Osobný bankrot - skúsenosti

david_123
16. feb 2016

Ahojte, chcel by som sa opytat ci mate niekto skusenost s osobnym bankrotom. Uz dlhsiu dobu ma obhanaju exekutori a to co viem splatit z mojej mzdy nestaci ani na uroky. Zacalo sa to tym ze som rucil kamaratovi za uver a ten ho prestal splacat. Takto sa to zacalo nabalovat. Niekde som sa docital o moznosti osobneho bankrotu. Pozeral som si aj nejake stranky (mojbankrot.sk, a pod.) a aj ked to vyzera zaujimavo, nemam s tymto vobec skusenost. Uz to z Vas niekto absolvoval a co vsetko to zahrna?

janette321
16. feb 2016

to je akože reklama na tú stránku ?

tajka1986
16. feb 2016

@david_123 ked si si pozeral uz nejake stranky,mas tam presne postupy co treba robit. Tak naco sa pytas na skusenosti. Idem a spravim co treba(ak teda nemas inu moznost) ale isto si vycital, ze aj na "skrachovanie"potrebujes prachy. A este mi neda...snad si sa poucil a uz rucit nikomu nebudes 🙂

guinevre
16. feb 2016

@david_123 precital si si o tom na tej stranke, a co si si vlastne precital? Cennik konzultacii? Lebo len to tam maju, ziadne ine "rady" a "postupy". Inymi slovami, lezie mi na nervy akykolvek marketing, a asi najviac tento podly soft marketing co si prave urobil.

david_123
autor
18. feb 2016

Nie, toto neni ziadna reklama na tu stranku, ani podly soft marketing ci akokolvek to chce hocikto nazvat. Cital som aj drs.sk alebo oddlezenie.net, proste tych stranok je niekolko. Ci ma dakto skusenost som myslel tak ze ci to uz niekto absolvoval a teda ci po 3 rocnom osobnom bankrote mozu veritelia dalej exekuovat alebo maju smolu. Lebo v niektorych clankoch pisali ze to nie je uplne iste

tim_tvojpravnik
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marusia12
16. mar 2017

@david_123 osobný bankrot napríklad neplatí pri splácaní bankám... ten dlh ti zostáva aj po bankrote.... čiže do bankrotu spadajú len niektoré dlhy. Zčasti si treba uvedomiť, že veľa dlhov je zbytočných... napríklad nebankovkám sa venuje už veľa kdejakých spoločností a aj sám sa s nimi dokážeš dohodnúť... ak si už splatil istinu. Opakujem sa... ale všetko je o tom, či chceš.

marusia12
16. mar 2017

@tim_tvojpravnik
Dajte prosím aj rovno cenník... zbytočne tu reklamujete.... a tiež sa len priživujete na nešťastí iných.... že? Hold... na SR je to tak... ľudia nižšej inteligencie si to nevedia urobiť sami, tak prečo by som ich nezdieral.... no nie?

tim_tvojpravnik
16. mar 2017

@marusia12 prosim, neurazajte nas, ked nepoznate nasu cinnost, ze sa na niekom prizivujeme. Vzhladom na Vase obvinenie asi neviete, ze navrhy uz moze robit len Centrum pravnej pomoci, takze neviem kto a za co chce pytat peniaze. Naozaj, vazte slova.

mandala77
16. mar 2017

@david_123 pozri toto: http://www.centrumpravnejpomoci.sk/potrebujem-p...
Centrá právnej pomoci teraz toto robia, prijímali aj nových zamestnancov, lebo majú veľmi veľa žiadostí práve ohľadom toho osobného bankrotu. Tam Ťa navedú, ako postupovať. Na tej stránke sú aj kancelárie miest, kde na Slovensku pôsobia. Dnes bola aj info o tom v rádiu.

gretula1975
15. júl 2017

@marusia12 a to si ako na to dosla ze neplati osobny bankrot voci bankam? to sa mi nezdá.

marusia12
15. júl 2017

@tim_tvojpravnik bu bu bu 🙂

marusia12
15. júl 2017

@gretula1975 je to samozrejme blbosť....

nikita500
23. sep 2018

Teraz so v konkurze. Vybavovala som osobný bankrot. Treba ísť na Centrum právnej pomoci. Dajú vám tlačivá ktoré vypíšete všetky exekúcie a zoznam majetku.. Odovzdala som ich osobne. Právnička mi povedala že dlhý sú vysoké tak že odporuča konkurz na majetok. Centrum právnej pomoci sám všetko vybavuje a dáva na súd. Nepotrebujete žiadne peniaze ale chcú po vás 500 EUR v podobe splátok 16 eur. Čakala som na rozhodnutie súdu z hrubá dva mesiace a ozval sa mi už aj právnik konkurzu kde som musela podpísať doklady čo vlastním a čo už nemám. Robím znalecký posudok lebo vlastním 1/4 rodinného domu. Povedal že keď dom sa zmestí do 40 000 EUR, tak 10 000 je moja odpočítateľná položka takže by som bol vysmiaty a nezaplatil už nič. Ale keby bolo hodnota domu vyššia tak musím dorovnať zbytok. Čiže všetko delené štyri. A keby tak vyšlo že štvrtina domu by bola po povedzme 12 000 tak 2000 musím zaplatiť alebo štvrtinu ponúkne na predaj. Ale dal som mu otázku kedy budem odlženy tak povedal,,,, vy ste už plné oddlžena a som čistá vo všetkých registroch!!!!! Bola som prekvapená že tak je.. Prišiel mi list zo Zdravotnej, Sociálnej poisťovne z inde kde sa uvádza že nedlžim im už nič a to zo všetkých iných inštitúcií.. Som čistá bez dlhov už teraz. Asi toľko.

kaja30
16. okt 2018

@nikita500 ako som sa dočítala - dlhy zostávajú , len sa stali nevymáhatelné a budete vedená ako rizikový občan ak by ste sa snažili niečo vybaviť na splátky či podobne , nedostanete už nič

larinka7
1. mar 2019

@nikita500 Prosim Vas,mate už ukončený konkurz?A trebalo predat štvťku domu?Prosim ak možte,dajte odpoved.Dakujem-