Peniaze poslané z rakúskej banky neprišli do ČSOB

janulkaaakuky
16. jan 2024

Idem si k Vám po radu,predávam nehnuteľnosť a kupujúci má problém s peniazmi od 13.11 čakám...Nakoľko vraj peniaze boli poslané z rakúskej banky odišli ale tu do čsob neprišli nakoľko účet z ktorého peniaze boli poslané nemal históriu tým pádom nevie systém v banke pustiť sumu je to obnos 150 000€,,,Všetko musel dokladovať pôvod peňazí preverovala ho Fín.sprava...ma niekto nejakú skúsenosť s tým?ďakujem za každý radu či odpoveď

eeffka
16. jan 2024

@janulkaaakuky tak urciteeeeee... najdi si noveho kupcu

anjelicek26
16. jan 2024

Len ta natahuje, hladaj si ineho kupcu...

kamowa
16. jan 2024

Dal ti doklad z rak. banky o poslani penazi na ucet (vypis z uctu)? Historia uctu, o tom som v zivote nepocula... ucet vie byt otvoreny na jeden prevod a zavrety... ziadna historia sa nepreveruje... aj ked pri vysokej sume svietia banke kontrolky...
Prevod medzi statmi trva max. par dni... nie mesiace.

tykat
16. jan 2024

Taha ta za nos, kym nebudu peniaze na tvojom ucte tak ich neposlal. A nepresvedcila by ma ani finska policia ani rakuska banka ani nikto iny.
Zvykneme platit do Australie, Ameriky... prevod max 4 dni (vačšinou 3).

Jaaaj ci to bola financna sprava? 😀 Tak ani ta. Jedine peniaze pripisane na moj ucet.

chrobak7
16. jan 2024

@janulkaaakuky To o tej histótii a fin. polícii ti natáral ten kupujúci? Never mu. Je to špekulant.

Áno, banky majú program a opatrenia proti legalizácii, ale to neznamená, že neurobia úhradu. Pokiaľ ide o neštandardnú operáciu, tak banka to nahlási finančnej polícii, ktorá si preverí príkazcu. My tu môžeme špekulovať, čo sa tam mohlo stať, podstatné je, že ti nezaplatil. Nájdi si iného kupujúceho.

vroni
16. jan 2024

@janulkaaakuky, tak pokiaľ doniesol kesovku 150 tisíc do banky, tak tomu dokonca aj verím, že by banka takú sumu zadržala. Aj s vkladateľom. Ale to ti môže byť fuk, pretože v takom prípade peniaze neuvidis nikdy a potrebuješ i tak iného kupca. A teda kúpa za 150 tisíc zo zahraničia bez notára, no, dosť odvaha, ti poviem.

gabrielkaa
16. jan 2024

ja som tiez nedavno predavala byt. a islo to zo slovenskej banky do rakuskej. do 24 hodin som to mala. prevod je velmi rychlo. Ale to, ze sa preveruje povod penazi tu v AT je pravda.