Partner chce druhe dieťa a ja nie
Ahojte. Asi sa potrebujem iba vykecat alebo som fakt priserna matka.. Partner ma vcera ovnil ze ma materska obtazuje. Nas syn ma 4 mesiace a on stale melie o 2 dietati. Naly bol prve 3 mesiace uzasny vydrzal v postielke. V noci sa budil len raz.. Proste super. Ked otecko zacal o druhom aj som v duchu vybrala meno. Ale krpec sa ako 3-mesacny zmenil. Spi len v kociku ktory sa musi hybat. Budi sa po hodine a v noci aj 6 krat. Je nervozny.. Cumel nikdy nechcel. Chce sa nosit co nevladzem lebo mam slabe ruky. Pred kazdym krmenim chyti hisak. Uspat ho vecer trva 3 hodiny minimalne. Vcera som uz bola fakt vycerpana. Spotena lebo malemu bolo teplo. Lepkava od mlieka s neumytou hlavou.. Zaspaval na 4-krat. Proste som oteckovi povedala ze druhe dieta nechcem.. Ze obcas nezvladam ani to prve.. Kedze on ho hlavne naucil nosit sa po byte. Najprv zacal o tom ze to je uloha matky... Potom ze maly bude bez surodenca sam na svete....ze to mam urobit aby maly niekoho mal. Nakoniec vyhlasil ze ma materska otravuje.. A zaspal. Pritom on chodi domou cca o 17:00 a je s malym max 3 hodiny. Cim to je ze maly tak otocil ?? Je to iba neaka faza ??? Ako ho naucit zaspat ??? Ako to zvladate s dvoma.. Mimochodom partner ma 38 a ja 30 .. Druhe dieta chce do dvoch rokov.. Inak uz bude vraj pristary.. A pritom ho neake otcovstvo chytilo iba pred rokom. Dovtedy ani pocut...
@evalin88 Hlavne kľud a nohy v teple.🙂 Jasné, že keby začal v tejto situácii o druhom, tak lopatou po hlave. Zaves mu malého cez víkend, ty si oddýchni a v noci ho presvedč aspoň na tri čísla a uvidíš.🙂
@evalin88 nozmalny stav. mozno malemu uz idu zuby .... sadni si ku chlapovi, daj mu kavu (so slahackou) a povedz, ze TERAZ si unavena a o druhom babatku sa ZATIAL nebavte. ze dva roky je casu dost a ze nech temu otvori o rok, nech ti da vydychnut, nech sa aj tvoje telo spamata z tehotenstva a najdes si so synom system.
ked nebude v praci, tajk ho poporos, nech ku malemu v noci vstava on aspon raz do tyzdna, ze ty potrebujes spat viac ako hodinmu v kuse a potzom zas hore dalsiu hodinu s dietatom ...
tento stav je aktualne plynuci z tvojho zufalstva a vycerpania (ale predstav si, ze su deti, ktore takto spavaju od narodenia .... ) skratka maly sa upokoji, najdes si system a bude lepsie. drzte sa.
Tych faz bude este vela, teraz to len zacina.. moja mi prespala 5 mesiacov celu noc, potom ju chytili nocne desy, neskor sa budila aj 7x za noc, uspavanie 2h a hore za 20min, teraz nam robi nocnu prepadovku 🙂 otazka na teba: kedy ho chces nosit na rukach, ked bude mat 10 a uz sa bude citit trapne ked ho budes chciet bozkat? Myslim ze je zavcasu hovorit o druhom dietati a vyjadrovat sa chcem ci nechcem.. este ste si "nic" s nim nezazili.. zuby, prve teploty, choroby, sople.. a co by ine dali za to, keby im muzi domov chodili o 17,00..
Je to len fáza, moja sa ako trojmesačná zmenila na totálneho čerta, bol to masaker, ale teraz má 5 mesiacov a už je znova poklad, neboj, to prejde 🙂 a potom príde ďalšie zlé obdobie a aj to prejde a tak stále dokola 🙂 presne, ako ti radili vyššie, nechaj malého aspoň na jeden celý deň mužovi, lebo oni nemajú tušenia, čo je to s deťmi, keď sú celý deň v robote
Keby mi muž 4 mesiace po pôrode začal basnit o druhom dietati tak ho pošlem bez milosti do riti, je normálny?? Doteraz mal čas a teraz to chce dobehnúť či ako?? Ak nemáš antiku,radšej si ju rýchlo nasad,lebo chlapec je nejaký rychly..
A co je padnuty na hlavu? Ak chce teraz druhe, tak nech ostane on na materskej. Nech si to skusi. Su deti, o ktorych cely den ani nevies, su deti, ktore, jedno co robis, su stale nespokojne a este su tu tie rozne tazke fazy.
Rok vekovy rozdiel je samovrazda. Ja som tak za 3-4 roky. To je najlepsi vek.
A ked sa bude citat o 1-2 roky stary, tak to uz je stary teraz. Boooooze, niektori chlapi su fakt na hlavu.
Nas bude o par mesiacov o jedneho viac. Najmladsia ma presne 3 roky. Muz bude mat pri porode takmer 44,5 roka. A stary sa neciti.
A inak, chodi domov o 17tej? Ved to je super cas. Daj mu diata na 3-4 hodiny, najlepsie kazdy den a ty si chod "vyrazit". Nech si to skusi uplne sam.
Moj chodi domov v lesom pripade na vikend. Inak je stale na cestach. Raz by mi povedal, ze ma materska (aj ked uz davno nie som na materskej a som tak isto pracujuca amo on) obtazuje. To by video ten bengal.
Otecko sa mi pomahat snazi.. Ale ked sa mu maly zobudi alebo je nervozny.. Hned ma zobudi. Cez vikend chodi vozit kocik. Nevstaval k nemu nikdy lebo vraj nema prsia.. Vcera som uspavala na rukach.. Ako skoro vzdy a otecko sedel s mobilom v ruke. Mal na haku. Mozno preto som ho zrusila s druhym dietatom. Isla som si lahnut a on ze zasluzis si medailu.. Si ju moze strcit....
Moj maly ma o par dni 6rokov je jedinacik a tak to aj ostane. Nebudem mu robit surodenca ked sa nato necitim. Tych faz bude este vela, viem ta pochopit moj maly do 5rokov nespal. Doslovne nespal prvy pol rok prereval od rana do vecera zevraj si cvici pluca😂😂😂, potom isli zuby nie po jednom ale po 3-4naraz to bol dalsi masaker, v roku a pol sa rozhodol ze ked uz je v noci kazde dve hodky hore tak cez den tiez nebude spat. V toku a pol sme zrusili poobedny spanok a kocik. Vecerne uspavanie trvalo 2-3hodiny do 5rokov. Je jedno ci som sa snim hrala, ci sme behali, lyzovali proste on sa vecer podla dr potreboval zbavit emocii stylom ze reval😂
Tak s takymto pristupom by som mala druhe dieta tak o 5 rokov, myslim z manzelovej strany. Ty si reagovala uplne v pohode. Nemate niekoho v rodine kto ma male dieta okolo roka? Dones ho domov a nechaj muza s tym malym aj s tym vasim, cely den, a potom sa ho opytam,ci chce hnee dalsie dieta.
@evalin88 moja 1. Si normalna zena 2. Na druhe je skoro .3. Setri si nervy toto je len zaciatok 4. Daj mu nurofen alebo paralen capiky idu mu zubky 5. Ziaden kocik ziadne ruky nie si otrok nech bars aj chvilku poplace. Ja mam 2. U nas su obdovia aj take ze malu krmim a pritom aby bolo chvilku ticho maleho nohou hybem kocik. Ale to len vazne ked uz sa inak neda. Inak aj poplace chvilku v postielke. Nuz hold aj dalsie dietko potrebuje jest a to aj domace prace porobit. Da sa to proste deticky su niekedy take. Bud rada ze manzel pyta dalsie. On sa len boji ze dalsie nebude. Vysvetli mu ze si za dalsieho ale proste potrebujes aj jeho pomoc a aj cas. Moj je naopak :( Ak bude doma,daj mu maleho uspat nakrmit pobavit a ty si zatial umy hlavu,osprchuj. Ak sa boji nech je pri nom na posteli. Na rukach ho drzat teda nemusi. A on ti NEPOMAHA. Manzel riesi SVOJE dieta rovnako ako ty. Neboj sa tych 15 minut to zvladne aj keby vrieskal ako pavian malemu nic nebude. Nrch vidi tatik co to je ;) oni to chlapi potrebuju. Potom ti povedia : a hovoril som ti ze ty to doma mas jednpduche? Odkedy strazil oboch nas tatik vidi co to je
Tak takto.... kazdy z vas ma nejake dobre aj horsie argumenty pre svoju pravdu.... styri mesiace po narodeni dietata by som nechcela otehotniet ani ja.... Mam tri deti s rozdielmi po tri roky plus minus.... kazde dieta ma nejake obdobia - aj toto co prezivas je obdobie....
A ze chodi domov o 17.... no moj ked pride pred 19. tak to je na oslavu.... napriek tomu svojho muza a deti milujem.... materska je pre mna naozaj dovolenkou .....
Ja viem ze to znie lahsie ako sa to spravi, ale daj sa do kludu, nestrielaj po manzelovi... ked povie, ze chce dalsie dieta, tak odpovedz, ze ano, jedneho dna tak o dva roky....
Tvoj postoj je to klucove, co ovplyvnuje vsetko.... a ak diskutujete, diskutujte vecne bez prehnanych emocii....
@evalin88 môj malý ma teraz rok aj dva mesiace. Do pol roka prespal celú noc a cez deň ani plakať nevedel. Jedine mal problém malo jedol čo mu zostalo až doteraz. Môj muž chodí domov okolo 7 mej, o pol ôsmej idem kúpať malého a uspavat. Takze celý deň som s malým ja. Nikdy v noci nevstaval k malému ani keď bol chorý, od pol roka sa budí 1-2 x cez noc a ja som už na prášky. A samozrejme cez deň variť starať sa o dom.. Pôrod som mala 27 hodín ťažký jak sviňa problémy s kojenim, dva mesiace celé dni s odsavackou v ruke lebo malý nechcel ťahať. Maximálne v nedeľu ide s ním na hodinu babke lebo varím
Muž je jedináčik a asi aj preto to je takto. Dieťa chcel, ale hrať sa s ním ho nebaví. Materiálne nás zabezpečuje to nemôžem povedať ani slovo ale radšej by som sa uskromnila aby s nami bol viac. Na základe zlého pôrodu a tohto môjho malého ktorý je strašne náročné dieťa, som nechcela druhé alr stále sa presviedčam o tom ze bide lepšie keď budú dvaja aj sa časom pohraju akurát prvý rok bude teror na stíhanie. Už som sa zmierila s tým že sa to nezmení.
Uvidíš možno keď bude starší malý tak budú spolu niekam chodiť.. Prepáč za dlhý výlevy,len som chcela povedať že ťa plne chápem a že nie si sama
@elizita mne nosenie nevadi.. Akurat mam hrozne slabe zapastia.. A maly chyta fazy ze vobec nechce lezat a ukludni sa iba ked stojime pred zrkadlom v kupelni. Akonahle ho polozim spusti nanovo.. Navyse ho krmim na vankusi kym lezi. Nakloneny a key nechce lezat tak ani jest.. Uvazujem o nosici...mozno by to riesil aspon vecer.
Nádych, výdych. Je to len fáza. Aj vy sa hádate, lebo ste unavení obaja.
Presne si toto všetko pamätám 9 mesiacov dozadu, to akoby si o nás písala.
Tiež mala začala strasne zle spávať od tretieho mesiaca. Treba len vydržať, začalo sa to zlepšovať ked mala pol roka. Odporúčam kúpiť hačku, nam veľmi pomohla, ked drobec spí v idúcom kočíku tak aj hačka by mala fungovať.
Druhé dieťa neriešte teraz vôbec. Počkaj ked začne lepšie spávať a potom uvidíš. Veď to nemusíte stihnuť do nejakého časového limitu.
A muža viac zapoj. Mne neskutočne pomohlo, ked zacal malú uspávat aj on, ja som síce za ten čas upratovala, alebo čosi, ale ten pocit, že nie je všetko na mne bol na nezaplatenie.
@evalin88 takze syn ma 4 mesiace a vy ste s muzom este nesexovali? zahada vyriesena, tvoj muz chce v prvom rade t*tkacku a nie ze dieta... ale kedze zena mu neda, tak zarozmyslal ako na teba citovo pojde a jedine co mu s plnymi gulami napadlo je presvedcit ta na sex druhym dietatom 😀
ps. rychle sa spamataj nez sa z temy "muz chce druhe dieta" stane "muz ma asi podvadza"
ps2. hlavne ze maly bol zlate dieta tie 3 mesiace... co si vtedy robila? luxovala? zeny a VAM ten sex nechyba???
Je to normalne...deti a v takom malom veku sa kazde 3mesiace menia 🙂 kupte satku alebo ergonosic...a ruky mas volne a mozes ho nosit vkuse... pravdu povediac mam rozdiel medzi detmi 6 rokov a isto by som to nemenila... ja by som nedala 2 take male deti alebo len velmi tazko... :D obdivujem matky co to zvladaju lavou zadnou...
zacni sa starat aj o muza po sexualnej stranke... viem ze je to pri kojeni tazke...kojila som 23 mesiacov... ale ked nemas naladu na sex urob mu aspon fajku... urcite to odceni :D viem ze si unavena a vsetko ale proste aj muzi maju svoje potreby a ked mu ich nesplnis ty splni mu ich ina...taky je zivot...
Uplne ta chapem,ked nechces o druhom dietatku ani pocut....som v podobnej situacii!syn ma 8 mesiacov,prve 4 mi preplakal kvoli silnym kolikam,ktore potom odisli,my sme sa potesili a v tom zase place,mrztost,vreskot....ze ASI zubky,ze to normalne....ale zub ani jeden a on stale taky uplakany,stale by len na rukach sa nosil,nedajboze ho na chvilu polozim alebo sa vzdialim,noci cista katastrofa,kazdu chvilu sa budi,vstavame uz medzi 4-5 rano,cez den problem uspat-to taky plac,ze uz susedia na mna zvlastne pozeraju,kocikovanie u nas nema uspech,nosit v nosici tiez s placom....muz je v praci od 6.-18.....kazdy vravi,ze treba vydrzat,ze to prejde,ale kedyyyy???tiez mam problemy so zapastiami,bolesti,trpnutia ruk,len zuby zatinam....a nie si zla matka ked nechces druhe babo,ked to tak necitis l,neobvinuj sa z toho!Ja som muzovi jednoducho oznamila-chces druhe dieta?tak s druhou zenou,bodka!!!
@evalin88 nosic urcite zvaz , mna to pri prvom zachranilo. A tvoj chlap je s prepácením debil, však jemu sa hovorí ked takmer nemusi nič robit doma. Ja som chcela druhe az ked maly bude v skole nuz ale nevyslo :D no Gabko uz spi celu noc a cez den sa vie zabavit aj sam a ak ma Danko zly den tak ho dam do satky a je klud...A to som mala pri Gabkovi ked bol maly to iste co ty, on bol strasne narocne dieta, Danko je za odmenu
Starý v 40? 😂😂😂 veď najlepší vek na druhé dieťa,keďže prvé už máte a bude väčšie.
My čakáme druhé po 10rokoch a sa totálne tešíme a môj ma 40,dieťa keď sa narodí bude mať moj o mesiac 41r a vôbec vek neriešime,ja mam 30.
Ak sa nato necítis treba to tvojmu povedat a aj mu povedz to,že si skoro spomenul na dieťa čo i to prvé,že si mal skôr prepočítať kedy deti a nie že on si spomenie v 38r na prvé a ihneď druhé ... toto nieje normálne chovanie.
A s tvojím prckom je to iba obdobie,ktoré prejde a bude dobre.
@evalin88 na klby/kosti si daj makovy olej - obsahuje "tony" vapnika. mne pri kojeni strasne pukalo v klboch ... vypila som (kazdy den lyzicu) malu flasku a pomohlo neskutocne. kojenie odvapnuje ...
a teda - ano, on chce sex. odmietnutie, ze o 2 hod vstavam? tak si dam 5minutovku. po dlhom cakani aj tak viac nevydrzi ;) on je nezvozny, ze si nevrzne.
Hlavne klud. tvoje dietatko sa teraz zacina "prebudzat" k zivotu. Viac ho vnima, chce spoznavat aspon pohladom, ked sa este same nehybe. Prejavuje sa ako osobnost, do toho zubky....je to velmi narocne obdobie aj pre dieta ale hlavne pre mamu. Su lepsie dni a take horsie ako si sama opisala. Niektori manzelia deti vidia len spat, ini chodia na tyzdnovky, ini su s detmi rovnako ako mama. Zial neda sa to nastavit uplne idealne. S manzelom sa o druhom babatku este nehadajte. Budte radi, ze toto je zdrave a pockajte kym troska povyrastie. Potom sa dohodnete. O rok mozes mat uplne iny pohlad. A on mozno tiez 🙂 Nechajte tomu dozriet cas. Viem, ze je to tazke ale skuste sa venovat aj jeden druhemu.....Len drzim palce aby ste to cele spolu zvladali.
Je to normalne, deticky si prejdu viacerymi fazami, kym pojdu do skoly, este vas cakaju kadejake veci. A skus to partnerovi vysvetlit, ze jednoducho nevies ako by si teraz zvladala dve deti ked je maly taky mrchavy a podobne. Normalne bez hadky hlavne. Proste mu povedz, ze teraz si to nevies predstavit, mozno ked bude maly vacsi
@evalin88 🙂nechcem byt zla ani sa ta nejako dotknut ale stary uz je teraz nie to este o 2 roky, myslim na dieta na babatko.
A hlavne co on bude stary, co take do toho mota kedze evidentne sa o dieta nestata a je s nim max 3 hodky denne, too sa mu lahko vravi.
Ja mam dve deti skoro 3 rocneho a pol rocneho(o tom ani neviem, ze ho mam, sam zaspi sam sa vyhra...) zato starsieho je aj za neho, reve nonstop za vsetko, nervny je ach jaj... Budem mat 27 muz 30 a on vravi, ze max do 30 deti potom uz je stary na ne🤣🤣🤣
Ze takto v 40 bude nat realtivne, klud,,.
@evalin88 ja akurat predavam manducu, mne zachranila zivot, mala tiez spat len v iducom kociku atd.. a to som uz mala doma starsieho syna 2,5 rocneho. Takze ti ju len a len odporucam a velmi rada ti ju posuniem 😉😀
A manzel nech sa spamata, chciet pri 4 mesacnom dietati uz druhe, nech ide do kelu. Ked uz kvoli nicomu inemu, tak uz len preto, aby si si to prve tiez uzila trochu, len a len jeho, nie o chvilu riesit uz druhe babo. Nedaj sa!

Mozno mu len zubky jeduju..skuste dat nurofen,fenistil kvapky na noc..a tiez si myslim ze je to len faza a ono to prestane....🙂