfaj, že neprepadnes naspäť stávkovaniu. Úžasná logika, fakt.
@doriiis a áno chce ... ak by sa mi nechcelo , asi by som to takto neťahal 7 mesiacov. Prepáčte mi , ale tu vôbec nejde o to čo sa mi chce čo sa mi nechce. Tu ide o to ktoré z rozhodnutí bude mať najlepší vplyv na moju budúcnosť. Ak by bol bankrot lepšie riešenie , pardon áno či sa mi chce nechce uvažoval by som o tom. Ak nie je , nemám čo riešiť a idem ďalej... ale vidím že vy ste nepochopili o čo tu ide. Vy ste si ma opísali ako človeka ktorému sa "nechce" a idete si za svojím...
@doriiis a áno chce ... ak by sa mi nechcelo , asi by som to takto neťahal 7 mesiacov. Prepáčte mi , ale tu vôbec nejde o to čo sa mi chce čo sa mi nechce. Tu ide o to ktoré z rozhodnutí bude mať najlepší vplyv na moju budúcnosť. Ak by bol bankrot lepšie riešenie , pardon áno či sa mi chce nechce uvažoval by som o tom. Ak nie je , nemám čo riešiť a idem ďalej... ale vidím že vy ste nepochopili o čo tu ide. Vy ste si ma opísali ako človeka ktorému sa "nechce" a idete si za svojím...
@martin1387 žiadna normálna baba by nechcela chlapa, ktorý si prešiel osobným bankrotom. Jedine rovnako blbá ohľadne financií
@anonym_2df628 ... No jasné, že by mohol. Ale jednoducho nechce. V tom je celý problem
@doriiis a je to tu zase... nechce sa mi :D ... keby mi bankrot "ušetril" 4 roky práce a "zarobil" 10 000 € v porovnaní s tým že si to odrobím, čo by bolo úplne no brain rozhodnutie , tak vy by ste aj tak napísali : "Nechce sa mu, zbytočne komentovať"....
@martin1387 ... Uvedomujes si, že týmto štýlom ( neplatenie, exekúcia, bankrot) celý tento problém natiahnes na viac rokov ako 7? Si myslíš, že exekúcia sa dáva hneď jak neplatis? Tam rataj minimálne rok, dva kým k tej exekúcii prídeš + plus rok exekúcie. Ak dovtedy nezmenia zase zákony. Okrem toho na ďalšie úvery alebo hypotéku v budúcnosti môžeš zabudnúť. A pri bankrote tiež musíš zložiť nejakú sumu a potom splácať.

@sasa1310 vy ale nechápe o čo mne ide. To že to niekto urobí/robí ešte neznamena že to je "jednoduché" , "bezproblémov" ani nič podobné. Vy to hovoríte ako keby to bola maličkosť : "Môj manžel to robil, aj ty to zvládneš"... toto ale nemení nič na tom že to je ultra ťažké, že to je niečo s čím by ste aj vy mali mať problém, lebo neviem koľko máte rokov či váš pán manžel , ale ak ešte z toho nepociťuje následky, tak tie prídu na staré kolená. Preboha ľudia majú zničené kĺby, ruky, chrbtice, kolená atď atď v neskorej 50-tke , dovolím si povedať že 70% ľudí a to 99% pracovalo v jednej práci... áno môžem si za to sám ako to tu už bolo xy krát napísané, ale prosím ak šírite po svete myšlienku že mať dve práce je úplne nič lebo váš manžel to zvládol tak by som to moc nerobil.
@martin1387 vies co,podla tvojich komentov,nechcem,nejde,neda sa.Vsetko negujes,co ti zeny napisu,na vsetko mas odpovede.