Peniaze vo vzťahu, aký bol vývoj toho kto čo platí a koľko?
Zdravim, po prvy krat som sa dostal do vztahu, kde to obaja myslime fakt vazne. Chceme to isté.. často je u mna doma a spejeme k niečomu viac.
Ako to robíte/robili vy s financiami?Zatial to máme tak,ze ja pozvem,,ona pozve,ona kupi,ja..,auto zaistujem ja... dovolenka to isté,každý svoje a takto.
Len ma zaujma, aký bol váš finančný vývoj vo vzťahu ako išiel postupne. Nechem sa dostať zbytočne k hádke , lebo peniaze su častá pričina a chcem tomu zabrániť,nechem aby to stálo v ceste.
@mircalla pre niektorych chlapov je evidentne viac ako financne prispievanie prispievanie na baze zastresenia rodinnej atmosfery, starostlivosti o deti, domacnost, robit muzovi spolocnicku... Pisem zo skusenosti mojej sestry. Ak to tak dvom vyhovuje, nie je o com.... Samozrejme ambicioznejsie zeny by z toho asi zosaleli...
@mircalla Ale co by vela muzov to tak robi. Su muzi ktory si nezelaju zenu v praci a ked aj pracuje tak stale ocakavaju umyte a navarane ked pridu domov. Hlavne v nasich krajinach. Myslim ze zatial sa Slovensko nezmenilo na Svedsko.. Rovnopravnost v rodinach uplne neexistuje. Uz ich matky ich tak ucia. Vsetko navaria, upracu a operu. Su muzi ktory nevedia ani len pustit pracku. Tak si mozno mala stastie na partnerov. Kolko rokov si vydata / vo vztahu ak sa mozem opytat?
@saslavka73 ja viem a mrzí má správanie tvojho muža. Veď nie raz si uvažovala o rozvode. Ale čo ja ako teraz ? Si mám rozbiť manželstvo tým že budem pchat mužovi peniaze do ruky a tváriť sa super feministický? Nechce to.
@meredith83 ja som stastie nemala.. Len nie som fanusik tradicneho modrokonikovskeho zena sedi doma a robi servis, muz nosi peniaze. Mas pravdu typicke najma u nas. Moje zname vsetky pracuju, lebo chcu...ja tiez. aj keby som nemusela, tak pracujem..takze mne je blizsie to Svedsko
@maminuska Nie veď v pohode. Napriek tomu si myslím že môj muž nie je zlý človek. Problém je aj vo mne že ja vlastne nechcem aby mi niekto niečo dával, neviem to prijať.
@mircalla Ja si tak hovorím že by som to chcela. Byť doma a muž donesie peniaze ale v skutočnosti neviem čo by som to zvládla že nemám vlastne peniaze.
Moj muz je tiez z tych co radi zenu maju doma.No zaroven ma nikdy neobmedzoval ked som nieco chcela alebo som sa rozhodla tak ma podporil.no proste ked som robila a mala nocne ani spat nemohol zvyknuty ze sa na neho nacapim moj vankus a tak zaspavame.teraz je rad ze ma ma opet doma no snad uz nie dlho.no zaroven ma sam ukludnuje ze neboj robotu si najdes.
@laska201 Však áno to je všetko pekne, ale nevieš ako by sa začal chovať, keby nemal prácu, príjem, mal nejaky úraz.
Inak najzaujímavejšie témy sú sex, peniaze a svokra. 😁
@maminuska a co tvoj prvy muz? Ten ta tiez zivil? Ci on nabol “pravy chlap” a nezarobil az tak vela?
Inac je zaujimave, ze statisticky si najcastejsie najdu milenku muzi, ktorych zeny iba sedia doma, respektive sa staraju o domacnost a deti a su na nich zavisle. Po case pride k tomu, ze si ich muz prestane vazit.
@mircalla No ja pracujem od 15 rokov. A mam teraz 35 ale viem ze bohuzial aj ked moj muz je super partner stale sa musim starat o domacnost kedze jeho mama ( skvela zena ale typicka Srbka ktora robila vsetko) ho vela okolo domacnosti nenaucila. Povysava a poumyva dlazku ked ho poprosim ale spinu nevidi. Ja som velmi daleko od tradicnej zeny ale naozaj iste veci viem ze urobim lepsie. Ale zas poznam zeny uplne zavisle od muza. Myslim ze je to aj o tom ako ich v rodine viedli a co videli. A ako hovorim v nasich koncinach je to tak. Uz aj ta materska dovolenka ich k tomu vedie. Ja musim naklusat do prace po 6 mesiacoch od porodu..
@belllinka hm mna by zaujímal ten dôveryhodný zdroj tej štatistiky kto kde kedy takú štatistiku realizoval prosím dáš nejaký odkaz nech si to prečítam?
@mircalla ja som príspevky @maminuska pochopila tak, že síce jej muž platí "všetko" no to, čo ona zarobí, má ako vreckové a s tým nakladá ako sa dohodli. Čiže ona zaplatí bežné výdavky, nákup a pod. + to sporenie. Nemyslím si, že keď ide do obchodu vystrie k mužovi ruku, že daj mi 30€ 🙄 Ale tak ono sa písané velakrát zle pochopí a potom to už ide.
@jakub111 no ak prídu deti priprav sa ze všetko budeš platiť ty. Môj muž financuje všetko, dokonca mi necháva kartu so slobodným rozhodnutím ako s ňou naložiť.... Rodiča len 200 e za to nemáš skoro nic. Ja som šťastná ze nemám lakomeho muža ale veľa žien to takto ako ja nemá.
@belllinka inac toto je tiez pravda.Ked zena robi dobrovolne sluzku vsetkym a ved ja to urobim najlepsie tak ani toho chlapa vobec nepotrebuje tak na co by sa ten chlap snazil.nakoniec si najde milenku lebo ta mu da pocit ze je chlap.a nielen po financnej stranke ale chlapom proste celkovo.
Hlavne sa o tom treba otvorene rozprávať. My sme sa o peniazoch nikdy nebavili a o nepríjemných veciach už vôbec nie a preto je problem. Vždy úprimne a otvorene.
@saslavka73 predstav si ze viem.ako zivnostnik byval celu zimu doma bez prace.no vychutnavali sme si tie chvile riadne.Pomaly ani na wc sme nesli bez seba.
@belllinka no mna by tiez zaujimal ten link na statistiku, kedze z mojho osobneho ani pracovneho zivota som nic podobne nezaznamenala. Muz, ak teda ma sklony podvadzat, podvadza rovnako zenu s dvomi pracami (vid kocka co po nociach upratovala na pumpe) ako tu na rodicaku totalne na nom zavislou. Zas a znovu opakujem, vsetko je o muzovi, o jeho (ne)charaktere, moralke...
@sashabb Nemyslim si to, staci, ked si precitas prvy prispevok a tiez tie dalsie....zakladna funkcia muza by sa tym potrela, keby neplatil vsetko...zivit a vsetko platit, tak to ma byt....Trapne jej to nie je tiez, takze nemame sa tu moc o com bavit....Teraz si zober, ze tak vychovavas svoje dcery, ze si musia najst najma bohateho, nikdy si nema za nic platit, ved na to je len muz a tak to ma byt....Potom sa cudujeme, ze na Slovensku je tolky mladych zien, ktorych najviac zaujima obsah partnerovej penazenky ako cokolvek ine...
Precitaj si prvu stranu
Opravujem detektív Oriešok.

@0silvia0 esteze uz nezijeme v dobe, ked muz si nezela, aby sla zena do prace a ona my vyhovie a sije...